Гърция-10

• 31 424
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
   Здравейте и от мен!Чета ви редовно,но трудно сядам да пиша. Blush
   Ние също сме без право на работа,но опита ни да си извадим документи беше неуспешен.Наехме адвокатка,взе ни парите и след 3 седмици ни ги върна с обяснение,че в момента вратичката й е затворена.Друга адвокатка тук в Каламата не знаем и сега си чакаме... Лесно е ако един от съпрузите има вече документи.
Но това не ни пречи да работим,има такива които вземат на работа такива като нас.Е,разбирасе възможностите са ограничени и заплащането е различно!Но поне 2009г. не е много далечна дата!
   Лек и приятен ден на всички!  bouquet

# 226
Здравейте момичета Hug
В голяма чуденка съм тези дни.След кръщенето другия месец ще си ходим до Бг,мисълта ми е как ще изкараме международен паспортна малката...сега не е кръстена и си няма име.А след кръщенето имаме само 1 седмица до заминаване.Задължителен ли е паспорта,някъде бях чела,че може да се впише в нашите паспорти,или бъркам ThinkingДали няма да се сблъскам с бюрокрацията и да не можем заради това да тръгнем навреме Naughty

# 227
mery_79, ваденето на паспорт на детето е много лесно и става за една седмица след подаване на документите в полицията.
Обадете се на този номер: 1564, където ще ви обяснят по подробно. 

# 228
Здравейте,
извинявайте, че се намесвав във вашата темичка, но искам да попитам за изгодни смолетни билети от Атина до София.
Майка ми живее в Гръция, но е на остров Сирос и няма как да отиде до летището и само да попита и ме помоли да се разровя из нета. Има информация за дестинацията София-Атина-София, а на нея й трябва от Атина. Става въпрос за средата на юли месец-има ли от евтините чартърни полети и на каква стойност са летищните такси, защото навсякъде има примамливи оферти, но без вкл. летищни такси. Извинявайте, че съм така подробна, но никога не съм пътувала със самолет  и не знам каква е процедурата. Ще съм Ви благодарна ако ми дадете някакви телефони в на авиолинии в Атина и разяснения Embarassed
Благодаря!

# 229
Здравейте,
извинявайте, че се намесвав във вашата темичка, но искам да попитам за изгодни смолетни билети от Атина до София.
Майка ми живее в Гръция, но е на остров Сирос и няма как да отиде до летището и само да попита и ме помоли да се разровя из нета. Има информация за дестинацията София-Атина-София, а на нея й трябва от Атина. Става въпрос за средата на юли месец-има ли от евтините чартърни полети и на каква стойност са летищните такси, защото навсякъде има примамливи оферти, но без вкл. летищни такси. Извинявайте, че съм така подробна, но никога не съм пътувала със самолет  и не знам каква е процедурата. Ще съм Ви благодарна ако ми дадете някакви телефони в на авиолинии в Атина и разяснения Embarassed
Благодаря!

Bulgaria Air - разписание март-октомрви 2008г

Всеки вторник, четвъртък, петък, събота и неделя
Излитане от София - 12:10ч.
Излитане от Атина - 15:15ч.

Цени на билетите:

Атина - София - цена от 52 до 175 евро, летишни такси 51 евро, обща цена от 103 до 236 евро
София - Атина - същото, но летищни такси 35 евро, обща цена от 77 до 210 евро

За билети и информация:

Летище Атина тел. (0030) 210 3531 156

площад Омония "Papadeas Travel"  - ул. Агиа Константину 4 тел. (0030) 210 5221 958, 210 5234 377, 210 5241 196, 210 5238 275, 210 5224 200, 210 5243 260

Пл. Синтагма, ул. Никодиму 3, тел. (0030) 210 3228 113

Пл. Омония - "Metro Travel", ул. Аг. Константину 4, те. (0030) 210 5238 086, 210 5238 396

Билети могат да се закупят и по интернет на адрес: WWW.AIR.BG

Това намерих във вестник "Български новини", Потърси из нета за Хемус еър, евтини билети и такси, но съм чела много негативни мнения за компанията, обслужването, самолетите, т.е. ниската цена отговаря на качеството.

# 230
препоръчвам ти aegeanair.... пускат доста често евтини билети, летяла съм с тях няколко пъти и съм доволна Peace или пьк olympic airlines... намират се билети за по 50? в посока...

# 231
Много Ви благодаря  Hug   bouquet   bouquet   bouquet

# 232
препоръчвам ти aegeanair.... пускат доста често евтини билети
сестра ми пътува тези дни до Атина и обратно с  тях.Всичко е точно и подредено и билета отиване и връщане излезе 137 евро,но платен през интернет месец и половина по-рано.
Момичета,и нашето кръщене мина в събота.Много плака миличкия,ама няма как.Направихме църковен брак и кръщене заедно,много е готино така Grinning

# 233
сузи, честита сватба и честито християнче! Бог да ви пази и направлява! Много щастие ви пожелавам!   bouquet

# 234
сузи, честито ти християнче!
Цитат на: сузи
Направихме църковен брак и кръщене заедно..
И ние имаме същите намерения.  Wink

# 235
Здравейте момичета Hug
В голяма чуденка съм тези дни.

По-добре извади паспорт. Имай пред вид, че за децата валидността на паспорта е 2 год. И да снимате малката в чиτаво фото, дето снимката να μαλκατα ще е читава.

Съгласно сайта на полицията
1. Снимка, цветна с определените от полицията стандарти
2. Платените Παράβολα за паспорта. (цените вече не си спомням).
3. Υπεύθυνη δήλωση
4. и това, когато става въпрос за непълнолетно лице
Όταν ο αιτών είναι ανήλικος, για την υποβολή των δικαιολογητικών απαιτείται πέραν αυτού και η αυτοπρόσωπη παρουσία του ασκούντα την επιμέλεια. Όταν η επιμέλεια ασκείται από τους δύο γονείς, αρκεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενός και η έγγραφη συναίνεση του άλλου γονέα, του οποίου το ιδιόχειρο της υπογραφής βεβαιώνεται από οποιαδήποτε αρμόδια διοικητική Αρχή. Όταν κανένας γονέας δεν μπορεί να παραστεί, για λόγους ανωτέρας βίας, παρίσταται οποιοσδήποτε συγγενής του ανηλίκου ο οποίος εξουσιοδοτείται σχετικά από τον ένα γονέα υποβάλλοντας και την έγγραφη συναίνεση του άλλου. Το ιδιόχειρο της υπογραφής των γονέων βεβαιώνεται κατά τα ανωτέρω. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παροχή της ως άνω εξουσιοδότησης ούτε της έγγραφης συναίνεσης απαιτείται ο διορισμός επιτρόπου και τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τα προβλεπόμενα στα άρθρα 1601 και 1602 Α.Κ. πρόσωπα κατά περίπτωση. Ως ανωτέρα βία νοείται κάθε γεγονός αιφνίδιο και απρόβλεπτο, που δεν μπορεί να αποτραπεί ούτε με άκρα επιμέλεια και σύνεση, εξαιτίας του οποίου ο ενδιαφερόμενος τελεί σε απόλυτη αδυναμία να επιμεληθεί των υποθέσεών του.

Ако искаш повече информация цък тук...

# 236
Снимки ще ти трябват 3 броя, 2 за общината и 1 за полицията, а паспорта струва 65 евро.
Ето още един линк:
http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/MyNewPortal/?lng=el

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 15:28 от mummy

# 237
Сузи честито брак и християнче!

На нас ни искаха една за акта за раждане и една на документите за паспорта.

# 238
Благодаря ви момичета,златни сте HugЗначи ще успеем да изкараме спокойно паспорта преди тръгване.
Сузи честито християнче Laughing

# 239
  • Гърция
сузи, честито християнче и сватба  bouquet!
Желая ви всичко най-хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт