Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 104 899
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 600
Evka по принцип и ваксинирани деца се разболяват.... което не означава, че трябва да се шашкаш... напиши в гугъл "коклюш" и ще ти излязат много теми с информация за болестта... Най-малкото ще прочетеш какви признаци можеш да очакваш, с какво се лекува и т.н.  Peace

# 601
Хм, аз се чудя, защо е останала само тази тема за ваксините, а онази на Бърди не се движи,а той се бил преместил!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121515.1220

# 602
Той се изнесе, ама влиза та ни наглежда....  Mr. Green И цялото воинско царство изтече по него.... много е весело в другия сайт...  Joy От време на време лакеите му в bg-mamma внасят ред в суматохата...  Mr. Green

# 603
  • София
Evka по принцип и ваксинирани деца се разболяват.... което не означава, че трябва да се шашкаш... напиши в гугъл "коклюш" и ще ти излязат много теми с информация за болестта... Най-малкото ще прочетеш какви признаци можеш да очакваш, с какво се лекува и т.н.  Peace

Да,знам,четох доста и в гугъл и тук във форума,но пуснах въпроса тук,защото има доста компетентни хора,които могат да ми помогнат.
Благодаря ти.Утре ще имам повече яснота,да се надяваме. Peace

# 604
Joy принципно е така, МамиБлю, но ние вече сме се убедили, че ползи няма  Wink. Но наистина се интересувам защо са ти предложили да ваксинираш детето?
ОК!
Влязох като слон в стъкларски магазин, явно Joy
Не съм привърженик на крайностите - слагала съм задължителните ваксини и не ми стиска особено да товаря децата с други.
Пък ако ти отговоря защо педиатъра е решил да я препоръчва, ще настане една одисея....не благодаря. Wink
Не съм влязла тук да пораждам спор! Hug

# 605
Joy принципно е така, МамиБлю, но ние вече сме се убедили, че ползи няма  Wink. Но наистина се интересувам защо са ти предложили да ваксинираш детето?
ОК!
Влязох като слон в стъкларски магазин, явно Joy
Не съм привърженик на крайностите - слагала съм задължителните ваксини и не ми стиска особено да товаря децата с други.
Пък ако ти отговоря защо педиатъра е решил да я препоръчва, ще настане една одисея....не благодаря. Wink
Не съм влязла тук да пораждам спор! Hug

честно казано... без да съм твърд противник на ваксините... проблема именно в задължителните ваксини...

# 606
  • на плажа
 МамиБлю, май не сме се разбрали. Не исках да прозвучи като заяждане, просто ме интересуваше каква е причината за предложената ваксинация - епидемия, по-висок риск или нещо друго? Колкото до крайностите - аз не съм крайна, но не желая да се извършват безмислени според мен медицински манипулации на детето ми. Не се притеснявай, че ще настане одисея - никой не би те нападнал, защото мислиш и искаш най-доброто за децата си  Peace

# 607
МамиБлю, май не сме се разбрали. Не исках да прозвучи като заяждане, просто ме интересуваше каква е причината за предложената ваксинация - епидемия, по-висок риск или нещо друго? Колкото до крайностите - аз не съм крайна, но не желая да се извършват безмислени според мен медицински манипулации на детето ми. Не се притеснявай, че ще настане одисея - никой не би те нападнал, защото мислиш и искаш най-доброто за децата си  Peace

Причините, които посочи са лесната прилепчивост на хепатита, възможни усложнения при боледуване, лошата хигиена в училища и детски градини.

# 608

Все пак темата е за ползи и вреди, не само за вреди Wink
Благодаря за отговора, все пак.

Темата е "...Полза или Вреда?...", т.е. има ли изобщо полза от ваксините или по-скоро нанасят само вреда.
Колкото до въпроса ти - на педиатрите им се плаща да правят допълнителни ваксини. Освен това (бях го писала и по-нагоре), лекарите като цяло не са наясно с много неща около ваксините и също са манипулирани от мощната кампания на големите производители, както са манипулирани и за всички останали нови медикаменти, които излизат на пазара.

Тук всеки ще те посъветва да не слагаш повече ваксини, камо ли допълнителни. Ако за теб въпросът е сериозен, прочети повече в тази тема, в първата също, събери информация. Задай си въпросите: дали ваксините изобщо предпазват, какво има в тях, какви са дългосрочните странични ефекти (но не само официалните от листовката), и най-накрая дали ползите превишават вредите. Чак тогава вземи своето решение.

Цитат
Причините, които посочи са лесната прилепчивост на хепатита, възможни усложнения при боледуване, лошата хигиена в училища и детски градини.

Това ще ти го кажат за всяка "по-сериозна" болест - означава ли, че трябва да се ваксинира срещу всичко?

# 609
Grace m, да ти кажа честно преди имах повече енергия и време да чета всички мнения по интересуващи ме въпроси. Съвсем съм забравила, че тази тема е за противниците. Но и тези отговори, както отбелязах в първото си питане, ще са ми от полза за решението.
Плюс това тази е закована, а другата не...затова навлязох тук Peace

# 610

Е това е парадоксално в БГ... Понеже някой не си върши работата и не се спазва добра хигиена в детските заведения, освен това тези, които следят да се спазва хигиената явно и те не си вършат работата, решението е просто.... Ще се наваксинираме едно хубаво, пък после няма значение къде живеем, с какво се храним и т.н. Сигурна съм, че има ресторанти, в които не се измиват част от зеленчуците, с които се готви и хигиената е на много ниско ниво... Не можем да се предпазим от това, тъй че трябват проверки, санкции и прочие мерки, а не препоръки за ваксинации....  Rolling Eyes

# 611
.. Не можем да се предпазим от това, тъй че трябват проверки, санкции и прочие мерки, а не препоръки за ваксинации....  Rolling Eyes
Разбира се, че е така.

# 612

Това със "задължителните" ваксини ми е много интересно,кой решава и на какво основание кои трябва да са задължителни,утре може да решат други да са задължителни,във всяка страна варират и се различават.Освен това щом са безплатни,кой знае какво е "качеството" им,ако изобщо ваксините могат да имат някакво качество.

# 613
  • Пловдив

Не съм съгласна с това, че хигиената в ДГ е лоша! Даже, според мен, хигиената там е прекалена. Аз лично, бих била много по-доволна, ако намалят/разредят постоянното дезинфекциране...
Но това няма как да стане, заради постоянния контрол от ХЕИ и ненормалните им изисквания.  Crossing Arms

За училищата съм по-съгласна, но пък там вече детето е достатъчно голямо, за да има изградени хигиенни навици вече... Wink

# 614

Това със "задължителните" ваксини ми е много интересно,кой решава и на какво основание кои трябва да са задължителни,утре може да решат други да са задължителни,във всяка страна варират и се различават.Освен това щом са безплатни,кой знае какво е "качеството" им,ако изобщо ваксините могат да имат някакво качество.
Министерството на здравеопазването решава тези въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт