ОКТОМВРИЙЧЕТО върти се бясно - ту наляво, ту надясно ...

• 12 611
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Кате ти сега ще можеш ли да родиш нормално? не е ли задължително пак да си секцио щом веднъж си раждала така?  newsm78

# 121
Кате ти сега ще можеш ли да родиш нормално? не е ли задължително пак да си секцио щом веднъж си раждала така?  newsm78
На книга може щом са минали 2 години, но в бг май не им се рискува...

# 122
Еличка, аз сутринта гледах в сутрешния блок на Бтв дискусия за болестта на Даун и затова как все повече жени раждали деца с Даун. На мен лекарите ми казаха, че това заболяване се проявява най-вече при жени над 35 г. и в моя случай няма много смисъл от такова изследване - аз съм на 23 г. Моля кажете какво е вашето мнение, дали трябва да си правя такова изследване? И всъщост Феталната морфология това ли представлява или си е съвсем друго изследване?

# 123
Благодаря за разбирането, момичета  Hug
Наистина ще се радвам да си бременеем заедно, макар и от различни градове.
Северинка, мисля, че няма гаранция, че една млада жена не може да роди дете с този синдром. Просто ние, по-възрастните сме по предразположени към такива малформации. Мисля, че не е излишно това изследване, независимо от възрастта.
За изследванията все още не съм наясно, защото въпреки че съм родила един път, то е било толкова отдавна, че няма нищо общо със сегашната медицина.

# 124
Еличка, аз сутринта гледах в сутрешния блок на Бтв дискусия за болестта на Даун и затова как все повече жени раждали деца с Даун. На мен лекарите ми казаха, че това заболяване се проявява най-вече при жени над 35 г. и в моя случай няма много смисъл от такова изследване - аз съм на 23 г. Моля кажете какво е вашето мнение, дали трябва да си правя такова изследване? И всъщост Феталната морфология това ли представлява или си е съвсем друго изследване?

Северинка, жените над 35, се водят рискова група, но никой не е застрахован!
ФМ около 13-та седмица и БХС ти дават какъв % има риска детето да е с това заболяване, НО само амиоцинтезата дава 100% сигурност! Повечето заболявания от такъв характер имат обаче външни белези, които се проявяват в определени периоди от бременноста и ако при ФМ и изследванието на кръвта се забележат тези отклонения те пращат на амиоцинтеза. Всеки сам решава на какви прегледи да ходи и какви изследвания да си пуска  Peace Аз лично предпочитам да си направя максималните прегледи и изследвания!

# 125
Andjy, да, наистина никой не е застрахован, няма спор в това. Но пък в някои случаи не се и препоръчвало да се прави такова изследване, защото могло да доведе до спонтанен аборт - това каза сутринта докторът, който беше на гости в БТВ. Иначе сега тук изрових нещи и всъщост Биохимичният скрининг мисля, че е изследването за Даун, а Металната морфология си е ултразвук.
Ох, вече ми стана хаос в главата, пък и докторите като не иска да обясняват ...  Close

# 126
Andjy, да, наистина никой не е застрахован, няма спор в това. Но пък в някои случаи не се и препоръчвало да се прави такова изследване, защото могло да доведе до спонтанен аборт - това каза сутринта докторът, който беше на гости в БТВ. Иначе сега тук изрових нещи и всъщост Биохимичният скрининг мисля, че е изследването за Даун, а Металната морфология си е ултразвук.
Ох, вече ми стана хаос в главата, пък и докторите като не иска да обясняват ...  Close
САМО при амиоцинтезата има риск от аборт! тя се прави ако при ФМ-ултразвука и БХС ти е лош резултата, иначе не се прави  Naughty

# 127
EkaterinaM, благодаря за отговора! Hug Обаче то май вариантите не са много, ако разбереш, че детето ти е с болестта на Даун -  да направиш аборт или да родиш дете с увреждания. От сърце пожелавам на нито една майка да не й се налага да се сблъсква с такъв проблем  Praynig Praynig Praynig

# 128
  • София
Здравейте и от мен! Отдавна не съм се включвала, но миналата седмица ми беше кошмар в офиса, а събота и неделя бяхме на гости при родителите на таткото. Вече повече от две седмици не мога да се оправя от досадната настинка, какво ли не пробвах, голяма досада. Гледам, че вие доста сте изписали, браво!
Много съжалявам, че някои се чустват пренебрегнати! Съгласна съм с мнението на Северинка...
Честито племенниче на Галето!  bouquet
Еличка, видя ли бебо да мърда с ръцички и крачета?
Аз в сряда съм на лекар и нямам търпение да го видя пак на мама бонбончето. Тогава щи ми пускат кръвни изследвания и ще му мери главата.
За раждането, мен откровенно казано много ме е страх от нормалното, а като си помисля за шевовете долу направо тръпки ме побиват, няма как да знаем още от сега как ще родим...
Още ми се гади, повръщом по - рядко, нямам апетит и се насилвам да се храня, гледам да ям полезни неща - плодове, зеленчуци, мляко, месо, риба.Сладко изобщо не ми се яде за моя радост.
За килограмите съм +1, от 46 кг. на 47 кг. Всички дрехи ми стават все още, нямам коремче.
Снощи направих мазилото с мас и невен, тази вечер ще го прецедя след като е престояло 24 часа! Не мирише изобщо приятно и за това ще му сложа някаква есенция....ще ви споделя за резултата.
Приятна и усмихната седмица, пълна с положителни емоции желая на всички! Wink

# 129
  • София
Северинка, според лекаря, който ти следи бременността трябва ли да правиш това изследване, имаш ли генетична предразположеност? Вече и аз не знам кое изследване трябва да се прави и кое не, аз разчитам на мнението на моя доктор!....и понякога си мисля, че това, че сми много информирани ми докарва допълнителни притеснения, а сега най - вече трябва да сме спокойни

# 130
  • София
Mirena80, и аз съм другата седмица при Янкова. Това, което ми обясни тя е, че това е ултразвуково изследване - измерват се нослето на бебето и някаква гънка на вратлето. БХС-то доколкото знам е кръвно изследване и се прави седмица-две по-нататък.
ФМ изследва не само за Даун, а всякакви изследвания - на сърчицето, на кръвоносната система, как са се формирали всички органи и проверява за всякакви малформации, не само за Даун.
Наистина - на никого не пожелавам да стига до избора - увредено дете или аборт, но ми се къса сърцето като гледам кадрите от Могилино и си мисля, че с малко повече отговорност от родителите може да се предотврати появата на такива деца въобще! Защото ще ми е много по-трудно да гледам такова дете за цял живот, отколкото да преживея травмата от аборта.
За раждането - аз (живот и здраве) ще раждам на 34 и 9 месеца. Това за повечето гинеколози си е 100% задължително секцио. Една жена на 22-23 е много по-гъвкава и по-способна да се справи с естественото раждане от жена на близо 35. На мен обаче ми се иска да опитам нормално, пък докъдето се справя. Не мога да си позволя след това да забременявам пак чак на 37 и да раждам на 38. А и много ми се иска таткото да е до мен, когато се ражда бебока!
Анджи, много се радвам, че пак се появи! Липсваше ми  Simple Smile
mylili - за парацетамола, лекарствата са разделени по групи в зависимост от вредността им по време на бременност. На скоро преместиха парацетамола от група Б в група А - т.е. в най-безвредните лекарства по време на бременност. Това естествено не значи, че може да ги гълтаме като бонбонки, но понякога за плода е по-добре да предотвратиш заболяване на майката с лекарство. Консултирай се с гинеколога си. Аз имам заболяване на щитовидната жлеза, което се появи след като забременях. Не може да се лекува по друг начин, освен с парацетамол и пия по 2 таблетки на ден. За гинеколога ми това е нормална и безопасна доза.

# 131
Здравейте момичета !

Аз сега се ходих да ми вземат кръв за изследвания - Васерман , СПИН, Австралийски антиген , кръвна група , защото до сега съм си направила само ПКК , биохимия и урина . Всичко показатели с изключение на утайката са наред , но АГ ми обясни , че е нормално при бременност  да е висока утайката .

Видях  бебчо  , вече е 5,7  см , шаваше си вътре , даже го видяхме как си удря с ръчичката главата , абе голям сладур !
Видях и контракциите си , та сега ще трябва редовно да пия Ношпа . Препоръчаха ми да започна и с витамините .

Утре ще ходя на фетална морфология и пак ще имаме среща .

Северинка браво на теб за изпита , аз съм в събота на изпит и направо ми трепери всичко още от сега .
Това е от мен за сега , утре ще ви разказвам за ФМ .

# 132
  • София
Ариана, има ли голям наплив за д-р Янкова. Аз сега съм в 10 г.с. Ако се обадя дали ще мога да си запиша час в близките 1-2 седмици? И колко струва прегледа при нея? И само ултразвук ли включва или и взимането на кръв за БХС?
Извинявай, че те затрупвам с въпроси, но нещо не мога да реша кой БХС да правя -този или другия, който е в МД newsm78

Аз също често получавам главоболие и пия ефералган, защото болката е толкова силна, че започва да ми се гади.

Хубава седмица на всички Hug

# 133
Здрасти на всички!
Аз преди известно време на два пъти споделих,че моя доктор също спомена,че изследването за Даун дава само вероятност - и по принцип имат значение годините на майката,предишни бремености...човека ми каза,че ако искам ще ме прати - зависи си от мен.За феталната морфология каза,че се прави към 20-та седмица - гледат се дробчета,сърце,бъбреци...Аз за себе си за сега съм си взела решение - живот и здраве всичко да е наред  Praynig,ще правя само ФМ.Като се знам каква съм шаш и паника,не мога да си позволя да чакам какъв ще е резултата и после вероятностите от него и до края на бремеността да треперя.
Момичета също искам да кажа - нека никой не се чувства пренебрегнат,бъдете сигурни ,че не е умишлено  Hug просто сме доста и ако няма  някакъв конкретен въпрос ,наистина доста неща се пропускат  - ето аз съм жив пример - това по-горе го споменавам даже за трети път май,досега нямаше коментар ама нищо - аз не се сърдя  Hug Heart Eyes
Така,че нека си кажем,че всичко се чете а не отговаряме на всичко защото сме малко ошашавени, малко объркани ...   bouquet  Hug

# 134
  • София
Рени, аз и се обадих миналата седмица в петък, тя попита в коя седмица съм и ме записа за началото на 13. Мисля че не е чак такъв наплива за при нея, както за ФМ -то. Не знам за цената или кой прегелд е за предпочитане. Мен гинеколога ме насочи към нея и тъй като му имам доверие (макар и не на 100%) и се обадих. Иначе по моя инициатива се записах за ФМ при доц.Димитрова във Фемина.

Общи условия

Активация на акаунт