Машина за хляб - 9 част

• 60 697
  • 664
  •   1
Отговори
# 180
Olimpia(Скарлет), благодаря за изчерпателния отговор. Още веднъж да кажа, че питата ти, освен че е страхотна на вид, изглежда и мнооого вкусна, направо започнах да преглъщам. Запали ме, ще пробвам и аз да направя като твоето творение, въпреки че не съм майстор на тестото.

# 181
Малко не по темата, ама да питам Олимпиа ( Скарлет) , бившата Скарлет О' Хара ли е? Ако да, чакаме я в темата за козунаците, за да прочете заслужените овации за нейната рецепта, която ползвам вече почти 4 години.  Peace

# 182
  • Pierrefonds, CA
Tandoori, бившата Скарлет О'Хара сега е О'Хара. От испанките е   Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 22:25 от Eli===

# 183
  • София
Малко не по темата, ама да питам Олимпиа ( Скарлет) , бившата Скарлет О' Хара ли е? Ако да, чакаме я в темата за козунаците, за да прочете заслужените овации за нейната рецепта, която ползвам вече почти 4 години.  Peace

Може ли да дадеш тази рецепта за козунак, а ако няма нищо общо с машинки за хлаб, поне линк към темата  bouquet

# 184
Pina, рецептата ти за козунак е страхотна!! Поздравления!  bouquet

# 185

Тъй като в другите кулинарни форуми съм само Скарлет,а тук се регистрирах като Олимпия,за да ме разпознават момичетата Скарлет добавих в скоби...

anavi50,пробвай рецептата и ще се увериш сама за вкуса и ще видиш какви чудеса прави газираното в комбинация с мая!!! Peace

# 186
Ето и една пита от мен.
Пита със жълта фанта
4 яйца
1 кубче мая
200гр кисело мляко
200мл жълта фанта
100гр размекнато масло
1ч.л сол
около 1кг брашно

Единия жълтък се оставя за намазване отгоре.Маята се разтваря във фантата.В машината се слагат в реда - яйцата,млякото,фантата с разтворената мая,солта,маслото,брашното.На програма тесто.После се оформя по желание.Отново се оставя да втаса,намазва се със жълтъка разбъркан с малко олио,поръсва се със сусам и се пече при около 150-160гр. на вентилатор за около 30-35мин.

Поздравления   bouquet! Питката е страхотна, продължавай в същия дух да ни радваш окото newsm10

# 187
Tandoori , моята машинка е Аляска, с две бъркалки. Купих си я миналата година, август. От тогава съм купила хляб само един единствен път. Машината ми меси всеки ден без почивка, а понякога и 2 - 3 пъти (пити, козунаци, кифлички и пр.) Аз не ползвам стандартни програми. Те са неприложими при различните видове брашна, мая и температура на околната среда. Пускам основна програма и наблюдавам тестото и процеса на втасване. След това пускам програма печене и изпичам хляба. Появи ми се същия проблем като при теб - хляб втасал идеално (не превтасал) при изпичането да хлътва леко или горната кора първоначално е гладка, а 20 мин след начало на печенето хлътва, или се набръчква. Опитах да намаля времето на втасване, защото си мислех, че е превтасал. Нямаше резултат. Преди седмица купих голямо количество брашно (допреди това също, но друга марка) Проблема се разреши - хлябът ми отново е гладък, с леко пукната коричка отстрани. Не предлагам решение на проблема ти, просто споделям какво се получи при мен. Успех!

# 188
Явно ще чакам по добри времена за Мулинекс и вложение на повечко парички за по добро качество уж - имало по важни неща дето трябвало да се купят в къщи. Какво по важно от хляба питам аз hahaha но нищо. Дано да е скоро ,че вече търпение нямам, само ви чета и си мечтая Heart Eyes

# 189
  • София
Здравейте!

Купих си вчера Мулинекс OW 5000,  и днес решихме да пробваме да направим бърз хляб!

Сложихме всички продукти по указанието, избрахме програма 5 и копчето за старт не иска да се включи при натискането му!

Имате ли представа дали и къде сме сгрешили?!

# 190
имам хлебопекарна Kenwood, но нямам инструкции, откеде да си сваля?

# 191
  • Пловдив
Нямаш ли книжки с хлебопекарната newsm78

# 192
  • Варна
Tandoori , моята машинка е Аляска, с две бъркалки. Купих си я миналата година, август. От тогава съм купила хляб само един единствен път. Машината ми меси всеки ден без почивка, а понякога и 2 - 3 пъти (пити, козунаци, кифлички и пр.) Аз не ползвам стандартни програми. Те са неприложими при различните видове брашна, мая и температура на околната среда. Пускам основна програма и наблюдавам тестото и процеса на втасване. След това пускам програма печене и изпичам хляба. Появи ми се същия проблем като при теб - хляб втасал идеално (не превтасал) при изпичането да хлътва леко или горната кора първоначално е гладка, а 20 мин след начало на печенето хлътва, или се набръчква. Опитах да намаля времето на втасване, защото си мислех, че е превтасал. Нямаше резултат. Преди седмица купих голямо количество брашно (допреди това също, но друга марка) Проблема се разреши - хлябът ми отново е гладък, с леко пукната коричка отстрани. Не предлагам решение на проблема ти, просто споделям какво се получи при мен. Успех!

Lebeduna , моля те кажи какво брашно си взела, че ти се оправи проблема. Аз имам същия проблем- като започне печенето и хлътва, сума хляб съм изхвърлила. Намалих втасването, защото си мислех че превтасва, но тогава пък не беше втасало доре и хляба е като тухла.  Sad Не мога да разбера какъв е проблема-до преди това си ставаше идеален.

# 193
Ами аз правя само с един единствен вид брашно, понеже купувам големи чували от същия чувал хляба ми ставаше добре, а сега понеже още не сме го свършили започна да става така, не знам дали е от това.   newsm78

Ето това е козуначната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.580;topicseen

# 194
  • Pierrefonds, CA

Tandoori, понеже виждам, че не си ми отговорила на горното, ето долу -  в линка се вижда коя е бившата Скарлет О'Хара. Има и рецептата ( от 09 март 2006) , която тя е написала и е идентична с тази , която ти даваш. Имам голяма памет,.. не че се заяждам  Simple Smile  Peace
..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=82556.msg1421641#msg1421641

Общи условия

Активация на акаунт