Отговори
# 165
Момичета с риск да се изложа - как става качване на снимки на сайта? Нещо не се ориентирам как се слагат в албума Confused Моя корем съвсем наедря та ми се вижда вече редно да го изтипосам и аз Laughing
А с тези морфологии направо ме убихте? Те завсички ли са задължителни или от една възраст нагоре? Аз съм в 16 г.с. и 3 дни и не съм ходила на нищо такова Sad

# 166
Хемоглобин 111 при реф. 120-160, глюкоза 6.39 при реф. 2.7-6.2. също така хематокритът и еритроцитите ми са ниски, а суе-то високо. за суе, намерих в нета, че се покачва през бременността. абе лудница  Praynig вярвам, че всичко ще е наред.

Първо хемоглобин 111 не е чак толкова нисък!/за бременна/ С малко желязо през устата нещата ще са под контрол!
Второ: тази кр. захар на гладно ли е? Обременена ли си за захарен диабет? Рано е за гестационен, той се появява след 27-28г.с. Имаш ли оплаквания от жажда, съхнене на устата,прием на повече течности? Моят съвет е да повториш кр. захар!
Хематокритът и Еритроцитите корелират със стойността на хемоглобина!
Мисля, че няма място за особени притеснения! Hug
Съншайнче, така ли ми се струва или и двечките с теб не вярваме на многото нули в МА и се колебаем малко дали няма да сбъркаме, ако не направим амниоцинтеза? newsm78
Оххххх...... ooooh! ooooh! ooooh! не знам какво да мисля, Иринче..... Вътрешното ми усещане е , че всичко е ОК. За сега не се тормозя с мисълта за амниоцентеза, ако нещо усъмни д-р Марков, няма да се колебая, обаче! Hug

# 167
Еее, вижде как ме зарадвахте с тези нови коремчета. Браво, и какви сте убави всичките..Пу! пу!

Луси, логваш се с името и паролата която е в първият постинг на всяка тема и след това караш по стъпките "add photo".

mari_p, стискам!

Асе, добре си ни дошла пак. Само цъкаш из страната, не можеш да си седнеш на дупата. И като си спомням какви са пътищата, то не е лесна работа.

# 168
Къде мога да разгледам коремчетата  Thinking Нещо не ми е много ясно. Някой ще ме открехне ли? Cry

# 169
Момичета, аз днес на ранина припаднах на улицата... Confused
Бях се наредила на опашка за да купя закуски и ме обля студена пот, започнах да чувам като, че ли бях пропаднала в кладенец и веднага тръгнах на обратно към магазина, в който беше любимия, но не успях да стигна до там, а до една пейка на 50 метра.
Той пък слава на Бога ме видял и дойде до пейката, но докато ме замъкне в магазина загубих говор и картина.
Записах си час при гинеколожката ми за следващият понеделник, а до тогава ще съм кротка защото чувството на безсилие хич не е хубаво.
Сигурно имам нисък хемоглобин пък може и кръвното ми да е ниско.
Четох, че датите на последна менструация и овулацията са рискови през цялата бременност, вие чувствате ли се по различно на тези дати?

# 170
Jesuse_Nelly албумчето е в началото на тази тема, веднага след списъка на мамите по дати на термин!

# 171
Хемоглобин 111 е напълно нормален за бременна. Въпреки, че много лекари смятат, че едва ли не трябва да си като спортист, докато си бременна Rolling Eyes Все пак количеството на кръвта се увеличава... не знам дали има общо, но за бременни хемоглобин 9-10 (т.е. 90-100) се смята за нормален.
За захарта наистина трябва да повториш изследванията.
Шейли, аз пак планувам захождане, само да се постабилизира времето Wink И да, пътищата са много зле, ама с почивка става Grinning Стига мерак да има Hug
Мариам, както го описваш си е чисто ниско кръвно. Толкова ми е познато, че ... особено това с обливането, но при мен и яко сърцетуп се получава... И да ви кажа много, много внимавам тази бременност. Чувствам се по-слаба някак, на моменти, разбира се, но ми прималява и не ми е добре. А съм от тези, които се хранят основно със зелении. Обаче мога да ви кажа, че приема на храна ми е строго намален. Със сигурност ям по-малко, отколкото когато не бях бременна. Само една хапка отгоре да сложа и веднага ми пада кръвното, ускорява ми се пулсът и не мога да стана от леглото. И това основно сутрин.
НО като пекне слънчице и ми огрява сърчицето и веднага скоквам навън Grinning

# 172
  • Варна
Здравейте, аз ходих малко до Бургас да видя родата и те мене и днес се завърнах.
Дидка, не се кахъри за снимките - ето че почти се възстановиха, а и твоето сладко коремче компенсира белята  Hug
Пък и ти е простено - нали си бременна  newsm62
Mariam777 не се шашкай - това което ти се е случило е следващата фаза на бременноста.
И аз съм така като стане малко топличко и гледам да не се задържам права по-дълго време на едно място, че ще припадам. Питах акушерката и тя каза че е абсолютно нормално - че то в тва време и нормален човек да си - ти става лошо пък камо ли за бременна  smile3521
Като усетиш, че започва (а то се усеща), веднага търси да седнеш някъде докато ти мине и пии малко кола примерно. Hug

# 173
ето ни и нас Simple Smile

# 174
Здравейте,младежта и старежта HugОчаквах да прочета как са минали прегледите на mari-p i Велислава и да отчетем още някое момченце,или момиченце,ама .. newsm78
Мариам,следиш ли си кръвното?При много ниско кръвно се получават такива "свличания".На мен ми се е случвало...
Дидка-шампионката HugНе се шашкай толкова за снимките-пак ще сложим:)Аз ще сложа друга като се снимам с апарата,че старата беше много размазана #Crazy
софи1914- welcomeдай повече инфо за себе си/освен,че предполагам си фен на Левски Party/

# 175
  • София
Уанде Hug

# 176
Добър вечер мили дами,
ние току що се прибрахме от докторката. бебчо почти нищо не пожела да си покаже, а пък камо ли пола. беше се забило като пиронче и само подскачаше леко Simple Smile докторката и тя е притеснена за захарта - понеже предния път беше на горна граница, а сега е над и тези дни като се видя с ендокринолога си, ще се консултираме и за това.  иначе органите му са развити и какво друго...в момента не мога да се сетя за друго...
да ви кажа съвсем съм откачила явно, едва сега се успокоих малко, досега си поплаках. така се ошашках като каза докторката, че я притеснява захарта, че стомахчето му било добре и е хубаво, че не е пораснало много - заради възможния диабет... направо забравих какво стана после.

сега ще правя БХС /според вас може ли наистина да се прави извън МД?/, още един куп изследвания и ще мисля позитивно Praynig

а и момичета не мога да вземам желязо, защото то пък ми е високо...абе наистина лудница

sunshine3, благодаря за съвета, на асе-то , шейла също  Hug

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 21:14 от mari_p

# 177

а и момичета не мога да вземам желязо, защото то пък ми е високо...абе наистина лудница

A оплаквания имаш ли някакви? По принцип стойности на захарта между 6,1 и 6,9 се водят "нарушена гликемия на гладно", т.е. това не е захарен диабет, но е индикатор за известни нарушения. Обикновено тогава се прави обременяване с глюкоза и нещата се изясняват. Но щом ще ходиш на ендокринолог той ще те успокои и каже какво да правиш! Hug Не разбрах имаш ли близки с диабет, преди да забременееш имала ли си проблеми?
как така ти е високо желязото? Изследвала ли си серумно желязо? Изследвала ли се за таласемия?

# 178
sunshine, сега ме изпратиха и на изследване за таласемия. имам прабаба с диабет, но старчески или придобит. и наистина мисля че ендокринолога ще ми каже най-вярно, все пак това не им е сила на гинеколозите, и ще видим какви изследвания ще ми назначи

Hug много благодаря за вниманието

# 179
sunshine, сега ме изпратиха и на изследване за таласемия. имам прабаба с диабет, но старчески или придобит. и наистина мисля че ендокринолога ще ми каже най-вярно, все пак това не им е сила на гинеколозите, и ще видим какви изследвания ще ми назначи

Hug много благодаря за вниманието
Да, повишеното желязо е характерно за таласемия....Като ти изследват видовете хемоглобин /електрофореза на хемоглобин/ ще се изясни ситуацията! /няма да те тъпчат с желязо излишно!
Не го мисли предварително и не се измъчвай! Бъди спокойна! Нищо кой знае какво не се е случило! Hug

Общи условия

Активация на акаунт