Тийнейджърите IX

• 21 498
  • 353
  •   1
Отговори
# 255
  • близо до София
Приятел ама с мярка. Подкрепям Как' Сийка. Peace
Лулу, честита нова къща. Много щастие и разбирателство  в нея.

# 256
Лулу, забравих те, съжалявам!  Embarassed
Много щастие и любов в новия дом!   bouquet

# 257
Лулу, много хубави новини! Честито!

За приятел/родител и аз съм на мнение, че приятели детето ще си намери и без нас, но родители - не. А то има нужда и от едните, и от другите.

# 258
Хм, много се съмнявам, че повечето хора съзнателно решават, дали да са приятели или родители на децата си.
Просто в живота ти се появява нов човек и ако на самата теб още ти предстои да растеш, можеш ли наистина да определиш от самото начало как да се развива връзката ви.
Самата аз не мога да определя каква в крайна сметка съм за дъщеря си. В един момент си мислех, че това е в основата на проблемите ни, но сега не съм убедена.
В крайна сметка за каквато и да ме мисли, пак ме гледа виновно, когато е сгафила нещо.  newsm78

# 259
Родителят може да бъде приятел, но приятелят не може да бъде родител.
Пресен пример от тази сутрин и то с първолачката - не си беше приготвила раницата, а снощи три полички смени, докато си избере с коя да отиде. Изнесох й кратка лекция за задълженията, които трябва да свърши първо и за нещата, които може да прави после.
Беше ли ми приятно - не. Беше ли наложително - да.
Приятелят има ли право да направи това - не.

# 260

А, защо, приятелите могат всичко, но точно това няма да направят. Забележките и наказанията остават за родителите.  Mr. Green

# 261
  • София
Привет, момичета!
Сийчето сполучливо "подмята" разни темички да ни подбутва  Laughing
Ще се опитам да се изразя с понятия от математиката - родител и приятел са като необходимо, но не достатъчно условие - от едната функция би трябвало да се произведе другата - но никак не е лесно да си в ролята и на "приятел". Мисля, че разковничето е в доверието и свободата на общуване.
А какво мислите за възрастта на родителите - дали е от значение?

# 262

А, защо, приятелите могат всичко, но точно това няма да направят. Забележките и наказанията остават за родителите.  Mr. Green
Ето затова родителите не могат да са приятели.
Всъщност, Какичко, кой умен психолог оборихме с общи усилия?

# 263
Всъщност, Какичко, кой умен психолог оборихме с общи усилия?

Не знам.  newsm78

# 264
Здравейте мами,
Виждам, че сте наясно с "малките големи" и също така имате информация за училищата. Интересува ме малко информация за едно училище в София. Имам съставено някакво мнение по четене от ученически форуми и приказки на родители, но е много малко за да съм твърда в убежденията си. Моят ученик засега се е ориентирал професионално към "Изкарване на добри и пари" и "добра заплата", така че би подкрепил всяка моя инициатива.

Интересувам се от бившият техникум по електроника, дето се намира на Студентски общежития - дисциплина и учене.

# 265
  • София
За бившия "Ленин" ли става въпрос?

# 266
Да. Сега е "Джон Атанасов"

# 267
Поразрови се в темите за седмокласниците - бяхме коментирали преди време "Джон Атанасов".

# 268
  • София
И аз и мъжът ми сме учили в този техникум. Чичото на мъжа ми е преподавател там. Нещата от преди години много са се променили в отрицателна посока. Знам, че образованието ни като цяло си е гола вода, но там нещата ми се струват трагични. Скоро се видяхме с чичото и много се смяхме. Разказа ни следната случка, даже мисля, че писах вече някъде за нея: Въпрос за шестица - С какво се измерва напрежение? - гробна тишина. Въпрос за петица - С какво се измерва напрежение? а) с волтметър, б) с амперметър, в) с омметър - гробна тишина. Четворката се пропуска, въпрос за тройка - С волтметър ли се измерва напрежението?
Едно време в техникумите се влизаше по интереси и имахме големи техничари от момчетата, които искрено ги влечеше. Сега няма никакъв интерес, просто да се учи някъде. Ако те интересува нещо конкретно мога да питам.

# 269
  • София
Чета ви редовно, но не пиша, тъжна съм. Оплаках се при абитур. мами, да не повтарям и тук. На новодомците - честито! Само хубави неща да се случват в новия апартамент. За Джон Атанасов - Ани има приятели от там, изглеждат ми свестни момчетата. Учат сериозно, не е отгоре-отгоре като в нейното у-ще. За приятелство с децата или да сме родители - бих избрала приятелство. Поне при нас така по вървят нещата. Но отношения на приятели, не на добри познати.

Общи условия

Активация на акаунт