Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 017
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 930
Че то си го пише>

Цитат
Името на този раздел HPVGard е продиктувано от това, че HPVGard са спонсори на този раздел.
HPVGard e национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката. Целта на Сдружението е да насърчи профилактиката на рака на шийката на матката.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309683.0

Оттам нататък вече, който иска  да се замисля по въпроса...

# 931
Цитат
SILGARD е предназначена за момчета и момичета на възраст между 9 и 15 години и млади жени на възраст между 16 и 26 години.

Е това не го знаех...  Shocked  Сега ще посегнат и на момченцата ли с тая ваксина... Ужас...  ooooh!

# 932
  • Linz
Оттам нататък вече, който иска  да се замисля по въпроса...
Там е работата, че много малко са тези, които ще се замислят. Особено когата насреща стои авторитетно име.

# 933
  • Виена
Тъкмо влязох да споделя  Sick от новия подфорум и вие вече сте писали. А по въпроса с авторитетите... Името на този "авторитет" все по-често се спряга в контекст на допуснати грешки  Thinking

# 934
  • гр.Добрич
От месец малкия за втори път пие антибиотик и все е сополив. Доктора предложи да започнем един курс със Ribomunyl, защото бил имуностимулатор. Като се поразрових, прочетох че това е вид ваксина, но не течна Embarassed Сега съм в чуденка да го започнем ли това лечение, защото малкия е с диабет и всяко разболяване ни разваля кръвните показатели и общо взето не се справяме добре. Иска ми се да го подсилим с нещо, но ако е на принципа на васкините и пак му вкараме вируси Cry

# 935
spinki, и моето дете е с диабет. Аз не бих дала инуностмулиращ препарат на детето по една основна причина - никой още не знае как функционира имунната система на човека. Ако незнаеш как проича един процес не можеш да му влияеш.  Като по-малки и моите деца боледуваха /носихме се постоянно сиропите с нас/. Когато престанахме да им даваме лекарства /всякакви/, нещата се опаравиха. При необходимост ги водим на класически хомеопат, но обикновенно само си им минава. Естественно захарите скачат доста и  трябва много мерене и допълнителен инсулин. За сметка на това боледуванията им са доста кратки.

# 936
  • Linz
Защо не опитате със закалителни процедури- въздушни, водни, слънчеви... мисля, че няма по-добро от естествените методи. А и лятото е най-подходящото време за това Peace

# 937
Честит ни подфорум! Shocked Shocked ooooh!
Скоро всеки ще може да се "погрижи" за близките си с тази "безопасна и ефикасна" ваксина (вече предстои и вариант за момчета
на 16-26 години, бързо напредват).  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309684.0

Краят на дрънканиците завършва много патетично: "Колко време трябва да чакаме, и колко жени трябва да се разболеят или умрат, докато се убедим в ефикасността на ваксината?" Ха сега де. Rolling Eyes

П.П. Кристиан, само да знаеш как ми се иска да не беше прав...

# 938
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309804.0 - тук една майка казва, че ваксинирането на дъщеричката й (сега 9 месечна)
"не подлежи изобщо на коментар, щом навърши 9 години ще бъде ваксинирана".
Странно как някои хора взимат решения за почти 9 години напред, що се отнася до ваксина, чиято "безопасност и ефективност" е "доказана" едва от 5-6 години, а ваксината е на пазара от 2006 г.

# 939
Скоро всеки ще може да се "погрижи" за близките си с тази "безопасна и ефикасна" ваксина (вече предстои и вариант за момчета
на 16-26 години, бързо напредват).  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309684.0

Краят на дрънканиците завършва много патетично: "Колко време трябва да чакаме, и колко жени трябва да се разболеят или умрат, докато се убедим в ефикасността на ваксината?" Ха сега де. Rolling Eyes

А момчета защо ще ваксинират, ще ги предпазват от рак на шийката на матката ли?  Shocked Sick

# 940
Странно как някои хора взимат решения за почти 9 години напред, що се отнася до ваксина, чиято "безопасност и ефективност" е "доказана" едва от 5-6 години, а ваксината е на пазара от 2006 г.
В основата на всичко е страхът. Чрез него се контролират масите.
А комбинацията стра+липса на адекватна информация е ненадмината.
Така беше у нас през тоталитаризма.
Сега е почти същото.

# 941
Да, с всяване на страх най-лесно се манипулират масите.
Ама колкото и човек да не е информиран адекватно, как може да говори така категорично за ваксина, която е факт, че не е достатъчно проучена и дългосрочните й странични ефекти тепърва ще станат ясни...
А по повод страха ето пак от "любимия" ми форум - " SILGARD е много скъп. ...Според вас колко е готова да плати една болна от рак на маточната шийка, за да оздравее?" (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309684.0
Много нагло и гнусно се спекулира със страха. Sick

# 942

А момчета защо ще ваксинират, ще ги предпазват от рак на шийката на матката ли?  Shocked Sick

Мъжете пренасят вируса. Но дали аз греша да мисля, че ваксината до този момент е обявявана като ваксина за жени. За първи път срещам, че е и за мъже...
 Аааа, да- може би до сега е била в трети изпитателен етап, а в България предстои четвъртият... #Cussing out
 И изобщо мисля, че цялата доста агресивна кампания е много подвеждаща и заблуждаваща, защото тази ваксина НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА.
Цитат
Въпрос: Нека говорим за ваксината, която е на пазара в момента, т.е. за профилактичната ваксина. Може ли да се твърди, че ако една жена се ваксинира сега, до края на живота си тя няма да се разболее от рак на маточната шийка?
Отговор: Не.
След ваксинацията в организма на тази жена няма да се заселят НРV тип 16 и 18. Казахме, че тези вирусни типове са отговорни за 70 % от случаите с рак на маточната шийка. Но ако в организма на същата жена вече е налице НРV тип 16, ваксинацията ще я предпази само от отсъстващия тип 18. Обратно, ако в организма й е налице тип 18, ваксинацията ще я предпази само от отсъстващия тип 16. И в двата случая процентът става доста под 70. Ако в момента на ваксинацията жената е заразена и с двата типа НРV, ваксината няма да промени риска на тази жена от развитие на рак на маточната шийка. Този риск винаги съществува, независимо дали жената е ваксинирана или не – все пак, остават цели 30 % от случаите, когато ракът не е предизвикан нито от тип 16, нито от тип 18. Но при ваксинирани жени, които по време на ваксинацията са носителки и на двата типа НРV (16 и 18), рискът ще бъде еднакъв с този на неваксинираните.

От тук: http://koog-vma.com/statii-33.htm
ИМа доста интересни неща, върху които да се замислиш... Ако искаш.

# 943
Е как така и за мъже? Здрави мъже ще се ваксинират, за да не заразяват жените ли?

# 944
Е как така и за мъже? Здрави мъже ще се ваксинират, за да не заразяват жените ли?
Абе, Грейс, що не питаш светилото Мазнейкова?

Общи условия

Активация на акаунт