Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 932
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 210
  • Виена
И забележете, че за шестте "няма данни", не че не са ваксинирани  #Cussing out Една от съставките на местната 5-валентна гордост на бебешкото ваксиниране е срещу тази болест. Преди около месец лекарката от консултацията, където водя сина си, за да му следя теглото и ръста, изпадна в шок като му прегледа имунизационния паспорт и като я помолих да се обоснове защо трябва да е ваксиниран срещу тези 5 болести, в което число влиза и прословутия хеп.Б, както и две болести, които отдавна са изчезнали от Австрия, тя най-спокойно ме уведоми,че заради заушката трябва да го ваксинират, щото бил момче и знаете нататъка цялата тирада от опасността...  Crazy Пък да съм сложела 5-валентна, понеже тя се поемала от касата, а другата трябвало да я плащам.  ooooh! Образно си представих как отивам в аптеката и си купувам ваксина за детето  Mr. Green Но да ви призная тази жена изглеждаше силно притеснена от позицията ми. Дали наистина си мисли,че ми прави добро на детето като ме агитира да го инжектират с "коктейла на щастието"?

# 211
Има ли някой, който е писал писма-декларации, в които отказва ваксинации на новороденото при постъпване в болница за раждане?

# 212
А има ли някой, който да е наясно какво точно пише в т.нар. "информирано съгласие", което бутват под носа на всяка родилка с любезното "подписвай, какво има да четеш, подписвай"? Дали подписът там удостоверява, че могат да разполагат с теб както си искат или това включва и "съгласието" и бебето да се третира като собственост на болницата?

# 213
Ооо, да, разбира се, съмняваш ли се  Mr. Green Минимумът, който подписваш, още преди да се усетиш, е нещо такова:

Цитат
Новороденото (доносено) се повива през 3 часа. Тоалет се извършва двукратно в денонощието (къпане, тоалет на пъпа и очите). Ваксиниране на доносено новородено срещу хепатит Б се извършва след 12-ия час от раждането, а след 48-ия час от раждането - ваксиниране с БЦЖ ваксина. Задължителното изследване за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм се прави след 72-ия час от раждането.При изписване родилката и новороденото се преглеждат и се оформя съответната документация.

Ако не дай си, Боже, се налага на новороденото да се правят някакви допълнителни манипулации, подписваш и още един документ, в който им даваш право да правят "всичко, което се налага" - но за него нямам никаква сламка в момента, по спомени го казвам.

# 214
Ооо, да, разбира се, съмняваш ли се  Mr. Green Минимумът, който подписваш, още преди да се усетиш, е нещо такова:

Цитат
Новороденото (доносено) се повива през 3 часа. Тоалет се извършва двукратно в денонощието (къпане, тоалет на пъпа и очите). Ваксиниране на доносено новородено срещу хепатит Б се извършва след 12-ия час от раждането, а след 48-ия час от раждането - ваксиниране с БЦЖ ваксина. Задължителното изследване за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм се прави след 72-ия час от раждането.При изписване родилката и новороденото се преглеждат и се оформя съответната документация.

Ако не дай си, Боже, се налага на новороденото да се правят някакви допълнителни манипулации, подписваш и още един документ, в който им даваш право да правят "всичко, което се налага" - но за него нямам никаква сламка в момента, по спомени го казвам.
Да, точно така изглежда, оня ден ходих да видя братовчедка ми в Окръжна б-ца, такъв текст беше залепен на входа, но със заглавие:
Мили родители,
грижите които се извършват за вашите новородени през първите 72 часа от раждането са следните........ само след ваксинирането в скоби е добавено:според ИК на РБ.

# 215
# 216
Има ли някой, който е писал писма-декларации, в които отказва ваксинации на новороденото при постъпване в болница за раждане?
Не, не съм подписвала и писала никакви писма - декларации. Първо ме нападна целият екип, но като видяха че съм непреклонна, ме заплашиха, че сега ще се обадят в ХЕИ. Съгласих се с тях и предложих да си изчакам отговора от ХЕИ в болничната си стая. Точно на 5-тата минута пристигна една акушерка и ме накара да се подпиша под свободен текст в картона, предназначен за личния ми лекар, че съм отказала ваксините в родилния дом.
Изобщо не съм на ясно какво пише в информираното съгласие. Не съм видяла подобен документ до сега. И на това ако му казват информирано съгласие, здраве му кажи! hahaha
tonev, аз благодаря за информацията относно флуора. И в нашата детска градина се опитаха да въведат някакво плодове мляко с флуор за профилактика уж. Стана такъв скандал, че фирмата-производител набързо си го прибра. Laughing Радвам се, че все повече хора достигат до информацията, която така грижливо се крие.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 12:56 от Мари_Анка

# 217
Върнах се назад да прочета цялата тема - голям купон съм изпуснала. Имам още въпроси, освен този за декларацията за болницата:

1. Как се установява имунен дефицит.
2. Ваксината БЦЖ "заразна" ли е? Т.е., ако откажеш ваксинация на бебето в РД, има ли риск то да се зарази от прясно ваксинираните, които са около него.
3. Въпрос към Мари Анка - от къде четеш д-р Менделсон?

# 218
Мен пък ме вълнува какво става ако откажеш задължителното изследване фенилкетонурия за и хипотиреоидизъм?

# 219
Много четох по темата за ваксините и стигнах до извода, че са необходими единствено за циганчета от родилното на улицата. За да няма дискриминация хайде всички да се бодът пък и да се изкарват и пари. Отдавна не вярвам на лекари сляпо, защото за тях е важно да оживее пациента независимо на каква цена.Може би си водят статистика в която увредено дете е хикс в графата оживял.
 Никой досега не ме убеди коя инфекциозна болест е страшна за дете при което се спазва прилична хигиена и няма да посещава ясла.
 До колкото съм информирана най страшната детска болест е Д. паралич който се среща в изпражненията на  и не представлява проблем при деца над една годинка само е неприятна болест.Нека някой да допълни дали се лекува успешно ако се хване навреме.
 За коклюша има тема в сайта за епидемия в Д.Градина в Благоевград при ваксинирани деца  и как се лекувал с антибиотици без проблем.
 За шарките дори няма да пиша колко са леки като заболяване и си минават от само себе си.
 За тетануса - при нараняване бият инжекция ако се прецени, че е дълбока раната.
 Хепатит - може би е полезен само за наркомани и безразборен секс.
 Заушка - била страшна само в пубертета при момчета и то засягала само единия тестис.
  Дифтерия - така и не прочетох да има разболели се , а само заплахи колко е страшна
но и тя се лекува .
 Поправете ме ако има неточности или съм се само заблудила, ако ще ме поправя лекар нека да е заради сблъсък с дадена болест или опит, а не какво са му казали на някой семинар.
 За всички привърженици на ваксините искам да помоля да не пишете "Според мен трябва да се слагат всички ваксини" без да сте се запознали с фактите "за и против" има информация филмчета запознайте се и тогава решете . Не цитирайте  думите на някой лекар който цитира думите на преподавател от преди 30г. Излиза че цитирате думи на преподавател.
 Човечеството е живяло много повече без ваксини от клокот с тях .Колкото повече се развива модерната медицина толкова повече  са и болните.
Моят извод е колкото по малко се месим в функциите на тялото толкова по-добре.

# 220
Колкото повече се развива модерната медицина толкова повече  са и болните.
За съжаление си много права. Експериментират върху нас.

# 221
Много четох по темата за ваксините и стигнах до извода, че са необходими единствено за циганчета от родилното на улицата.

Те пък с какво са го заслужили?Освен да речем,че им намалява популацията,но да не изпадам в расизъм. Simple Smile

# 222
Много четох по темата за ваксините и стигнах до извода, че са необходими единствено за циганчета от родилното на улицата.

Те пък с какво са го заслужили?Освен да речем,че им намалява популацията,но да не изпадам в расизъм. Simple Smile

Те, ромите, са много по-напред от нас - масово отказват имунизации от страх, че ще им засегнат фертилните способности.

# 223
1. Как се установява имунен дефицит.
2. Ваксината БЦЖ "заразна" ли е? Т.е., ако откажеш ваксинация на бебето в РД, има ли риск то да се зарази от прясно ваксинираните, които са около него.
3. Въпрос към Мари Анка - от къде четеш д-р Менделсон?

1. Има много видове имунодефицитни състояния (наследствени ), имат определени симптоми и могат да се диагностицират  с имунологични изследвания. Пример за придобито такова е СПИН. Може би ако се включи лекар, ще обясни по-подробно и точно.

2. Няма риск. Основният източник на заразата е болният от туберкулоза в открита форма, т.е. отделящият с кашлицата микобактерии.

3. Grace, д-р Менделсон е  цитиран в книгите на д-р А. Коток и А. Гълъбов. Цитата съм извадила от там. Не съм попадала на статии и трудове на д-р Менделсон, а би ми било доста интересно. Ако някой има линк с подобна информация, моля за помощ. Praynig

# 224

3. Grace, д-р Менделсон е  цитиран в книгите на д-р А. Коток и А. Гълъбов. Цитата съм извадила от там. Не съм попадала на статии и трудове на д-р Менделсон, а би ми било доста интересно. Ако някой има линк с подобна информация, моля за помощ. Praynig

Благодаря, Мари Анка. Аз съм си поръчала две негови книги и ги чакам с нетърпение да пристигнат от щатите - затова питам, стана ми интересно. Книгите са "Confessions of a Medical Heretic" и "How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor". Любопитното за него е, че в началото си е бил съвсем "редови" доктор, който си е слагал ваксини и лекувал "стандартно". Докато в един момент е започнал да си задава въпроси. Първоначално е спрял да слага определени ваксини, после е отказал да слага каквито и да било. Бил е против флуорирането на водата. Абе, наш човек Simple Smile Негов ученик и последовател е д-р Айзенщайн, имам неговата книга "Don't vaccinate before you educate".

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 23:42 от Grace m

Общи условия

Активация на акаунт