С кокиче в ръчичка шава АВГУСТинче във количка!

• 13 507
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Aйде честито за телефона!!! Laughing

# 256
mimsat, мерси за напомнянето Зелената тема е супер полезна!
ФранЧеска, ми те краката на някои жени им попорастват от бременността. За разлика от тумбитата номерът на обувката си остава по -голям  Mr. Green  Иначе 6UK e 8 USA  е 39 !!!!! 8 UK е много ГОЛЯМО И честито Ало!
sladkish4e, ти нали скоро искаше второ бебе  Wink
А по въпроса с роднините -за жалост не си ги избираме сами..... и при мен е зле положението, ама ....
rebus, дано бързо ви размине
Яни много готино помага в кухнята, а моичкият само с яденето се включва  Mr. Green
Миташки сам ли се държи? Браво, бе!
Димянииии, казах ти за кашата - давай смело  Hug
Номер 26 е за по-фините мадами. Аз толкова слаба не съм била  Peace
irem4e,  ooooh!

# 257
Ментина ми уж сме по-добре, ама докторката утре ще каже, че  ooooh! не знам вече, то не бяха сиропи, чайове, антибиотик. Рошлето и тя от нашата партия "беззъбата"  Hug, само ни мъчат, а нищо не се вижда не че дава да му бъркаме в устата.
Франи честито със здраве да си го ползваш!  Party
Моите и двата телефона са пълни с лиги  Laughing, вече не чувам като ми се обаждат.Мислех да сменям единият ама ще е като тръгна на работа, живот и здраве.
Всички болнички, като нас да се оправят! Praynig
Ех, благородно завиждам за 26 номер  Blush, преди и аз влизах в 26, но сега  Blush едвам в 28.
И това щях да питам, а бе моя корем няма прибиране, вече не мога да се гледам  Embarassed, дупето ми се по брибра доста, бедрата горе-долу, но коремааааа ooooh! катастрофа.стават ми някой от старите дрехи с паднала талия, ама то с този корем, грозна работа.  Sick

# 258
  • В светлината на слънцето
Ей, забравих да честитя на новоозъбилите се!  tooth
Със Саши пращаме и една гореща и силна прегръдка на всички болнички. Бързо да се оправяте. Hug

# 259
shoshi  в грешка си мила..не аз искам   ОЩЕ бебета.....нещо бъркаш......
Франи, честит телефон!
ПИванова аз давам бисквити и на Пласмон и на ХИП, но първите пове4е ни харесват. Не знам къде има на Милупа тук в Сф ина4е бих взела да пробваме.
poison mama за да си качиш снимка, като аватар, първо трябва да и намалиш пикселите.
Аз правя така: намалявам я чрез Пик4ър Мениджър, после ч качвам в snimka.bg и от там копирам адреса и хоп в настройките. Ако не ме разбра, щот и аз трудно разбирам, какво то4но казвам понякога...пиши на ли4ни. Whistling ooooh! Peace
Да се похваля  одеве Кал яде 50 мл Каша на Слън4о с настърган банан. Mr. Green Mr. Green Mr. GreenГолямо постижение...ама само това ве4еря, съмнявам се 4е през нощта ще се събуди, да яде.

# 260
Добро утро Hug

кафетооооо

и закуската

# 261
Добро утро  Grinning

честито на днешните месечинки  Grinning

# 262
Мацки днес е благовещение Peace

# 263
Честит имен ден на всички с прекрасните имена

Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Бонка, Бончо, Мариан, Мариана, Мариян, Марияна

# 264
Добро  утро и от мен!

Момичета, моето дете се наспива в 5.30ч. и след това изобщо не иска да спи, а на мен ми се спи две не виждам!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ И НА ТЕЗИ, НОСЕЩИ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ИМЕНА!

Франи-мерси за богатата закуска!

# 265
Честити месечета на Гого, Алина, Анди и Стефан!
Честито на именниците!
Какво се правеше на благовещение  newsm78

# 266
Честито на всички месечинки и именници днес  bouquet

# 267
Добро утро, Да ви е сладко кафето.Варненки не даваме първото място сутрин
Знам, че наближава Великден, но за Благовещение не знам нищо.Великден винаги го обичам заради хубавия козунак, понеже го ям само тогава, много е калоричен за постоянна консумация.И нищо повече,Ако трябва да се пожелае нещо ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ  И ГОЛЯМ КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ.Нашият празник на мюсюлманите беше след Нова година.
Снощи беше кошмар май другите зъбчета ще ни разкажат играта.Будувахме с ръка в устата и хленчене.
Утре сме на консултация ще има новини накъде сме в растежа.Чао за сега. При нас има слънчице с вятър .

# 268
Какво се правеше на благовещение  newsm78

Честито на всички именници и порасналите буболечета!От здраве и късмет да не се отървете!   love001

Цитат
Благовещение или Благовец - в народните представи този ден се свързва с идването на прелетните птици и с окончателното пробуждане на природата.

След Благовещение всеки гледа да излиза от къщи сит и с пари в джоба, та ако го закука кукувица, да бъде през цялата година сит и с пари.

Вярва се, че ако някой види най-напред щъркел, който не лети , а лежи и ходи, недобро ще го сполети. Ако мома или момък види най-напред лястовица, три пъти завръзва празна кърпа, потавя я на покрива и след три дни по нея гадае какъв (каква) ще вземе.

Този ден се извършват дейности, свързани с народната етимология на името на празника. Сеят се зеленчуци и присаждат плодни дръвчета, за да са "благи", "плашат" овошките, които не дават плод, бележат агнета и ярета, защото се вярва, че по-малко ще ги боли. Пчеларите отварят кошерите и пускат пчелите, за да събират сладък мед. Пробиват ушите на момиченцата, за да им сложат обеци, защото съществува поверието, че в този ден всички рани зарастват много бързо.

Вярва се, че на Благовещение и най-силната отрова губи своята сила. Според поверието на този ден самодивите започват своите игри. Заради представата, че на Благовещение змиите и гущерите се събуждат и излизат от дупките си, се извършват обредни действия с предпазващ и отгонващ характер. Преди изгрев жените премитат къщите, палят огън на едно или на три места или по всички ъгли на двора и слагат говежда тор да пуши и прогонва влечугите. Деца и възрастни удрят тенекии и звънци и с тичане обикалят двора на къщата. Тези действия са съпроводени с изричането на специална словесна формула: "Бягайте, зъми и гущери, днеска е Благовец" или "Бягайте, змии, Благовец ша ви затисне" и други.

Запаленият огън прескачат деца и младежи, при което момците си пърлят леко краката, за да не ги хапят змиите през лятото. Пак за предпазване жените не шият - "да не ги дупчат змиите", не месят хляб, "че ще се свие зъмя на него".

# 269
Тези действия са съпроводени с изричането на специална словесна формула: "Бягайте, зъми и гущери, днеска е Благовец" или "Бягайте, змии, Благовец ша ви затисне" и други.

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт