ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 237
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Здравейте!

jjoy Еднократната помощ не е обвързана с доход. Тя се полага на всяка майка с българско гражданство родила дете. За първо, трето и всяко следващо 250 лв., за второ 600 лв. СЛед като си вземеш акта за раждане на детето от общината, там ти дават удостоверение за семейно положение и молба (още нещо имаше, не го помня) и отиваш в социалните и подаваш всички тези неща. Взимат ти оригинала на акта за раждане (направи си няколко копия, че ще ти го върнат следващия месец) и всички тия документи и те пращат в къщи да си чакаш. Трябва да имаш IBAN, и документ от банката, на който да е напечатан този IBAN, иначе написан на ръка не го искат.
За ежемесечните помощи, така наречени "детски", се подават документи на същото място. Там ти дават молба, копие от акта зараждане на детето и трябва да имаш документ от фирмата в която работиш за дохода ти последните 12 месеца, съответно и тези на мъжа ти ако сте женени. Не трябва да е по вече от 300 лв. на човек за полседните 12 месеца, ако не се лъжа, за да те одобрят да ти дават по 18 лв. на месец "детски". Поздрави на Г-жа Масларова, не че е виновна жената, държавата ни е прекрасна, ама бива ли толкова много пари. Ех!
Надявам се бях изчерпателна!

Хубав слънчев ден!

Hug
25лв. на дете стана от 2008г.(Масларова се отпусна малко.)

# 256
vivi.vivi - относно месечните помощи за деца (детски надбавки) - аз ще подавам документи утре. Трябва дохода на член от семейството да не надвишава 300лв. Попълва се молба декларация (дават я в Социалното), трябват бележки за доходите на двамата родители за 12 месеца назад, т.е. ако бебето е родено Февруари, молбата се подава най-рано през Март и бележките трябва да са за периода 03.2007-02.2008 (включително). Също така се искат копие от акта (актовете ако са повече деца) на детето. Ако майката и таткото нямат сключен брак се иска удостоверение за семейно положение.
Това е накратко. За "надълго"  Wink виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255812.msg0#new

Jjoy - това за което ти питаш е еднократна помощ за живородено дете, и по-назад в темата я обсъдихме по-подробно. Трябват същото удостоверение за семейно положение, лични карти на двамата родители (само за справка), копие от акта за раждане и оригинала (задължително), който остава у тях определен период (на различните места е различно, при нас докато не си вземеш помощта). И съответно се попълва молба-декларация която ти дават там на място. В молбата трябва да се разпише и таткото.

Ето малко снимки и от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225832&photo=105 и http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225840&photo=37  Grinning

# 257
Не трябва да е по вече от 300 лв. на човек за полседните 12 месеца, ако не се лъжа, за да те одобрят да ти дават по 18 лв. на месец "детски". Поздрави на Г-жа Масларова, не че е виновна жената, държавата ни е прекрасна, ама бива ли толкова много пари. Ех!

Хубав слънчев ден!

Hug
25лв. на дете стана от 2008г.

Честито!

Hug

# 258
  • Варна
Не трябва да е по вече от 300 лв. на човек за полседните 12 месеца, ако не се лъжа, за да те одобрят да ти дават по 18 лв. на месец "детски". Поздрави на Г-жа Масларова, не че е виновна жената, държавата ни е прекрасна, ама бива ли толкова много пари. Ех!

Хубав слънчев ден!

Hug
25лв. на дете стана от 2008г.(Масларова се отпусна малко.)

Честито!

Hug
Благодаря,благодаря. Laughing

# 259
Виждам, че бързо сте отговорили на Виви и Джой затова няма да повтарям и аз... Heart Eyes
Аз имам едно друго питане към мамите, които дават вит.Д.....
На нас ни изписаха Деавит,но в упътването пише, че трябва да се изхвърли 30дни след отварянето newsm78....нали се сещате какво нищожно количество ще използваме през този 1мес., след като давам по 1капка на ден.... Thinking...ами това значи всеки мес. да купувам нова опаковка.... Crossing Arms
Моля ви вижте на вашите упътвания какво пише, нали някои от вас дават Вигантол или нещо друго...ако търпи повече да го сменя от следващия месец....
За спането - ние си спинкаме по 1,5-2 часа между хранене през деня, но за сметка на това от20ч. до 23-24ч. си будува почти през цялото време.
Ефросинка - и мойта буба напоследък взе да се събужда за хранене в 3часа през ноща, а откак ни изписаха от род.дом  сама си беше направила нощна пауза от 6часа.Отдавам го на това, че влиза в онези периоди на растеж и млекцето не й стига....
По принцип аз съм ЗА - детето да има някакъв режим, но не на всяка цена...Опитвам се да спазвам 3 часовото хранене, защото така детето привиква да се храни толкова,колкото да издържи следващите 3часа...Забелязах, че когато я храня на по-малки интервали, тя съответно яде по-малко и търси отново следоколо 1,5-2часа,... а така не се ли получава един омагьосан кръг,....докато приключи едното хранене - то дошло време за друтото...
Още веднъж казвам,че това е само мое мнение, което споделям с вас защото сега всички ни вълнуват горе-долу едни и същи неща, а в крайна сметка и това е целта на форума...
За капките за колики - и на нас Еспумизана не ни действаше изобщо, но после взех Саб и нещата се пооправиха.Сега вече давам Инфакол и наистина съм много доволна - давам по един капкомер преди ядене.
Ние и днес излязохме, макар и малко по принуда, защото нямаше кой да вземе каката от училище, но бубката заспа още щом я щипна хладния въздух Flutter...чак ми беше жал като я прибрах и тя веднага се събуди...
Хайде цунки от нас и спокойна нощ на всички бебешори... Flutter

p.s.Аз продължавам да се боря с качването на снимки... Whistling...ееей, ще ме умори този сайт - снимка бг - не ще и не ще да ми вземе снимките и това е... Crossing Arms

# 260
p.s.Аз продължавам да се боря с качването на снимки... Whistling...ееей, ще ме умори този сайт - снимка бг - не ще и не ще да ми вземе снимките и това е... Crossing Arms

Виж дали не са по големи от 3 мб. (само предполагам, че това е проблема)

Успех!

Hug

# 261
Алинка - благодаря, но не е това...връща ми отговор, че не са jpeg формат, а като застана с мишката в/у снимката ми изписва точно този формат...вече съм вдигнала ръце...а преди съм качвала и нямаше проблем... newsm78

# 262
  • София
Здравейте и от нас!!!

Компа ми беше на доктор два дни, та за това ви черпя на патерица - Марти стана на 2 месеца вчера!!!

Днес бяхме на консултация - 5.150кг (което е 1.800 отгоре за месец  #Crazy)) и 56см (с 5 повече от миналия месец). Биха му и две ваксини - полиомиелит и ДТК, а полиомиелита прави зачервяване, температура и болиииииииии, а малкия се дерееееееееее! Майка ми предложи да остане за тази нощ с нас, та съм спокойна! Дано до утре всичко да е ок  Praynig!
Отгоре на всичко не е акал от два дни та и това го мъчи. Въобще картинката е пълна! Изписаха ни Дуфалак - светлина в тунела  Joy

Хубав ден на всички бебчовци и техните мами!!!

# 263
Здравейте и от нас , не съм писала скоро ама не остава време да ви изчета и ние ходихме на първата консултация и сме качили 750гр. за 20 дни и 3 см.  Hug и сме само на кърма , педито също е доволна и аз също не е много но смятам че е нормално и не се притеснявам и си имам кърма .  PeaceНие утре ставаме на 40 дена и ще ходим на църква . Варненски мами май дават времето другата седмица да се оправя айде да се уговаряме за разходка , да запознаем февруарчетата  Joy, да нападаме морската !!!!!! Предложете кога да се видим за мен няма проблем аз съм на центъра и идвам веднага . Ние даваме вигантол 1 капка с малко кърма сутрин на гладно , пише да не се използва след като изтече срока на годност hahaha, много ясно.Чао за сега и целувки на всички.

# 264
Хе-хе,,,тъкмо викам на Киара да не се държи като малко бебе( все пак сме вече на месец и половина) и е крайно време да спре да се храни на 2-2,30ч и чета, че и вашите бебета нямат наяждане тези дни... Laughing При нас това положение трае вече 2 седмици, а и нали само се цедя и давам с шишето и съм се видяла в чудо...имам чувството че по цял ден цедя и стерилизирам....Но напоследък виждам, че някои дрешки ни отесняват и това много ме радва...А за кърмата..да ви кажа имам случаи на изцедени 160мл от едната гърда за 6 часа пауза...Не ме питайте как го правя, ама май постоянство му е майката....Напоследък и аз се изкалпазаних и вечер като правим 4-5 часова пауза и не цедя, а изчаквам за следващо хранене..така излиза двойна доза като количество и си спестявам едно цедене...Незнам дали е временно, но наистина и организмът ми разбира, че бебка напоследък яде като за световно( педиатърката каза 100-110мл , а тя е изяждала и по 120 #Crazy и то без да повърне)...Това, разбира се , само може да ме радва....
От 2 дни Киара имаи пъпчици по лицето, като обривче..Възможно ли е пресният лук да дава кофти реакция? Знам, че променя вкуса на кърмата, ама незнам дали трябва И НЕГО да избягвам newsm78
Айде , поздрави на всички лакомници...

# 265
Здравейте и аз едва ви изчитам,
и ние сме от неспящите, неискащи да стоят сами, ревящи, постоянно гладни, повръщащи, хълцащи и т.н. бебета. Cry
вчера бяхме на пробно кърмене изсука 100мл за мн.кратко време, поне се успокоих че яде. Бяхме 5570гр, но с дрехите, а нали се родихме 4500гр и за месец и половина се притеснявам че е много малко, докторката нищо не каза, и аз сеуповавам на това, което каза Мери, че наддават различно в рамките на месеца, дано втората половина наддадем повече.
Някой имали проблеми със студени ръчички и крачета, нашите са доста често са така ?Cry Към майките на момиченца, забелязвали ли сте, като ги почиствате беличко долу?
Да попитам за зелевото листо, което се слага на гърдата,(моята дясна е доста зле и ме болиииии) в какъв вид трябва да бъде, сурово или... и летицин по колко се пие, ако правилно съм разбрала това е за отпушване на каналите нали, аз нямам темпертатура поне за сега. може би е и натъртена, излиза мляко но все има бучки, който не се разсейват напълно,моля ви за помощ.
Спокойна вечер

# 266
Момичета, здравейте и от нас!

Поздравявам най-сърдечно абсолютно всички, които са имали повод да празнуват.

Благодаря за мненията по повод по-голямото дете.

Ние сме добре, да не кажа голяма дума, ама наистина е много послушна нашата Рая. От два дни някъде будува през деня, но малко, заглежда се в играчките над креватчето й. Най-много ми разтапя душата, когато ми се усмихне.
Храненето е само кърма от двете цици, така реших, спрях добавката, просто по-често ще яде като се наложи.
От три вечери Рая пропуска нощното хранене. Заспива в 23 ч и се събужда в 06 часа. Днес сутринта си беше засмукала биберона и ми стана много смешно и интересно как го е направила Laughing

Ето снимки и от нас:
http://www.fevruarki.snimka.bg/album.php?album_id=225832&photo=107

Целувки на всички!

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 18:35 от GALADRIEL

# 267
Здравейте, момичета!
Днес бяхме с двете деца на ортопед. Маги е добре, профилактично ще я заведа чак след като проходи. Д-р Драганов веднага разбра защо Блажко криви краче без ние да му казваме нищо - спи по корем, а спи по корем, защото няма възглавница. Още тази нощ ще му сложа възглавничка, каза, че скоро ще престане да спи по корем и до няколко месеца проблемът ще изчезне. Чак към 3-4 годинки ще ги водя профилактично за плоското стъпало (всички деца са с плоско стъпало и дотогава трябва крачетата да има се оправят, ако не -  се носят стелки). Искам да ви кажа, че бях много изненадана, че д-р Драганов настоя да платим 1 преглед, нищо, че прегледа и двете деца, дори допълни и следващите пъти да ги водим и двете. А Митко (той не знаеше "прословутата лекция" за момиченцата и момченцата) беше много приятно изненадан от отношението на лекаря! Страшно сме доволни от този лекар.
Днес се срещнах с някои от октомврийките в Южния парк и си изкарахме много хубаво, само, че беше страшно студено.
Сама съм с двете хлапета, чакам Митко да се прибере от работа и от мач (всяка сряда ритат с приятели),  а това ще стане към 10 часа  Tired. Поне успях да си сготвя и изчистя.
Режим и ние нямаме - имаме някакъв приблизителен, тя сама си го е направила и аз си планирам нещата според нея. След като направи 3 месеца обаче ще се опитам малко по малко да й изградя режим, който да е приемлив и за двете ни, че иначе ще стане сложно като трябва да чета за изпита есента.
Със захранването ще изчакам Маги да стане на 5-6 месеца.
Отивам, че ревна.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 19:48 от evelinar

# 268
  • Бургас
Към борещите се за повече кърма. Четох някъде тези дни, дали тук или пък другаде, че за целта трябва да се увеличи дневната дажба желязо и витамин В еди кой си, забравих Embarassed, абе този, който представлява всъщност фолиевата киселина. Сетих се, че ми беше останала от по време на бременността и сега проверих листовките. Действително се препоръчва да се приема  и след бременност с цел поддържане на лактацията. А и като се замисля храните, на които трябва да наблегнем са именно такива, които са богати на тези две съставки- житни култури, месо, бирена мая, боза, която всъщност се прави от зърно.... знаете ги до втръсване
 И аз не успявам да кача снимки на снимка.бг, просто нашите снимки, не знам защо, са с гигантски обем и не зная как да ги намаля да 2 мб

# 269
Здравейте Simple Smile
И аз да се отчета днес.
Поздравления за увеличените детски надбавки Misc Bomb newsm61 Аз като една "богата" мама няма да взимам детски. Е, момичета чудя се с тези пари какво ще правите. Това са цели 25 лева...какво голямо харчене ще бъде... #2gunfire #2gunfire #2gunfire В такива моменти ми идва да си събера багажа, да си взема децата и да изчезна от тая смотана държава. Подигравка!!!!!! Това ли му се полага на едно дете - някакви си смешни 25 лева на месец???? Т пакета с памперси е 30 лева.. Аууууууууууууууу как се афектирах пак...
За нощните паузи: ами аз по тая тема отбягвах да пиша, защото като ви гледам как будувате вечер на мен ми става неудобно newsm53 Алекс заспива към 22-22.30 и се събужда към 6 часа сутринта. Добро дете - мисли за мама, която ходи на работа. Но за това пък ми се взима акъла - през 3 часа снова от офиса до дома за да кърмя. НО СЪМ ЩАСТЛИВА ЗАЩОТО НАМЕРИХ ЗЛАТНАТА СРЕДА - да съчетавам работата и бебчето.
Относно режима на хранене: Алекс някакси се нагоди към мен и се чувства добре. Ако съм по цял ден с него сме като скачени съдове. Иначе като ме няма - 3 часа си ги пазва детето. после кажете че не са манипулаторчета Joy Ама и аз не мога да му устоя newsm51
Спокойна вечер от мен Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт