Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 828
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 110
Ако говорим за натрапване-погледни постингите на Марианка и Кристиян Grinning
Тука трябва да има опозиция нали?
Разбира се, но нека опозицията е интелигентна и начетена. Хубаво е да успява да скрива завистта си и тогава се спори с удоволствие. Иначе глупави сравнения с водопрпводчик и натриев хлорид са невероятно смешни.
Аз лично никого в нищо не убеждавам. Просто споделям научни факти и нещата, които съм чела много задълбочено и разсъждавала върху тях. Peace  Опитвам се да отговоря на зададените въпроси. Ако не съм компетентна, просто замълчавам. Мисля, че така е редно. По темата за аутизма, едва ли ти си най-компетентния човек тук. И понеже за пореден път се държиш нагло, предизвикателно и безочливо, мисля от тук нататък да подминавам постингите ти (и без това няма нищо смислено в тях). излишни нерви не ми се хабят, имам достатъчно труден житейски път.

# 1 111
Mirama, наистина е сложна при вас ситуацията... Идея нямам какво да те посъветвам. освен да се консултираш с хомеопат. Предписват някакви капки, с които уж детето понася по-леко ваксината. Аз също не бих поставила тази ваксина, но решението взима всеки сам за своето дете.
Преди да се омъжа, аз бях най-върлия фен на алопатичната медицина. Да кихна и тичах на лекар. Той съответно ми предписваше антибиотик. И така, бях се завъртяла в омагьосания кръг на антибиотиците... Страдах от хроничен цистит, такава диагноза ми поставиха и лекарите и при първите болки минавах директно на инжекции Гентамицин. Много "успокояващо" ми звучаха думите им: "Нямаш избор, хронично е. Цял живот ще си така". След години срещнах съпруга си. Неговата сестра е хомеопат. И в началото тази дума ми звучеше смешно и несериозно. Как така, аз нали уж съм научен работник, ще вярвам на бабини девитини. И като на шега приех да пия предписаното ми от нея лекарство. Вече 7 години незнам какво е цистит. Да, и на мен самата не ми се вярваша. А камо ли да говорим за инжекции Гентамицин.
Вече бях бременна, когато съпругът ми ми даде да прочета книгата на д-р Гълъбов и... меко казано се втрещих. изпаднах в ужас, започвайки да разсъждавам върху написаното и използвайки своите знания по химия. Ето така моите представи за света се преобърнаха. После попаднах на тази тема тук, като в началото само четях. Наистина в Първа част на темата има много изнесени доказателства, научни факти. Бих посъветвала Дядо Мраз и Сие да ги прегледа, преди да иронизира. Peace

# 1 112
Мари_Анка, наистина е много сложно положението, с каквото и да го заплашвам, дори и че при всяка поставена ваксина на детето ще му слагам и на него, няма никаква реакция - казва ок, ще си слагам и аз ваксини. Четох му, показвах му, говорих.
Има и друго, но не искам да стигам чак до там, да си взема детето и да приключа по въпроса. Все ми се иска да намеря някакъв компромисен вариант, макар че със здравето на човек не бива да се правят компромиси още повече на собственото си дете.
Ще намеря хомеопат тук в Плевен и ще взема каквото е необходимо, дано да има някакъв ефект в това ограничаване на последиците.
Аз не съм против всякаква алтернативна медицина, стига да помага. Когато човек е изправен до стената е склонен да търси и други начини и чесно казано те обикновено се оказват по-успешни от традиционната медицина.
Имам жив пример за това - майка ми.

# 1 113
Mirama, наистина е сложна при вас ситуацията... Идея нямам какво да те посъветвам. освен да се консултираш с хомеопат. Предписват някакви капки, с които уж детето понася по-леко ваксината.

Първоначално и аз така постъпих, като се опитвах да се оттърва от гузната си съвест..  Confused
После си зададдох въпроса - нужно ли е да позовлявам да се вреди на детето за да угодя на някого, а после да търся начини да оправям последиците?

Отговорът (за мен) е категоричен - детето е на първо място.

# 1 114
Мили дядо Мраз, аз пиша малко тук (а и изобщо) за ефекта на ваксините върху мен, както и за ефекта на хомеопатията  Hug  Hug, защото ми омръзна. От чисто егоистични подбуди. Не ми се занимава да разказвам на хора, които не ме слушат, а започват да ме убеждават, че не съм права  newsm78  newsm78.  За мен самата. За моя живот. И за моите (за щастие вече бивши) диагнози.

Аз бях подпечатана от алопатичната медицина с обичайния израз "Това не се лекува, пиеш лекарства цял живот и всичко е наред. Не се притеснявай.". Послушах само за няколко месеца и след много тежките реакции, теглих една на медицината. Сега нямам въпросната "диагнози". Нали си съгласен, че с ЯМР не се спори - снимка преди и снимка след - едно време имаше, сега няма.... Така че по живо по здраво на медицината.

Ти си попитал по-горе какво правим като се разболеем. Ами аз откакто ползвам хомеопатия не боледувам. Изобщо от нищо. Факт. А за ваксините - страшна кожна реакция на 6 месечна възраст, която носих 33 години и доброкачествен мозъчен тумор на 28 годишна възраст.... И двете вече ги няма. Благодарение на алтернативните холистични методи и средства. Няма сила на този свята, която да ме накара да ваксинирам децата си. Няма.

# 1 115
Ако говорим за натрапване-погледни постингите на Марианка и Кристиян Grinning
Тука трябва да има опозиция нали?
Разбира се, но нека опозицията е интелигентна и начетена. Хубаво е да успява да скрива завистта си и тогава се спори с удоволствие. Иначе глупави сравнения с водопрпводчик и натриев хлорид са невероятно смешни.
Аз лично никого в нищо не убеждавам. Просто споделям научни факти и нещата, които съм чела много задълбочено и разсъждавала върху тях. Peace  Опитвам се да отговоря на зададените въпроси. Ако не съм компетентна, просто замълчавам. Мисля, че така е редно. По темата за аутизма, едва ли ти си най-компетентния човек тук. И понеже за пореден път се държиш нагло, предизвикателно и безочливо, мисля от тук нататък да подминавам постингите ти (и без това няма нищо смислено в тях). излишни нерви не ми се хабят, имам достатъчно труден житейски път.

За каква завист става дума?Съжаление-да,завист-не. Колкото за компетентността-разсмиваш ме. Смях се толкова на изказването за водопроводчика колкото и на твоето. Относно "научните" факти,които споделяш можем да поспорим колко са научни.Колкото до това как се държа-нагло,безочливо-дали да не потърсим мнение на модератор,защото ми стори,че обиждаш?.Мненията ни не съвпадат,но не виждам нищо нагло и безочливо Simple SmileИронизирала съм те за прекомерното ти самочувствие и твърденията ти,че с твоята докторска степен по химия си по-компетента от хората с медицинско образование.Разбирам, че не си съгласна с моите твърдения,но чак пък такава реакция и обвинения??!
Едва ли "твоите" източници за аутизма са по-компетентни от моите Peace Peace

# 1 116
Благодаря на всички,които изказахте мнение по моят проблем.Съжелявам ако съм предизвикала спор в дискусията.Ще помисля над всичко написано,благодаря още веднъж.Пожелавам на всички вас и дечицата ви здраве,всичко друго се постига!

# 1 117
Благодаря на всички,които изказахте мнение по моят проблем.Съжелявам ако съм предизвикала спор в дискусията.Ще помисля над всичко написано,благодаря още веднъж.Пожелавам на всички вас и дечицата ви здраве,всичко друго се постига!

Не се притеснявай - тука обикновено е така. Тоя спор край няма. Наистина най-добре е да прецениш сама на кого да се довериш - на лекуващите детето ти лекари или на някои от хората в този форум.

# 1 118
Ve$$elka, а ти като не се доверяваш на някой от хората в този форум, за чий дявол пишеш тук?
За да се показваш колко си велика? Или да показваш хората колко са тъпи и под нивото ти?
И стига с тези модератори и твърденията, че някой те обиждал.
По простата причина, че само не можеш да си защитиш твърденията търсиш помощ от модератор. ) Просто си смешна вече с твоите изказвания.
Всеки средно интелигентен човек може да си направи сметката, да помисли и да прецени какво точно да прави.
Тук никой, никого за нищо не агитира. Просто от време на време се появяват подобни хора като теб, да се бият в гърдите какви са, колко са умни и велики, а останалите колко са тъпи и ограничени. Ок, прави го, но пред някой друг и на друго място. Можеш да се пробваш да убедиш и хората, които имат деца с увреждане вследствие от ваксини. Дали ще ти повярват колко велика е медицината?

# 1 119
Ve$$elka, а ти като не се доверяваш на някой от хората в този форум, за чий дявол пишеш тук?
За да се показваш колко си велика? Или да показваш хората колко са тъпи и под нивото ти?
И стига с тези модератори и твърденията, че някой те обиждал.
По простата причина, че само не можеш да си защитиш твърденията търсиш помощ от модератор. ) Просто си смешна вече с твоите изказвания.
Всеки средно интелигентен човек може да си направи сметката, да помисли и да прецени какво точно да прави.
Тук никой, никого за нищо не агитира. Просто от време на време се появяват подобни хора като теб, да се бият в гърдите какви са, колко са умни и велики, а останалите колко са тъпи и ограничени. Ок, прави го, но пред някой друг и на друго място. Можеш да се пробваш да убедиш и хората, които имат деца с увреждане вследствие от ваксини. Дали ще ти повярват колко велика е медицината?

Не необходимо да се доверявам на някой тука за да пиша във форума Simple SmileДа не би случайно да съм поискала съвет как да си лекувам детето.То и го пишеше някъде-форумът не би трябвало да замести ходенето на лекар и мнениета тука да не се приемат за чиста монета.
Не,плаша ви с модератор,защото напоследък имах случаи на някой като не му оттърва да ме изказва на модератор- е и аз мога така.
Въобще не се тупам в гърдите-айде да не посочвам пак имена кой размахва докторски титли Grinning
М/и другото въобще не мисля да убеждавам някой-тука положението е неспасяемо,но това не ми пречи да си пиша Simple Smile

# 1 120
Аз лично никого в нищо не убеждавам. Просто споделям научни факти и нещата, които съм чела много задълбочено и разсъждавала върху тях. Peace  Опитвам се да отговоря на зададените въпроси. Ако не съм компетентна, просто замълчавам.
Но по темата за ваксините продължаваш да използваш клавиатурата?
Ти си инженер-химик, нали? В химическите заводи пускат ли да работят хора, чиято компетентност се свежда до "съм чела много задълбочено и разсъждавала върху тях"?

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 19:39 от cazaril

# 1 121
Ти си инженер-химик, нали? В химическите заводи пускат ли да работят хора, чиято компетентност се свежда до "съм чела много задълбочено и разсъждавала върху тях"?

Интересно ми е, на лекарите знанията им свише ли се спускат или и те са чели много задълбочено и са разсъждавали (някои)???   Thinking 

# 1 122

Интересно ми е, на лекарите знанията им свише ли се спускат или и те са чели много задълбочено и са разсъждавали (някои)???   Thinking 

Трудно ти е да разбереш каква е разликата между това да те обучава учител и да се самообучаваш?
Сега като се замисля, що ли се карат шофьорски курсове - я всеки да прочете в нета как се кара кола, да се качва и да тръгва... А що не и самолет - сигурен съм, че все някъде е описано как се пилотира - просто трябва да потърсиш Simple Smile

# 1 123
Но по темата за ваксините продължаваш да използваш клавиатурата?
Жалко, но не ти си човекът, който ще определя до къде се простират моите знания и кога, къде и как ще използвам клавиатурата. Гледам и двамата с дядо Мраз сте се регистрирали специално да се заяждате, предполагам връзката ви (с) Весела. Благодаря ви все пак, че ми направихте такава реклама тук, защото не си спомням да съм се била в гърдите какво и колко съм учила. Защото това си е мой проблем.
Аз май ще ви изпреваря и първа ще уведомя модератор за това, че се опитвате да дразните и провокирате хората тук, вместо да спорите интелигентно.
Между другото, Весела, аз съм ти простила, да ти прощава Господ! Защото не знаеш на кой какво му е отредено да изживее. Дете с аутизъм имам аз у дома, не ти, така че не е гордост да се чувстваш по-компетентен на тази тема. Исках да напиша това, преди да бъда изтрита, защото признавам, всичко написано в този постинг е спам, както и вашите постинги.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 20:38 от Мари_Анка

# 1 124

Е хайде сега. Значи и мен ме пъдиш от форума при такова положение защото и аз не бих се доверил сляпо на никой от хората в този форум. Значи и аз за чий дявол пиша тук, така ли?

Защо точно реши че щом някой не е съгласен с въпросната конспиративна теория счита че другите които я взимат за чиста монета "са тъпи и под нивото му"?

Абсолютно и така и трябва да бъде! Всеки да преценява за себе си кое е най-добро.

Тук никой, никого за нищо не агитира.

Позволи ми да не се съглася. Ако не беше въпросната агитация нямаше и аз да пиша. Ако никой за нищо не агитира темата нямаше да е един безкраен спор а щеше да има по едно единствено мнение - едното да е ЗА другото да е ПРОТИВ и точка.

Просто от време на време се появяват подобни хора като теб, да се бият в гърдите какви са, колко са умни и велики, а останалите колко са тъпи и ограничени. Ок, прави го, но пред някой друг и на друго място.

Ами не виждам аз да съм казал подобно нещо, не виждам и тя да е казала "ауу какви сте тъпи и ограничени" - ако съм го изтървал някъде - моля покажи ми. Май гузен негонен бяга - гледам че 2-3 пъти си употребила думата тъпи - съжалявам ако се чустваш такава (може би си руса и хората постоянно ти намилат това, което също е глупаво защото има много руси жени които мислят с главата си а не им служи единствено за да си "носят шапката").

Можеш да се пробваш да убедиш и хората, които имат деца с увреждане вследствие от ваксини. Дали ще ти повярват колко велика е медицината?

Никой не твърди че медицината е невероятно велика, но аз поне не мога да се съглася твърдението че ваксините са виновни за всички увреждания при децата за които говорите. И както споменах преди - възможно е да е направена грешка при поставянето на ваксината, възможно е и поради неправилно съхранение въпросната доза да е била кофти, възможни са хиляди неща които могат да се объркат и това не важи единствено и само за ваксините. Възможно е да се натровиш и да умреш от неправилно съхраняван салам от магазина. Или да ти стане нещо от прекалено наторени краставици. 100% гаранция и защита няма никъде. Защо продължавате да обвинявате ваксините като някакво творение на дявола не мога да разбера пък аз и вярвате на подобни щуротии че ваксините вече са демоде (като че ли това е рокля и се носи само тези 3 месеца после всички почват да се сочат с пръст и да те одумват че носиш нещо демоде), и че заради подобрените условия на живот вече сме защитени и единствено ВЯРА трябва да имаме.

Добре го беше казал в началото на темата един от участниците: най-добрата ваксина е тривалентната ВНЛ - вяра надежда и любов... вярвайте че нищо няма да ви хване, надявайте се и с много любов се отнасяйте един към друг даже и да стане - Господ е имал по-велик план за Вас и както се казва "всяко зло за добро" - имало си е причина затова даже да ни се случи нещо по-добре да се примирим (в случая да се разболеем от някоя от болестите против които е можело да се имунизираме), така ли? И защо смятате че ваксината е непробиваем щит и дава 100% гаранция че няма да се заразите? Ето затова е добре всички да са имунизирани, защото от подобни "дупки в имунизацията" (както се изрази Ve$$elka) тръгват епидемиите... или и те са мит и са нарочно пуснати от разните фармацевтични компании за да им се продават лекарствата и ваксините?

А ти си чела и разсъждавала по въпроса в продължение на 5 години по не знам си колко часа на ден? И при това си държала изпити по въпроса? И си имала практика при по-опитни и знаещи? Знанията не се спускат свише, но четенето на 2-3 книжка и гледането на 1 филмче не те правят особено компетентна да лекуваш чужди деца, виж твоите никой не може да те спре как да се отнасяш с тях.

Жалко, но не ти си човекът, който ще определя до къде се простират моите знания и кога, къде и как ще използвам клавиатурата. Гледам и двамата с дядо Мраз сте се регистрирали специално да се заяждате, предполагам връзката ви Весела. Благодаря ви все пак, че ми направихте такава реклама тук, защото не си спомням да съм се била в гърдите какво и колко съм учила. Защото това си е мой проблем.

Значи всеки който не е на същото мнение целта му е да се заяжда и провокира? Обидил ли съм те нещо или какво? Това че посочваме грешките във вашата логика ли ви дразни? Евала на cazaril за 2та примера - много ми харесаха - и с водопроводчика и с инструктора. И е абсолютно прав в случая, не мислиш ли? Или медицината прави изключение?

Защо не отговори на неговия въпрос за химическите фабрики а се заяждаш на тема кой кога се бил регистрирал и с каква цел? Трябва ли човек първо да е натрупал 200-300 поста в този форум преди да му се разреши да пише в тази конкретна тема?

Аз май ще ви изпреваря и първа ще уведомя модератор за това, че се опитвате да дразните и провокирате хората тук, вместо да спорите интелигентно.

Много те моля покажи кое е не-интелигентното дразнене и провокиране което съм направил аз? Или cazaril - моля те цитирай ме и ще го изтрия моментално. Прочетох си постовете точно 3 пъти и не открих такова.

Исках да напиша това, преди да бъда изтрита, защото признавам, всичко написано в този постинг е спам, както и вашите постинги.

Не мога да се съглася. Не виждам никакъв спам в НАШИТЕ постове. Твоя - да. Но нищо написано от мен или cazaril не считам че е спам. Да не би несъгласието с твоята гледна точка да се класифицира като спам?

Общи условия

Активация на акаунт