Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 003
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 960

Той е ЗА всички ваксини , дори и за незадължителните.Каза, че има известни резерви за противогрипните ваксини но не било лошо да се сложат и те Stop

Как не се е сетил да ти препоръча и за малария. Напоследък има 2-3 случая наоколо и много се шуми около тях Simple Smile

# 961
  • Варна
А знаете ли защо искаха да ми бият ДТ? Да не би да ми е време за реимунизация или нещо заради раждането (понеже ме пита сестрата кърмя ли) newsm78

# 962
  • Linz
Реимунизации се правят през 10 год.- цял живот. Аз предния път пропуснах, че бях бременна, но след 2 год. пак ми е ред Mr. Green

# 963
А знаете ли защо искаха да ми бият ДТ? Да не би да ми е време за реимунизация или нещо заради раждането (понеже ме пита сестрата кърмя ли) newsm78

И мен личната ми каза, че трябвало да правя ре- миналата година. По набора се ориентират, затова са те подсетили. Аз мисля, че е само за тетанус, но не знам дали има ваксина само за него. Може би затова ти праскат и дифтерията. Вече нищо не може да ме учуди.

# 964
ТД си се прави....  "От 25-ата година през 10 години... Реимунизация против тетанус и дифтерия..." 

# 965
тази реимунизация се води "планова". Не е задължителна. В текущата година ваксинират определени набори.

# 966
Моля ви, момичета, кажете ми, възможно ли е от ваксината ДТ, която ми поставиха планово тази година, да ми спре цикълът? Прочетох доста обезпокоителна информация и ужасяващи научни данни, най-вече от книгата на д- р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето", в която съвсем ясно е описано, че в такива ваксини може да се добави наличието на човешки хорионгонадотропин (ХГТ) и при една започваща бременност да се атакуват нормално образувания от тялото на жената ХГП и да се предизвика прекъсването на бременността, ако изобщо се стигне до нея поради факта, че чрез тоя хормон изкуствно се провокира състояние, наподобаващо менопауза, а моето е точно такова- вече трети месец ми започва без цикъл...

Бях пуснала и отделна тема, и затова ме извинете, ако се повтарям!

# 967
Пропуснах само да отбележа, че спирането ми на цикъла изобщо не е свързано с евентуално забременяване, нито със смяната на начина на живот или климата!

Мого съм притеснена и честно казано, не зная какво да правя... Ако се обадя до фирмата-производител на ваксини, ще бъде много глупаво да поскам сертификат за качеството на произведената ваксина, а кой иначе ще си признае какво има в действителност във ваксината, освен това, което е по предназначение...

Ще съм благодарна на вашите отговори и съвети...

# 968
Много сложно ми се вижда, но дори и ваксината да е причинила проблема, същността му е някъде другаде... в случая май е хормонален... Не знам какви изследвания може да си направиш в такъв случай... Попитай АГ-то си или се насочи към някой специалист за да те посъветва за някакви изследвания... Да се разбере какво влияе на хормоните ти и евентуално да се назначи лечение... Би трябвало нещата да са обратими...
Извинявам се, че малко неадекватно пиша, но наистина не знам какво друго може да се направи, обърни се към специалист, в клиника за лечение на стерилитет дори...  Rolling Eyes

# 969
Здравейте!
За пръв път попаднах на вас преди две седмици. Аз също винаги съм подхождала със страх към ваксините и винаги съм се опитвала да ги отлагам. Плаках, като дете, когато биха ваксина детето ми срещу Хеп. Б, след като и аз и мъжа ми казахме, че не разрешаваме, но те уж само го преглеждаха и му я биха без да успея да реагирам. Нали сме чужденци, даже ни гледаше лекарката с насмешка и някак надменно. От тогава не сме стъпвали при нея, но сина ми от спокойно бебе се превърна в много ревливо и неспящо дете. Мислих, че може да е от ваксината, но не исках да повярвам. На 2 год. му поставиха последната доза Пентаксим и веднага след това той започна да прави пак нервни тикове и да се буди през ноща и аз не го отдадох на ваксината, но сега след реимунизацията с Трививак / тук я правят на 2г и 2 м./ Иво отново не спи добре и е най ревливото дете в парка, натъжава се от най малкото нещо, а не беше такъв.
Толкова се ядосвам на себе си, че допуснах да го ваксинират.
Моля се само да не е трайно увреждане на нервната система и да се оправи! Дали мога с нещо да му помогна? На какъв лекар да го заведа? Те не биха си признали, че е от ваксината и сигурно ще ми кажат, че е период. Не знам какво да правя

# 970
Със сигурност няма да си признаят,че е от валсините,а това за поставямето на ваксината въпреки изричното ви несъгласие ме потресе.Явно не само в БГ сме тоя хал.Аз бих те посъветвала да заведеш детето на добър хомеопат,мисля,че има как да му помогне.

# 971
  • Виена
Ети, както вече и Камбанка ти е писала - хомеопат. Колкото по-бързо, толково по-добре. Децата се повлияват обикновено бързо при хомеопатично лечение. Но хомеопатът ще ти обясни как може да направи някой и друга силна лечебна криза, която да те постресне. Трябва да си подготвена... 
Съжалявам, че търпите подобно отношение. И тук не е лесно всеки път да слушам каква неграмотна майка съм като не давам да ваксинират, но вече си ходя с разпечатки и диск в чантата на доктор. Не говоря много немски, но до там, че да им дам разберат категорично, че няма да ваксинират моето дете, се справям, слава Богу. И най-важното - никога не го оставям на повече от 20 см от себе си, каквото и да му преглеждат. Това по съвет на Кристиян. Не че ще се втурнат да ваксинират без наше съгласие, ма за всеки случай  Confused

# 972
# 973
 Sick Sick Sick

"Свободната информация" за "безопасността и надеждността" да сме я търсели от производителя. Shocked

# 974
  • Виена
Thinking Що не вземе и една пръчка да ни набие, се чудя  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт