Гърция-10

• 31 410
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,благодаря  Hug Hug Hug

# 241
   Сузи,честито ви сватба и христианче и от мен! newsm51
   Може да не пиша,но ви следя редовно! Embarassed

# 242
  bouquet  bouquet

Καλημέρα και καλή εβδομάδα .... на всички мами и бебоци и дечковци...  bouquet
Ние вчера открихме сезона. Ходихме на плаж и се цопнахме в моренцето. За много кратко наистина, защото водата е студена. Елпида беше във луд възторг и целия уикенд се разхождаше в къщи по бански и джапанки...Мерихме бански, парео, плажни рокли... Лятото настъпва ....

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 13:23 от veselinap

# 243
  bouquet  bouquet

Завиждам ти благородно! На нас тази година май ще ни се размине, че беба още е много малка smile3518 smile3518 smile3518 Най - много да ни излезе късмета с два - три плажа наблизо!

# 244
  bouquet  bouquet

Завиждам ти благородно! На нас тази година май ще ни се размине, че беба още е много малка smile3518 smile3518 smile3518 Най - много да ни излезе късмета с два - три плажа наблизо!
Аз миналото лято го пропуснах моренцето,само по брега си позволих да се разхождам,но сегаааа......Нека се стопли още малко и ще сме по паралиите всеки свободен ден. Peace
Замислила съм се да изкарам шофиорските,какви документи са нужни,знаете ли?
Малко съм попрехвърлила годинките,такива неща до 25 се правят.Опитах да карам с мъжа ми и се паникиосах страхотно.Кой знае дали ще се справя, не се имах за такава лигла,ама май......... Cry Embarassed

# 245
Сузи, недей така, не си закъсняла!
Аз не мога да ти помогна с отговор, не знам тук курсовете как вървят. Ние началото на юни ще се приберем в България и със Свилен ще останем докато майка му, т.е. аз, стане шофьорка. Там ще карам курсовете. Аз съм на 26, август ще стана на 27. Щях да ги карам преди 3 години, но внезапно се омъжих.  Joy

# 246
Що бе... нищо не ти пречи да идете.
Аз Елпида я заведох за първи път наплаж на 9 иполовина месеца. На къмпинг, на палатка.Беше луд купон...
Хихи, къмпингари сме.... И си изкарахме страхотно...
Естествено, на плажа смепърви (кой ходи в 9.30, само ние) и първи си тръгваме (11.00)

Иги, ако имаш бг книжка, необходима е само легализация. Нещо, което от една година се мотам да направя.

Въпрос към мамите отСолун. Къде по дяволите да отида и да пробият ушите на Елпида? Нещо страшно ме е заврънкала за обеци на ушите. И аз като нестрога мам й обещах...Който има инфо, да свирка..,..

# 247
  • Гърция
Аз ходих миналата година на плаж до последно и тази ще ходим със Стела. Отиваме към 8-8.30 и до 10.30 си отиваме, последните 4-5г ходим така и много ни харесва, морето е чисто, няма много народ и се чернее най-хубаво Wink. Педиатъра ни каза, че няма проблем след 6 мес. на детето да се ходи, в рамките на разумното разбира се.
Аз взех книжка преди близо 5г, бях много мераклия, карах с мъжа ми известно време и това беше. Истината е, че курсовете в София са гола вода, взимаш документа, а да караш не можеш Confused.

# 248
Добро утро!

Тео, а аз мислех обратното - че в големият град с големия трафик човек се научава да кара.  Thinking Ама като гледам атиняните как карат... явно грешно съм си мислила  Joy

За морето - нашият педиатър миналата година (когато Свилен беше на 5-6 месеца) ни забрани да ходим на плаж  Thinking Дори не каза сутрешни часове, а изобщо каза Охи.  Thinking

Предстои ни смяна на педиатър, ходихме за ваксина преди няколко дни и той си бил развалил договора с нашата здравна каса.

Сузи, аз решавам листовки от тук  http://kat.bgpal.com/ ако искаш можеш да си тренираш, аз задобрявам, дори правя по-малко грешки от мъжа ми, който е професионален шофьор от много години.  Blush

Весел и успешен ден на всички!  Hug

# 249
 за 24h á 45 мин. няма как да станеш шофьор, където и да ги караш...най-малкото,защото имаш сигурността,че някой друг-> инструктурът, може да натисне спирачката вместо теб, ако се забавиш...или пък да превключи скоростите...това лято изкарах мойта в БГ,че тук ми се налага да шофирам от време на време, обаче аз самата се усещам несигурна все още, въпреки, че колегите ми казват,че за малкото часове каране, се справям много добре...и понеже моят инструктур редовно превключваше скоростите вместо мен, понякога късно се усещам да сменя скоростта и имам взимани завои на 4.  Embarassed
тук голям плюс е,че всички са адски дисциплинирани, спазват достатъчно дистанция, не бибиткат,ако се забавя на сфетофар и не потеглят,преди колата пред тях да е потеглила... на шофьор с малко опит не му завиждам в Атина или Солун...
големия трафик, многото сфетофари и кръгови са също много важни Peace

бг листовките са много лесни,повечето се повтарят, аз ги минах 2x и ги взех без нито една грешка
и това,което на мен ми направи впечатление е,че може би защото в бг има много дупки, се кара по-бавно като цяло, а тук всички карат извън града 90-110, а на магистрала над 120.... и даже има глоби,ако караш с по-ниска скорост, защото пречиш на движението...та на мен ми е голямо терсене като погледна в огледалото и колона зад мен...

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 20:52 от pepelja6ka

# 250
Браво, pepelja6ka!
Шофьор с каране се става, помня брат ми колко се ядосваше, че баща ни не му дава да кара колата, защото не бил опитен шофьор и как да стане като не му дава колата... доста се караха за това и започна да му я дава, справя се много добре. Живот и здраве да взема книжка, тук ще карам под зоркият поглед на мъжа ми поне в началото, докато той реши, че може да ми се довери (все пак ще возя детето, не само себе си).
Помня преди време в старият квартал (в Атина) имаше множество тесни улички с коли паркирани на двата тротоара, като влизаше в тях след завой се изправях на нокти, казах си, че аз едва ли ще успея така да вляза без да чукна някого.  Embarassed
А за бибиткането още от сега ми каза да не ми пука. Ще видим. Ако до зимата не се върна в Атина - не е станало шофьор от мен, да знаете.  Joy

# 251
Лилянчо, важно е да караш много...и да не се замисляш за положението на различните скорости и посоките (ляво, дясно).. и освен това да попаднеш на инструктор, който те оставя да караш! както вече споменах, моят често натискаше спирачката и съединителя вместо мен, превключваше ми скоростите...и колкото и да му правех забележка, той все не преставаше.. така си е свикнал #Cussing out
и аз си мислех,че в тесни улички няма как да вляза, а тук по такава карах с 90, та и с кола се раминах без проблем...другото,което ми хрумва е за размера на колата..аз се учих на някакав раздръкан голф, а тук карам Ауди А6, което допълнително ме стресира, защото е много по-голяма кола,много по-бърза, съединителят е различен... ще видим дали от мен ще стане шофьор, имам книжка от 8 месеца, а съм карала max 30h....което не е добре,забравя се  Sad...

# 252
Привет и от Родос! Аз за плажа още се чудя да ходя ли с корема или да изчакам след като родя, че аз от малко стоене не разбирам.

А за шофирането, нека да споделя. Имам книжка от 13 години и карам от 20 дни. Просто нуждата ме накара да се науча сега като съм бременна и не трябва да карам мотора. Иначе до преди 20 дни си джътках с него. Много пъти съм се пробвала на кола с мъжа ми, но се паникьосвах и правих безброй глупости. Сега обаче, след като на рожденния ми ден той ми купи кола, реших че е време да я подкарам и да не му мисля много. Разбрах, че трябва да сменя даскала. Та съм много благодарна на Беборина, тя ми е инструкторката, тя ме научи да карам. От нея възприех по-лесно и по-бързо от който и да е друг мъж, не знам защо така... нагласата ми явно е такава. Вече карам всеки ден, на работа ходя с колата, в града също започнах да карам. В крайна сметка не било кой знае каква философия, просто трябва да попаднеш на точния инструктор(Беборина) и да нямаш друга възможност да предвижване.

Така че, не се притеснявайте много, като гледам по себе си - и вие ще се справите!!! Желая ви успех!!!

# 253
maryloo Hug
Честито за колата и браво на теб и инструкторката!

Голямо щастие около нас, изтеглиха първи Гърция за финалисти на Евровизия, народът ликува!
Този квартал ми се струва много веселяшки, с повод и без повод гърмят, викат, заря често гледам, в стария квартал бяха по-тихички.  Crazy

Спокойна нощ!

# 254
Maryloo честита ти кола! Леко и успешно шофиране без аварии!
Момичета шофьор се става с много каране и не от всеки де! Имам приятели, които са шофьори с години и ме е страх да се кача с тях в колата!
За плажа аз миналата година като бях бременна си ходех, но внимавах да не се застоявам много, въпреки че и аз не разбирам от малко. Тази година обаче мишок е много малък за плаж и няма да може!!!
veselinap как се легализира шофьорската книжка, че не ми се занимава да карам тук пак курсове и изпити, а карам с бг книжката си и нищо чудно някой ден да отнеса някоя глоба?!
Лилянчо има и някой въпроси на които дава грешни отговори в сайта, така че внимавай да не ги заучиш грешно! Не са много, но има и такива! Наскоро помагах на една приятелка да ги решава и открихме грешки!

Честит имен ден на именниците! Да си носят името с гордост! Да бъдат много здрави и щастливи!
Честито на Константинос на сузи и Константинос на Олимпия! Весело детство и да ви правят много щастливи и горди!

Общи условия

Активация на акаунт