По гащи или без гащи? Това е въпросът No 68 в Германия.

• 20 966
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Пак ли сте на тема козунаци Wink Аз днес ще си взимам пратката от бг - 2 домашни козунака от майка.

А в Италия сега покрай Великден колко от техните коломби изядох..мале какви вкусотии - добре, че ги няма тук, юе 100те кила не ми мърдаха Crazy

Аз ви поизпуснах дирите, че бяхме 5-6 дена малко на топло - ама тук голям студ още бе ooooh!

# 166
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

а като прееба пералнята Великденския заек ли да моля за нова? Whistling

е ти пък, не бъди дребнава Wink
да не мислиш, че аз бих навряла тесто в пералнята Sunglasses, ама ей на, има хора дето и това правят.

рендосването и мен ме изнерва много Confused нямам комбайн и рендосвам рядко.

# 167
Още ли ги нищите тия козунаци, бре гиди мискинки такива!
Аааааааа! Шса идосам накрая. Ослюнвам клавиатурата само като чуя думата вече.
Добре че вчера Мадам Космата ми прати на скипито нейната, та замесих един за чудо и приказ. Ама биде много бързо лъхнат от бедствията.
Днес ходих да си прибера американската покупка от митницата. При нас митото не се плаща при получаването. Пращат ти писмо с юбервайзунгсшайн включващ мито и ДДС. После банката да превежда сумата. Но отваряхме и проверявахме всяка една дреболийка дали отговаря на списъка.
Аз пак съм анемична и ще трябва да се тъпча с желязо.  ooooh!

# 168
  • в сърцето на един мъж...
Вечи, яж червено цвекло на салата. Това помага също за качването на желязото.

# 169
Преди няколко дни казах козунакоправещите да метнат рецептите на лични, ей, една не се излъга, затова сега започвам да посочвам поименно Mr. Green

A сега да видим, кой не чете внимателно в готварската ни тема. Още лани ви споделих рецепта, хем козуначена, хем за козуначени кифли, па и със снимков материал. Воала!
И вярно вече, стига сте се надхвалвали кой какъв по-голям и накъсан го е изпекъл, че бременните и те са хора. Да проявим разбиране. Wink

Желязо. Малко след раждането дойде една акушерка в стаята да види коя е госпожата с толкова високо желязо. Казва ми: "Трябваше да ви видя коя сте. Стойностите ви не само не са на родилка, ами на здрав мъж." Та и аз се потресох. Laughing
Вечке, ша знаеш от шоколадовите кифлички, дето ги омитах през бременността, ще да ми се е така покачило желязото. Wink

# 170
  • Германия
Ааааа мамунските кифли са ненадминати! И количеството беше доволно, 2 дни ги ядохме.

Желязо: Вече, добре дошла в клуба  Crazy моето е наследствено, затова и кройтерблут ми е ежедневен спътник.

# 171
Стига с тия кифли и коzунаци де, ще ми раzвалите диетата.  А пестя точки zа един чудесен малък френски ресторант в петък.

# 172
Вечке, яж супа от коприва/спанак/лапад и зелени салатки. Пий всеки ден в продължение на 20 дни по 3 чаши чай от коприва 30 минути преди хранене-листата се варят на тих огън 5/10 минути.
Ти беше споменала, че пишеш в някакъв готварски...Дай линк плс!

# 173
Ей, човек ще каже, че сте си преместили компютрите до печката и като една истинска Найда Манчева с едната ръка месите, с другата пишете. Възхищавам ви се!

Аз пък копах за скъпоценни камъни. Много не намерих, но тръпката си заслужава бъхтането. Обещаха ми през лятото пак. Така че каска, чук, лопата и няколко пръчки С4 и отново по чукарите. Който иска, да заповяда с мен.

Вечка, съжалявам че не се видяхме, но домакините ни бяха приготвили чудна и мноооого натоварена програма. Живот и здраве следващия път. А за желязото - добре дошла в клуба, взимай таблетки, коприва, спанак и шоколадчета "Феро", помниш ли ги?

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 15:12 от Mi6ka

# 174
Аз също зобих разни метали докато бременясвах. Черен дроб, червени меса, риба, жълтъци, и каша от елда всяка вечер, Вечке, и ще зачервиш бузите...Не забравяй и много вит.С, за да се усвоява по-добре. Нали знаете за врътката с десетичната запетая при спанака? Няма ли да се похвалиш с някоя и друга ехографска снимка на "супер новата"? Wink

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 15:35 от surfline

# 175
Аз си мисля, че месата и яйцата, въпреки че имат много желязо, не помагат на всеки  Wink . Като че ли си е строго индивидуално дали един организъм усвоява по-добре растителното или животинското желязо! Пример за това е моята майка-любител на месо, която е с желязо 2 и хемоглобин 6. Аз пък не съм любител на месо! И почти не ям месо. Има редки моменти, в които опитвам по 1 хапка. Но пък желязото и хемоглобина ми са в норма, макар и на долната граница.
За усвояването е важна и многото фолиева киселина. Нея я има в портокалите и яйцата, както и таблетките за бременилки Laughing , за които ме информирахте преди време!

# 176
Я и аz да се вклÜча със съвет zа желяzото. Като бях бременна го вzемах,а от 1.5 год.давам на Томас Floradix Kräuterblut mit Eisen.Мисля има и таблетки,но ми препоръчаха тоzи сироп. За вкусът му ниЩо не каzвам  Mr. Green,но като помага се преживява.Има оба,е други,на които е вкусен.
Фолиевата киселина се препоръчва да се zапочне дори няколко месеца преди правенето на бебето,но най_късно като е бременна жената трябва да се вzема,макар в бременността с Мартин никой ниЩо не ми бе6е каzал zа нея.  Thinking
Явно всеки доФтор е раzличен.Аz и с двамата вzемах Mg беz да съм имала някакви проблеми,а сега с едната майка като говорихме каzа,че никога не е вzемала и има 3 деца. newsm78

# 177
Зиме, май бъркаш фолиевата киселина с витамин С.
Вечке, дофтора ще ти каже най добре.

# 178
  • Германия
Mg  и Fe не се понасят един с друг; когато лежах за задържане с Мартин ме тъпчеха в болницата 3 пъти дневно, накрая хеби-то ми изтърси, че докато вземам магнезий няма как да кача хемоглобина. Вит. С в цитрусовите плодове пък било най-добрата "подкрепа" за усвояването на желязото.
А защо всъщност сме зараздавали акъл, като Вечка и без това си знае, все пак 2 чеда има  Flutter

# 179
Ъъъ Зиме, майка ти на колко години е, че я сравняваш с теб? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт