ОКТОМВРИЙЧЕТО върти се бясно - ту наляво, ту надясно ...

• 12 608
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте Simple Smile
Ама всички по естествен начин ли ще раждате? Само от идеята ми прилошава направо.

# 106
Здравейте Simple Smile
Ама всички по естествен начин ли ще раждате? Само от идеята ми прилошава направо.
И аз си мислех така, но после се оказа че няма нищо страшно  Wink

# 107
Мими, ти секцио ли мислиш да раждаш?
аз съм много против секциото Sad защото това все пак си е коремна операция, а това е сериозно! а особено като е планово секциото... тоест в ден в който майката е решила че и е удобно да ражда, и въобще не е съобразено бебето дали ще е готово да се появи на бял свят....
не искам да плаша мамите със секцио но едни наши приятели направиха така с второто си дете... майката беше заета и си избра ден... детето беше в кувиоз на антибиотици много време, понеже не му беше време.... имаше порок на сърцето и го лекуваха с какво ли не и в резулатат има над 50% глухота, защото лекарствата там са го ударили....
не че и в нормалното раждане няма рискове, но насила да си повредиш детето Sad
разбирам ако детето ми е с дупето или е челно, да не може да излезне без проблеми... или да се усукало около пъпната връв....Или ако майката има проблеми и докторите не и дават да роди нормално,  ама ако всичко е ок...
Толкова жени до ден днешен са раждали нормално и нищо им няма.... без да се обижда някой но според мен е лигавщина...
Според мен е много по-гадно да имам шевове на корема, да лежа 10 дена заради това в гадната болница, и после 2 години да не мога да имам бебе, и ако се случи да забременея да трябжа да правя аборт Sad
По-добре ако е голямо бебето и ако се случи да имам шевове долу (предполагам е супер болеснено, нооо...
Съжалявам за отклонениетоо Sad всеки има право на избор, не искам да ангажирам никого със своето мнение.... Hug

# 108
Е при мен секциото не е само въпрос на желание.

# 109
Здравейте Laughing
 Айде и аз да драсна някой ред Wink
  galinaig Да ви е живо и здраво бебчето и много да му се радвате  bouquet
  Аз си купих един гащиризон за сега,че поне да не ме стягат дънките в корема.Не е за бременни,но пък се надявам да искарам поне до пети месец Wink макар,че сега изглеждам така Whistling
 Иначе мисля да си взема един някакъв анцунг ,че то с това дете по разходки ще ми е най удобен,а имам и панталон с платка,но е за малко по голям корем.
  n_alex76 за магазини в Русе знам два,но така и не знам улиците на които се намират Embarassed,но ще попитам и ще ти пиша Peace Честно казано обаче са скъпички,аз поне предният път не си взех нищо от там.
  За раждането и този път ще искам епидурална упойка Wink Като ми я сложиха предишното раждане се родих Peace нищо не усетих след това и съм много доволна.
  Сев Успех с изпита Peace
  Хайде лек ден и да оздравяват болничките Heart Eyes

# 110
Здравейте бъдещи майчета!
Аз отдавна не съм се включвала - само ви чета и къде се ядосвам, къде ви се радвам... Преди няколко дни коментирахте темата за новата работа и договор със срок за изпитване. Иска ми се да ви информирам, че съгласно промените в закона, такова понятие вече няма. Вече по закон не може да се сключи договор със срок за изпитване в ничия полза - директно на постоянен трудов договор.
За килограмите няма смисъл да се притеснявате, защото ако си гледате сами децата ще ви е трудно да си останете дебели (това от опит).
Другото важно нещо, което искам да споделя с вас е, че е много опасно за детето да се носят тесни дрехи. Имам познати, които си осиновиха детенце, чиято майка е крила бременността си. Детенцето има проблеми със сухожилията на крачетата и му направиха вече няколко операции. За болките му и невъзможността да играе нормално с връстниците си мисля, че няма смисъл да споменавам.
А за раждането ...... както природата го иска, стига всичко да е нормално. Наивно е да се мисли, че секциото е по-леко раждане.

Включвам се рядко, защото ми прави впечатление, че няколко майки си "чатят" в темата и на никой почти не му прави впечатление какво казват останалите. (За справка - двете момичета от Пловдив, които се включиха в петък .... глас в пустиня Sad)
Надявам се нещата да се попроменят, защото съм свикнала в този сайт да срещам отклик на това, което ме вълнува, а не да си приказвам самичка.

Това е от мен. Надявам се, не съм обидила никого с поста си, но просто това чувствам и ми се искаше да го споделя. Искрено ще се радвам да стана част от едно задружно "семейство", тъй като събраните в темата сме със сходни надежди, очаквания и проблеми.

# 111
Добър вечер и от мен ! напълно съм съгласна с теб Andjy,но предния път когато аз реших да повдигна темата ме обвиниха ,че съм си търсела повод да се карам. неискам да се карам просто споделих това ,което явно и на други е започнало да има прави впечатление.но все пак наистина всички тук сме с една обща цел да износим и да родим едни здрави бебчета,така че аз  повече чета отколкото пиша ,защото наистина оставаме незабелязани понякога ,но в интерес на истината наистина се увеличи бройката

# 112
Здравейте Simple Smile

Не си само ти, и на мен ми е далечна тая мисъл, да не кажа друго...  Rolling Eyes
 Момичета, аз съм записана на БХС при д-р Янкова другата седмица, мислите ли, че може да види полът на бебето ? Ще бъда в средата на 12 седмица... Simple Smile

# 113
Добро утро   bouquet Аз съм на същото мнение като Анджи и shareez.Нека бъдем сплотени и да споделяме радостите и тревогите, както и неразположенията през бременността.Не искам да обидя никого с поста си, но излиза че темата трябва да е Софийски октомврийски мами Laughing

# 114
Мога  да ти препоръчам от мой опит да не си купуваш:Биопарокс-никаква работа не върши,Стрепсилс,Тантум верде,Трахизан.На мен поне тези лекарства не ми действат.Не трябва да пушиш ако въобще пушиш,избягвай газирано и нали знаеш:чай с лимон и мед до втръсване.Ако болките в гърлото продължават,иди на преглед да не направиш гнойна ангина!Успех!

На мен пък точно Биопарокс-а ми помогна много и за три дни се оправих, също и много чай с мед и лимони..... Има и едни капки за нос - Euphorbium, които са хомеопатични и стават за бременни, страшно ефикасни бяха при мен. Пожелавам на всички болни бързо да оздравявят!  bouquet

# 115
Здравейте, момичета!  Hug

galinag, Честито племенниче! Да ви е живо и здраво!

Благодаря за подкрепата за изпита, явно има резултата - взех го с 6.  Hug

Мили момичета (които не сте от София) не мисля, че има осонвания да мислите, че по някакъв начин сте пренебрегвани. Просто момичетата от София сме доста повече и коментираме лекарите и магазините тук. Но пък никой няма да ви попречи да обменяте мнения за лекарите, болниците и всичко останало във вашия град. Вече виждам, че има 5-6 момичета от Пловдив, но не съм забелязала (може и мой пропуск да е) да се разпитвате една друга къде ходите на прегледи, в коя болница ще раждате и т.н. Няма нищо лошо да обменяме мнения и по градове, и опита си като цяло  Hug Пък ако решите да си организирате Пловдивска среща с удоволствие ще пусна анкета за датата и мястото на срещата. Хайде без лоши чувства.

# 116
  • София
Здравейте, тумбачета! Simple Smile Вчера не съм се появявала, реших да си направя малко профилактика от този компютър, че ако знаете в събота вечерта каква глава ме боля. Такова чудо не ми се беше случвало. Направо се разревах от болка. А от докитата чувам много противоречиви мнения за това дали трябва да се пие парацетамол. Някои казват, че е по-добре да се пие един, но при температура, но в случая се пресмята риска от хапчето спрямо риска от температурата, които е по-висок. Така и не посмях. Знам, че когато колежката ми в офиса беше бременна имаше ужасно и постоянно главоболие и нейната докторка й каза по-добре да търпи. Леле, добре, че този ужас продължи само няколко часа, че иначе #Crazy
И тъкмо реших, че гаденето е в миналото и от 2 дни  Sick Установих, че ми е най-добре като ям по мъничко но на често. И за пръв път от месото ми стана гадно, че го отделях с вилицата. Предполагам всичко скоро ще мине. Щом ни е лошо, значи бебо расте Simple Smile
Галина, честито попълнение в семейството ви Simple Smile Малкото ти племениче да расте спокойно и щастливо дете. А що се отнася до това, че ще се учиш от зълва ти, ами относително е. Преди година и аз станах леля и да ви кажа снаха ми нищо не разбираше и не искаше нито да чете нито да се информира, аз бях по-запозната от нея. Така че зависи майката до колко е компетентна.
Мими, щом са ти казали, че трябва да раждаш секцио, ще слушаш докитата. То човек като няма избор няма какво да го мисли какво предпочита. Аз в никакъв случай ако не се налага няма да избера секцио. Предпочитам да се напъвам 30 мин и да забравя след това, отколкото след секцио половин месец да се възстановявам, а  ако взимам обезболяващи незнам дали ще мога да кърмя. Прави ли ви впечатление, че има доктори, които за да им е мирна главата, че ще родиш, когато на тях им е удобно (а не да им звъниш посред нощите) ти казват че секциото е наложително. На моята колежка така й се случи, казаха й че не може да роди нормално, тесен й бил таза. После смени доктора в последния момент с по-кадърен и й казаха че няма причина да не роди нормално, както и стана.
Северинка, честито за изпита!

# 117
Добро утро   bouquet Аз съм на същото мнение като Анджи и shareez.Нека бъдем сплотени и да споделяме радостите и тревогите, както и неразположенията през бременността.Не искам да обидя никого с поста си, но излиза че темата трябва да е Софийски октомврийски мами Laughing
Добро утро!!!  bouquet
Не съм съгласна NaughtyНо може би за да се почувствате така сигурно има причина и аз ще се извиня.Надявам се да преодолеем този момент и всички да почнат да пишат а не само да четат Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 118
Здравейте,
как сте тази сутрин? аз бях на лекар и малко се ядосах... не можели да ми пуснат изследванията сега защото от ЗК им казали че бил надвишен лимита....
както предния път се възмущавах... искат да има деца в тази държава, а как стимулират раждаемостта... ужаааааааааааааааааас, не искам да говоря... мислих да си платя... после си викам... няма знацхение дали ще ми ги пуснат днес или на 10-ти нещата...
достатъчно ми дърпат от заплатата, няма да си казвам майната му ще си платя....
Някои все се правят на големи хитреци и си укриват доходите, плащат си мин. осигуровки а после дърпат наравно с мен............. грррррррррррр болна тема ми е... няма да се ядосвам повече Sad
А за мамите, които не сте от София... Искарено съжалявам ако се чувствате така...
нооо за съжаление когато някой пита има ли майки от Пловдив, аз не мога да отговоря на този пост, защото не съм от пловдив....
Същото важи и когато питате за магазини в Русе, защото и тях не ги знам... Няма как да отговоря, съжалявам.... ако искате може всеки път майките от СФ да пишем... съжалявам аз съм от Сф не мога да ти помогна.... според мен така е по-тъпо....
а и може би сте забелязали че не си пишем само мами от Сф... Feel_U, Ели78, Галето, Никози и още много други мами не са от Сф, а доколкото знам не се чувстват пренебрегнати....
Ние трябва ли да се чувстваме пренебрегнати като вие от пловдив си поддържате контакт и си се чувате? Моля ви не си внушавайте неща, които не съществуват... и аз съм пускала много постове без отговор.... но защо да трябва някой да ми отговаря ако дефакто няма никакъв въпрос?
Стига по темата, защото вече писахме по въпроса веднъж Sad не искам (предполагам и вие и другите мами) "да се хващаме за гушата" за глупости!
Mirena80, какво е БХС? Биохимичен скрининг ли? това за Даун? аз така и не ги научих повечето съкращения, така че извини ме...
Аз днес говорих с доки и той ми каза че почти няма смисъл от този скрининг за Дун, понеже давало вертоятност да имаш бебе с Даун... а не казва има ли или няма бебето Даун.... и че 3Д  е много по-добре, защото може да се види ако има проблем, а не само да ти дава вероятност...
то дефакто било кръв, и ти задават въпроси за възрастта твоята и на бащата, дали сте над 35, дали има в семейството боледували от Даун и такива.... изчисляват колко вероятно е да имаш такава бременност....
Ако някоя от вас знае повече, нека каже Simple Smile
ААААААААААААААААА аз нали съм забравана забравих да ви се похваля че вече сме 6.1 см.... леле това бебе ще е манекен Simple Smile как расте.... е ние с таткото и двамата сме били около 4200 гр. така че тежко ми и горко Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 10:06 от Elichka_mama

# 119
Здравейте Simple Smile
 Не си само ти, и на мен ми е далечна тая мисъл, да не кажа друго...  Rolling Eyes
 Момичета, аз съм записана на БХС при д-р Янкова другата седмица, мислите ли, че може да види полът на бебето ? Ще бъда в средата на 12 седмица... Simple Smile
Здравейте момичета, искам да ви кажа, че е невъзможно да планувате как ще раждате още от сега  Wink аз бях една от най-ревностните поддръжнички на естественото раждане, а бебето ми се омота в пъпната връв и не пожела да се обърне, така последните 2 месеца го чаках чаках  hahaha . Секциото е коремна операция, но направена и планувана от специалист не носи големи рискове! Болките са първите 4-5 дни след раждането, в този период още си в родилен дом и не е необходимо сам да се грижиш за бебето си. Има достатъчно добри болкоуспокояващи. При моето бебе имаше малки усложнения, но не защото раждах секцио, а защото не го направихме 2 дни по-рано например! Беше тръгнал крачно и плацентата се разлепваше, но когато планувахме датата с лекаря исках да задържим максимално, поради всички глупости които бях изчела, че само природата знае кога трябва да се роди бебето, а и не исках да е водолей  Joy Честно казано сега бих се пробвала и нормално (дай Боже да няма проблеми като предния път) да видя какво е, но едва ли ще ме пуснат  newsm78
Що се касае до белега, той е в бикини зоната моя е 6 см.,при условие, че нося доста изрязано бельо и бански костюми никога не се е показвал, а и да се покаже е като одраскано! Мен ме изписаха на 7-я ден и първите 2 седмици с таткото сами гледахме бебето, после той тръгна работа и се оправях сама докато тръгнах на работа. Така че всичките тези глупости с периода на възстановяване 3 месеца и болки са си лиготия  Wink НО нормалното раждане е по-лекото раждане в 95% от случаите  Peace майката се възстановява за часове!
Mirena80 може и да се види пола, но риска от грешка е много голям, при мен го сбъркаха предния път, след 16-та седмица е най-сигурно  Wink на втората ФМ!
А що се касае за килограмите Andjy много добре го е казала  Peace качих 25 и 3 месеца след раждането влязох в старите си тесни дънки  Wink Корема се събита за около 4-5 месеца, килограмите се свалят бързо от безсънието и тичането около бебето  Peace
Лека и успешна седмица на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт