Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 763
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 050
Mirama, един учен преди време е казал:
"Най-добрата ваксина е тази, която никога не е поставена!"

На мен постинга ти не ми звучи, че си твърдо убедена във вредата им. Може би трябва още да прочетеш и да се консултираш, но консултирай се с независими хора, не лекарите. Един лекар, трудно, дори на 4 очи би казал, че не е безопасно да се сложи ваксина.
Който има книжката на Коток да пусне тук частта за Полиомиелита, не мога да намеря моята.
Mirama, ще видиш, че не е толкова страшно и нелечимо, а някой по-горе беше писал, че ваксината е единствения начин да се заразиш с него. Защото няма такъв филм жив или умрял вирус, дано повече хора излязат от тази заблуда.

# 1 051
AFRODDITA, аз и преди малко написах, че съм напълно убедена. Проблемът е да убедя съпруга си. Вече 3пъти се карахме по този повод, писна ми аз да му вадя доводи против това, а той да ми тропа с крак и да ми твърди, че трябва.
Имам планове и след няколко месеца да замина за Германия с детето, там има ваксини, които също се изискват. Едно е да се боря тук с нашите БГ доктори, друго е там да обяснявам на никакъв немски за какво става въпрос.
Прочела съм включително и книгата на Коток и разни други.
От вторият прием хепатит В нищо и няма да чукна на дърво.

# 1 052
Мирама,Много жени имат  проблеми с мьжете си.
Купи една Шествалентна zа  мьжа ти и нека си я сложи ТОЙ.Ако я понесе добре,раzговаряйте пак zа детето.Сигурен сьм,че няма да иска да си сложи на себе си,а иска zа детето...

В Германия ваксините са пожелателни и няма zакон като в БГ да те принуждават да слагаШ ваксини.Детс.градини сьЩо нямат такива иzисквания като в БГ.Отделно в Германия са най голям процент родителите,които не ваксинират децата си.
Не си дльжна да обясняваШ на никого в Германия zаЩо не искаШ ваксини.Научи само думата НЕ и толкова.

Ваксината Хепатит Б може да даде странични ефекти след години.

# 1 053
Christian, казах му вече, че сложим ли на детето ваксина ще сложа и на него, и това не го стресна. Ще видя как ще се оправям с него, но е почти абсурд.
Мерси за информацията за Германия. ))

# 1 054
да замина за Германия с детето, там има ваксини, които също се изискват. Едно е да се боря тук с нашите БГ доктори, друго е там да обяснявам на никакъв немски за какво става въпрос.

Говорили сме си с теб много,но не помня дали съм ти казвала че лекувам детето си в Германия,също и операций е имало там и съм попълвала документ със цялата мед.информация от тук,включително и това че няма ваксини,заради анестезията която се прави за операцията,никой не ми е задал дори въпрос защо тя няма ваксини,казват ми -Добре Peace
На мъжа ми казах:Аз ваксини няма да сложа на детето си,дай ми личната си карта да попълня данните ти,също и моите,за да напиша декларация за личния лекар,че отказваме ваксините.Той просто ми я даде,избягва да спори с мен Mr. Green Joy

# 1 055
MуТричка, права е майка ти, има пълно основание да се страхува. И епилепсията и множествената склероза се отключват в следствие на ваксините. Както и още много страшни болести...

# 1 056
# 1 057
Здравейте на всички!Извинявайте,че се намесвам в темата и може някъде да намеря моят отговор,но нямам време да изчета всичко.Искам да ви попитам,какво мислите за васкината Пентаксим.Синът ми ще стане другият месец на 1г.,а няма нито една ваксина.Роди се със сърдечен проблем-Тетралогия на Фало и на 21 дни го оперераха.Впредвид тежката операция и настъпилите горещини кардиологът ни препоръча да започнем от септември с имунизациите.А джипито ни каза,че първо трябва да започнем с полиомелитната,защото от ХЕИ така са му наредили и накрая да направим БЦЖ-то и хепатитната.В този случай се консултирах с други педиатри за Пентаксим и всички са на мнение,че васкината е хубава и че нямало проблем да се започне с нея и другите да се направят накрая. Но аз все пак много се притеснявам.Ще съм ви много благодарна ако изкажете мнение по въпроса и ако знаете за подобен на моят случай.Предварително благодаря на всички.

# 1 058
Ще изпаднеш в голяма дилема-педиатрите,кардииологът ти казват-да ги сложиш,тук 100% съм сигурна,че ще те наплашат,сама трябва да решиш на кой можеш да имаш вяра Peace

Българският имунизационен календар включва 12 заразни заболявания – туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, епидемичен паротит, рубеола, вирусен хепатит тип “Б”, бяс, Кримска хеморагична треска и коремен тиф. В резултат на дългогодишна и целенасочена държавна политика за поддържане на високо имунизационно покритие, повечето от тези тежки заразни заболявания отдавна не се регистрират на територията на страната: дифтерия от 1993 г., тетанус – единични случаи през последните 30 години, полиомиелит – последни случаи през 1993 г. и 3 през 2001 г. при неимунизирани деца, морбили – последен случай през 2004 г., бяс – от 1974 г., коремен тиф – от 2001 г.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 17:17 от Ve$$elka

# 1 059
Благодаря ти Ve$$elka наистина ми е много трудно да реша,толкова много преживяхме,че сега се страхувам от всичко.Искам да взема правилното решение,относно имунизациите,а не знам кое е.В София кардиолозите ни казаха,че всичко е наред да започваме,в Пловдив кардиологът, при който ходим ни каза същото,но да изчакаме да стане по-хладно.Иначе големият ми син е на почти 9г. и е имунизиран с всички редовни имунизации и Слава Богу е здрав.Моля се  всичко да е наред и сега с малкият ми син.

# 1 060
При сърдечна операция на бебе, препоръчват ваксиниране... и то с петкомпонентна ваксина...  ooooh!   Евала им прайм...  Tired
Няма какво да те плашим sisito79, отвори първата страничка на темата и си изтегли филма "Ваксините- скритата истина"... 1 час е само, а какво е 1 час за здравето на децата ни...  Peace

# 1 061
sisito79, аз също съм на мнение, че при подобна тежка операция е най-добре да изчакаш максимално. Детето още не е укрепнало, да не говорим за имунитет и т.н. Поне задръж нещата до 3г ако толкова държиш на ваксините.

# 1 062
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=604

In 2005, all 25 EU countries, as well as Andorra, Bulgaria, Norway, Romania and Switzerland, participated in a survey on BCG vaccination in children. BCG was recommended nationally for children under 12 months in 12 countries, in older children in five countries and in children at risk (from origin, contact or travel) in 10 countries. Seven countries did not use BCG systematically. Revaccination was practised in four countries. In countries with universal vaccination, BCG coverage was high (83.0% to 99.8%). TB cases commonly occurred in vaccinated children (at least 30%-98% in five countries using universal or high-risk approach). Disseminated infection due to BCG was rarely reported in recent years (0-1/100 000 vaccinated). There is a wide variation among BCG recommendations in Europe, and nearly half the countries surveyed were considering revisions, at a time when the European Centre for Disease Prevention and Control is advocating for harmonised vaccine strategies. Data on monitoring of BCG coverage in target groups is important but often lacking in Europe. Information on BCG status and eligibility should be collected routinely through TB case notification. The incidence of severe adverse effects of BCG in children should be monitored. Given lack of evidence to its efficacy, revaccination should be discontinued.

БЦЖ ваксината не се полzва от 1989 година в ЕС (иzкл.БГ и някои други соц.страни).Поради тежки странични ефекти и неефективност беШе спряна.Моят брат почина от нея.Преди много години беШе zадьлжителна.
Вьпреки високият процент на ваксинирани бьлгарчета.Тбц в БГ има доста.Вьпрос на малко време е и там да бьде спряна.

Хепатитната ваксина е иzчадие на генното инжинерство и дава смьртни случаи,както и случаи на множ.склероzа в Франция,след което я спряха там.
Повечето лекари не си я слагат.Говоря от личен опит и лична наблюдателност сред колегите ми.

Тетануса не е zараzна болест от човек на човек. Peace Нито сьЩествува "пречистен токсин" в биохимията.(което се твьрди,че сьдьржа тя).

За прьв пьт чувам,че в БГ има в календара ваксини zа коремен тиф,бяс и кримската треска.

Веселка,zа едно си права.

дългогодишна и целенасочена държавна политика

Да,това е точно така.Каква е целта...малко хора я zнаят.

Последните случаи на полио са zараzените чреz ваксина деца.
След теzи случаи се "смилиха" и вкараха инжекционното полио и в БГ.
Не бих нарекьл рубеолата,паротита и коклюШа тежки zаболявания.СьЩо и морбилито.
По принцип само zа туберкулоzата има терапия,zа останалите медицината е така или иначе беzсилна и терапира само симптоматично,тьй като не й е иzвестно причината zа теzи zаболявания.Ако бяха вирусите,има достатьчно антивирални медикаменти,които биха отряzали симптоматиката на всяко едно от zаболяванията.

Случаите в Германия с морбили са на 94% от ваксинирани деца.Официалните данни са в Роберт Кох институт,които могат да се иzискат професионално и които ги имам в мен.Какво пиШе в пресата иzобЩо не е вярно.Обикновено такива статии са написани от проиzводителите на ваксините и са в най левият ьгьл долу като подпис.

Има много тежки zаболявания среЩу които  няма ваксини,пьк никой не иzпада в паника от това.

Сисито79,
Не става вьпрос на кого да се вярва и на кого не.Това не са религии zа вярване.
Трябва да се информираШ вьzможно най неzависимо,да мислиШ сьс собствената си глава и тогава да поемеШ отговорност zа собствените си деца и zа теб,ако стане неЩо след ваксините с тях,Ще иzпитваШ вина цял живот.Няма да е лекарят,който да не може да спи и да плаче zа децата ти.Той даже Ще иzчеzне на прьсти и Ще ти каже,че не може да е от ваксините,zаЩото така му е наредено отгоре и zаЩото така е учил да каzва.
Засега не zнам дали в БГ има компенzационна програма zа увредени деца от ваксини.В другите страни има.А каква е полzата от такава програма,ако децата ни са увредени? За мен лично НИКАКВА.

# 1 063
Благодаря ти Ve$$elka наистина ми е много трудно да реша,толкова много преживяхме,че сега се страхувам от всичко.Искам да взема правилното решение,относно имунизациите,а не знам кое е.В София кардиолозите ни казаха,че всичко е наред да започваме,в Пловдив кардиологът, при който ходим ни каза същото,но да изчакаме да стане по-хладно.Иначе големият ми син е на почти 9г. и е имунизиран с всички редовни имунизации и Слава Богу е здрав.Моля се  всичко да е наред и сега с малкият ми син.

Моят съвет е да решиш на кого може да се довериш,ако нямаш доверие на лекуващите детето ти лекари-смени ги.

. Може би трябва още да прочетеш и да се консултираш, но консултирай се с независими хора, не лекарите. Един лекар, трудно, дори на 4 очи би казал, че не е безопасно да се сложи ваксина.

Хм,кои са тези независими хора??Софтуерните специалисти Grinning? Умни хора са,имат достъп до невероятно количество информация и могат да се ориентират в нея.
Моят съвет е  все пак да разчиташ на медицинко лице Peace

Учудва ме как с такава убеденост всички говорите,че всичко е лъжа, измама,заблуда.Не приемате ниакакви факти,всичко е само и само за пари.Питате тези,които са За ваксините защо сляпо се доверяват на всичко,което им каже лекар,прочетат нещо официално,което естествено не е верно.. От къде идва тази ви увереност,че именно вие сте прави и това,което четете по тенеденциозни книжки,статии,изровени от някъде е  100% вярно.Глава на раменете си има всеки,това,че сте избрали да вярвате-за мен си е именно варване,не означава,че сте по-прогледнали или по-отворени за "новости",просто лесно се поддавате на манипулации.Днес ще са ваксините,утре ще е нещо друго.Ще взема и аз да прочета тази книжка на този Коток ли беше..да видим как и какво е написал.Наскоро мернах някаква нова книжка в книжарницата-ако не се лъжа беше за заблудата относно  колко е полезно киселото мляко Thinking..Преди това съм си купувала и за кофеина и захарта и тяхното пагубно влияние-ама всичките са в един стил.Интересно е тази за ваксините дали ще е по-различна  Thinking

Все се каня да попитам-стиска ли ви да се забранят тотално ваксините-ей така експериментално да видим какво ще стане.Дали няма да започнат епидемийки една след друга-коя от коя по-безобидна или всичко ще е ОК,защото сега сме с подобрени условия на живот и т.нКогато това стане тогава може да се говори за 100% увереност колко са вредни,опасни и НЕНУЖНИ
 bowuu

Сисито79-сигурна съм,че ще избереш най-доброто за твоето дете  bouquet

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 21:32 от Ve$$elka

# 1 064
Ще взема и аз да прочета тази книжка на този Коток ли беше..да видим как и какво е написал.Наскоро мернах някаква нова книжка в книжарницата-ако не се лъжа беше за заблудата относно  колко е полезно киселото мляко Thinking..Преди това съм си купувала и за кофеина и захарта и тяхното пагубно влияние-ама всичките са в един стил.Интересно е тази за ваксините дали ще е по-различна  Thinking

Струва ми се, че ти един ден ще прогледнеш и ще разбереш, че светът, който ни обкръжава е пълен с митове. Митове, поддържани от различни организации с най-проста търговска цел и големи възможности за мощна реклама. Не чети Коток, има и по-качествена литература на тази тема. За жалост е чужда и не се намира по наш'те земи. Но и нета само ще ти свърши работа.

А ти знаеш ли точно какво има в днешното кисело мляко? Или в сиренето например, кашкавала?

А знаеш ли колко лекари обръщат гръб на изродената съвременна медицина, забравила най-прости хипократови принципи?

Общи условия

Активация на акаунт