Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 009
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 945
Е как така и за мъже? Здрави мъже ще се ваксинират, за да не заразяват жените ли?

Ами да... Що, няма ли логика???  Mr. Green  Всички ще се ваксинираме против всичко, за да не заразим другите...  Crazy

# 946
Оттам нататък вече, който иска  да се замисля по въпроса...
Там е работата, че много малко са тези, които ще се замислят. Особено когата насреща стои авторитетно име.
Правилата на бизнеса и на капитала са неумолими. Mr. Green
Хората си плащат, за да се чува тяхната "истина".
С тези двойни, тройни, четворни, петорни стандарти, че и с цял набор от ценностни системи, на кого му пука, къде е Истината. Важно е , "пачка" да се прави.

# 947
Интересно защо след като на 1000 места се изписа, че HPV няма пряка връзка с рака на шийката на матката, пак продължават да твърдят, че това е за превенция срещу рак?!

Даже в сайта на FDA  /Американската агенция по храните и лекарствата/, която даде разрешение за първата ваксина си го пише. Що за наглост?!

А тази ваксина е само срещу 2 от 40 /досега открити/ форми на HPV, пък колко ли още съществуват... Освен това не се прилага върху жени, които вече водят полов живот, понеже има опасност да са се срещали с този вирус при предишни полови контакти. В тези случаи данните показват, че има голяма опасност от рак, понеже заболяването се провокира, може да нанесе големи щети и съответно да се развие карцином.

Но явно им се струва малко контингента от не-водещи полов живот малки момиченца. Затова разширяват фронта - с момчета. А гледам, че я препоръчват на жени до 55 г.

Що за геноцид е това? Кой ще носи отговорност за заболелите вследствие ваксината и за смъртните случаи?!!!  #Crazy

# 948
  • Виена
Ето тази тема ще е интересна да се проследи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309817.0
На авторката:   bouquet

# 949
# 950
 Peace  Дано стане разговора  Laughing

# 951
bushkata, ти си я разбила тая жена направо. Сега ще има да ти съчинява отговора 2 седмици (тя или някой там) Simple Smile

# 952
Чудя се аз какво се юрнаха да питат, тия хора АГ-та нямат ли си...  newsm78   Много е модерно да се консултираш по интернет с лекар, който нито те познава, нито те е виждал...

# 953
Прочетох източника, който е посочила авторката. Поздрави за което!   bouquet

Обърнете внимание на това:
Цитат
Въпрос: Нищо ли не помага, когато вирусът вече се е заселил в организма?
Отговор: Напротив. На първо място, организмът очевидно е в състояние да се справя успешно с НРV без чужда помощ. Доказателство е явлението “самоизлекуване”. За съжаление, самоизлекуването понякога настъпва, а понякога не настъпва. Можем да му съдействаме, като стимулираме имунните процеси с препарати от рода на изопринозин.

Цитат
Въпрос: Нека говорим за ваксината, която е на пазара в момента, т.е. за профилактичната ваксина. Може ли да се твърди, че ако една жена се ваксинира сега, до края на живота си тя няма да се разболее от рак на маточната шийка?
Отговор: Не. След ваксинацията в организма на тази жена няма да се заселят НРV тип 16 и 18. Казахме, че тези вирусни типове са отговорни за 70 % от случаите с рак на маточната шийка.
Цитат
Въпрос: Достатъчно ефикасни и напълно  безопасни ли са ваксините срещу НРV?
Отговор: Не знам. Едва ли някой може да твърди, че е в състояние да отговори на този въпрос безпристрастно и на базата на неоспорими аргументи. Данните, с които разполагаме, ни дават много основания да отговорим с “да”, но право на окончателен отговор ще имаме след време.

Цитат
Въпрос: Докъде е стигнало разработването на лечебни ваксини срещу НРV?
Отговор: До клинични проучвания в трета фаза.

Цитат
Въпрос: Колко фази имат клиничните проучвания?
Отговор: Четири. Но след приключване на третата фаза продуктът може да се пусне на пазара.

# 954
  • Виена
bushkata, ти си я разбила тая жена направо. Сега ще има да ти съчинява отговора 2 седмици (тя или някой там) Simple Smile
Според мен НИКОЙ ТАМ няма да отговори. Преди малко освен мен, четеше и някой "скрит". Току виж, изчезнала темата. Вече нищо не може да ме изненада.
Аз търся линкове за флуорните поражения при децата. Тук продължават да изписват такива таблетки на бебетата и една мама питаше дали имаме инфо. Пуснала съм й темата на Сребърен облак, ще й покажа и петицията (там също има линкове), но ако имате други неща под ръка, може да помагате.

# 955
  • Варна
Аз днес ходих да си оправям болничният и ходих при личния ми лекар.Като разбра, че не кърмя сестрата поиска да ме ваксинира с ДТ, отказах естествено но ми се стори странно защо пък аджеба да трябва сега да ме ваксинират на тези години вече newsm78
Док веднага започна толкова фалшиво и заучено да ми рецитира как благодарение на ваксините са елиминирани някой болести и как ще бъде голяма грешка от моя страна ако не ваксинирам децата, всичко това придружено със задължителните статистики в проценти.Аз почти не му обърнах внимание и постоянно го прекъсвах.В крайна сметка обаче не ме навива много за ваксините, каза, че си е мое право да откажа, но ми спомена, че дъщеря ми ако не бъде ваксинирана и се разболее от не помня какво беше ( не го слушах изобщо) щяла да остане стерилна, май нещо за ДТК ваксината .Също каза, че детето няма да го приемат на училище и , че глобите са от 200 до 400 лв Outta Joint
Също се опита да ме уплаши, че и от "едната варицела" да се разболее кожата й щяла да се набръчка, напука и да остане с ужасни белези за цял живот  Laughing

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 13:15 от Alabala

# 956
  • Linz
Alabala, приемат в училище и без ваксини- срещу подпис, че се отказваш Wink 
А ти защо не слушаш личния си лекар?! Thinking

# 957
Също се опита да ме уплаши, че и от "едната варицела" да се разболее кожата й щяла да се набръчка, напука и да остане с ужасни белези за цял живот  Laughing
Ваксините да не би да правят кожата мека и гладка?  Joy
Против варицела няма ваксина в задължителните /в България/. Дъщеря ми кара варицелата малко преди 3 год. Изкара си я много леко и без проблеми.

# 958
Пък и ваксината не предпазва 100%, така че пак може да боледуваме от варицела и да се сбръчкаме...  Grinning

# 959
  • Варна
РЕНИ, именно.Ще го вземат в училище а той ми ги дрънка врели - некипели Rolling Eyes
Какво има да му слушам, първо, че не съм му искала мнението.Второ, че тези "статистики" съм ги чела доста пъти като първият път беше преди 2 години ( за съжаление ваксините на малкия вече бяха поставени Confused).
И трето, не съм го избирала защото много разбира, а защото ми е на близо и го посещавам само ако ми трябва някакъв документ Grinning
Той е ЗА всички ваксини , дори и за незадължителните.Каза, че има известни резерви за противогрипните ваксини но не било лошо да се сложат и те Stop

Общи условия

Активация на акаунт