ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 261
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте!
Благодаря на Злато за комплиментите!  Hug Ама имам още за смъкване  Embarassed Embarassed Embarassed
Пави, наистина много смешно, но и неприятно. Confused  Hug
Денил, аз лепях на Лили ушичките, че хрущялчето на ушето й е по-голямо. Не е плакала, но на мен ми беше много жал. Ефект нямаше, сега са се нормализирали горе-долу. Но ако ушетата са по-големи и щръкнали, няма сила която да ги оправи. Ако са нормални, ще се оправят с времето. По този повод за ушите, ме посъветваха да направя козметична операция на Лили, но мен ми е много жал. Sad Cry Не са й толкова зле, каквито са такива. До 18г. има още време. Confused

# 226
Аа, Мери, котаракът не се брои Naughty. В новата къща подозирам, че ще събере много мацки край себе си и тогава балансът отива на кино. Не искам да подкокоросвам мъжа ти, ама Joy прав е да си иска човекът.

# 227
Включвам се за малко че умирам за сън нещо...

Първо - честит рожден ден на дъщеричката на Алекс и на батко Божидар на Роси-Боси, и честит Имен ден на Блажко на Евелинка!!! Да са живи и здрави и всичко най-хубаво.

Пух - ако броим котките значи моя мъж не е малцинство, както го изкарваме  Wink
Pavi04 - добре че само с бритона сте се разминали, дано да няма повече инциденти.  Hug
Tchara - и вие сте имали преживявания явно, но гледам са надделели приятните. Твоите дечица са много сладки пу-пу. Дано бързо преминават трудните периоди и много да се разбирате и с баткото и с малкия Камен.

Аз днес съм като утрепана цял ден и смятам след малко да си легна. Това отвратително време само за това става. До утре.  Hug

# 228
  • Sofia
Честито на всички рожденници и именници, да са живи и здрави и все хубави неща да им се случват!

В събота пътувахме до Пловдив и там ни четоха чиста молитва въпреки, че не беше точно на 40-тия ден свещенника каза че няма проблем. Мъжът ми понеже е атеист и в църкви не влиза обикаляше отпред с количката и като излезнахме ми вика, кажи ми сега нали не кръсти детето под носа ми. Не иска да кръщаваме децата, въпреки че бабите дават зор, аз го подкрепям и уважавам това му желание и ще ги кръстя само ако те пожелаят във възраст в която разбират за какво иде реч. В неделя изпразнувахме Великден-а и си заминахме за София, като Ева по пътя спа през цялото време в ръцете ми в резултат на което цялата и глава беше мокра понеже бях сложила одеалце, за да и е уж по-удобно а то явно е спарвало.
Днес имах ужасна случка, просто на никой не го пожелавам. Събуди се Ева сутринта към 8ч. и беше време да яде, а на мен гърдата ми от вечерта в 10 пълна и твърда, усетих че гълта доста лакомо и яде точно 10 мин., а по принцип ми виси по 1 час на гърдите, но сега след 10-тата минутка пусна сама гърдата и си завъртя главата. Вдигнах я и се оригна два пъти, след това я сложих на леглото до мен и започнах да закусвам, а тя ми се усмихваше и повърна малко, веднага я изправих и след няколко секунди повърна огромно количество през носа и през устата спря да диша. Скочих, разтърсих я и след имам чувството че мина цяла вечност тя си пое дъх и се разплака, докато стигна до банята за да и измия лицето тя беше заспала на рамото ми. Голямата ми беше с рефлукс и знам какво е повръщане на фонтан, това си беше цяло фонтанище и едно като пресечено мляко на парцали. После през деня не е имала проблеми и не е повръщала, но в единия памперс имаше нишки зелено ако, пак еднократно след това пак си беше жълто.
Утре сме при лекарката за мерки и теглилки, че нали само 600гр беше качила първия месец та ще я накарам да я прегледа за мое успокоение.
Иначе вечер започва все повече и повече да си поспива, като легне в 10, става в 6,7 или 8 часа и то само се размърдва а аз я придърпвам на спалнята при мен и продължаваме да спим, че и аз не съм от най-ранобудните.
За залепването на ушите аз каката много я тормозех и с лепенки и с ленти, ефекта е че само я тормозех те и се оправиха като поизрастна.
Още нещо исках да споделя, но изключих.

# 229
Благодаря ви за страхотните пожелания мили мами Hug txtloves Hug
Бубенце разплака ме с това което си написала за Боби. Невероятна си newsm51
Боби имаше страхотно парти - ето го и Супермена ТУК
А Пухи, тази съм я направила специално за теб  Peace тук
Капнала съм от умора и лягам. Прегръщам ви и още веднъж ви благодаря за прекрасните думи за Божидар Hug Hug

# 230
добро утро,

въпреки че на мен ми е направо обяд като усещане - малкият караконджул е буден от 5 часа. кокори се и се хили и никакъв шанс да заспи. как му понася на това дете толкова малко сън направо се чудя.
имам едно питане към тези, които вече са били на църква за молитва. трябва ли да се носи кръщелното? че моето е още в едни приятели, на които кумувах преди 2 години Mr. Green.

хубав и слънчев ден!

# 231
Добро утро, маменца...
Фифорина, и ние сме будни от 5:30.....сега прави опити да заспи на гърдата ми.... Blush Иначе в църквата не ми искаха кръщелното....само ме питаха дали съм кръстена.... Hug

# 232
Здравейте мамчета,

искам да питам тези които ползват Инфанкол капките,може ли да ми каже какво съдържат защото сестра ми е в швейцария и провери-там ги няма,но иска да и кажа какво съдържат за други подобни на тези капки да види дали има там.Благодаря предварително!
Ние сме на Еспумизан ,но според мен май нямат много ефект и просто искам да ги пробвам и Инфанкола.
Даже ми казаха една хитринка да слагам в млякото (ние сме на АМ) САБ -капки,те премахват пяната в млякото,тази пяна е въздух нали се сещате,която бебето поглъща и също допринася за коликите.Та мисля 4е сме по добре от както слагам тези капки в млякото и наистина няма грам пяна.Давам и Еспумизан,но имам голямото желание да пробвам и Инфанкол.
Иначе сме добре с малката,не мога да ви чета много много но когато седна почти всичко се припокрива с това което пишете всички,за това не пиша.

Желая Ви един много хубав и слънчев ден,поне сутринта е такава в София  Peace

# 233
Момичета по колко спят бебетата ви през деня. Давид спи по 2 часа. През останалото време ми е на ръцете. И е рев и все иска да яде. От преяждане повръща, дави се кашля.  Shocked

# 234
jjoy - на кукличката ми общо за целия ден и се събират към час , час и половина спане - спи по 15 , 20минути и се събужда.И ние сме като вас вечно или ядем или се носим на ръце , защото иначе плаче.До онзи ден си спеше ама сега какво и стана не е ясно.Тъкмо се бях отчаяла и си мислех, че само тя не спи.Ужас.
Хубав ден на всички!

# 235
Здравейте ,мамчета Hug

И на нас ни изписаха Деавит по 1 капка но аз и давам директно в устата-не са ми казали нито за вода нито за мляко. Малко ни е трудно т.к. тя се върти и ми е чудно тази капка като е капна къде отива-един път е на езика, друг път под езика. Тя като писне става една....
И аз така давах капките,но Иланка ми каза че не се капят  директно в устичката,а се дават с лъжичка,някъде в предните теми го обсъждахме това.Сега давам капките сутрин с лъжичка с малко вода Peace

Ние пък спинкаме по много Grinningсутрин будува по час -два(в момента е будна и си гледка играчките),следобяд като се прибере таткото също будува около 2 часа и това е май.Понякога и по обяд седи будна ,но рядко.През другото време спи,само се буди на 3 часа да яде и пак заспива.
Ние излизаме на разходка,приятен ден на всички Heart Eyes

# 236
Момичета по колко спят бебетата ви през деня. Давид спи по 2 часа. През останалото време ми е на ръцете. И е рев и все иска да яде. От преяждане повръща, дави се кашля.  Shocked

jjoi моята бебка неспоследък почти не спи през деня,Както казваш ти най-много да има 2 часа сън без да се буди и то пак не заспива дълбоко ами отваря от време на време очи.Иначе през цялото време е будна и пла4е от време на време и се сърди и заспива по 10тина 15 минути събужда се и така.После след обяд почват коликите и вечерта към 6,7 или 8ч заспива дълбоко и с кран не можеш да я събудиш,точно когато трябва да се къпем и да не ти казвам колко пъти вече съм я къпала сутринта точно заради това,защото тя ми се събужда към 11-12часа като заспи дълбоко. Та май всички бебета въртят едни и същи номера все едно са родени в един същи ден нашите сладурчета.КОгато имам някакъв въпрос относно бебето отварям форума и чета-веднага намирам отговор на моя въпрос защото се повтаря с няколко бебета по едно и също време -направо умирам от смях за това  Crazy

# 237
ивето - благодаря за отговора!
джой - боян почти не спи от самото начало. през деня му се събира общо час-два сън. спи по 10 минути и се буди. и в началото и той много се сърдеше и плачеше. но аз няколко пъти го оставях да си поплаче (знам, че някой може да ме обяви за лоша) и само му говорех и му давах биберона. сега вече като не спи си лежи кротко в леглото и гледа навън - много обича. понякога си кисилее и тогава го гушвам да му мине и го слагам в леглото вече успокоен. при положение, че давид повръща - защо не пробваш със залъгалка. знам, че всички масово ги отричат, но при нас ако нямаше залъгалка не знам какво щяхме да правим - боян също иска непрекъснато да яде. не защото е гладен, а просто така му харесва да си стои, а повръща и то след всяко хранене. та, затова биберон и му е мирна и неговата глава, и моята Wink. искам да кажа, че това не му е повлияло по никакъв начин на желанието да се храни от гърда.

# 238
Здравейте мами,
прочетох, че някои от вас са имали щастието бебетата им вечер да поспят през нощта по повече от 2-3 часа. На мен също ми се случи веднъж и си помислих, че може да е за постоянно, но уви...Sad Още следващата нощ Йоана ми сервира желание за ядене през час-два.
Някой наясно ли е на какво може да се дължи това и дали скоро може да очаквам по-дълъгия сън да стане като режим?

# 239
  • Sofia
Момичета на листовката на вит.Д си пише, че се дава в лъжичка с вода, не четете ли листовките преди да дадете лекарството на децата си? Случвало ми се е като прочета страничните ефекти на някое лекарство дори и да ни е изписано просто да не го давам.

Сетих се какво исках да попитам снощи, значи Ева като суче в началото и изтича кърма през едната ноздра. Имам чувството, че каквото поглъща такова и изтича, става една огромна локва под нея, това нормално ли е според вас или на моето дете му изтичат течности просто от всяка дупка където има  Tired
От няколко дни има крусти по веждите, намазах я със зехтин и и пламна цялото чело и стана кръв червено, а крустите започнаха да сълзят. Купих и крем за крусти на Мустела и започнаха да и минават макар и бавно, но поне не и се възпалява като от зехтина.
Със спането май сутрин си поспива най-дълбоко, а през деня прави разни 5 минутни дрямки. Като видя че много и се спи а не се сеща как става номера я бутам в количката или в кенгуруто и я извеждам на вън там гаранция заспива. Само дето на мен ми се откача и рамене и гръб и като отидем да вземем каката от училище и като си сложа още 6-7 кила раница на рамо и после половин ден ми се изправят вдлъбнатините които са ми се образували по рамото от презрамките.
Проблема с ревността и при нас го имаше до скоро нищо че е доста голяма вече, докато имаше баби около нея беше ад тръшка се, реве, все е обидена на някой, все повтаряше нищо не ми даваш без да съм обелила и дума. Сега нещата се нормализират от няколко седмици си се държи нормално, само чат пат като се появи свеки и пак започва старата песен на нов глас, но като не и обърна внимание спира. При баба и по-трудно стават нещата защото и тя се сърди все едно са в детската градина и двете все са скарани защото едната се тръшкала, пък другата незнам си какво и много скоро ще ги строявам по красота и двете.

Общи условия

Активация на акаунт