Отговори
# 150

За 14.04 съм се записала при Марков, а в 21 г.с съм при Д-р Янкова.
[/quote]

Съншайн, значи ти ще си 18 г.с., когато ще ходиш при Марков? Значи и аз ще се запиша сега при него за горе-долу тогава.   

А за какво си при Янкова, наистина? И каква е тя?

# 151
Дидка, при "Щерев" не правят феталната морфология. Аз си ходя и при гинеколожката, която посещавах преди бременността, която е във "Фемина" и тя ще ми я прави. Доволна съм как работи, пък и й имам доверие. Тя е от онези специалисти от Майчин Дом по  проблемни бременности и затова си ходя и при нея /Д-р Карагьозова/. От "Щерев" ме насочиха към Мазнейкова или към Виолета Димитрова, която също е във "Фемина".

Шейла, хубаво казваш за месото, ама хич не ми се яде. От началото на бременността почти не съм хапвала месо и просто не мога да си го представя. Карам на препечени филиийки със сирене или оризови филийки и салата.

# 152
  • София
Ох Мари, аз съвсем се шашнах сега...ми на моята приятелка и я правиха в Щерев...и моята лекарка ми каза че сега щяла да прави ФМ  newsm78 Ще взема да се запиша при Марков и аз! От друг форум разбрах че прегледа бил 80лв при него.

Исках да ви поздравя с това http://www.youtube.com/watch?v=0bg5T6NHkC8

Софийски мами, аз пак напомням за утре. Хайде да си направим една импровизирана среща в рамките на една добра кауза http://www.300bebeta.info/index.php?page=idea&sub=idea8

Аз ще бъда там, други желаещи?

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 15:28 от little_sweet_didka

# 153
Диди, аз съм при д-р Юнакова в "Щерев". Нямам си бележките от последния преглед в момента / аз си записвам, че много забравям Simple Smile/, но сега се сетих че тя ми каза 20 седмица да ходя при д-р Мазнейкова или д-р Димитрова за ФМ иначе БХС ще си го правя там, защото имам асансьорен дискомфорт Simple Smile и не мога да отида до 14 етаж в Майчин Дом.

Аз при всички положения щях да си я направя при д-р Карагьозова ФМ, тя ми каза за тази гестационна седмица.

Нещо ми е замаена главата-дано са ми разбираеми писанията  Hug

# 154
  • София
здравейте   bouquet аз днес си записах час при Марковите за ФМ м/у 18-23 седмица. Мацката каза, че прегледа е на 4D, струва 60,00 лв, а ако искаш и запис става 80,00 - всичко ми каза, ама и аз си подложих на кръстосан разпит  hahaha и да знаете обаче, че най-ранния час който можа да ми предложи беше 30.04.  ooooh! така че, който е решил да е там и не е закъснял да бърза  Naughty
а за ФМ, която е до 13,6 седмица бях на УЗИ при Янкова - 65,00 лв /до колокото знам в МД е 25,00 лв /, а за кръвните изследвамия в МД и консултациите /много са внимателни/ не ми взеха и стотинка  Wink
emi4kaa     Hug ние като бременни те разбираме и подкрепяме ... и аз щях да пощурея  #2gunfire ако мъжо го нямаше с месеци в този момент, но ти трябва да си била подготвена  newsm78 и той не е виновен, човекът  Thinking но както казва Sheila, помисли си какво точно е провокирало това ти избухване в момента, и ако не искаш да си с тумбак на сватбата и ако не е късно, обясни на мъжо какво чувстваш  Hug и го отложете, после знаеш ли как хубаво ще облечеш бебчо на сватбата  Peace
да кажа, че и аз усещам болка или не знам точно как да го опиша - остро  е ниско долу в ляво или в  дясно - при напъване, рязко ставане и аз се канех да ви питам дали имате същите усещания и дали е нормално

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 15:52 от adicted

# 155
На какви 2 изследвания ще ходиш?

Еми все ФМ ще да е. При Марков се записах нарочно в 16-17 г.с, за да може евентуално (не дай Боже Praynig) да хвана последния влак за амниоцентеза, ако нещо не е наред от прегледа.
В 21г.с е пак ФМ. Янкова така ми препоръча  и  покани съответно.

# 156

Съншайн, значи ти ще си 18 г.с., когато ще ходиш при Марков? Значи и аз ще се запиша сега при него за горе-долу тогава.   

А за какво си при Янкова, наистина? И каква е тя?
Ами по мои сметки в почти 17г.с. Дано има часове за тогава, че аз взех час на 10 март за тази дата (14.04). Peace
Тя- (д-р Янкова) работи в 14 поликлиника. Там центъра е за диагностика на ранна бременност. Там си направих УЗ в 11-14г.с и оценка за риска на Даун.
за кръвните изследвамия в МД и консултациите /много са внимателни/ не ми взеха и стотинка  Wink

Еми да де...и на мен....и аз се чудя как са взелли 80 лв.??? Моето изследване беше на 12.03, явно след това са коригирали нещата.... #Crazy

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 15:56 от sunshine3

# 157
Ей, Диденце, това за МД утре звучи чудесно. Ама 17 часа... трябва да мина да взема дребната от градина предварително и да оцветяваме с нея Thinking Laughing АКо времето го позволявам ще дойдем и ние.
Аз да ви кажа днес си почивам от пътя, защото на отиване не го усетих, но минахме през Стара Загора. А на връщане трябваше да минем през Шипка, за да вземем нашите, а от там пътят се удължава леко, пък и не е по магистрала и допълнително друса, та вчера бях каталясала, въпреки че на Шипка спряхме за час. И гърбът ще ме скъса днес. Турих си Космодиска и това поне малко облекчава нещата. Предната бременност се сдобих с него и съм изключително доволна (и аз с бабите Mr. Green)
Иначе в Бургас сварихме възможно най-лошото време. Добре поне, че в събота пекна слънчице, та водихме дребната до морската градина. И то милото като чу за море и забрави за всякакви люлки и въртележки, та си откарахме повече от час на брега в изключително забавната игра "хвърляне на пясък в морето" (и върху себе си Laughing)
Годежът мина странно... Защото другата рода направиха малко панаир, че детето ми било контактно на Варицела... Защото другата им снаха щяла да идва, а е вече бременна в 7-мия месец. Чак в бургаската РИОКОЗ звънях, за да питам правят ли изследване за антитела, а хората от там ми се смяха, смяха... Добре, че и аз се смях с тях, защото знаех, че задавам идиотски въпрос. Та да знаете - никой не прави некакви изследвания за Варицела в страната, защото хората се грижат само за опасните болести, не за глупостите в нечия глава.
Най-ужасното беше, че гинекологът им от Варна казал, че Варицелата има инкубационен период 40 дни, повтаря, и задари това всички ние сме заразни!!! #Crazy Не го знам къде работи този човек, но ако науча поне името му ще ви кажа мили варненски бъдещи майчета, та никога да не стъпите при подобен олигофрен Peace
Та имахме емоции, де, ама това да са ни проблемите Wink Господ здраве да дава, пък акъл явно не може за всички Crazy

# 158
  • София
Съншайнче, така ли ми се струва или и двечките с теб не вярваме на многото нули в МА и се колебаем малко дали няма да сбъркаме, ако не направим амниоцинтеза? newsm78
Асенце, то простотията не ходи по  гората, народът отдааавна го е казал Hug Heart Eyes
И аз отскоро имам някаква остра пронизваща болка - направо е мимолетна. Силничка е, но доката я усетя, се чуда дали не съм си въобразила newsm78. Нямам никакъв спомен отпреди за такива болежки newsm78, ама нещо не ме притесняват засега newsm78

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 17:00 от irinaradeva

# 159

На мен при Марков ми дадоха час чак за 09,05 - тогава ми се пада 20 г.с.  Таксата наистина е 60 лв.  ooooh!

# 160
Е най-накрая се наканих и аз да си изтипосам тумбачето  Embarassed Laughing
Днес имаше някакъв доктор в сутрешния блок, който разясняваше за скринингите кога и какво се прави. И накрая след всичкото четене разбрах, че нищо не съм направила миналата седмица  Sad Ходих при Балев уж на ФМ, но не ми е отчитал никакъв риск, нито съм пускала кръв. Оф дано не е фатално. За тези изследвания ми каза лекарката да отида в 16г.с. Вече нищо не разбирам  Rolling Eyes Embarassed

Въпросче: от кой френски сайт си поръчвате дрешки?

# 161
Ей от този - www.laredoute.fr
Всичко за регистрацията и поръчката можеш да прочетеш в "На пазар". Това, което трябва да търсиш е future maman. Ще ти излязат бременните работи. Но има и достатъчно други от обикновените, които стават за коремчета
Homme - мъж
femme - жена
enfant - дете
fille - момиче
garcon - момче
Ако имаш трудности с френския - свиркай Hug Все за 5 години нещо ми е останало в кратуната Grinning

# 162
Иначе, момичета, аз съм леко притеснена от днешните си кръвни изследвания. Явно ставам анемична и ми е висока кръвната захар, което доста ме тревожи. Някоя от вас има ли проблем с глюкозата?

Мари, колко ти е хемоглобина? Трябва да си хапваш месце, вече и дроб може, а ако не ти се ядат такива неща - коприва, лопуш, спанак и т.н. А захарта ти колко е? Внимавай, ограничи сладкото, да не стане някой гестационен диабет...

Дидка, спокич за снимките  Hug Аз ще кача моите след малко. Скоро трябва пак да си снимам шкембака.
За витамините аз сега си правя почивка, и после мисля и аз през ден да ги вземам... Или пък 10 дни да пия и после 10 дни - почивка?... Чудя се как, лекарят не ми е казвал нищо, но на опаковката пише, че трябва да се правят почивки. А аз ги пих 3 месеца нон-стоп. Е, дано не е  станала някоя беля, че вече човек на кого да вярва незнам.... Всеки различно казва.

# 163
Хемоглобин 111 при реф. 120-160, глюкоза 6.39 при реф. 2.7-6.2. също така хематокритът и еритроцитите ми са ниски, а суе-то високо. за суе, намерих в нета, че се покачва през бременността. абе лудница  Praynig вярвам, че всичко ще е наред.

Момичета, отивам на лекар. стискайте палци  Hug

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 17:51 от mari_p

# 164
И аз днес съм на лекар. Ще видим какво ще каже доктора. Чета ви, че пиете витамини...докторите ли ви казаха и ли сами решихте да ги пиете, защото моя доки не ми е казвал да пия витамини освен фолиевата киселина. С миналата бременност пих Матерна и не знам дали от тях, ама качих 20 кг. Shocked
Ей, само аз не мога да се наканя да си снимам корема. Flutter Ама и това ще стане. Mr. Green
Чао за сега кукли Grinning

Общи условия

Активация на акаунт