АПРИЛското дете вече е на 2, с торта и балони почват нашите купони

• 15 657
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Подписах я - напълно съм против!

# 256
Подписах я - напълно съм против!

И аз така  Peace
Мисля,че това е един от многото абсурди на управляващите ни

# 257
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИМОНКА, РЕЯ И ПЛАМЕН! Да бъдат все такива хубави и добри деца!

Честито и на техните майки, и най-вече на Янчето, на която стискам палци и се моля, каквото и да е да бъде за добро!

# 258
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРИНЦЕСИТЕ СИМОНКА И РЕА!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЮНАКА ПЛАМЕН!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦА!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МИЛИТЕ ИМ МАЙЧЕТА И СЕМЕЙСТВА!
ВЕСЕЛ ДЕН ОТ СЪРЦЕ!

Това да се почва от 6 години е супер голяма простотия  ooooh! По мое време беше така и нашите ме "скриха" при баба и дядо на село - там почнах предучилищна, за да не ме търсят. И така успяли да ме предпазят. Това си е скъсяване на детството просто  #2gunfire

Априлска мама, хич да не те пука, Алекс има не повече от 15ина смислени думи речник, но важното е, че го разбирам дори като ми говори на неговия език. Аз винаги затапвам свекървата с това, че Айнщайн и Файнман са проговорили на 4 години все пак  Naughty Peace

Мили момичета, благодаря за милите думи и подкрепата. Искаше ми се да споделя, но настроението в темата е празнично и не искам да го развалям...Замина си по нелеп начин прекалено близък човек на семейството. Световно признат неврохирург, той беше повече от баща за татко и прекалено близък...премазан от автомобил, не е честно, момичета, не е честно, сърцето и душата ми плачат  Cry Sad Cry ...Извинете.....

# 259
Честит рожден ден на слънчевите дечица Реа, Симонка и Пламен  Hug Бъдете винаги здрави и усмихнати, играйте на воля и се радвайте на незабравимо детство!

На прекрасните им майчета пожелавам много радост да им носят дечицата и още 100 пъти да посрещат заедно този ден с усмивка  Hug

Янче, дано всичко да е скоро зад гърба ти и да се развие по възможно най-добрия начин  Praynig

Дея, подписах петицията, аз също съм против. Не стига, че направиха 13 клас, а сега и по-рано да тръгват на училище, а тези деца нямат ли право да си изживеят детството  #Cussing out Да не отварям въпроса с какви простотии ги мъчат още от малки и колко им е натоварена програмата  #2gunfire

Априлска мама, не се притеснявай за говоренето. Всички деца са различни, а на свекърва й кажи да си гледа работата  Close

Тези от вас, които купиха бюро тип работилничка на децата............те играят ли си с него  newsm78 ако не се лъжа Данчето беше взела такова от Джъмбо  Thinking Мисля нещо такова да си искаме от бабите и дядовците  Mr. Green

# 260
  • София
Смин, Hug!

Ние имаме около 20-25 максимум думи в речника, често една значи по две неща, някои са измислени и нямат нищо общо с истинските! например - "иеие" е кака???, "у" или "уте" е че му се ака, "ъхъъ"  - че иска вода, "ду" е самолет...въобще...!

# 261
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКИТЕ РЕА, СИМОНКА И ПЛАМЕН!!!!  ura

ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК, МИЛИ МАЙЧЕТА - РАЛИ, ЯНЧЕ И КАТЯ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Янче и Смини,   remybussi за тежките моменти които преживявате.

Ние снощи празнувахме до 3 часа, защото на нашите кумци им се роди детенце. Сега от "кума и кумата" сме прекръстени на "кръсника и кръсницата", но сме много щастливи. Mr. Green
Сонята снощи спа при нашите и успях да я видя само за половин час преди да излезнем, защото пък преди това бях на фризьор. Вече ми е мъчно за нея и нямам търпение да свърши петъка и работната седмица. Wink

Аз също съм за училище от 7 години, но да махнат тоя 12 или 13 клас. Те на по 20 год. още учат средно образование.

# 262

4естит рожден ден на Симонка, Реа и Пламен   bouquet  Желая йм една беzгрижно детство, много zдраве и усмивки, и един хубав праzник  Hug

Ян4е, Рали, Катя, да са ви живи и zдрави де4ицата  Hug
Ян4е, и аz се надявам тоzи ден да е маги4ен  Praynig

Да ви питам.....сега на 7 год. ли тръгват на у4илиЩе?  newsm78
Аz тръгнах на 6 и то до 13ти клас  Mr. Green  (дори у4их 14 години, zаЩото полувин година не можах да ида на у4илиЩе и последователно трябваШе да повторя годината  Tired ) ...та zа това го с4итам zа нормално, особенно ако у4ат 13 години, да тръгват на 6. Тук сега премахват 13тия клас, у4ат само 12 год. но, раzбира се, съЩия материял  ooooh! Милена Ще тръгне на 6 години на даскало.

С говора няма проблем, по скоро проблемът е, 4е много говори  Laughing Ве4е по4ва и да употребява раzли4ните временна правилно  Crazy

# 263
  • софия
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИМОНА, РЕА И ПЛАМЕН!

# 264
  • София
Честит рожден ден на Симонка, Реа и Пламен!
Да са здрави и щастливи деца за радост на милите си майчета!

Браво на Миленката за граматическите умения, умница си ни е тя!

Смин,  Hug Hug Hug

Не съм привърженик на ранното тръгване на училище, но сякаш ми се струва по-добра идея направо да тръгват на училище, вместо тая недомислица с предучилищната година - не знам как е по света, ама в БГ цялата й концепция е много сбъркана. Другото, което ми се струва ненормално е средното образование да се завършва на 20г. Като бях учителка, ми направи впечатление, че повечето ми ученици след 18 вече почват работа и училището остава съвсем на заден план. Някои пък създават семейства и имат големи проблеми, защото има някакъв малоумен закон, според който не можеш да си редовен ученик, ако си семеен. Та мисля, че задължителното образование трябва да е най-много до 18, а после колежи, университети, който иска да учи - ще учи.

# 265
Ще кажа на кратко каква е системата тук  Wink
Детска градина от 3 год.
Преду4илиЩна от 5 год.
Двете не са zадължителни, но преду4илиЩна е препоръ4ителна, в някои области (вкл. и наШета) преду4илиЩната е беzплатна zа да стимулират родителите да пратят децата си  Peace
От 6 год. основно у4илиЩе, до 4ти клас (в Берлин до 6ти).
След това, според успеха на детето, то тръгва или в гимнаzия (до 12ти клас), "Реално у4илиЩе" (до 10ти клас) или главно у4илиЩе (буквално преведено, не търсете смисъл) до 9ти клас.
ЗавърШваЩите гимнаzията имат право да следват в университет, кандидатсва се с успеха от матурата.
Другите обикновенно по4ват професионално обу4ение (3 години, 2 дни в седмицата ходят на у4илиЩе където у4ат необходимата теория zа иzбраната професия, и 3 дни работят във фирмата работодател, zаплатата преz това време е символи4на).

# 266
  • София
На сладките ни рожденици - Пламен, Рея и Симонка пожелавам здраве и щастливо детство!  baloni bdbaloni baloni

Смини, с болестите на Емо отбиването ни е до под кривата круша. Беше взел да суче през ден, а сега пак се активизира и то сутрин и вечер. Поне през нощта спи спокоен. Сега пак се въоръжавам със здрави нерви, защото мисля да го оставя на баща му да го приспива.

Свекървата на няколко пъти подхвърли да сме водили Емо на логопед, защото на тази възраст баща му е говорил с изречения. Такива загрижени съвети ги пропускам край ушите си и не им се връзвам, че иначе трябва да се изпокараме. Ако я слушам трябва и да го подложа на лечебен глад, че с неговите 18кг не влиза в нито една таблица за 2годишните  Mr. Green

ЯнчеPraynig
СминиHug
Аз също ще подпиша подписката - не искам да ме задължават и кога да си пратя детето на училище. Ако сметна, че е готов за първи клас ще го запиша. Но държа да имам правото на избор.

# 267
 newsm59на Иво, Пламен, Рея и Симонка! Да бъдат винаги усмихнати деца! Честито и на вас, мили момичета  bouquet

Благодаря за всички честитки. Наистина съм много щастлива. Тези от вас, които са вече лели знаят за какво говоря, невероятно усещане.

Янче, Смин Hug

Ооооо, и Лекса е много "изостанала" в говоренето тогава. Аз не го отчитам така обаче. Верно, че изречения не прави и речника и не е особено богат, макар и да владее двата езика. Помня, че браточведка ми на първия си рожден ден говореше като голям човек, Лекса като я гледам и до 3-я няма да го постигне това, ама и зор не и давам.

# 268
  • София
Танче, много интересно и уредено! Хареса ми!

Хора, ще се гръмна - обзаведох се с плевмония - ей така от нищо!!!! newsm78 ooooh! От снощи ме боли в дясно при дишане, сега ходих при личната и тя чу нещо но слушалка и айде на снимка! Ренгенолозите констатираха плевмония!!! как така като нито съм кашляла нито температура! Кво е това!?

# 269
 Shocked Ужас, Вени, това е страШно наистина. Дано не се zараzят децата  Praynig  Да се оправяШ бърzо  Hug

Наде, ти ме пита дали вzех детската маси4ка zа 2?, ами не съм, но току Що я открих във ваШия Биг Шоп http://www.bigshop-bg.com/ (под "продукти") zа 49 лв и ве4е смятам да я купя и да я продавам в БГ zа 5 лв, и то пред магаzин на таzи верига   Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт