По гащи или без гащи? Това е въпросът No 68 в Германия.

  • 20 974
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 4 124
нямам време да чета, само да кажа. моята машина за хляб я ползвам само за месене. пека в нормалната фурна. толкова съм свикнала, че даже не усещам кога е готово тестото. пляс във формата и после пека. имам абсолютно елементарна машина на клатроник с една бъркалка и съм много доволна.

# 151
  • Мнения: 1 242
Като ще си говорим на домакински теми, па да си кажа и аз.
Имаме и машина за хляб и робот. И от едното и от другото не се отказвам.
Машината за хляб ми прави даже и лютеница, мармалад, за вкусния хляб и месенето изобщо няма да повдигам и дума. Ноу неймка няк´ва.
Роботът най-малкото ми "кълца" зелето и рендосва морковите.
А за изобретателя на съдомиялната съм присъдила наградата на президента "Джон Атанасов". Grinning

Дайте сега по същество! Laughing
Татянски, искам снимка на Шпаркасе-будката!

# 152
  • Мнения: 2 032
Девойки, просветете любопитните, моля. Каква е тази дилема, "по гащи или без гащи"?

Подсети ме за един познат, който пусна шегичката, че с гащи не можел да ме познае. Пред жена си. (Просто дотогава се бяхме виждали по работа, с кАстюм, а тогава бях с няк'ви дънки, да не си помислите нещо друго).

Както и да е. Да се огащим.

# 153
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 12 609
Нищо де, не е фатално Wink Важното е, че си изясних сега какво и що, та да знам какво да искам.
Аз в България имам робот и съм супер доволна от него. Тук исках да си взема, ама мъжкото нещо се дърпа и не знам ще ли ме огрее или не. Иначе гледах на АЕГ някаква машинария, дето хем беше в примоция, хем ми върши всичката работа дето я искам от нея.

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Девойки, просветете любопитните, моля. Каква е тази дилема, "по гащи или без гащи"?


ми чудем се с или без да спим  Wink


Мата, що печеш в печката, а не в пекарната newsm78
аз си печа хляба в пекарната.

На "готови" мотивационни писма не съм попадала.

Мамун, бевербунга не е ли автобиография, мотивационно писмо и всички налични дипломи и документи за практика и стаж  newsm78

мотив. писмо трябва да е не повече от половин страница, кратко и стегнато:
за каква позиция се кандидатсва, от къде си разбрал/научил за мястото, защо ти си най-подходящия и как те точно теб чакат...
това е в един ред.
kurz und knackig Wink

автобиографията- има 2 стандарта - европейски и американски.
при първият се почва с началното училище, при вторият - отзад напред, т.е. пишеш най-отгоре последната ти позиция....
пишат се какви езици говориш, допълнителни квалификации, проекти, абе локуми  Sunglasses

успех Риен Peace

# 155
  • Мнения: 3 880
Мате, дай рецептата за козунака от машината и инструкции за печенето после, бъди така добра моля Wink
Преди няколко дни казах козунакоправещите да метнат рецептите на лични, ей, една не се излъга, затова сега започвам да посочвам поименно Mr. Green
Аз имам машина за хляб и онова другото- комбайн ли му викат. Първата я ползвам на приливи и отливи- или яка експолатация или я забравям месеци наред да си почива. Другата върши и тя хубава работа, но сглобяване, разглобяване, разнасяне и т.н. процедури ме стряскат и не я вадя за дреболии, само ако ще правя някоя голяма работа (голямо стъргане например), а това се случва рядко.

# 156
  • Мнения: 1 610
Как бе, асе, не съм видяла? Не кърмя, не съм по тази част фенка.
Поканена съъъм! Отивам да си съблека анцуга и да си обуя официалните гащи. Wink
Като омаламощим едни коктейли и разпънем свекитата на кръст ще видят тяхното семе германско.

Мерси за отговорите. На мен ми светна като намерих няколко сайта.
Аз този американския стил досега съм ползвала за автобиография. Моята е наистина впечатляваща , Мамун . Само поп и полицай не съм работила.  Mr. Green Както казваше един приятел:"ами като си проста българска кооператорка- бачкаш всичко и по-много."  Mr. Green
Будката-шпаркасе аз я видях, обаче не се сещам в кое село беше. Моя туземец/ него само за това го бива- за разходки/ може и да си спомня и евентуално да минем да я щракнем.

Имаме всякакви машини. Но прибрани в шкафа. И стържа ли, стържа на ръка с едно ренде  моркови. И кълцам ли, кълцам с един тъп нож зеле. За месенето в легена вече казах. Добре , че готвя рядко  Mr. Green

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 00:09 от rien

# 157
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Преди няколко дни казах козунакоправещите да метнат рецептите на лични, ей, една не се излъга, затова сега започвам да посочвам поименно Mr. Green


засрамена давам линк, ей на тукинка
направих половин доза, стана на конци, малко нефелен изглежда, ама рецептата не е виновна, а майсторицата Wink

от половин доза стана козунак в кръгла форма с д. 28см. още го ядем Wink

Риен, темата на сбирката е одобрена, слагам лед и текилата  Mr. Green

# 158
  • Мнения: 2 032

ми чудем се с или без да спим  Wink


А, разбрах дилемата. Без, разбира се.

# 159
  • Мнения: 4 124
бибе, щи дам душа. аре обаче не днес.............

# 160
  • Мнения: 89
потвърждавам, че става! става да се омеси тесто за козунак в машина за хляб. правила съм го и стана много добре, даже отлично! Но имаше някаква технология на включване и изключване и чакане на позвъняване ... не беше много автоматично ...
аз сега машина за хляб нямам и се чудя дали да не меся с миксера. но мъжът ми каза, че ако ще се мъча да меся, по- добре да омеся тесто за пица! и май и това ще направя ...  Embarassed

# 161
  • Мнения: 3 521
Ама Сърфо, шамар за теб Naughty Нали ми каза един ден " В събота има Г. РД". Не ми ли получихте поздравителния смс?  Laughing Миналата събота.



Получихме го и още как, но не в събота, а в неделя и то по-другата...а бе развален телефон - кой знае къде съм спяла.

Тесто за козунак и майка ми меси в машината. Аз съм траиционалистка и меся на ръка + че блъскам тестото в земята Rolling Eyes - това се яде тази година в къщи. Ползвам една и съща рецепта от почти 7 години. До сега не ми се е случвало да стане несполучлив козунакът. Рецептата ми не е авторска от тук е, но има някои "врътки", които ако някой реши да го прави ще издам само на ушенце Mr. Green.

Будката на Шпаскасето и аз искам да я видя newsm78.

# 162
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз съм траиционалистка и меся на ръка + че блъскам тестото в земята Rolling Eyes -

добро утро, тук ни затрупа Rolling Eyes

Сърфи как в земята бе, не си ин Naughty
новият тренд е да си пуснеш тестото в центруфугата hahaha

# 163
  • Мнения: 3 521
новият тренд е да си пуснеш тестото в центруфугата

а като прееба пералнята Великденския заек ли да моля за нова? Whistling

# 164
  • Мнения: 707
новият тренд е да си пуснеш тестото в центруфугата hahaha
Това и аз го четох, но не се решавам. Мъжът ми ще ме обяви за пълно ку-ку  Crazy, а и на мен не ми допада. Все пак бабите по селата, които правят толкова вкусни козунаци нямат перални, за да си "бият" тестото.

Като се размислих май и машината за хляб не е чак толкова лош избор  newsm78. Пък ще си пека в нормалната фурна. А всички останали теста тя ще ми ги меси.
Робота е добра идея, ама за няколко моркова и ряпи сглобяване и разглобяване 2 часа   ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт