Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 284
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Мира. Хари?

Ако ти се чете нещо, написано като приказка, но за възрастни, препоръчвам ти новата книга на Салман Рушди, The Enchantress of Florence. Много, много добре написана книга.

http://www.amazon.co.uk/Enchantress-Florence-Salman-Rushdie/dp/0224061631

Ще видим за дУматИтУ. Но ако има пишман-градинари като мен, да знаете, че подправките си растат на самотек. Имам едно ъгълче с магданоз, който сам се гледа; чубрицата и тя, орегано, босилек и подобни: виреят.

Хм, не знам за тези растящи обувки: как върви Калина, не знам, но само след няколко седмици носене, обувките й изглеждат като харизани от  баба й през леля й през братовчедка й и през съседчето, та тогава на нея. Сигурно хем си влачи краката, хем подритва земята, хем стъпва накриво. От "растящите" обувки тя би оставила само подметката (макар и изтрита).

# 226
  • Boston, MA
Мерси, мацобол! Изработих План Б - тръгвам само с ръчен багаж, минавам Щатското секюрити с малкия плик с малките опаковки, на ДФ допълвам колекцията до разрешените на Хийтроу до 100 мл, и пристигам в Париж с багаж, въпреки, че ще летя с БА! Ха?

# 227
Само ръчен багаж за дълъг уикенд е най-разумното решение! Peace

Другарят Ливингстън,такива откАчени  решения вземА по време на мандата си ,че ако го преизберат лондончани сериозно ще се замисля дали са в час!
мишолина,ти си жена на място! Не се оставяй на манипулатори!  Mr. Green Гласувай по съвест!
Алиса ,ще те черпя,щом се ''продаваш''!Знаеш кога!  Grinning
Гласувайте срещу Кен!

# 228
Мира. Хари?

Ако ти се чете нещо, написано като приказка, но за възрастни, препоръчвам ти новата книга на Салман Рушди, The Enchantress of Florence. Много, много добре написана книга.

http://www.amazon.co.uk/Enchantress-Florence-Salman-Rushdie/dp/0224061631

Забелязвам си я, Алиса! Следващата книга след Хари, която искам да прочета е The Book Thief, която има много хубави отзиви също така.
http://www.amazon.co.uk/Book-Thief-Markus-Zusak/dp/0552773891/re … 585184&sr=1-1

Вие какво сте чели напоследък?
Четете ли българска литература? (най - накрая открих главното Ч)

ПС, какви книжки четете на дечицата си и кои са им любимите книжчици? Имат ли си любима книга, която да четат с вас и любима книга, която да четат с таткото?

# 229
Тази новата на Рушди не съм я видяла  Rolling Eyes; предишната също беше добра (Шалимар). Просто пише добре човека (макар, че не харесах Fury, си спомням).

С Мариана много обичаме Quentin Blake  Simple Smile Последно четохме за едни папагали; за една баба дето си намерила пиле в парка; и моята #1 досега, Zagazoo  Simple Smile Тя не хваща много хумора още, ама на мен са ми много приятни.

Брат ми работи в Хермес и съм му поверила задачата да снабдява с български книжки; сега си донесохме "Малечка Палечка" - много и хареса идеята за "мъничка мъничка палъчка."

Нищо българско не съм чела за големи. Най-накрая изчетох Norwegian Wood, от един много хвален японски автор; красиво беше написана; сега ще си намеря и други от него.

В американската тема говореха за Three Cups of Tea; някой чел ли го е това?

# 230
  • Лондон
Ако си работила там повече от година (май?), имаш право на 1 година майчинство. (От които 12 седмици ще са ти платени, а другите- според политиката на работодателя, и вероятно (но не задължително) голяма част от тази година ще е неплатена.) Не си длъжна да му казваш сега, а малко преди да се върнеш на работа.

Кажи му да си намери кавър за 6 месеца и после договорът да се подновява от месец за месец, за да имаш малко гъвкавост.

Вече не е съвсем така... 6 седмици получаваш 90% от заплатата си, а после по £117.18 в следващите 33 - освен разбира се ако работодателя ти няма допълнителни неща някакви. Ние сме само 4 човека в компанията и нямаме нищо по въпроса 'на хартия'... Шефа каза, че щял да измисли нещо допълнително, ама да видим какво ще е...

Иначе те послушах - казах 6 месеца и вече ми намериха кавър - даже 2 кавъра ( един фул тайм, един парт тайм) защото само един човек не можел да ми свърши работата!?!... явно трябва да искам по-голяма заплата... много ниско се продадох като се преместих от Америката...

Напоследък чета само за бебета и вече полудявам леко Laughing Най-големия майтап е, че последната книга за бебета която прочетох,  се оказа написана от първата любов на мъжа ми!? Светът е малък...

Български книги... Много ме забавлява един автор - Алек Попов. Скоро ми дадоха една нова книга - "Островът на мъглите" от Юлиян Попов (нямат роднинска връзка) - българин, който живее в Лондон. Ще ви кажа като я прочета как е...  Има и уебсайт http://www.julianpopov.com/

# 231
eya, аз го познавам Юлиан, и ми е особено приятен, но книгата ми се опъна.

Напоследък прочетох
- Notes from an Exhibition
- Quiet Belief in Angels
- Crow Lake
- The Welsh Girl
-Random Acts of Heroic Love

Последната е пълен боклук, другите са хубави,  Quiet Belief in Angels е изключителна.

Бубка, след като не те мързи да си вдигнеш д-то от Хамерика за един уикенд в Париж, защо се вълнуваш кое е "разумно" решение?  Mr. Green

# 232
Алиса ми даде списък за лятото  Simple Smile

Личи си, че е хубаво времето  Sunglasses

Аз влизам със специална мисия, да честитя на Macoball нейния голям празник, и да потвърдя в ефир, че младостта не свършва с 3-0!!! Желая много здраве, любов, късмет, и всичко най-най-хубаво!!!

Наздраве!

# 233
охо, рожденничка си имаме  Heart Eyes

Macoball, честит празник! С пожелания за здраве, късмет и много подаръци!

# 234
  • На село (близо до Лондон)
честито мацобол!!!!

# 235
  • София
Честито и от мен на Macoball! Пожелавам й много усмивки, много слънчеви дни и много здраве.

Ние вече е сигурно, че се местим в UK  Hug, по-точно Reading. Даже мъжът ми вече замина преди 10 дни и е на работа. Толкова бързо стана всичко...
Аз планирам да замина септември началото, за да избера къща и да я приготвя съответно, след което да си взема детенце.

Малката е на 3 г. и не съм сигурна, че разбира какво точно се случва. Разправя, че "татко отиде в Англия да поработи малко, после и аз отивам при него". Ама че няма да я има любимата баба или любимите играчки и че това ще е за постоянно и да се опитам да го обясня май не вдява или не го взима толкова на сериозно колкото аз. Както май не разбира колко дълго няма да вижда баща си... чак до септември.
Аз предупредих вече в работата си  Cry и сега ще търсим мой заместник. Шефът има идеи да работя оттам за английски клиенти, ама аз дори идея си нямам  Rolling Eyes за детски градини и подготвителни паралелки в училищата. Тепърва сядам да чета сайтове и откривам, как буквално всичко е качено в нета, браво на англичаните!
Толкова неща са още под въпросителна, чака ме много четене Simple Smile Whistling

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 22:24 от Ani111

# 236
Macoball, честит рожден ден! Да радваш близките и себе си! Здраве и късмет ти желая!

Аз вече 5 месеца съм на 30 и си мисля, че по-добре не съм се чувствала никога! Дано и с теб е така!   bouquet

# 237
  • Манчестър
Macoball, честит рожден ден! Да радваш близките и себе си! Здраве и късмет ти желая!

Аз вече 5 месеца съм на 30 и си мисля, че по-добре не съм се чувствала никога! Дано и с теб е така!   bouquet

Уверявам те,че като станеш на 40 ще имаш пак същите чувства......... Grinning

# 238
Уверявам те,че като станеш на 40 ще имаш пак същите чувства......... Grinning

Само да знаеш как ми се иска  newsm51

# 239
Благодаря ви за милите пожелания!
Тортата забравих да снимам,но и това става за почерпка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт