Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 838
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 185
Весела, за пореден път те моля, да престанеш да ми изпращаш ЛС-та с грозно съдържание и да ме притесняваш! И това дето дойде току що ли е лъжа?

(Без заглавие)
« Изпратено до: Мари_Анка : петък, 15 август 2008, 10:07 »     

--------------------------------------------------------------------------------

Марианка,предлагам да си смениш текста под противната визиономия-на ТЪПА,вместо борбена

# 1 186
Хаха,да постна ли и аз заплахата ти с със съпруга ти???

Излагай се,сега ти се е паднало Peace

# 1 187
Да, така е, ако съпругът ми попадне на твоята кореспонденция, определено би взел мерки. Peace Длъжен е да защити семейството си, защото така или иначе си имаме достатъчно грижи. Аз спирам до тук! Имам си празник у дома и не искам да си развалям настроението.
На всички пишещи, бъдете здрави и си отстоявайте мнението интелигентно! Hug

# 1 188
Мари Анка, нали знаеш, че това са прояви на безсилие?! Аз на такива беззъби захапки не бих се вързала.

За да върна малко приличния тон и да провокирам към един наистина умерен диалог, реших да пусна няколко въпроса към защитниците на ваксините. Искам да предизвикам размисъл и да върна първообраза на темата - дали ползите от ваксините превишават вредите?

1. Съществуват ли неоспорими научни доказателства, че масовите ваксинации са елиминирали която и да е детска болест (нали всички знаем, че статистиката, независимо изкривена или не,  НЕ е научно доказателство)?
2. Счита се, че ваксината на Салк е предотвратила епидемиите от полиомиелит през 40-те и 50-те години в щатите. АКо е така, защо епидемиите от полиомиелит в Европа спират по същото време, въпреки, че там не е имало масова ваксинация?
3. Известни са краткосрочните странични ефекти от всяка ваксина. Но никой не знае и не са правени никакви задълбочени изследвания за дългосрочните странични ефекти от инжектирането на чужди протеини в човешкото тяло. Как тогава се твърди, че ваксините са безопасни като цяло и защо досега никой не прави никакви усилия в тази посока?
4. Защо след като излезе нова ваксина, всички доктори започват да я препоръчват като "по-добра" и зарязват "старата"? Кое точно е по-доброто именно на една нова ваксина? Защо чак тогава започват да си признават, че предишната е имала проблеми? Пример - премахването на живачните съединения от повечето ваксини.
5. Защо все още има ваксини, съдържащи тимерозал, след като всички отдавна са съгласни, че е вреден за човека дори в минимални количества?
6. Известни ли са ви съдебните процеси в щатите за т.нар. конфликт на интереси през 98-99? А именно - разследваните членове на комисията за ваксините към FDA, които гласуват за въвеждането на Rotashield, и същевременно притежаващи акции в компанията - производител на ваксината?

Имам и още въпроси, но просто не мога да смогна на горещината тук.

# 1 189
Тезата, която поддържах през цялото време, беше че никой от яростните противници на ваксинирането тук няма медицинско образование. Компетентността им е придобита чрез четене на всякакви писания в интернет. Не могат да посочат нито един авторитетен източник в защита на твърденията си.
Следователно хората, които четат тази тема, за да се информират, би трябвало да приемат информацията против ваксинирането с известна доза скептицизъм.
Ами това беше от мен.

# 1 190
Тезата, която поддържах през цялото време, беше че никой от яростните противници на ваксинирането тук няма медицинско образование. Компетентността им е придобита чрез четене на всякакви писания в интернет. Не могат да посочат нито един авторитетен източник в защита на твърденията си.
Следователно хората, които четат тази тема, за да се информират, би трябвало да приемат информацията против ваксинирането с известна доза скептицизъм.
Ами това беше от мен.

Медицинското образование не означава непременно КОМПЕТЕНТНОСТ. Wink
Това пък е последно от мен. Simple Smile

# 1 191
Всички тук, които са против ваксините, имат една цел. И тя е да наведат на размисъл ДАЛИ ПОЛЗИТЕ ОТ ВАКСИНИТЕ ПРЕВИШАВАТ ЕВЕНТУАЛНИТЕ ВРЕДИ". След което всеки сам за себе си да вземе своето решение на база на обстойно проучване на източници, достъпни за всички.

Не е необходимо да имаш медицинско образование, за да мислиш, да си задаваш въпроси и да търсиш отговор.

# 1 192
Определено ползата е по-голяма от вредата Peace

# 1 193
Това вече на нищо не прилича! Време е да се взимат мерки! Моля снимката ми незабавно да бъде свалена от аватара ти!

# 1 194
Изтрито

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 11:02 от Ve$$elka

# 1 195

Еми добре, щом казваш, ще приемем на доверие авторитетното ти и добре обосновано мнение.

Мари Анка, изключи си компа за известно време и не се връзвай повече. Казах ти, това са беззъби инфантилни похватчета, в детската градина са по-хапливи. Виж, че не иска смислен спор.

# 1 196
 Shocked Оле! аз си мислех че зад ника Ve$$elka стои човек, а то ...... а Румен????!!!! за него не помисли ли......
Не познавам Марианка лично, но като прочетох какво е пристигнало на пощата и, просто не мога да повярвам че съществуват такива хора, и то лекари! Позор!

Последна редакция: сб, 16 авг 2008, 08:34 от Vivi

# 1 197

Еми добре, щом казваш, ще приемем на доверие авторитетното ти и добре обосновано мнение.
Невярвам,има къде къде по-пикантна информация на първа страница

# 1 198
Ти пък, що отговаряш на иронията ми? Тотално се изчерпа, пиле. Жалка ставаш вече, дори не ми е смешно. Айде, метлатааааа

# 1 199
Влязох с мисълта, че ще почета нещо умно.
Уви, видях жалък махленски спор, който задминава и циганите - тъп, ограничен, без никакви доводи.
Някой си хванал и пише постинги чаршафи, друг ръси заплахи на ЛС и т.н.
Ако се смятате за хора с малко акъл в главата това ще се прекрати.
Не виждам смисъл от нападки или нещо подобно, никой тук няма да промени мнението на другият.
Всеки прави с детето, или децата си каквото иска, това е негово решение и негов проблем.
Но тук влизат и хора с колебания, които искат да се насочат към някакво решение.
На мен ми писна да чета идиотщини и простотии в стил 5г деца.
Ако имате да кажете нещо смислено, направете го, ако не просто си замълчете.

Общи условия

Активация на акаунт