Машина за хляб - 9 част

  • 60 720
  • 664
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 7 091


Tandoori, понеже виждам, че не си ми отговорила на горното, ето долу -  в линка се вижда коя е бившата Скарлет О'Хара. Има и рецептата ( от 09 март 2006) , която тя е написала и е идентична с тази , която ти даваш. Имам голяма памет,.. не че се заяждам  Simple Smile  Peace
..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=82556.msg1421641#msg1421641

Ели, ама аз никога не съм твърдяла, че рецептата е моя, даже съм написала в тази, която съм публикувала, че е на Скарлет О'Хара.   Обясненията по рецептата обаче са си мои, въз основа на опитите, които правих с козунаците, това пак съм го написала  Shocked newsm78 Ако не вярваш погледни ми постинга, където съм го публикувала : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6734041#msg6734041
И това съм го писала не само в тази тема, ето тук има линкове, които съм извадила към всичко козуначни теми, навсякъде съм писала, че е нейна рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.0

Затова мислех, че ако Олимпия е тази Скарлет, от която аз взех рецептата да и кажа да дойде да си приеме овациите в темата за козунаците. Не знам защо си помислила, обратното? newsm78

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 16:18 от Tandoori

# 196
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Abe Тандури, знам че не твърдиш, че е твоя. Исках да се изясни, че Скарлет О'Хара ( която даде рецептата) сега е О'Хара, а не Олимпия ( Скарлет). Различни потребители са  Peace Дано ме разбра  Praynig

Не беше нужно да вадиш линкове. С интерес чета твоите рецепти - лично твои и изпробвани на други хора и знам, че не си такъв човек  Hug

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 16:23 от Eli===

# 197
  • Мнения: 7 091
Abe Тандури, знам че не твърдиш, че е твоя. Исках да се изясни, че Скарлет О'Хара ( която даде рецептата) сега е О'Хара, а не Олимпия ( Скарлет). Различни потребители са  Peace Дано ме разбра  Praynig

Аз те разбрах, тя и Олимпия си се обади, че не е Simple Smile Ама понеже каза, че не съм ти отговорила аз помислих, че ми казваш защо не съм писала, че рецептата е на Скарлет, както и да е Simple Smile  Peace

# 198
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Олимпия не е писала, че  не е Скарлет О'Хара. Сигурна съм, че си мисли, че ти ползваш нейна рецепта за козунак  Laughing  Joy Хайде стига, че ще дойдат модераторите  ooooh!

# 199
  • Мнения: 812

Lebeduna , моля те кажи какво брашно си взела, че ти се оправи проблема. Аз имам същия проблем- като започне печенето и хлътва, сума хляб съм изхвърлила. Намалих втасването, защото си мислех че превтасва, но тогава пък не беше втасало доре и хляба е като тухла.  Sad Не мога да разбера какъв е проблема-до преди това си ставаше идеален.

Купих си от "Кауфланд" бяло брашно тип 500 на ЕТ "Краси" - Велико Търново. Пакета е бял, със оранжеви шарки и житен клас. Преди това ползвах бяло брашно тип 450 на "Мелко" - Варна. От него по принцип винаги съм била доволна и го ползвам преди всичко за пити и козунаци. Много фино и бяло, втасва отлично и се работи добре с него. Напоследък обаче от всичко, което изредих е останало само бялото Wink Не знам, може партидата да не е добра...

Tandoori, за да си 100% сигурна че не е от брашното, купи 1 кг. различно от това, което ползваш и опитай с него. Ако и тогава резултатът е същия, огледай се за нова машинка... Cry Не знам, може би pina трябва да каже, но аз от майка си съм чувала, че брашното не бива да е много прясно, нито много старо, за да се получат качествени тестени изделия. Какви химични процеси протичат в брашното, влияе ли влажноста и температурата на въздуха при съхранението нямам абсолютно никаква представа.

pina  smile3547

# 200
  • Мнения: 107
Да се похваля с днешното си творение, благодарение на рецептата на Olimpia(Скарлет)  bouquet.
Снимката не е много качествена, но снимам с телефона.

http://images25.snimka.bg/005546198.jpg

# 201
  • Мнения: 48
Прекрасно изглежда! HugДа ви е сладко!

# 202
Здравейте!

Купих си вчера Мулинекс OW 5000,  и днес решихме да пробваме да направим бърз хляб!

Сложихме всички продукти по указанието, избрахме програма 5 и копчето за старт не иска да се включи при натискането му!

Имате ли представа дали и къде сме сгрешили?!
Здравей, аз също имам МУлинекс, но не е твоята. Поне при моя модел трябва да натиснеш още веднъж копчето за старт. А иначе не би трябвало да има грешка.
При включване в контакта изсвирва един път машинката, след което нагласявам програмата и натискам още един път копчето за старт. Това е. Пробвай отново.

# 203
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте!

Купих си вчера Мулинекс OW 5000,  и днес решихме да пробваме да направим бърз хляб!

Сложихме всички продукти по указанието, избрахме програма 5 и копчето за старт не иска да се включи при натискането му!

Имате ли представа дали и къде сме сгрешили?!
Здравей, аз също имам МУлинекс, но не е твоята. Поне при моя модел трябва да натиснеш още веднъж копчето за старт. А иначе не би трябвало да има грешка.


При включване в контакта изсвирва един път машинката, след което нагласявам програмата и натискам още един път копчето за старт. Това е. Пробвай отново.


Тук из темата някой беше писал за това,че имало машинки,които първо леко затопляли продуктите и след това започвали месенето.
Иначе и моята е Мулинекс,но друг модел.И също така като при vadikal при включване в контакта издава звуков сигнал,след което избираш програма и натискаш старта.

# 204
  • Мнения: 107
Здравейте!

Купих си вчера Мулинекс OW 5000,  и днес решихме да пробваме да направим бърз хляб!

Сложихме всички продукти по указанието, избрахме програма 5 и копчето за старт не иска да се включи при натискането му!

Имате ли представа дали и къде сме сгрешили?!

Аз имам като твоя мулинекс. В книжката към машината има доста точно описание - даже в картинки, как се процедира. Продуктите слагаш в казанчето, казанчето в машината, включваш в контакта, избираш грамаж, програма и старт. Успех!

# 205
Здравейте!

Купих си вчера Мулинекс OW 5000,  и днес решихме да пробваме да направим бърз хляб!

Сложихме всички продукти по указанието, избрахме програма 5 и копчето за старт не иска да се включи при натискането му!

Имате ли представа дали и къде сме сгрешили?!
Здравей, аз също имам МУлинекс, но не е твоята. Поне при моя модел трябва да натиснеш още веднъж копчето за старт. А иначе не би трябвало да има грешка.


При включване в контакта изсвирва един път машинката, след което нагласявам програмата и натискам още един път копчето за старт. Това е. Пробвай отново.


Тук из темата някой беше писал за това,че имало машинки,които първо леко затопляли продуктите и след това започвали месенето.
Иначе и моята е Мулинекс,но друг модел.И също така като при vadikal при включване в контакта издава звуков сигнал,след което избираш програма и натискаш старта.

Не съм чела всичко от форума, но моята Мулинекс има програми, при които има 30-ина минутно затопляне на всички съставки, които са сложени. Обикновено го има при пълнозърнестият хляб - има още 1-2 програми, но не си ги спомням. Аз съм правила такъв хляб с тази програма и той става фантастичен. 

# 206
  • София
  • Мнения: 2 129
Tandoori, благодаря за линка, но бях доста нетърпелива и намерих темата преди да ми отговориш и сега тази твоя редакция на рецептата на Скарлет О'Хара ухае откъм фурната...Дано не объркам печенето, че дотук всичко ми изглеждаше супер...Само да попитам, тази твоя програма за месене и втасване колко трае и по-точно месенето, че моята е 30 мин месене и малко ми се видя много месене от 1 1/2ч....Пуснах първият път почти 30 мин, после пуснах една програма, дето е за паста (15мин), измеси почти докрая и накрая пак включих предната, че да и ползвам и подгряващото втасване...Сложих 1/2 доза от рецептата, но ми глътна поне 600 гр. брашно, но това е нормално, защото брашна и яйца - различни...Добавях малко брашно и при премесването на мазнината (а, и да попитам, 100гр олио или 100 мл)...
Благодаря за рецептата и поясненията  bouquet

# 207
  • Мнения: 7 091
Димитрина, моята програма за месене е точно 1.30ч, но аз пускам само на предпорграмата ( 15 мин) 3 пъти, след това оставям цялата програма да върви. Не е много месенето, защо да е много, аз и в темата там бях писала, че в някои краища на България се казва 7 пъти месен хляб, защото преди години нашите прабаби са месели по цял ден, втасвали, пак месили и т.н. Simple Smile Козунакът се е печал чак на следващия ден. Разбира се трябва да внимаваш да не превтаса!
Между другото 100 мл олио е 100 гр олио, така че няма значение как ще го измериш, защото е течност.  Peace

# 208
  • Мнения: 780
Здравейте  Peace . Да се похваля - днес направих хляб с кисело мляко / но му сложих и малко сирене отгоре / . За втори опит е добре - вкусен е , мек и ухае прекрасно  Laughing
ето го : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5548627
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5548632

# 209
  • Мнения: 153
Да се похваля с днешното си творение, благодарение на рецептата на Olimpia(Скарлет)  bouquet.
Снимката не е много качествена, но снимам с телефона.

http://images25.snimka.bg/005546198.jpg

anavi50,моля за мнението ти за вкуса на питката...

Общи условия

Активация на акаунт