Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 399
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
е добре де Мери и macoball на плажа как ходите с тези малки колелета , аз съм с това http://www.mothercare.com/gp/product/B000IERJPM/sr=1-3/qid=12082 … 3041&mcb=core  и не знам дали ще издържи в София като знам дупките и т.н. , затова реших с по-големи гуми , да не му друса толкова - какво да правя , тази на макларън наистина ли е добра , на мен ми се вижда една такава крехка .
Още един въпрос- правите ли въобще попара , как е правите ако правите и какво давате за закуска - аз мисля да му давам вече weetabix i ready break , porridge oats  Thinking Thinking в голямо чудуну съм , а и да не забравя как давате сирене и от кое

# 136
Ингис Hug, ще ходя на пазар на 26-събота, във втория по големина град в областта ни - Плимът. При нас, освен благотворителни магазини и Woolworths друго няма общо взето.

Решихме да се спрем на Лего за момченцата. Ще гледам на място за момиченцата. Остават 4седмици или 3съботи за пазар. Не остана време и много се вълнуваме всички, най - вече детенце Heart Eyes Simple Smile Вече си е сложил няколко играчки в куфарчето Grinning

Мери
Нинтендото го дадох на Алекс като великденски подарък. Харесва му, има само две игри, като едната е Биг Брейн Академи (се справя добре Laughing) Другата е Карс. За България ще вземем още две -на Крайола (малко по - творческа) и Го Диего Го, която ще му я дам вече като сме там. Мисля, че на Ели би и допаднала играта на Крайола. Да оцевтява, съединява точки, пъзелчета. 

Аксел, и аз като Мери и Макобол ще се присъединя за количката. Излишни 250лири само за 10тина дена на пясъка. Количката с която сте в момента е добра за пясък, но пък е тежка за пътуване по самолети, тесни улици с паркирали коли по тях. Колкото по- лека и малка количката, толкова по - добре. Не питай старило, питай патило. Simple Smile
За колко време ще ходите и кога?
Трудно се бута бъгито из пясъка. По мокър пясък няма проблем. лека е и аз на времето си я вземах в ръка и си я пльосвах до мен/нас на плажа (живеем на морето)

АГ, пробвала ли си да бродираш? Аз за първи път миналата коледа избродирах коледна картичка за мъжа ми. На който казах не ми повярва Laughing Blush

# 137
Аз се завърнах по местните земи, и почти ми мина след-ваканционната депресия  Sunglasses

Гледам едно слънце блеснало днес  Laughing, ще садя луковиците, няма мърдане. Реших да се образовам, пуснах един гугъл, сега гледам, че не можело просто да ги набучкам по ливадата - трябвало да реша дали градината ми ще е "класическа" или "модерна," и да и направя план. Има ли някоя по-светната градинарка сред вас?

Другото ми оплакване: липсата на бебешки пюрета, поне в двата магазина, където аз погледнах. Мариана я изгледах на купешки пюрета, сега се оказва, че май ще трябва аз да ги правя. Пропускам ли нещо? Асортимента на Hipp, Cow&Gate, Heinz не ме впечатли (поне не за първо ниво; а и за по-нататък имаше Shepherds Pie, например, Shocked). Имаше едни други, явно по-модерни (Baby Plum?), но излизаха по лира+ порцията.

# 138
axel_chiara ,ти явно си я харесала количката и искаш да си вземеш! Що питаш ? Купувай!  Grinning
Макларан-ът заблуждава. Нашият е пътувал толкова много и няма чупене!  Само в София 3 пъти е бил.  На плаж каквато и коли4ка да вземеш няма да можеш да се разхождаш с нея из пясъка ,ако това смяташ да правиш. В България плажната ивица е с мек пясък,не е като тукашният ,например.Вдигаш на задни колела и влачиш до чадъра,наобратно пак така!  Mr. Green Не е за умиране.

мишолина,вземи 2-3 списания по градинарство :имат примерни схеми как се сади.Или погледай няколко предавания по темата.Аз бях питала тук преди 10-тина теми ,ама никой не знаеше нищо тогава!  Crossing Arms

Все забравям да споделя: В Сейнсбъри вече цял месец има български краставици.  Mr. Green С етикет ,, органик ,, са.... Thinking,на който му се е прияло български зеленчук да  си провери магазина.

Някой да е ходил на разходки из Ирландия? Съвети? Кога , с какво ,къде?

# 139
  • UK
ооо аз съм ги пробвала тези краставици  Grinning (за ядене говорите не мога да не се изкажа)
Аз не стигнах до Пловдив и до Амстердам няма да стигна през май (понеже точно тоз уикенд ще съм в гръцко), обаче най-неочаквано се оказа, че другия петък пристигам за 10 дни. Тъй,че ако сте на линия може да организираме срещичка.

# 140
macoball недей така нали трябва да се оправдая пред себе си за тези 250 лири , но сериозно наистина се чудя какво да правя и накрая май нищо няма да купя ще се ядосям на себе си и ще вдигна скандал на мъжа ми ....аз бродирам също , сега му правя одеалце ,.
Момичета моля ви кажете ми как го двате това сирене нали трябва да е обезсолено
не знам как става и от кое сирене да давам и откъде да взема сухари - ние не ядем хляб вкъщи и съм малко на вие с това

# 141
Добър вечер момичета!

Мишолина, добре си се завърнала в английско Simple Smile За градината наистина е най-добре да поразгледаш за идеи по списания или ТВ програмите. Имам в БГ книга по темата, но... в Бг.

Axel, сиренето го слагай в съд с вода и солта му излиза до голяма степен.

macoball, хубава снимка, ама вече му е време да подстрижа момчето, че скоро на девойка ще заприлича  Mr. Green До Ирландия брат ми беше преди година. Каза, че е много красиво.Пътува с приятели и знам, че тръгнаха с кола от тук. Със самолет предполагам ще е най-удобно да идете.

# 142
Мишолина добре се завърнала  bouquet

Аксел, аз попари никога не съм правила. Уитабикс с плодове и оризова каша.

Маймунка Grinning, хубави ли са краставиците?

И при нас времето беше хубаво. Направих голяма грешка да отидем до ЗОО- то днес (хем знам, че ваканциите е лудница) и сега още ме цепи главата.  УФ Rolling Eyes

# 143
  • Манчестър
macoball недей така нали трябва да се оправдая пред себе си за тези 250 лири , но сериозно наистина се чудя какво да правя и накрая май нищо няма да купя ще се ядосям на себе си и ще вдигна скандал на мъжа ми ....аз бродирам също , сега му правя одеалце ,.
Момичета моля ви кажете ми как го двате това сирене нали трябва да е обезсолено
не знам как става и от кое сирене да давам и откъде да взема сухари - ние не ядем хляб вкъщи и съм малко на вие с това

Не знам защо искаш да инвестираш 250 лири в количка за 10 дена. И то при положение,че няма количка да върви хубаво по пясъка. Ако не искаш нещо модерно и ново,имам една употребявана количка(Българска, с 4 големи колела, не е от наи-лесно управляемите,но за БГ става). Мога да ти пратя снимка и ако искаш ще ти я дам...

# 144
  • На село (близо до Лондон)
мишолина добре дошла! за дунди сама си правя п^ретата (за началото де): вариш морков, мелиш в блендара и даваш  Wink. Елате на гости и ще ти проведа един бърз, ускорен курс  Laughing; виж за градинарство не мога да помогне садих си магданоз и копър преди 2 седмици още не са покарали, дано скоро Crazy.

Аксел попара и аз не съм давала. Ти защо държиш да яде попара, само л^бопитствам Blush. Давай уитабих, после като тръгне на у-ще е лесна закуската Wink

# 145
  • София
Sorry за въпроса но какво е утабикс??? Blush

# 146
  • Bristol
Sorry за въпроса но какво е утабикс??? Blush
Weetabix, аз такова нещо не мога да вкуся, но щерката го обожава, заедно с овесената каша и стандартната българска попара със сирене  Crazy
На сухарите, които ползвам за попара, им викат french toast. Има ги в Теско и Азда със сигурност  Peace Сирене хубаво за съжаление не съм намирала по стандартните магазини, пазарувам си от един емигрантски. Иначе по супермаркетите съм попадала на greek salad cheese, не съм сигурна че така го наричаха  newsm78 То не е толкова сухо и солено, като фетата  Sick
Алекс, за количката какво да кажа, по плажа не сме се разхождали с нея, а в София перфектно се справях с бъгито Peace Дори и в такситата с по-малки багажници влизаше без проблем. Те там като сложат газовата бутилка от зад и багажник не остава  Rolling Eyes

# 147
Aксел, в това (а и в сухарите май) има глутен, така че гледай дали си давала вече.

Мариана така и не е яла попара; направо не си спомням какво закусваше като беше малка. Сега яде "cereal" или овесена каша някаква.

# 148
Makeda ,за колко време стигнаха знаеш ли? Сякаш с кола ми се ходи. Нищо не съм видяла още от Кралството ,а времето си тече  и скоро ще си тръгнем.
И аз попара не съм давала никога. Май бабата се опита веднъж   да даде ,но срещна отпор.  Laughing  Яде промишлени количества бисквитки и чириос без мляко на закуска! Бяло сирене отива по 1 пакетче на ден(за мен  Blush ) от това . Харесва ми много повече от всичко,което съм купувала в Бг. или от бг. магазин тук.Ако не сте го пробвали -опитайте ,може да ви хареса и на вас!
maimunka ,сама ли идеш? Непременно да се обадиш за кафе или Кю !

# 149
Здравеите момичета. Много ви моля да ми кажете как аджаба го приготвяте този Weetabix newsm78? Плодове слагате ли допълнително, с какво мляко - обикновено краве ли, захар слага ли се??? Никога не съм правила на малката и много искам да пробвам. И какви са тези овесени ядки, може ли да ми пуснете картинка, че те са толова много видове че незнам направо Thinking. Много благодаря и извиняваите за простите ми въпросчета Hug. Лека вечер  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт