ОКТОМВРИЙЧЕТО върти се бясно - ту наляво, ту надясно ...

• 12 597
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Енигма, мила, аз не помня за писаното, но пък също често не помня и преди 2 часа какво съм си говорила с някой  Blush, така че не е нищо лично. Аз мисля, че всичко идва от състоянието ни - в момента всички искаме да сме обгърнати с много внимание и като никой не отговори на поста ни и се засягаме. Да не забравяме и факта с честото забравяне - при мен то важи с пълна сила  Hug

mam79, стискам палци за изпита, мила. Сигурна съм, че ще го вземеш!  Hug

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 12:11 от Severinka

# 136
   Здравейте, Simple Smile да за изследването за Даун става дума !  Peace Аз пък си мислех, че феталната морфология и скрийнинга са едно и също нещо.  Embarassed Но не съм се и ровила за инфо де. Но моята лекарка ми каза, че освен за Даун гледат и за други болести. Дано не се наложи амнио, защото много ме е страх от това, четох ужасни неща за него...
  А при Янкова ме съмнява да има часове за 1-2 седмици напред, защото аз си записах час преди месец близо...но трябва да се пробва, естествено.  Peace
   А за секциото хич не искам темата да се превърне в за и против, просто аз винаги съм си знаела, че така ще родя, с тая мисъл съм решила и да имаме бебе, ако щете вярвайте. Хич не си и представям да се мъча с дни и да се моля за упойка, не е за мен тая работа.  Stop Знам, че е операция, но не ме е страх нито от това, нито от белега, аз съм оперирана от перитонит в една малка болница в провинцията, и коремът ми е така нашарен, че ... Дори лекарката като го видя за пръв път, се учуди. Та едва ли секциото ще е по-страшно. И за възстановяването съм сигурна, че е индивидуално - мои приятелки, които родиха така, много бързо се възстановиха и си гледат децата сами.
  Ариана, колко време продължава прегледът при Янкова ? Внимателна ли е ? Като на ехограф ли се вижда ?  Rolling Eyes

# 137
Здравейте пак, мерси на всички мами за изчерпателната информация за БХС и ФМ...
Доктора на мен ми каза че няма смисъл да ходя на първото, а че второто е по мое желание, защото било интересно и любопитно да се види бебо на 3Д Simple Smile
trixyБебо ни се дупеше малко Simple Smile голям е плувец Simple Smile на майка си се е метнал.... не се спря Simple Smile
 а понеже говорихте за витамините, моя доктор каза че ако ям достатъчно плодове и зеленчуци, няма смисъл да си пълня организма с химия и общо взето ми каза да не пия витамини, да си продължавам засега с ФК...
аааа забравих че ми предписа и гел... Лактоцид Фемина (или нещо такова не мога много да му разчета на рецептата, че аптеката не работеше и не си го купих) Препоръчва ми го за външна хигиена на половите органи... защото сега нали сме предразположени към инфекции и това предпазвало.... каза ми че козметичния ми продукт, които си ползвам (на орифлейм интимния гел) не бил така ефикасен точно защото е козметичен, а това си бил медицински и него да ползвам вече, каза и на таткото да се мажел също, нямало проблем Simple Smile
друго интересно да се сетя което ми е казаааал  newsm78
каза ми да избягвам всичко което предизвиква доли лека болка или напрежение в корема (домакинска работа, дигане на тежко, рязко обръщане, секс, возене в автомобил... продължително пътуване.... абе всичко което води до дискомфорт)
Ще взема да кажа на приятеля ми, че много ме боли от всякаква дом. работа и да го видим как ще вършее  hahaha (чакай да не дърпам дявола за опашката, нямам оплаквания засега)
mam79 ще чакаме да кажеш за бебо а и какво ще е Simple Smile а за изпита споко Simple Smile сигурна съм че ще ги сразиш като Сев - и като стана въпрос, браво на теб Сев ти си нашата гордост Simple Smile айде да повлечеш крак и на другите студентки Simple Smile   bouquet

# 138
  • София
Момичета също искам да кажа - нека никой не се чувства пренебрегнат,бъдете сигурни ,че не е умишлено  Hug просто сме доста и ако няма  някакъв конкретен въпрос ,наистина доста неща се пропускат  - ето аз съм жив пример - това по-горе го споменавам даже за трети път май,досега нямаше коментар ама нищо - аз не се сърдя  Hug Heart Eyes
Така,че нека си кажем,че всичко се чете а не отговаряме на всичко защото сме малко ошашавени, малко объркани ...   bouquet  Hug

А, прочетох го това, но какво да ти кажа - ти си си го решила, какъв смисъл от коментари.
Иначе за необръщането на внимание...ами така е в интернет. Някои хора пишат увлекателно, хвърлят бомба, правят скандали и предизвикват дискусии. Други - не. И аз много често имам чувството, че напиша ли нещо, сякаш слагам точка на темата. Не мисля че има повод за сръдни   bouquet

# 139
  • София
    Ариана, колко време продължава прегледът при Янкова ? Внимателна ли е ? Като на ехограф ли се вижда ?  Rolling Eyes

Thinking
На това ще мога да отговоря след 31.03  Laughing

# 140
Северинка, благодаря ти за инфото  Hug
Мам 79, пази се много щом имаш контракции. А за бебето е много вълнуващо, нали? На кой прилича? Майтап, не ми се връзвайте  Wink. Моля те, разкажи после за тази ФМ как е минало. На мен тези неща тепърва ми предстоят и ми се иска да съм подготвена. Иначе съм при доки на 1-ви април.
renni79 , опитай за главоболието една "мигренозна рецепта". Тъй като страдам от наследствена мигрена този т.нар. илач ми помага да предотвратя пристъпите нерядко. Когато усетиш, че наближава болката, си изцеди 1 лимон, разреди го с малко вода и го изпий (малко гадничко и кисело е). Ако не стане, тогава хапове.
Енигма, благодаря ти, миличка    bouquet. Аз също се консултирах с моята лекарка и тя ме посъветва да не правя амниоцинтеза, въпреки че ми се иска, защото ще родя на 36,5 г. Поразрових се из нета да видя какво точно представлява и се изплаших, ама много. В родовете си нямаме деца със синдрома на Даун и освен да стискам палци и да си направя всички останали изследвания, май друго не ми остава.
Еличка, какво е ЗД? Този гел, който са ти предписали, предполагам се продава в аптеките - нещо като течен сапун ли е, или след измиване се намазва? Като си го вземеш нали ще споделиш?

# 141
 Аааа добре, ще чакам.  Crazy Аз съм 3 дни след теб.  Party

# 142
  • София
Еличка, имам чуството че при един лекар ходиме, моят ми каза същото за витамините - да си продължавам с ФК и витаминките да си набавям от плодове и зеленчуци. Ако е необходимо след кръвните изследвания, които ще ми пуска в сряда ще ми включи нещо допълнително. А за Лактоцита - и него ми го препоръча....заради инфекциите, на които сме по - податливи сега!

# 143
  • София
Мерси, Ариана. Утре съм на преглед при мойта лекарка и ще я питам и нея, но ако нищо не ме посъветва ще реша сама къде да отида -дали при Янкова или в МД. На няколко места прочетох, че единствено достоверни са изследванията в МД. Затова се колебая, а и нали вече и там имат ранен БХС.

Анджи, непременно ще го пробвам това с лимона, защото снощи беше поредното ми главоболие Tired

# 144
Andjy, искам само да ти кажа, че майка ми роди третото си (последно) дете на 38 г. Нямам спомен дали са й правили изследване за Даун, че бях малка, но мога да я попитам, ако искаш. Не е имало проблеми с братчето ми и даже вече е един малад и много готин мъж (на 14 г.).  Бъди спокойна и не се притеснявай.  Hug

# 145
и пак забравих да кажа Simple Smile  Laughing нали съм си тъпо  Whistling
Доки каза "Нали сте чували за "Дано Бог никога не дава да се случи онова, което една майка мисли, когато се притеснява за децата си"...."
та по този повод, каза ми да не мисля глупости... да се настроя положително и да не се преинформирам, за да не се вкарвам в няк'ви филми Simple Smile
Наистина преди на жените им е било малко по-лесно по отношение на спокойното бременеене Simple Smile Crazy
ааау че сте бързи 3 нови отговора докато пиша Simple Smile
Andjy това 3Д е триизмерния 3D, ама не ми се превключва клавиатурата на английски, че ме мързи  Embarassed и затова изглежда като зд, а е написано с тройка  Whistling
А доки каза че е като течен сапун, пенливо било и се измиваш с него... също като другите интимни гелове ама бил медицински  Grinning Той ми написа рецепта, защото аз разбира се няма как да го запомня с моята самотна мозъчна клетка, и трябва да го има по аптеките.... ама не бачкаше аптеката в поликлиниката и затова не си го купих... а тук до университета има една и ще я нападна след лекциите Simple Smile
ааау още три отговора, пускам го сега после пак ще пиша Simple Smile

# 146
Добро утро и от мен, макар че е обяд вече!
Много сте изписали, едва смогвам да изчета всичко, а като стигна докрая, вече съм забравила на кого какво...
(Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.)
mam79, пишеш, че си видяла контракциите си, а усещаш ли ги по някакъв начин?

И аз се събудих с хрема, така че ще пробвам препоръчаните тук капки Euphorbium.
Вие мажете ли с някакъв крем корема и гърдите? Освен маста с невена? Аз си взех на Johnson бебешко олио, но получих обрив и сега се чудя какво да си взема.
Аз съм от провинцията и изборът при кой лекар да отида не е много голям. Разчитам на хубавия 3D апарат в кабинета, където ходя. Не бих рискувала да пътувам до София заради такъв преглед. Ходя в Плевен и съм доволна.
И в допълнение, Лактацид ползвам от няколко месеца и се чувствам чудесно.

Лек ден от мен.

# 147
trixy аз съм в 25-та сега при д-р Папукчиев Simple Smile ако си при него можем да се засечем Simple Smile ти май беше казала че си от младост? или бъркам?  newsm78
kali_k аз се мажа с крема на Дева против стрии, мазничък е... аз съм доволна, а и не е много скъп....
Айде аз отивам да ставам по-умна Simple Smile по-късно може да ви досадя още малко Simple Smile

# 148
kali_k, аз редувам маслото на Икаров с крема против стрии на Мустела, но вчера видях, че от вътрешната страна на крака ми са се появили няколко миниатюрни стрии  Sad Ма, не е ли много рано за такива "екстри", пък и съм качила само 1/2-1 кг?

# 149
Ма големи сме сладури Joy
Ариана не знам за теб ма сега аз ще сложа точката за малко на темата за изследванията  Laughing   Heart Eyes
Имаше преди време предложение да си кажем с по две-три думи кой кой е  - ако искате да го направим - поне малко от малко да се поопознаем, а и  понеже няма как всички да се видим на живо - поне виртуално да се запознаем  smile3525 аз ще изчакам да кажете и тогава ще се представям  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт