jjoy Еднократната помощ не е обвързана с доход. Тя се полага на всяка майка с българско гражданство родила дете. За първо, трето и всяко следващо 250 лв., за второ 600 лв. СЛед като си вземеш акта за раждане на детето от общината, там ти дават удостоверение за семейно положение и молба (още нещо имаше, не го помня) и отиваш в социалните и подаваш всички тези неща. Взимат ти оригинала на акта за раждане (направи си няколко копия, че ще ти го върнат следващия месец) и всички тия документи и те пращат в къщи да си чакаш. Трябва да имаш IBAN, и документ от банката, на който да е напечатан този IBAN, иначе написан на ръка не го искат.
За ежемесечните помощи, така наречени "детски", се подават документи на същото място. Там ти дават молба, копие от акта зараждане на детето и трябва да имаш документ от фирмата в която работиш за дохода ти последните 12 месеца, съответно и тези на мъжа ти ако сте женени. Не трябва да е по вече от 300 лв. на човек за полседните 12 месеца, ако не се лъжа, за да те одобрят да ти дават по 18 лв. на месец "детски". Поздрави на Г-жа Масларова, не че е виновна жената, държавата ни е прекрасна, ама бива ли толкова много пари. Ех!
Надявам се бях изчерпателна!
Хубав слънчев ден!

виж тук:

....нали се сещате какво нищожно количество ще използваме през този 1мес., след като давам по 1капка на ден....
...ами това значи всеки мес. да купувам нова опаковка.... 
...чак ми беше жал като я прибрах и тя веднага се събуди...
...ееей, ще ме умори този сайт - снимка бг - не ще и не ще да ми вземе снимките и това е...
)) и 56см (с 5 повече от миналия месец). Биха му и две ваксини - полиомиелит и ДТК, а полиомиелита прави зачервяване, температура и болиииииииии, а малкия се дерееееееееее! Майка ми предложи да остане за тази нощ с нас, та съм спокойна! Дано до утре всичко да е ок
!
Ние утре ставаме на 40 дена и ще ходим на църква . Варненски мами май дават времето другата седмица да се оправя айде да се уговаряме за разходка , да запознаем февруарчетата
, много ясно.Чао за сега и целувки на всички. 
. Поне успях да си сготвя и изчистя.

Аз като една "богата" мама няма да взимам детски. Е, момичета чудя се с тези пари какво ще правите. Това са цели 25 лева...какво голямо харчене ще бъде...
Алекс заспива към 22-22.30 и се събужда към 6 часа сутринта. Добро дете - мисли за мама, която ходи на работа. Но за това пък ми се взима акъла - през 3 часа снова от офиса до дома за да кърмя. НО СЪМ ЩАСТЛИВА ЗАЩОТО НАМЕРИХ ЗЛАТНАТА СРЕДА - да съчетавам работата и бебчето.