Пролетни сестричета радват ФЕВРУАРСКИТЕ мъничета

• 21 581
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Калоян още кашля  Whistling Възможно ли е да има дълбока кашлица, а да са му чисти гърдите, да няма Т. Страх ме е да не развие нещо по-сериазно.

Ей така е и Бужи и с доктора решихме,че чакахме 4 дни да мине от сиропи и може да слезе на долу, та затова АБ. Той го плюе, но все нещо и поема. Забърках му по 1чл мед, зехтин и ракия, уж за кашлицата. Ще си пропия детето  Grinning

# 91
  • Пловдив
Здравейте, мамчета  Hug

И ние сме в отбора на болните  Sad Вчера сутринта леко покашляше, като се прибрах имаше и хрема, а до вечерта вдигна и Т 38,5. Класика  Crazy За сега я тъпча с витамини и осцилококцинум, да видим какво ще стане...

Олимпия, дръж се...то един като се разболее и всичките се изреждаме, ама поне по-леко да го изкараш. Мен миналия път ме пропусна и по тоя повод вчера таткото казва "Руми, този път да тръшнеш майка ти" Whistling

С тия кашлици много гадна работа  newsm78 Руми досега не ми е кашляла и нямам опит с разните му там сиропи. Едната баба пък ме притесни, че можела да кашля и от глисти, но сега си мисля, че щом има и хрема и Т, едва ли ще са глисти  Wink Даже във форума прочетох как лекували дълго кашлица, мислели за астма, пък накрая се оказало, че детето има глисти. Направо ме хваща параноята, дано да не ви я предам и на вас!

За ТВ какво да ви кажа, аз не съм фен, ама свекито като дойде сутрин, ако Руми не е станала още, чете вестник. А като стане и закуси, веднага се пуска телевизора и цял ден си работи и излъчва вредни лъчения. При това Руми изобщо не му обръща внимание, но стои на 20 см от него. По едно време беше фен на Том и Джери, ама позволявах най-много 30 мин да гледа, после следобед пак 30 мин и вечерта, ако много ми се примоли пак 1-2 серийки. Сега обаче ги е забравила тия филмчета и не иска да ги гледа, иска само книжките да четем (пак Том и Джери - има едно списание такова, като комикс).

Айде, че стана дълго...

# 92
Здравейте   Hug Аз ставам май много редовна  bowuu
Кате78 и за теб си мислех по повод гостуванията ни по Пловдив  Hug ,ще вземем да заформим една срещичка,само да се постабилизира още малко времето  Peace
А по повод глистената параноя  Grinning незнам защо ,но и мен от скоро нещо ме е връхлетяла  Confused /не си ми я вкарала ти  Peace  Hug / Четох една тема в Доктор Nivea baby за детенце,което при приемни изследвания за ясла откриват глисти,та взе,че ми влезе мухата.Мнението на лекарката е,че са още малки,а и при нас няма никакви симптоми,ама аз си го превъртам в главата  ooooh! Вили много обича да си играе по пясъчниците и като нищо,колкото и да се бършем и мием,може да се лепне нещо  Sad А това пък за кашлица свързана с глисти за първи път чувам и ми е интересна връзката между двете  Rolling Eyes
На борещите кашлицата да споделя,при нас досега добре е действал Hustagil-a/с извлек на мащерка/,още след първо покашляне започвам да давам по 3 пъти на ден и засега все е било с ефект  Praynig  Peace
Също познатата ви отвара от ябълка,картоф и лук,това не се е налагало да прилагам,но бих пробвала  Peace
При мен вече веднъж споделих,че безотказно действа GeloMyrtol forte/капсули/,предписа ми го преди време педито и вече си го взимам без рецепта,когато усетя наченки на кашлица и след 2 приема усещам подобрение  Peace
mama-eli и Вили от скоро е голям фен на Danonino,заради него може и хладилника ни да се развали  ooooh! само ходи и го отваря и вика "Дайй,кремчеее" и тя сама се справя с по 2-3бр,слагам и ги в по-голяма чашка и гребе и се облизва като коте  Grinning
До скоро от мен  Hug

# 93
  • Букурещ
Момичета, здравейте!
Дони, Стефанийка, и аз в Пловдив живея на 10 минути пеша до Гребната. Тук съм тази и другата седмица, ако някоя идва- свиркайте за среща!

# 94
Запис!
(Не мога да смогна)

Олимпия, бебка е страхотна! И мен ме размаза снимката, на която спят с Коки двамата в профил...  Heart Eyes
Дони, бравос за "редовността" - само така!
Мериа, как така в Пловдив? Там ли сте се преместили, или аз нещо съм изуснала нишката?

На всички дечица - скорошно оздравяване.  Hug
Тея беше през уикенда с повръщане и разстройство (ужасно!!!  ooooh! ), но днес вече я прартих на ясла. Днес  беше първият ден в яслата без памперс - няма регистрирани произшествия  Wink  - Сухи гащи, сухи панталонки...
Телевизия не гледа, филмчета-също (изкл. "Мечо Пух" - не повече от 20 мин.),но за сметка на това не пропуска "Пей с мен". Взима нещо в ръка - фулмастер, химикал, шише - и започва да пее... заставайки пред ТВ така, че да не гледаме какво става там, а нея  Crazy

# 95
Привет на всички!

Пак има доста болнички. Аман от болести... Като си помисля, че и нас това ни чака сега зимата..... На един преглед лекарката ми каза, че децата боледували до 12-13 пъти в годината като зимата по-често.  Бързо оздравяване на всички малки и големи!!!

Това със сополите в градините е навсякъде. И тук всички деца са сополиви. Къде ги бършат, къде не. Един ден си взех Габи със сополени мустаци. Размазвало си милото сополите под носа и явно после си играло с пясък и пак се бърсало – та беше страшна картинка, но явно учителките са си свикнали на тези гледки и не им идва на ум да ги обършат. Вчера цялата й блузка пак беше в синя боя, че дори имаше две зелени петна по лицето.

По принцип в къщи не гледаме много телевизия, така че и Габи не гледа много. Има две любими филмчета – In the night garden и Blue's Clues. Много обича да гледа реклами съм забелязала, а и да пее също. Често иска да й пусна музика. Знае много мелодии на английски и български песни и ги тананика много вярно. Пее като си измисля думички приличащи на тези от песничките. Получава се нещо подобно на клипа - Ken Leе.  Joy

# 96
Честит рожден ден, Олимпия! Да си много здрава, щастлива, усмихната!
 Весел празник!

# 97
Честит празник и от мен!
Много прекрасни преживявания, за които да си спомняш в дълбока старост, пожелавам!

Сашо кашля , но освен на педиатър ще го водим и на алерголог. Имам сериозни съмнения за реакция към хлор. Баба му и аз имаме, а като гледам симптомите явно и той има. пфууу

# 98
Честит Рожден Ден, Олимпия, желая ти да имаш всичкото щастие на света!

# 99
ОЛИМПИА, МНОГО ЩАСТИЕ, РАДОСТ И ЗДРАВЕ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ ОКОЛО ТЕБ!!!! БЪДИ ВИНАГИ УСМИХНАТА, ЛЮБЯЩА МАЙКА И МНООООООГО ОБИЧАНА СЪПРУГА!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 100
  • БГ
bdbaloni    ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ОLIMPIA!!!    baloni    Желая ти много здраве, щастие, любов и късмет!!!  bdbaloni

Мериа, ще е чудесно да се засечем всички в Пловдив и да си направим срещичка! Незнам за този месец, но през м.май ни предстоят поне три ходения - годишнината на татко, абитуриентска на племеника и моя годишнина от завършването на средното образование.

mama-eli, Марти не е фен на Данонино, но аз съм и му купувам, когато му се мръщи, а вече съм го отворила си го хапвам с кеф!!!  Joy  При нас засега има само буквички, ей, опасни са тези от Данон, какво ли не измислиха само и само да им купуваме продуктите!

Катерина78, хвърли ме в размисъл с тези глисти!?! Снощи споделих с татито и той - о, ами аз съм забравил да ти кажа, но снощи Марти скърцаше със зъби   Shocked  ужас, доколкото си спомням това също е симптом за глисти, ще започвам и аз да ровя. Днес пък прочетох за нов бум на салмонелоза в града,  Twisted Evil  вече се чудя как и от какво да се пазим!?!?   ooooh!

Хайде, чао от мен, желая ви хубав ден!!!   bouquet

# 101
Олимпия, да е Честит твоят Ден Рожден с много обич осветен! Бъди здрава и все така лъчезарна!

Добро утро, момичета! Трети ден децата са на детска, а аз днес спах до 9:40  Mr. Green  Не ми се беше случвало отдавна /обикновено ставаме в 6:30ч, когато Рони ни събужда   Crazy /. Вчера Ронито се върна с кихавици и леееко потече нослето  #2gunfire  не се ядосах - НАПРАВО ПОБЕСНЯХ! Изкомандвах мъж ми да пита ЗАЩО детето е в това състояние и има ли хремясали деца. Естествено, казали му, че няма  Crossing Arms  Сложили я да спи до радиатора даже, а той - ми то точно това не трябва! Тя нали ни прави пристъпи от сухия въздух от парното. Та, явно това е проблемът и дано не се влоши.
Аз съм се разкиснала като пате в локва и не ми се учи  hahaha  Два дена просто почивах, една приятелка дойде вчера на гости и цял ден приказки, така се разтоварих  Flutter  Нооо днес вече няма мърдане  Mr. Green 
Стана ми интересно, че се заформят повече мами за Пловдив, а има и за Плевен  Flutter  Дай Боже да мога да отскоча до Плевен и ще се видим! Не съм ходила от две години и много ми е примъчняло /там живее половината ми рода/.
Руми, чудесно е, че детето има музикален усет. Следи я, може пък и нея да я гледаме по ТВ един ден  Heart Eyes   А относно болестите - аз що си мислех, че там не боледуват толкова  Laughing  Май много филми гледам  hahaha
Игси, и на вас не ви се размина тази зима откъм болести  Rolling Eyes  Толкова съм станала параноична вече...
Донинка, на Сузи й изписаха за алергията ГелоМиртол и Ксизал. За два дни й изчезна кашлицата /тя беше от един месец така/. Много съм доволна  Peace   Ксизал вече го изписват вместо сироп Ериус /той бил отживелица/. А Данонино ни беше фаворит миналата година, намалявайки кърменето й купувах често /не искаше никое друго кисело или плодово мляко, а прясно тогава още не давах/. Скоро не сме взимали и сега ме подсещате  Flutter
Детски филмчета Ронито не гледа, в яслата им пускат Пчеличката Мая и това й е, но Реклами с деца или анимирани много обича. Поглежда като има "Кой е по- по- най-" и "Бонбон", но по-скоро ги слуша, отколкото да гледа. Сузи пък ми гледа още от 7-8 месечна ТВ и стои като хипнотизирана пред екрана, някой път много ме нервира с това. Казвам й: Стани, раздвижи се, дивей, играй си, какво е това целодневно висене пред ТВто!  Shocked  И като я размърдам идва при мен до компа и почва да зяпа пък в Монитора  ooooh!  и да ми се моли да играе. Ааа, не, никакви такива. Когато ми помага или си играят с Рони, после я пускам на Барбенски сайтове да си поиграе  Flutter
Айде да спирам, че стана дълго! По-късно като ми писне да уча пак ще драсна някой ред  Mr. Green

# 102
Ей, мами, сега прочетох за глистите, та да напиша и аз нещичко.
Аз съм скърцала със зъби много като малка и са ми правили какви ли не изследвания. Нямало ми е НИЩО. Много често скърцането със зъби е афект от преживяното през деня, детето изживява чрез съня си нещо, което го е развълнувало през деня. Често се случва при по-активните деца, Сузи също ми скърца със зъби. При зъбоникнене и дразнение на венците също се получава. Питала съм и зъболекарката ни за това и тя ми каза, че при някои хора това е толкова засилено, че им се прави гумена отливка, която си слагат в устата, за да спят с това и да се предотврати счупването на зъбите, това е силен натиск на челюстите една в друга, затова се чува настръхващия звук на скърцането  Mr. Green  Аз също съм се усещала, но отдавна беше, че в съня си толкова силно съм си стиснала челюстите, та направо се събуждам с болезнени зъби.

# 103
Рибката, преди да тръгнеш, да се обадиш  Peace

Бужи също скърца със зъби, мислих,че има глисти, даже му давах сурови тиквени саз се успокоих чак,когато му направиха изследванията за 2 годинки  Peace

Аз съм се разкиснала, снощи имах Т, сега ми е отпаднало, боли ме кожата, точно като при грип. Пия какво ли не, че не ми се  тръшка болна, най-вече заради Божидар. Той едвам приема АБ, с пазарлъци и мъка  Tired

Записах си час за фризьор за утре, дано съм ок. Искам да се подстрижа, да променя нещо, въпреки,че нямам идеи как. Аз съм мъката за всеки фризьор  Twisted Evil А утре вечер имаме плевенска форумска среща и трябва да съм здрава и красива  Flutter

Данониното при него е Дидинчо, тати го купува след работа  Laughing

# 104
  • Пловдив
Олимпия, честит рожден ден и от мен! Пожелавам ти здраве и още много щастливи мигове със семейството!
Кате78 и за теб си мислех по повод гостуванията ни по Пловдив  Hug ,ще вземем да заформим една срещичка,само да се постабилизира още малко времето  Peace
Доника, Мериа, Стефи, ще се радвам да се видим на живо...между другото снимката от аватара ми също е от гребната  Wink Ето и няколко снимки от зоопарка там

Ние ходим на гребната обикновено в неделя, ако е хубаво времето. Да си разменим телефоните на лични, че вкъщи нямам нет  Peace
Ето къде и какво четох за глистите
http://club.biberonbg.com/read.php?14,140081,140104,report=1
http://www.lekar.bg/news-56/info-316
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/81076010.htm
http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/292/color/4/cat/19 - в този сайт пише, че:
"Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето.(В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат със зъби през нощта, но това не е така.)
Това за скърцането и другаде го четох, отрекли са го вече, така че споко  Peace

Руми за сега само покашля и е със ужасно запушен нос, въпреки Стеримар-а и капките, иначе температура почти не ми е вдигала, но в петък ще я водя на доктор, да видим какво ще каже Tired
В 4 часа сутринта ми пееше "Зеленчуци, който не яде...", а аз викам "Спинкай, Руми", а тя - не искам да спинкам  Crazy После ме вдигаше през 5 мин. за вода и пие по 1 глътка. И сега аз  smile3507, ама какво да се прави, болничка е и угаждам Tired

Общи условия

Активация на акаунт