По гащи или без гащи? Това е въпросът No 68 в Германия.

• 20 987
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
МиШка, мъжът ти май работи съЩото, а? Ако искаШ може и на ли4ни  Wink
Варианта 50% вкъЩи при нас не съЩествува, zа съжаление  Sad  Ина4е това би било мн добър компромис.

НеЩата стават и малко по сложни. В тоzи биzнес политиката е Ап ор Аут. Преz х години си в списъка zа повиШение, но zаедно с да ре4ем 100 други, но има само 30 места. Ако не си сред 30те, имаШ оЩе 2 Шанса преz следваЩите 2 години (zаедно с вси4ки по нови и другите, които са отпаднали). Не те ли повиШават тогава, си аут.
До сега вси4ко вървеШе гладко, сега е на предпоследното ниво, т.е. вzима ли следваЩото повиШение (след 3 години Ще е то), е на най високото ниво (съу4астник) и де факто ункюндбар. Но, ако не успее?  newsm78  Това е търде вероятно в тоzи бранШ, просто сме виждали достатъ4но добри кадри, които трябваШе да си ходят  Tired Та мен ме е страх какво Ще стане ако откажем мястото в Канада (ако му предложат такова, де) и после zагуби работата си тук?  Shocked  Не ми се мисли просто.....  Sad

# 256
Татяна, сложна ситуация. Ако той много иска, пък ти не, после може тайничко да те обвинява, "Ех, да бяхме само...".

То4но това го прави толкова сложно  Sad
Аz zа 6 години съм се местила ДЕВЕТ пъти, или в друг град, или друга държава, или друг континент. Не мога ве4е. Пък и Канада, не е толкова елементарно, свърzано е и с фин. zагуби покрай местенето, примерно цялата ни техника Ще трябва да я купим на ново  ooooh! (а преди 3 месецаси купихме ново ТВ и цинема систем zа 4,5 бона  ooooh!  ooooh!  ooooh! )

# 257
Аз и по друг повод съм го споменавала, мъжът ми е тясно профилиран в документния мениджмънт и повечето отговорни позиции са проекти - едната година в Аликанте, другата в Манчестър, после в Брюксел... Аз отказах да се местя непрекъснато, защото тук имам интересна работа, а и времето е твърде кратко за адаптация на малката към новите условия.  Ти обаче изби рибата - за шест години девет местения! А аз толкова се гордеех с моите пет!

В този ред на мисли, преди години гледах в Design Museo в Хелзинки една изложба "Съвременният номад", имаше една инсталация със сгъваема маса, матрак, войнишка торба, мобилен телефон, един Мак и един биймър. Като погледнеш, какво повече му трябва на човек? Е, в твоя случай може би и едно детско сгъваемо креватче...

# 258
искам съвет!
предстои ми избор на педиатър.
препоръчаха ми един, който бил много добър. Но той работи на место до което мога да стигна само с кола, а аз кола нямам. трябва да чакам мъжа ми от работа или той да излиза от работа. друг лекар има на 10 мин. пеша от нас, за него нямам препоръки. дилемата е, кой от двамата?
аз предпочитам лекар на 10 мин от нас, за да мога, ако нещо се случи да изприпкам набързо. Мъжът ми твърди, че спешните случаи се поемат от болницата, а педиатърът е за редовните преглиди. колко е вярно това?!

# 259
Вярно на 50 %. Само много спешните случаи се поемат от болницата и то в извънработното време на педиатъра. Аз бих потърсила препоръки и за педиатъра на 10-те минути път, преди да реша.

# 260
Пипе,zаЩо пи6е6 като гост? Аz от на6ата съм доволна. Ако няма добри отzиви zа тоzи на 10 мин.ела при на6ата.  Peace

# 261
Татяна, в Канада или в Америка не бих мръднала, ако ще и с 10 бона повече да получава. Лично мнение. Колкото и да съм очарована и от Южна Африка, не бих отишла завинаги там. Как само звучи завинаги...
Отклоних се.
Канада.
- За да изкарва мъжът ми добре, съвсем не си правя илюзии, че ще го виждам всеки ден преди да съм заспала. А насън за какво ми е. Laughing
- Къщурките им са от типа на тези в приказката за трите прасенца. Дървени и първият вятър с Windstärke 11 ги е отнесъл.
- До 18-та година на децата си трябва да съм таксиметров шофьор. За което благодаря.
- Съседите са в състояние да спрат децата ми на улицата и да почнат  да ги разпитват: "А мама и тате карат ли ти се, а да се те пошляпвали?" Ако детето ми отговори, ами, да случвало се е, може и да го загубя. За което също благодаря.
- Няма да се учудя, ако канадците не ти признаят и едно от всичките образования и квалификации. Та хайде учи нещо пак наново, ако не искаш да работиш като таксиметър за децата си.
- Много е на майната си тази Канада. От моята европейска гледна точка. Като една добра ламя Спаска ще се събуждам и ще си викам, леле, колко далече живея...

Ако, не дай Боже, мъжът ти не се облажи от върха на сладоледа тук, това не означава, че няма да си намери нова работа. Или нещо не разбирам? А ако в Канада не му хареса, не го харесат или каквото там? Не е ли малко по-лошо от ситуацията тук да трябва да си търси нова работа?
Няма смисъл на теб точно да ти казвам колко са разходите по едно такова преместване. На роднини до Канада и назад им костваше 50 000?. Като за "добър ден".

Има и много хубави страни сигурно. Не и за мен. Това са мои наблюдения и разсъждения.
Дилемата не е никак лека.
Каквото и решрние да вземете обаче, застанете зад него, сякаш е било единственото вярно. Поне на мен така ми е по-леко с дилемите. Peace

# 262
  • Germany
Някой има ли представа дали има срок за подаване на Елтернгелд след раждането на детето?  Praynig Praynig Аз чак сега съм готова с документите

# 263
Пипе, аz бих пробвала при блиzкия, това че няма препоръки не го прави лоШ, а и винаги можеШ да се откажеШ от него ако не ти хареса. Ще ти дойде нагорниЩе да органиzираШ транспорт zа всеки преглед, имуниzация или настинка.
В болницата се ходи наистина само zа спеШни неЩа и в иzвънработно време, при "обикновени" раzболявания в делничен ден _ при педиатъра.
Някой има ли представа дали има срок за подаване на Елтернгелд след раждането на детето?  Praynig Praynig Аз чак сега съм готова с документите
По мое време беШе 6 месеца....

# 264
Много сложна дилема, Татяна! Hug
Аз бих поставила картите на масата така - какво той очаква от преместването, как си представя живота, дали ще има време за себе си, за теб, за детето. Нека той да ти представи позицията си, тогава може да дискутирате, да се оборвате и дори, ако искаш, да се скарате. Вероятно няма да мине без пушилка. Такова решение не се взема лесно. Най-вече заради наличието на дете (дай Боже, ако искате, и повече).
Аз бъзикам моя отвреме навреме да се яхнем на коня и да се метнем в Австралия или Нова Зеландия, ама ако ми опре яйцето до гъза, не знам какво решение ще взема.
Съвет не мога да ти дам, това е опит за напътствие. Решението е във ваши ръце.
Стискам палци да изберете по-безболезнения вариант и за тримата. Peace

# 265
Мамун, мерси. Ясна ми е картинката zа Канада, не ми е непоzната страната. И тук трябвада си водя детето, нали сме на село  Wink Дипломите съЩо не ме интересуват, няма да работя така или ина4е  Wink
Но раzстоянието е голямо, а тук става въпрос zа Ванкувър  ooooh! и съШо ме притеснява, ако трябва или искаме да се върнем..... Остави финансите, ама пак Ще сме пред съЩата дилема, къде и какво да ба4ка тук?  newsm78

Проблемът при мъжът ми е, 4е има много специфи4на работа, в която е много добър, но от друга страна трудно може да намери работа, която пасва и би му била интересна. СегаШната е супер, оба4е все пътува. Това й е кусура. Другата тепърва трябва да видим в детайл колко Ще е интересна и привлекателна. Предимството й е 4е няма да пътува пове4е. И той не може да се сети zа друга интересна работа тук в Германия, която не вклю4ва пътуване  ooooh!

Катя, детето хи4 не го мисля  Embarassed  В смисъл, 4е zа нея Ще е най лесно, Ще се адаптира страШно бърzо.

Силно се надявам 4е покрай скъпия ?, офертата няма да ни устройва  Embarassed

Иzвинете 4е ви zанимавам с теzи работи  Blush  Hug

# 266
Серди, мадам Лиска мята крачоли из Берлин. Добре е. Завалийката си търси връзки. Да си върже гащите.
Ха, колко двузначно звучи. Mr. Green

Мисти, био-продукти и техният контрол.
"Варентест" тестваха шоколади. Био-то за мой потрес бяха на последно място. Съдържаха, представи си, ракообразуващи вещества. Гайл.
Не знам какъв контрол им налагат, но совите не са това, което са.
За наше успокоение ще си хрупаме био-то, ама на митницата никой няма да ме пита от пестициди ли съм се гътнала или био-залъкът ми е приседнал.  Confused

Татянче, мда. Па изчакайте тогава трите години, дали мъжът ти ще стане съдружник. Пак казвам, ако не дай Боже, не е това случаят, поне доларът ще се е качил и Канада ще си е там... Wink
Това в кръга на майтапа.
Дето Вечка казва, изчакайте, обмислете, поспорете, пък вашата истина все ще изскочи. Сега те е обзел шокът. Peace

# 267
Момичета, моля ви помагайте и а3 съм в бе3и3ходица ooooh!
Трябват ми документи от БГ, а не мога да открия коя инстанция да ми ги и3даде. От фамилната каса ми искат документ, че в България не съм социално осигурена. Къде да го търся. Жител съм на Добрич.
Много ще съм ви благодарна, ако може да ме насочите някъде.

# 268
Мунке, този репортаж с шоколадите го гледах.

Нали точно затова се правят тестове бе хора? Разбира се, че и в биопродукти се намират недостатъци.
Никой не го крие. Това са обаче някакви дребни изключения.

За плодове и зеленчуци може според мен да се разчита повече на био. Това че някой ще ме излъже е възможно, но най-вероятно ще си купя все пак чист зеленчук. Това ми беше на мен идеята.

Това е като онази женка-българката-кърлеж, която се е лепнала за мен в момента. Вчера спори с мен за цигарите. Аз и казвам, че като пушач човек рискува типичните пушачески болести. Рак на гърлото се хваща най-вече от пушачи. Йок, ама не било задължително. Някои пушели до 100 години и им нямало нищо. Защо изобщо да си хабя слюнката за подобни глупави разговори когато статистиката си показва ясно колко хора умират на година в резултат на пушенето.

Че някой тарикат ми продава нормални картофи и ме лъже, че са био е както някой да ми се хвали как пие,пуши, празнува от сто години и е по-здрав от всякога.
Изключения има много, но аз не говорих за тях.

Лека вечер мадами  Grinning

# 269
  • в сърцето на един мъж...
Перла, би трябвало социалните служби да ти издадат такова нещо.
Да ви питам с децата около възрастта на моя син - имате ли проблеми с инат, неядене, тръшкане, истерия, хвърляне???? Днес съм се видяла в чудо. 3 часа ми разиграва драми, ляга по земята, рева, пуска, спира телевизора, удря ме, не иска да яде и седи гладен днес. Аз ли бъркам нещо или това е период и ще премине??? ooooh!

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 21:37 от Geia

Общи условия

Активация на акаунт