Тийнейджърите IX

• 21 623
  • 353
  •   1
Отговори
# 240
момичета не знам да се хваля ли или да се оплаквам.моята тиинка се записа за лагер на обзор през август.тя е много щастлива защото заминава с приятелка но на мен ми е притеснено.ще бъдат събрани от целия град и по вечето няма да ги познава.това не е толкова страшно но ще са от 8 клас до 12 . newsm78 представям си вечер как ще ги опазят в лагера.а и не знам нито каква е базата нито кухнята и така нататък.моля се всичко да е наред и да се приберат живи и здрави

# 241
Дааа,
предлагам през лятото темата да е "Тийнейджърите Х - Лагерна". Тогава ще му мислим. Но отсега знам, че мнооого чай ще се изпие.
Майките на седмокласници да не се чувстват дискриминирани - тяхната ще е толкова обемна, че ще си е отделна, както беше миналото лято.
Янита, поздравления и благодаря за линка. Така разбрах, че и в училището на моето дете имало театрална група - не ми е много ясно как тя не разбра за шест месеца(при положение, че живо я интересува), но по-добре късно, отколкото никога.
Спам: Ако някой си е подавал данъчната декларация по Интернет и му се обяснява като на дебил, моля да ми пише на лични, имам няколко въпроса.

# 242
  • София
За данъчната не мога да помогна - подадох я по пощата с обратна разписка и си платих данъка през epay; приключих с това още през януари.

За театралната група - в английската и в испанската съществуват от години и явно не страдат от недостиг на "кадри", та не са се рекламирали достатъчно. Групата в СМГ се сформира през тази учебна година - имало е обяви в училището и мойта Виктория се оказа сред малкото ентусиасти, които проявиха желание и постоянство да участват. Първи са испанската, следвани от СМГ и английската, като журито било единодушно, че първите две групи са били напълно равностойни.

# 243
Не мога да не се похваля с театралния талант на девойката.  bowuu

Днес им беше представлението - общинско състезание между три гимназии (математическа, английска, испанска). Абсолютните дебютиращи ентусиасти, без никакъв опит и без никой да ги взима насериозно, са се представили толкова добре, че дори и свръх-критичното ми дете е развълнувано и доволно.
http://www.sfumato.info/?show=acts&id=153&fbb6db9bc5b984 … 399076b8750485aed

Браво, страхотно!   bouquet Предполагам, че е било голям купон!

Аз не знам да се похваля ли, да се оплача ли.
Камен навърши 13, така че от днес (впрочем вече от вчера) съм майка на трима тийнейджъри. Яка ми гърбина...

# 244
Кабо Алма, честит ти рожденник.
Да ти е здрав и много да те радва.

Иначе, ти поне имаш опит с тийнейджъри. Няма страшно. Wink

# 245
  • София
Кабо Алма, с деца като твоите няма какво да се оплакваш! Само не разбрах защо вчера Виктория е трябвало да обяснява на класната защо Камен не е на репетиция newsm78 Оправдала го е с рождения му ден  Mr. Green

Не знам дали представлението е било купон, но разпускането преди него - със сигурност. Лудите деца са превзели лодките и люлките на Ариана в ранни зори. Виктория може никога да не стане актриса, но цялото усилие си заслужава най-малкото заради емоциите и приятелствата, които се зараждат... Пък тя нека си вика: "Обичам сцената!" Wink Ще играят отново, в залата на ВИАС, на 24 април. Заповядайте!

# 246
В неделя моят тийн е на олимпиада по информационни технологии. За пръв път ще ходи на такова състезание, досега е бил само на математика. Доста се подготвя вкъщи и  най-после разбра, че компа не е само за теглене на мелодии.

# 247
Кабо Алма, с деца като твоите няма какво да се оплакваш! Само не разбрах защо вчера Виктория е трябвало да обяснява на класната защо Камен не е на репетиция newsm78 Оправдала го е с рождения му ден  Mr. Green

И аз се чудя какъв е проблемът. Камен пред очите ми (т.е. пред ушите ми) се обади на класната да я помоли да го освободи от репетицията и тя го пусна. Да е забравила? newsm78 Не е такъв човек. Странно.

percepolis, в Бургас ли е олимпиадата? Защото нашият отбор отпраши тази сутрин натам. Вече са в хотела. Simple Smile

# 248
Да ви почерпя за именичката си.

# 249
  • близо до София
Честит празник на всички с имена на цветя! Бъдете живи и здрави и много, много щастливи!

Весело изкарване на празника на всички!

# 250
Честито на всички празнуващи - тийнове и майки!   bouquet

# 251
  • През девет планини в десета...
Някой ходи ли в неделя/20 април/ на Лингвистичното Кенгуру по английски език?

# 252
Засега се включвам само за да ви се похваля и да ви почерпя виртуално,а после се връщам да чета- cheersа който предпочита-  party023:
1. Преместихме се в новото ни жилище(затова ме нямаше десетина дена,докато ни преместят интернета)!
2.Кака Лати беше именичка!
3.На малката Бинка днес и махнаха гипса на ръчичката!
Весел ден на всички!  bouquet

# 253
  • София
Eee, страхотно  newsm74.

Много щастие в новия дом   bouquet!
Много здраве и късмет на именичката, както и на малката и сестричка Peace!

# 254
Цитат
Да си представим - имате тийнейджър в къщи. Психолог ви съветва да се опитате да му бъдете повече приятел, отколкото родител.

Не ви дава повече съвети или насоки.

Как бихте постъпили? Възможно ли е такова приятелство? До какво би довело, според вас? Моля, споделете.

Жалко, че заключиха темата. Мисля, че можеше да се получи интересна тема.
Аз лично много се съмнявам психолог да посъветва родител да е повече приятел с децата си и по-малко родител, освен ако не става въпрос за патологична строгост. Напротив, според мен децата на всяка възраст имат нужда повече от родители, отколкото от приятели в лицето на възрастните около тях.
"Приятелството" според мен се изразява в стремежа да разбереш детето си и мотивите, които водят действията му, а не слизане до неговото ниво. Родителят е този, който създава и налага правилата, а това не се връзва по никакъв начин с приятелството по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт