Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 172
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 735
# 736
ПРЕДОЗИРА& … ;Т. Д
Можете да си направите тест ето ТУК

"VITAMIN D

Vitamin D and vitamin A are the most toxic of the fat-soluble vitamins. The symptoms of vitamin D toxicity are nausea, vomiting, pain in the joints, and loss of appetite. The patient may experience constipation alternating with diarrhea, or have tingling sensations in the mouth. The toxic dose of vitamin D depends on its frequency. In infants, a single dose of 15 mg or greater may be toxic, but it is also the case that daily doses of 1.0 mg over a prolonged period may be toxic. In adults, a daily dose of 1.0-2.0 mg of vitamin D is toxic when consumed for a prolonged period. A single dose of about 50 mg or greater is toxic for adults. The immediate effect of an overdose of vitamin D is abdominal cramps, nausea and vomiting. Toxic doses of vitamin D taken over a prolonged period of time result in irreversible deposits of calcium crystals in the soft tissues of the body that may damage the heart, lungs, and kidneys."

# 737
Спокойно бе хора, гарантирам ви че никой от вас не е предозирал. Аз съм давала повече от нужната доза известно време, поради грешни лабораторни изследвания без абсолютно никакви последствия.
Стелт, количеството в млякото е под профилактичната доза, така че можеш да даваш това което ви е изписано, на моят син точно лятото му е бил започнал рахита, а му давах по 1 капка вигантол и го кърмех. Хванахме го късно, когато вече имаше изменения по костите но беше в процес на оздравяване.
Всъщност профилактичната доза в БГ е 2 капки, ама тогавашната му педиатърка... #2gunfire

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 16:48 от Arizona

# 738
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301608.20;topicseen
Интересни са ми коментарите ви.

# 739
Е какво да коментираме-в темата са събрани хора, които твърдо вярват във ваксините, а също и в това, че неваксинираното дете би заразило тяхното, въпреки, че то има надлежно сложени всички ваксини... ooooh!
Освен това, дг и ясли не са задължителни, наплива е прекалено голям-ето още една причина да откажат достъп на твоето дете до тях.
Интересно ми е в училище, чието посещаване е задължително, пак ли няма да го приемат затова, защото няма задължителните ваксини?

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 18:27 от Доня Туфиня

# 740
Абе,тези хора,които твърдо вярват на ваксините,защо не си направят труда поне да седнат и да прочетат какво съдържат тези ваксини.Ей,така просто за информация.Или може би не се интересуват от това,с какво тровят децата им?

# 741
stelt77, виждам, че си писала в другата тема...няма смисъл да се занимаваш. Това са хора, които са напълно убедени, че правят добро на децата си като ваксинират. Ще трябва много много време, за да си отворят очите, ако въобще ги отворят. И мен ме хващат бесовете, като оня ден, но това е положението.

# 742
Продължавам да пиша...  Wink  Не агитирам да не ваксинират, всеки има глава на раменете си... агитирам да се информират...

# 743
Продължавай, лошо няма. Но не мисля, че и това ще се случи, да се информират.  Laughing

# 744
По повод витамин Д и аз давах известно време, но всъщност предимно го забравях и не бях особено редовна. От февруари месец изобщо не съм давала, тъй като бяхме постоянно на вън на слънце. Надявам се грешката да не е толкова фатална.

А по повод линка за коментиране - ами няма какво да се коментира, събрали се хора да се надлъгват и да си цитират наредби и закони. И как всички сме били длъжни да си сложим ваксини и че било задължително. За мен няма нищо задължително когато се отнася за здравето ми и това на детето ми и хич не ме интересува държавата за какво ме задължава. А глобите ще си ги плащаме.

# 745
Аz си написах мнението в темата от Афродита с линк.

# 746
Няма задължителни неща в този живот. Освен че май ще се окаже, че веднъж родил се всеки от нас, все ще умре някой ден. Но аз все пак имам известни подозрения и по това, та възнамерявам да почакам още към 100 - 150 години и тогава да проверя емпирично и този въпрос.

Задължително ваксиниранееееееее - хаааааааааааааааааа - да видя аз тази сила земна или друга, която ще ме принуди да направя това с децата си....

# 747
Имаше една тема за витамин Д и не мога да я открия ,ставаше въпрос ,че при алергичните деца майките отчитат влошаване на състоянието на детето при даването му .

# 748
# 749
  • София
  Да се оплача, гледах стара серия на Д-р Хаус, които просто обожавам въпреки всичко като сериал. Но този епизод беше насочен изцяло за ваксините.
  Първо от момента в който го хванах, той обясняваше на една майка какъв точно ковчег трябва да купи за малкото си бебе момиченце, защото иска да си спести 40 долара за ваксина. А главния случай младеж, с умиращ мозък, се оказа че е заради много рядко развиваща се мутация на морбилито,което е изкарал някога. Проблема беше че той е осиновен. Ваксиниран е, но чак на шест месеца. Тъй като до шестия месец от кърмата, децата се предпазвали от имунитета на майката всичко обикновенно е ок, но в случая тя не била ваксинирана. Това ако не е пропаганда на ваксинирането здраве му кажи.
   П.П Обикновенно заболяванията които разглеждат в сериала обаче, са винаги автоимунни, тоест все нещо имунната система се обърква и почва да работи грешно. Защо ли?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт