АВГУСТинска мама нежна - ПаЛаВо дете отглежда!

• 16 358
  • 300
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

детски песнички, стихчета и др. за DOWNLOAD - ЦЪК-ни

Благодаря на  Pepper за името на темата ни!

# 1
Запис от мен Hug
Блу, Пепър   bouquet
И съм първа, за първи път Wink Пожелавам само хубави неща да има в новата тема Hug

# 2
Пожелавам само хубави неща да има в новата тема Hug

Блу, Пепър:hug:  bouquet

# 3
  • Бургас
Запис и от нас в новата темичка.

Блу,Пепър  bouquet

Честит Рожден Ден на патерица на Мимс.Бъди жива и здрава и много щастлива жена и майка.

Честит Имен Ден на малката красавица Дари(със закъснение).Да расте здраво и весело дете.

Миленка,страхотен гардероб.Поздравления.  bouquet

Относно анонимното изказване,не мисля че Дани  го е правила с цел да се самоизтъкне,а просто да споделя радостите си с нас,както го е написала.Лично аз винаги ми е интересно всеки да показва с каква нова придобивка се е сдобил,какво е купил на детето си или за вкъщи.Дори бих помолила всички ,които на скоро са обзавеждали апартамент или са правили само декорация (не знам дали така се казава ) на стаите,да дават идеи.Тъй като живот и здраве и на нас ни предстои скоро да се сблъскаме с това.

# 4
  • Sofia
Браво на поетесата Пепер!

Честито на патерица на празнувалите тези дни!

Не мога да изчета още предната тема, но прочетох поста на Госта. Ей, аман! Която и да си ти Госте (а то не е изобщо трудно да се сетя, a пък ако не си чувала има и IP адреси Mr. Green) приеми един съвет от мен - ако искаш разбира се: Научи се първо да уважаваш себе си и имай доблестта да застанеш зад думите си, а не да се криеш под тъпия предтекст "не да стане словесна битка". Ако наистина не си искала словестна битка - има ЛС. А относно "че много от момичетата тук ще го прочетат и ще си казат поне наум - да права е." май ще си останеш разочарована, тъй като досега не прочетох нищо подобно. Не мога да разбера, защо постоянно искаш да се изкараш светица и търсиш одобрението на повечето от форума.

# 5
 Пепър,Блу-  bouquet тенкс.
Ние честитихме ли си Първа пролет  newsm78

# 6
Ехооо, как сте? На мен днес ми се разказа играта, след като деня ми започна в 7 без нещо  Shocked, заради диването. А и той самия ходеше до 10 ч. като пиян, хем му се спи, хем не иска да легне отново. Заспа към 10.30 на дивана в хола до 12 ч. и с това изчерпа и следобедния си сън. За капак мъжа ми се прибра по обяд с адско главоболие, вероятно от високо кръвно и помоли за тишина да поспи. Сега съм като сдъвкана и изплюта след 8-часовата ни съвместна игра с малкия.

Много се радвам, че зърнах Дриймс и Пепър  Hug. А Стефчо ми направи половината монитор на малки мазни пръстчета от ентусиазъм да сочи снимката на Лора.
Дриймс  Heart Eyes, и аз те обвинявам често за това, че се върна на работа и развали хубавата ни дружинка Mr. Green. Много ни липсвате с Токи!

Относно ... На мен инфото "нови придобивки" ми е полезно в умерени количества, защото нямам почти никаква възможност да обикалям магазините, пък и материалното ни състояние не е каквото ми се иска да бъде  Mr. Green. Затова се стремя да пазарувам възможно най-рационално и повечето неща харесвам в нета и пак тук получавам информация от къде, за колко и дали си струва, това ми спестява време и средства. Пък и ми е интересно да видя неща, които не притежавам дори и да не мога да си ги позволя, а такива винаги ще има, ей така просто, за да съм в час с "пазара".  А Дани, понеже я познавам лично като много мил и услужлив човек, съм убедена че по никакъв начин не е искала да засегне някого.

Айде стига ви толкова за днес, че май изпозаспахте.

# 7
  • варненка от София
Здравейте и в новата тема.

Благодарско на Блу и Пепър.

Завърнахме се тъкмо от пазар, посетихме Елитис и си взех от този спрей омекотител на Сано, който се слага или в сушилни или прането както е на простора се напръсква с него. Имаше 2 видя син и един жълто златист, аз си взех от синия, снимах го, за да можете да се ориентирате какво да търсите, ако случайно Дани не успее да ви снабди от тук с такъв препарат.

Снимка тук

Иначе първа пролет е утре и може смело да се поздравяваме вече, аз пак ще ви почерпя с една тортичка, която направих за здравето на зълва ми, която утре става на 30 годинки. Да ни е жива и здрава йейя  Hug

Почерпете се за нейно здраве от сега http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=189

# 8
  • Някъде там...
записче и от мен.

мерси ви пак за пожеланията   bouquet

Елионка я кажи коя е светицата, че ми стана много любопитно  Laughing

# 9
А Дани, понеже я познавам лично като много мил и услужлив човек, съм убедена че по никакъв начин не е искала да засегне някого.

Мдаааа...няма да забравя как се разхождахме с Гого из центъра, завит с розовото одеало на Найа, защото си бяхме забравили нашето. Wink Heart Eyes

Блу и Пиперчето са се справили отлично (отново)!  bouquet

# 10
  • София
Честита ни тема! Блу, Пепър   bouquet Аз май не съм за тук, щото не съм много нежна към чавето си, ама...  newsm78
За пролетта - аз ще честитя на 22ри, нищо че уж била дошла вече.  Wink А и то навън хич не е пролетно  Crossing Arms
Гледахте ли Форт Бо(а)яр? Сърбите бяха по-добри от нашите.

# 11
Гледахте ли Форт Бо(а)яр? Сърбите бяха по-добри от нашите.

Да, ама тъпкано им го върнахме с признаването на Косово  Mr. Green.

# 12
ДОбро утро, момичета Hug( въпреки че на мен нещо хич не ми е добро Crazy).Пак е наваляло......ей аман Close Егати пролетта #2gunfire.Аз обаче тъпо и упорито отказвам да се поддада на снежната картинка и се "веч" с тънко якенце напук н а пейзажа Mr. Green
 Вчера Дари ме изнерви до крае предел и замалко да изяде първият си бой през живота Sick Embarassed,така че-  много-много не  се връзвам в заглавието за "нежната" мама Crazy.Виж- Дари отговаря на палавото определение Laughing
ОТивам да се подкрепя с кафенце, че да избудам последния ми работен ден за тази безкраааааааайна седмица Party
ЕЛи, радвам се че се разписа Hug( дай малко снимки на Димана, че се забравихме)

# 13
Добро утро от мен. Аз вече пия второ кафе. Днес отново е мрачно времето и пак разходките ще са кратки. Ние довечера ще пътуваме към нашите за събота и неделя и се надявам времето да се оправи.
  bouquet  bouquet За Пепър и Блу!

# 14
  • София
добрутро и от мен в този снежен ден  Laughing

Пепър и Блу  Hug  bouquet за темичката.

Мъжът ми днес отлита, майка ми дойде и аз чакам съботата, за да се наспя ( с него се редуваме в гледането през почивните дни, за да си починем малко и двамата, ама мама - тя обикновено гледа да ме отмени изцяло в ранното ставане  Embarassed.)  

Честита първа пролет
Дано бързо се стопи снега........
Вчера видях първият щъркел, пътувах в командировка към Пловдив и на един от стълбовете на Цариградско след Горубляне - в мъглата целият се беше свил в гнездото - много тъжно ми стане за милия щъркел.   Cry

доскоро

Общи условия

Активация на акаунт