ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 252
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
. При баба и по-трудно стават нещата защото и тя се сърди все едно са в детската градина и двете все са скарани защото едната се тръшкала, пък другата не знам си какво и много скоро ще ги строявам по красота и двете.

hahaha Joy

Това ме разсмя от сърце...
Валерийка, това с изтичането на кърма от нослете ми е много странно, пита ли доки какво може да е и кога ще мине? Ама дано скоро се оправите!

# 241
  • София
Здравейте!
Много празнуващи имало. Честито на всички тях, да са живи и здрави, и много щастливи!
И ние напоследък много плачеме и искаме да ядеме по-често. Дано скоро да премине този период, че понякога съм доста изтощена и се боя това да не се отрази на кърмата, а и на нервите ми.
Днес ставаме на цели два месеца, така че почерпете се виртуално:

# 242
  • Sofia
emi_bademi, на теб ти е смешно ама на мен ми се реве като се занижат едни дни дето все са скарани и аз все трябва да съм им посредник. Последния път аз кърмя, Ева се дърпа от гърдата и реве, бабата на телефона ми обяснява някакви неща и ми казва, че ако Пламена не и се обади да и се извини никога повече няма да и проговори, самата Пламена стои пред вратата на стаята и дере като котка по стъклото и ми вика няма пък да и се обадя и няма пък да и се извинявам, защото няма за какво, в същото време аз за да не избухна и пред трите пиша на мъжа ми по кю-то и му се жалвам от майка му и от щерка му и накрая им теглих по една и им казах да си се оправят. На другия ден вече бяха сдобрени ама Пламена ми вика, баба каза да ям от нейната манджа защото иначе щяла да ми се разсърди, но на мен не ми се яде дай вика да хвърлим малко за да не се цупи утре като види, че не съм я барнала  Crazy

А за нослето не съм питала докторката, сега като я нахраня ще я заведа да я погледне и ще попитам, но на мен малко ми изглежда като наливане от пусто в празно, може би струята да и идва в повечко и за това така да се получава, но само си размишлявам тука.
Това дете си проспа детството тази сутрин, от 9ч когато уж стана от нощен само я придърпвам сънена да я храня и тя пак си се унася, голям сън голямо нещо.

# 243
  • София
Ох, не знам вече какво става, но побърквацията е пълна! И ние искаме да ядем през 2 часа, та и по-малко от вчера като това се развива и през нощта (иначе си папкаме на 3 и всичко беше наред). Кажете ми моля, какво мислите за нощното хранене! На мен педиатърката ми се кара от първата ни среща за това. Била достатъчно голяма на килограми, а вече и на възраст. Трябвало да почива стомахчето минимум 6 часа, а за предпочитане 8 Shocked. Ние се храним през нощта на по през 3,5-4 часа и цирка е пълен само, ако се забавя да си измия ръцете и не й мушна цицата веднага Crazy. За първия месец е наддала 850 грама с този режим, което според таблиците си е съвсем в норма. Ако изобщо успеем да спрем нощното хранене, няма ли да наддаде много малко? Освен това докито ми препоръчва да съм я отказвала с вода със захар, което просто няма да стане, защото съм решила, че "бели отрови" няма да й давам поне до годинка. Мислех, че сама ще се откаже с времето, но като гледам напоследък даже скъсява интервала и се шашкам Confused. Та, въпроса ми е да я мъча ли, както и себе си или да чакам още? Майка ми, познати, лекарката...абе натиска е голям с това. Всички искат да съм й оправяла режима...ужас Cry. Има ли някой, които да е въвеждал такива казармени правила, посъветвайте ме нещо!
П.П. Честито на патерица на всички рожденици и именници Hug  bouquet! Приемете моите най-сърдечни пожелания за съкровищата ви!

# 244
ephrossina - миличка, гледай си детето както ти го усещаш. Според мен детенце е достатъчно малко и то самичко си знае яде ли му се или не му се яде. Въобще не им се връзвай на тези доктори, та дори и на вашите. Детето си е на теб и на мъжа ти, и ако той те подкрепя другите не си ги слагай на сърцето. С първото ми дете аз направих тази грешка да слушам този и онзи, и сега не смятам да повтарям  Twisted Evil Ние ставаме 2-3 пъти през нощта: към 2, към 4-5 и към 7 сутринта. И твойта докторка ако я послушаш, и вземеш че му махнеш нощното хранене на детенце и качи малко до другата консултация какво мислиш ще ти каже: "Нямаш кърма, дохранвай с АМ!" И друго - през нощта както многократно писахме най-силно се стимулира лактацията заради високите нива на пролактин в организма, и така нощното сучене на бебка ти прави услуга като доставя повечко мляко за нея и спокойствие за теб  Simple Smile Е - мисля че достатъчно изчерпателна бях по въпроса, а ако продължа да плямпам още малко може да мина към нецензурни епитети относно някои педиатри и други едни такива....

Да ви се похваля: Днес най-накрая ми преведоха първия болничен (45-те дни) и съм щастлива!!! Дано оттук нататък да тръгнат по гладко нещата. Утре ще подадем документи за детските (предполагам че ще се класираме) и тъй.
При нас е разкъсана облачност и е хладно. Когато грее слънце е приятно, но скрие ли се е студено и не ми се иска да изкарвам малката на дълга разходка, понеже още е шмръклива. До час може да поизлезнем на двора и туй ще ни е.
Приятен слънчев ден с много разходки на всички!!!  Hug

# 245
  • sofia
Ефросинка, напълно подкрепям Дранчето. И моето мнение съвпада 100% с нейното!!! Аман от тея доктори и режими на бебешорите, само като чуя думата "режим" и се наежвам. Бебчо си знае най-добре от какво и колко има нужда! Ние верно, че сме по-малки от вас, но се храним в интервали от 1.5 часа до максимум 3 часа паузи. Дори нощем задължително се буди на няма и 2 часа, но аз съм доволна, така се стимулира производството на кърма най-много, а и избягваме неудобството с препълнение и втърдени гърди.

Майка ми като дойде тук да ми помага първите 2 седмици се опита да ми подхвърли идеята за режим, но тотално я отрязох. Видя, че си правя каквото си знам и спря. НО, по-важното, което беше се увери, че бебето най-добре знае какво иска. До преди това беше при брат ми да им помага с бебето, което е родено на 5 февруари 08г. Те, обаче следват точно съветите на тяхното педи, което ми идва да го  #2gunfire. Хранене точно през 3 часа, даване на вода с 2 ч.л захар, дохранване, опити за спиране на нощното хранене още от 2я ден - точно заради идеята с почиването на стомахчето  и т.н. Резултата - постоянно  ревящо бебе, изнервени родители, като минат трите часа - бебето заспива на гърдата и т.н. А майката си има предостатъчно кърма... Tired Опитах се да дам някой съвет, ама кой ти слуша.  Така че...

# 246
  • София
Да се отчета от консултацията.
Качили сме 870гр. и сме пораснали 4 см. Вече имаме и умаляли дрешки, а като гледам ще минаваме и на 3-ка памперси.

Това време няма ли да се оправя най-накрая. Така ми се ходи на разходка, но не смея, че и без това Бобчо е сополив.

Хубав ден на всички

# 247
Наденце,Инфакола и всички други такива капки съдържат една и съща съставка-симетикон,но  незнайно защо той е най-ефикасен,според мен.
Валерия,и аз се смях от сърце на твойте фръцли,но и си представям на теб какво ти е!Ама и свекърва ти е една...,бива ли така да се вдетинява?
Ефросина,я не се притеснявай!Детето само си показва от какво има нужда.И щом се буди нощем да яде-значи му е нужно!То само ще започне да си пропуска нощното хранене когато му дойде времето.Според мен не трябва да променяш ти режима му,а на педиатърката ти направо и се очудвам!

За спането-ние общо взето спим добре.Сутрините са ни малко по-будни,и вечер до 9-10ч,заради коликите.Иначе си спи моето малко момиче.Е,да,напоследък малко повече ми виси на гърдите,но аз го отдавам на период на усилен растеж, и дори се радвам,че суче повече,нали все се притеснявам дали и стига кърмата!Ето и днес дори-от 7,30 до 11 ч си се хранихме на порции,на няколко пъти заспива,но после се буди и пак търси да суче.Е,той и баткото не я остави да заспи,то беше тичане,то беше тропане,викане,сърдене,ритане на топки...Чудо е!Дано по-бързо му мине "ревнивия период",че иначе нерви незнам дали ще ми стигнат!

# 248
  • София
Момичета, благодаря ви за мненията! И аз така мисля и до сега така съм действала, но взех да се разколебавам след като почна и на по-често да иска, а в същото време си повръща като за световно #Crazy. Продължавам в същия дух, тоест да се вслушвам само в нея и дано детето да е добре така, пък ние ще почиваме на ония свят Laughing...то за това явно казват, че еди кой си като умрял, бил починал Laughing сори за черния хумор Wink!

# 249
  • ВАРНА
 Здравейте и от мен. Да направя бърз отчет, докато не се е събудил дребчо.
Аз днес се опитах да изляза с детето на разходка, но слязох до входа и се прибрах много бързо. А така ми се моткаше малко  Cry. Вятърът е ужасеН. А през прозореца изглежда толкова слънчево и топло.  Sad
Ефросинка, и моето мнение е да не слушаш какво ти говорят околните, а да действаш както го чувстваш.
При мен положението е сходно с твоето, живеем с моите родители отскоро /надявам се за малко/. Вярно много са ми в помощ, тъй като майка ми се е заела с цялата домакинска работа, а аз си гледам детето. Само дето така няма да ми отслабне дупето  Embarassed. Та тя постоянно ми говори на главата, че съм го хранила често /понякога на всеки час, понякога през час/, че го храня и нощем. А то детето си прави 4-5, че понякога и 6 часови паузи. Ние като сме били малки навремето е нямало такова нещо. Нощта била за  да се спи, ако се събудело детето му давали малко вода и толкова. А моето дете вода не иска да пие, не го и насилвам де. Понякога му давам малко с лъжичка, то лапва една-две и толкова.
На първата консултация педито ми каза, като стане на 45 дни детето да започна да му давам сокче по малко. Ама аз не искам. Утре ще ходя пак на консултация, да видим какво ще каже педито този път.
Коментирали сте спането на децата. Моето в къщи не обича много да спи. Дремва за по няколко минути и толкова. На разходка обаче си наваксва. Понякога и 3-4 часа не се събужда за храна. Прави си и дневни паузи, но не всеки път де.
Бях писала преди няколко дни, че детето не стои само в кошарата си. Но вече има интерес, гледа си играчките, говори им. Бързо му писва, но все пак е нещо.
За болничните, аз имам предевени 45-те дни, а и февруарския ми е преведен преди няколко дни.

Аз малко съм позакъсняла с мнението си, но да си кажа, че се издразних от спора, който направиха някои от нас по повод, кой как си гледа детето. Останах с впечатлението, че спора се породи от един мой пост, по скоро молба за съвет. Не стига, че никой не даде съвет, ами и се изпокарахте. Малко тъпо ми стана, но ... всеки си знае. За това ли сме се събрали тук, всеки да се опитва да налага мнение...!?
Поздравявам всички, които имат и са имали поводи за празнуване днес и предните дни, и им желая всичко най-добро.  Hug от мен

# 250
  • Бургас
Честито на всички празнуващи на патерици!Много здраве, обич и късмет!
Мойто педи също поде песента за 3 часа, нощна почивка, глюкоза, вода... познато ви е, но поне тонът й е препоръчителен ине се обиждаме. Не се сърдя, така е учена жената, по тази система са отгледани и няколко поколения бебета. Но факт е ,че  при някои мами, които си имат достатъчно кърма се е получавало това с графика, а при други, като мен например с недостиг при млеконадоя са ги обричали на провал в кърменето. Диагнозата най-често е била рядка, водниста, нехранителна кърма, следва дохранване, следва отбиване. Учудва ме това, че много бавно влизат в час тия лекари бе, бива ли ние да четем повече от тях Rolling Eyes. Науката напредва всеки ден и мисля, че един интелигентен човек, добър професионалист трябва да се адаптира с новостите. Добре, че сме си ние тука, да обменяме опит и мозък и съм сигурна, че който не се откаже от борбата за кърмене, ще успее рано или по-късно.
Стефко продължава да си цока и денем и нощем на 2 часа.Трудно е ,но знам ,е ще изгрее слънце и на моята улица. А и установявам, че съм привикнала към малкото сън и не мога да кажа, че съм утрепана недоспала.
Открих по-мощната алтернатива на системата със сешоара, ПРАХОСМУКАЧКАТА. Направо го приспива момчето тоя адски бучеж. Имаме в резултат 2в1, спящо бебе и чиста къща,  блести чак  Laughing
Момичета, пощипвате ли си бебоците като вземат да задремват докато цоцкат? Аз лично си мисля, че би ми било неприятно някой да ме ручка и притеснява докато се храня и засега не го практикувам, но мнооого ни се проточва храненето. Той заспива, аз реша че е готов сложа го в кошарата, след минута господинът се събуди гладен очевидно, аз го вдигам отново, разголвам цица и така доста пъти. Не е само продължителността, ами си мисля, той така дали си изпива задното мляко
 Има ли мами, които вземат детски надбавки за нисък доход. Дочух, че ако доходът на член от семейството е по-малък от 300 лв се полагат такива. Споделете ако имате опит!

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 15:47 от vivi.vivi

# 251
Ето и една снимка от нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229460&photo=3

Dezdemonka, не се сещам за кой пост говориш.
За спането-Деница спи доста през деня, почти по час или час и половина между храненията. И аз пак не успявам да свърша нищо, много съм неорганизирана. Но тази нощ за първи път спахме 5 часа без да се буди. Като видях часовника не можах да повярвам, че сме спали от 1 до 6 ч. без да се храним.
А аз съм ужасно изнервена, защото се опитвам да не ям сладкиши от няколко дни, заради тия 4 кг, които не мога да ги сваля. А толкова много обичам сладко Sad

# 252
Мами сигурно мого е обсъждано, но аз не съм в час. Акта за раждане защо се носи в общината, моля ви някоя от вас да ме светне точно за какво иде реч и каква е процедурата. Кога се изплащат 200 лв.? Мъжът ми твърди, че при доход над 600 лв. на единия родител не се давали. А за детските какви документи се подават и кой ги изплаща?
Ефросинка детето ти изглежда здраво, щастливо и добре гледано така че продължавай да се вслушваш най-вече в инстинктите си на майка.
И аз днес се наслушах на глупости - как да сложа "вече" на детето възглавница, да не си купувам кенгуру - каква била тая глупост заврът ги вътре майките и ги носят с гръб към себе си  Naughty. леле много лоши сме това съвременните майки. И му давай вода, вода и пак вода. А че детето от нея повръща адски много - еее те бебетата си повръщат бе. Та същата женица ми обяви днес, че тя като го гушнела бебо не повръщал - е вярно аз с моята вампирска енергия.  ooooh! Ааа и комшийката много се терзае, защо оставяме нощната лампа светната - ами извинявам се, но като ставам нощем по три пъти не искам да се убия. А лампата изобщо не е толкова силна. А и в крайна сметка как ще си науча детето си е мой проблем.

# 253
  • Бургас
jjoy, свързани с акта за раждане са 250 лв еднократна помощ за първо дете (600 за второ). Службата за социално подпомагане иска оригиналния акт за раждане, срещу който ти се разрешава отпускането на тези пари. Обикновено решението за отпускане излиза в срок от месец и си прибираш обратно акта за раждане. Има обаче друга помощ някаква, която се отпуска ежемесечно, не знам в какъв размер е, тя е обвързана с доход. И аз чакам с нетърпение някой да се произнесе за нея.

# 254
Здравейте!

jjoy Еднократната помощ не е обвързана с доход. Тя се полага на всяка майка с българско гражданство родила дете в България. За първо, трето и всяко следващо 250 лв., за второ 600 лв. СЛед като си вземеш акта за раждане на детето от общината, там ти дават удостоверение за семейно положение и молба (още нещо имаше, не го помня) и отиваш в социалните и подаваш всички тези неща. Взимат ти оригинала на акта за раждане (направи си няколко копия, че ще ти го върнат следващия месец) и всички тия документи и те пращат в къщи да си чакаш. Трябва да имаш IBAN, и документ от банката, на който да е напечатан този IBAN, иначе написан на ръка не го искат.
За ежемесечните помощи, така наречени "детски", се подават документи на същото място. Там ти дават молба, копие от акта зараждане на детето и трябва да имаш документ от фирмата в която работиш за дохода ти последните 12 месеца, съответно и тези на мъжа ти ако сте женени. Не трябва да е по вече от 300 лв. на човек за полседните 12 месеца, ако не се лъжа, за да те одобрят да ти дават по 18 лв. на месец "детски". Поздрави на Г-жа Масларова, не че е виновна жената, държавата ни е прекрасна, ама бива ли толкова много пари. Ех!
Надявам се бях изчерпателна!

Хубав слънчев ден!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт