ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 241
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
 Здравейте и от нас, повечето постове във форума все едно съм ги писала аз. Емануела е с колики от 10 ден, от два дни са направо нетърпими, плаче почти постоянно като е будна и се присвива, успокоява я само сукането, спим по малко 30 - 40 мин. на 2 - 3 часа.
 Днес правим 1 месец черпим по случая cook, ние също имаме намерение на 40 дни да отидем на църква с бебка, така постъпих с баткото макар и не точно на 40 дни. Според мен е важно, както бе писала една майка, да благодарим на Господ и Света Богородица за това, че ни пазят живи и здрави.
 За миенето на дупето и аз го мия поне 2 - 3 пъти на ден с топла водичка.
Честит Рожден ден на beni f, бъди здрава, усмихната и щастлива майка, желая ти също късмет и много успехи. nbirthday  cook Tada
 Малката ми принцеса е доста неспокойна така, че ще пиша отново при първа възможност.
 С пожелания да се затопли времето навън и пролетта да ни донесе много слънчеви   Nature Sunny и весели дни завършвам този пост.

# 46
  • София
[Готика мила, боядиса ли яйцата? Ние с Георги преди обяд свършихме тази работа, но така се наплескахме... той маже, а аз се опитвам само да запазя здрави яйцата и чисти мебелите Grinning Резултатът е- мноого артистично "намазани" яйца Mr. Green Хич не съобразих, че довечера съм на зъболекар, сега ръцете ми са боядисани, не мога да ги измия, ще си умра от срам.

Какви яйца боядисвате 1 месец преди Великден? Shocked Shocked #Crazy newsm78

Е, има и католици Grinning Ние сме привилегировани, че празнуваме два пъти: веднъж съпругът ми с мен и моите роднини, после аз с него и неговите роднини Grinning

# 47
Thedragonbg, браво за слинга, много добре изглежда. Аз съм взела едно кенгуру, с което възнамерявам да пазаруваме в Метро, но по-нататък. Кошчето за кола още не сме го пробвали, струва ми се твърде рано и за него, но съм се заглеждала, че на по-малки бебенца слагат пеленка или възглавничка под гръбчето.
GoldenEyeful, много бих искала и аз да организирам почерпка в заведение с приятелки, но това означава да обидя жестоко свекърва ми, така че навалицата ще е у нас. Отсега се изнервям, като си го представя. Не обичам никак да има суматоха около мен, но в случая е неизбежно.

# 48
Честит рожден ден на Бени и честити  първи месечинки на бебоците!
Как ставаше качването на снимки?

# 49
Puhka, аз най-вероятно обидих моята свекърва като поканих на Погачата  мои приятелки..само млади мацки...За мен това събиране се организира само и единствено от майката..Те да са пили, и празнували като съм била в болницата Whistling
В крайна сметка в деня на нашата Погача свекито и другите възрастни роднини са ходили да се черпят в заведение....От тогава тя не е идвала у дома...Явно зверски ми се сърди, ама нали знаеш...никога не можеш да угодиш на всеки....

# 50
  • София
Здравейте, момичета!
Пух, свеки е много разбрана, дойдха със свекър ми да видят бебето и толкоз. Събирахме се няколко пъти роднини, не на погача, но повода беше малката. Сега мога да я "представя" на света. Wink По принцип нямам проблеми с близките. Но важното е, че има събитие заради детето, било то в къщи, или навън.  Hug Ще разказвам после..... Party

От вчера почти не спи през деня, но днес е кошмар. Не мога да подвия крак и да прилегна да компенсирам малко нощното неспане. Между другото само в столчето в колата поспа като хората.
Това все едно аз съм го писала! Sad Сега спи на включен сешоар!
Никой ли не се е сблъсквал със "синята уста"? Sad

# 51
Мамчета,здравейтеПОМОЩпомагайте,как да кажа на свекито,че не искам да идва всяка вечер,без да се засегне.Уж щеше да идва само 10 дена,а все още продължава,понеже е ред. смяна.На два пъте казах че няма нужда да идва,аз ще се оправя ама тя не пак идва.Вече не издържам,след нея малкия ужасно се дере,незнам вече какво да мисля.Имам чувството че му принася някакви зли сили.Незнам откачам ли.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

И извинявайте че се оплаквам,но просто имах нужда да го кажа на някого.

# 52
и ние вече сме в родени на 22.02.2008 се появи малката йоанка 3,900,50 см. newsm44 и нашето ежедневие е нормално,режима си го направихме скоро, не пълним памперса много редовно, но пък растем и не губим апетит.
да ви питам педиатйра каза да продължавам със захарта,още сме жълтеели?някой давал ли е и след първич месец?

# 53
  • София
memo, аз бих й казало деликатно, спокойно, че има проблем с присъствието й. Ако е разбрана, сама ще се сети за какво говориш. Ако не, стреляй направо в цела или право куме в очи.
Галка, Честито новопопълнение. Да расте палаво и умно детенце!

# 54
  • София /и когато може на Маркуджико/
memo, единия начин е както ти пише GoldenEyeful - деликатно и със спокойствие. Втория вариант, който практикуваме у нас - за да се спестяват директни двубои, мойта жена си споделя каквото има с мен, и след малко лошите вести ги получават от мен, а на мен не смеят да ми противоречат, така съм им поставил правилата. Просто на своето си дете е по-трудно да се разсърдиш, и ако й го каже нейния си син би трябвало да се вслуша в неговото мнение. А и двамата с мъжа ти не е зле да им обясните, че във вашата къща ще идват когато ги поканите. Успех, не е лесно, това са деликатни взаимоотношения, някой път невинно изпусната дума става повод за скандал, но ще се справите. newsm10
Да докладвам за нас - Звездобройка и малката Мира папкат комбинирано - къде от мама, къде АМ. Мъчат ни колики - засилват се, когато бабите са тук. Joy
Иначе сме добре, за месец наддадохме 1 110 - 1 200 гр., пораснали сме 5 см. Направихме и питката, прочетоха им чиста молитва, въобще всичко по традицията. Честито на всички рожденици, именници и просто празнуващи. Звездобройка ви дочита, гони по една тема назад, но тези дни ще строявам бабите вкъщи, така че да ви дочете. Лека вечер и спокойна нощ от нас.

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 21:42 от Tatko Gan

# 55
Добър вечер!
Галка, честито!  bouquet
Аз пак съм самичка, татито и Блажко още са при свеки  Cry.
Голдънче, нищо такова не съм чувала - знам за обриви, по-груби очастъци на кожата, слуз в акито и други такива, но "синя" уста за пръв път чувам  Thinking.
Мемо, може бебето да плаче от умора и от колики, и Маги е по-кисела вечер.Говори прямо и искрено със свекърва ти, кажи, че искаш вечер да сте с таткото, че може да идва да ти помага следобед и разни такива неща.
Днес доста неща направих, стягам се за погачката. И на мен би ми било по-удобно да я направя в заведение, но другата седмица ще празнувам навън Благовещение, нали Благун има имен ден.
Отивам да къпя Маги и да лягаме, и без това от 1 час я кърмя пред компютъра.

# 56
Evelinar - вие бая сте окъснели  Wink Дано твойте хора да си дойдат скоро у дома, здравички. Мойта малка принцеса я изкъпах преди да почне "Форт Бойар" (не съм сигурна че така се пише  Embarassed), а сега се опитвам да кандардисам каката да заспи и тя. Тате е в прегръдките на Морфей още от 8ч, тъй че него хич не го броя.
GoldenEyeful - за синята уста и аз не съм чувала.
memo - намекни им тактично, пък ако не стане давай с тежката артилерия. Аз обикновено гледам да намекна тактично когато смятам някоя помощ за нежелана. През първата ми бременност ми беше писнало нощно време като ревне детето свеки да дотичва по пижама и да почне тя да я успокоява, като че детето си няма майка. Търпях известно време, намекнах, ама като не стана и ми изтрещяха нервите си казах какво ми е на душата. Е - станало й е криво на жената, но знам че не е било с лоша умисъл. После се спряхме на варианта - ако имам нужда от помощ отивам и я питам: можеш ли, искаш ли? ако да - всичко ок, ако не - намирам начин да се спасявам самичка. И евала й правя на жената - помага колкото може. Съобразява се с моето мнение и вече гледа да не натрапва своето. Само за някои суеверия не се спогаждаме, ама това да й е кусура. И най-много ме кефи, че като стане въпрос за помощ жената сготви, измие, изчисти в кухнята и каже "Ти си гледай бебенцето, то ти е по-важно", а не да го дондурка и да чака аз да свърша останалата работа.
Галка - добре дошла при нас, вече в родени! Браво на малката Йоанка, голямо момиченце се е родила.
Emi_bademi - за слинга, ами днес го ушихме. Но на "първо четене" ми се стори доста удобен, след като си поиграх 1/2 час за да го наглася де. Малката хубавица отначало се размрънка, разръмжа, ама на второто-третото полюшване при обиколката на стаята, явно си се намести и заспа. Държах си я в слинга сигурно около час, и после го свалих, че ходих да оправям печката в кухнята. Puhka - мерси мила. Обаче хасето ми е доста плътничко, а халките теснички, та не е много лесно за регулиране, ама това да му е кусура. Като ми донесат и другите халки ще си купя по-хубав плат, за слинга за навън, а този ще ми е за домашна употреба и за в махалата.

Е - това от нас. Иначе за друго не се оплакваме. Малко пръцкането ни е в повече, но се справяме като се гушкаме коремче върху коремче. Целувки от нас и лека нощ, с повечко сън!

# 57
Мамчета,здравейтеПОМОЩпомагайте,как да кажа на свекито,че не искам да идва всяка вечер,без да се засегне.Уж щеше да идва само 10 дена,а все още продължава,понеже е ред. смяна.На два пъте казах че няма нужда да идва,аз ще се оправя ама тя не пак идва.Вече не издържам,след нея малкия ужасно се дере,незнам вече какво да мисля.Имам чувството че му принася някакви зли сили.Незнам откачам ли.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

И извинявайте че се оплаквам,но просто имах нужда да го кажа на някого.
До скоро имах този проблем.Всяка вечер свекито ми се мъкнеше в къщи и от 17 до 21ч не можех да се докопам до детето си. А то милото само тогава беше будно и не можех да му се нарадвам. В резултат на което казах на мъжо и незнам от там насетне как са се развили нещата, ама вече не досажда... Още повече , че той едва ли не изгони майка ми точно, когато имах най-силна нужда от помощ( първите дни след като се прибрахме от болницата),,,Така, че действах направо-гости, гости, ама айде да не е всяка вечер, а? Naughty

# 58
Здрасти на всички мами! Да драсна някой ред преди да си легнем и ние, че отдавна не съм писала - не е имало повод, иначе колкото и трудно да намирам време, гледам да попрочитам да съм в крак с проблемите на всички. Добре, че не пишете толкова много все пак както преди да родим - тогава въобще не успявах!
Ние бяхме на първия си преглед на 17.03. - вече на 1 мес. и 1 седм. Резултатът е 1 кг. отгоре (от раждането) и 4 см повече, т.е. 4400 и 54.
Goldeneyeful, питаш за синя уста - и ние имахме такова нещо, но скоро не съм забелязала. Първите дни и мисля докато имаше жълтеничката редовно и ставаше синьо-зелена устата, но само когато се късаше от рев. Дори мисля, че някой в болницата спомена, че това е нормално. Но отдавна не съм забелязала това, не че е спряла да реве - де късмет за мама  Sad , но сега става толкова червена, че други цветове дори и да има остават засенчени. Смятам, че не е повод за притеснение, но все пак питай си педито, щом чак сега сте го забелязали - да не е нещо друго.
Merry, и нашите гърдички вече са по-големи от главичката с 0.5 см., и аз четох, че уж по-нататък това трябва да стане (мисля до 4 мес.), е явно си е индивидуално. А пък вчера получих един слинг от една приятелка - има дунапренови подложки, от доста дебел дънков плат е, все още ми е трудно да му свикна, детето нали ми е доста ревливо, та го разревах още повече докато го "тъпчех" в слинга - исках да я сложа с главичка откъм халките,  за да е скрита при кърменето, но не успях. После пробвах наобратно, но тя спеше и само замалко се разкриви, но успях да я наместя и така си заспа повече от час. Като съм права рамото ми се натоварва и изтръпва, но като седя, примерно пред компа, няма проблем. Ако идваш към Бургас, то времето се очертава да е лошо, но въпреки това, ще се радвам ако се обадиш преди да тръгнеш, че да се видим някъде - ще взема слинга да ми помогнеш малко с "настройките".  Praynig  Hug
Да ви питам за оченцата - при изключително кърмените, както е мойта засега, кога ще се проясни истинския цвят. Нашите очета се промениха от раждането - изглеждат с доста чист и оформен цвят, но ми казаха, че може бебешкия цвят да се запази чак до отбиването, вярно ли е или си е пак индивидуално?
Памперсите вече гледам да ги сменям по-нарядко, особено нощем не ги пълни винаги (с напишкано), защото тя много рядко ака и те си остават по-чистички. Иначе, няма смисъл да ви казвам, че дупето го мия само с къпането и когато ака, а последното е много рядко, така че не може да сравнявам с тези дупета, които акат често. Мисля, че само водата може да измие акото, но без сапун, а само с една мокра кърпичка след това за освежаване. За съпуна съдя по себе си - аз не съм от запечените, за разлика от моята Настя  Cry , т.е. често си ходя и се мия, но съм забелязала, че по-честата употреба на сапун или друго измиващо средство - гел и т.н. - причинява щипене и представете си когато става въпрос за нежната бебешка кожичка.
Хайде лека от мен, ще си ходим да си лягаме с Настето, горката пак се пъне...ох, ревна вече! Много  Hug на всички майчета, а на бебчетата - успех в първите опити за бебешки "говор" - гукане и др. Вашите пробват ли се вече  Simple Smile
п.п. А, и Виви, да те питам, видяла ли си някъде в Бургас тези слингове, за които говориш - само от плат, дълги 4 м.?

# 59
Аз забравих кой точно пита  Embarassed ама отговарям каквото се сещам.
Някой каза че 2-3 дни са били "скачени съдове" а после детето е почнало да суче само по 5-10мин, имало е фаза на растеж, след като се е увеличило млякото детето е започнало да се храни нормално.
Май Лейди пита за кърмата около 40 ден, това се засича с втората фаза на усилен растеж която е около 6 седмица, което ще рече че бебето има увеличена нужда от мляко. Значи мляко има но бебето го изпива и търси още, (като така си го увеличава), за това лекарката е казала за "изчезващото мляко" Mr. Green
Виви пита да почва ли капките, според мен не, колкото и да са безвредни са си химия и дай Боже като нас да нямате колики, Емма е имала не повече от 4-5 пъти. И моя док акза че имам право до 42 ден да ида на лекар, касата го поема, всъщност са 3 след раждането но аз не се въползвах до сега та смятам да отида тия дни.
Мемо няма да давам вит Д защото виждам че няма нужда Емма, фонтанелата и е колкото 2ст, виждам че се затваря съвсем нормално. Даването на Д ускорява затварянето което не е полезно. Освен това в кърмата има водоразтворим вит Д, който се усвоява почти напълно за разлика от синтетичния, и е в достатъчни количества. С две думи кърменето в комбинация с честото излагане на пряка слънчева светлина са достатъчни за синтеза на този витамин.
Драгоне много убав слинга  Peace И хич не е само за домашен, пердаши и навън с него!
Аз си взех и кенгуру на Бейби борн, стар модел е но е великолепно, става и за новородено, държи главата макар да няма никакви твърди приставки. Ползвам го повече от слинга за сега, когато излизам за няколко часа, понеже в слинга за сега мога само легнала да я нося а тя ще омалее, докато в кенгуруто я нося и права и легнала.
Бени честит рожден ден Много здраве и щастие ти пожелавам!  bouquet
Галадриелита странна работа с това зърно. А опита ли да кърмиш със силикон известно време да се размине?
Забравих какво други имаше...дано не обидя някого само.
Сладки сънища!

А да, синята уста, Емма посинява така около устичката ако плаче много след баня, цялата е червена а устичката морава направо Confused
Жаси съвсем като стачка звучи. Минава от самосебе си, но трябва да си спокойна. Помага кърмене на тихо и затъмнено място, банята например или тъмна спалня. Наблягай на кърменето на сън или в сънено състояние, тогава забравят за какво се сърдят и сучат децата. Виж за причина, може да се обърквате от биберон, залъгалка? Ако даваш го махни поне за известно време. Виж си позата, миризмата си, да не ползваш парфюм или душ гел със силен аромат? каквото и да е ако махнеш дразнителя ще отмине от самосебе си с много търпение и изчакване. Не се тревожи, почти всички минават през това.

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 01:35 от Мери

Общи условия

Активация на акаунт