Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 118
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 795
Ама това наистина е безобразно... Ако ти се занимава, съберете се с няколко майки и подайте оплакване (най-малкото заради невярното съдържание на декларацията)... За задължителните униформи събират родителите и дискутират, а за ваксините няма нужда... Няма да се учудя, ако има родители, които не знаят какво са подписали...  Tired

# 796
Третият стадии на иzследваневто (досега бяха направени само две иzследвания) на Ваксината е пренесена в страните от иzточният блок (новите ЕС).
Затова не се учудвайте на силната и настьпателна реклама.
Жалко zа децата,които Ще бьдат ваксинирани.Това поколение може да остане стерилно.

Опитите преди пускане на ваксината на паzара бяха в Браzилия,Коста Рика,Перу и др.Там никой не е подписвал декларации,ваксините са били насила от кьЩа на кьЩа.СьЩо така и пове4ето домове с иzоставени деца са били ваксинирани.Децата в такива дьржави са беz права.В другите "по цивилиzовани" страни са иzмислили "по цивилиzовани" методи,с които родителите доброволно да ваксинират децата си.
Това са им методите."Хуманни и добросьвестни"
Няма да се спрат пред ниЩо.
Паzете си децата. Peace

# 797
Някой може ли да ми каже следващия календар за ваксинация в сила ли е http://www.saintsofia.com/imunizations.html

# 798
полиомиелит на 14-ия месец отпадна... http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135504228 табличката  Peace

# 799
И на мен така ми каза лекарката ,но да проверя,благодаря

# 800
  • на плажа
 А някой ще ми отговори ли до колко могат да бъдат опасни за моето неваксинирано дете прясно ваксинирани дечица, чиито майки много държат да ги наврат в количката при моето? Аз лично се притеснявам, но не искам и да ги обидя и да изляза като параноичка.

# 801
А някой ще ми отговори ли до колко могат да бъдат опасни за моето неваксинирано дете прясно ваксинирани дечица, чиито майки много държат да ги наврат в количката при моето? Аз лично се притеснявам, но не искам и да ги обидя и да изляза като параноичка.

Ваксината не е да си болен   bouquet или заразен   bouquet  bouquet. Не психясвай #Crazy. Освен това изобщо нямат място никакви хора в количката при детето ти. Не е необходимо да даваш други обяснения, различни от на мен не ми е приятно точка....

# 802
  • на плажа
 Абе не е баш така  Crazy. Знам, че известно време след ваксинация децата са заразни, макар и те самите в повечето случаи да не се разболяват, та за това си питам аз. А колкото до навирането - не мога всеки път да дърпам своето дете като от чумави, че ще се обидят.

# 803
Записвам се, че си имаме проблеми с нашата педиатърка за ваксините...
Виждам, че има много родители тук от които мога да получа подкрепа в борбата си със "задължителните ваксини" които аз и съпруга ми не приемаме.
Проблема е в това, че педиатърката ни е много добра и не бих искала да я загубим но тя много настоява за ваксинирането на детето, друга нейна колежка д-р Петкова пък ги отрича напълно.Не ми се иска да сменям лекарката, но ако се наложи...ще го направя.

# 804
...друга нейна колежка д-р Петкова пък ги отрича напълно.Не ми се иска да сменям лекарката, но ако се наложи...ще го направя.

emoli , тази д-р Петкова, каде мога да я открия,защото търся личен лекар,който не удобрява ваксините?Питам информативно засега.  Peace

# 805
Ами и аз да споделя и да попитам-подписахме при педито отказ от ваксини,засега никаква реакция,освен "заплахата" от мед.сестрата,че РИОКОЗ щели да дойдат и да ме питат защо отказваме.Питам майките,които са минали по този път-какво да очаквам сега и как да реагирам,на есен сме и 1клас.Благодаря ви!

# 806
Най-много да ви глобят... имат право по закон... За първи клас не зная, но мисля, че не могат да ви направят нищо, освен да се заяждат...

# 807
Нашата лекарка каза,че вече нямало глоби ThinkingОткъде да разбера със сигурност?

# 808
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135489147

Закон за здравето, Глава осма - “Административнонаказателни разпоредби”

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.

(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

# 809
А след повторното"нарушение"и съответната глоба какво следва?

Общи условия

Активация на акаунт