Отговори
# 120
Добро утро и от мен  Hug
ina.gg добре дошла   bouquet
Крисси, аз пуша сутрин по 1 цигара с кафето  Embarassed Embarassed Embarassed така бях и предната бременност, само последните 3 месеца не пуших изобщо и не пиех кафе, просто защото не ми се пушеше... Като спрях да кърмя пак си ги пропуших все едно, че не съм ги спирала  Embarassed Embarassed  Embarassed

# 121
  • София
Сев, благодаря ти, много сме пораснали наистина, на мама душичката.
Lauren, честито момченце!Аз ще знам какъв е пола на бебчо след 2 седмици, тогава съм на ФМ при Марков!
ina.gg , добре си ни дошла! Винаги приемаме още мами, колкото повече, толкова повече, нали!
Elichka_mama, ти си на спагети, аз довечера имам поръчка пица да правя.........но и тараторче ще има! Laughing Laughing Laughing LaughingА и аз не обичам спагети, по точно не обичам некаква паста!
Kpuccu, аз от както съм бременна не понасям нес кафе, а преди само такова пиех, ох.....и пушех а сега само като се помисля за цигари и дум от цигари и ми прилошава, не мога да си представя че съм пушила някога.

Днес чакам резултатите от изследванията, стискайте палци!

# 122
  • София
Ина, здравей! Следващия път може наистина да ти пуснат един секрет за изследване. Но това и кръвните изследвания не се правят всеки месец (поне аз така знам а и така пишеше на брошурата от болницата какво ми включва ЖК). То пази боже всеки месец да ни точат кръвчицата Sick Урината май само се изследва всеки месец.

Lauren, честито синче Simple Smile Аз си мислех, че е много рано за това. Аз ще съм 12 г.с. когато ми е часът във Фемина и не мислех, че и пола ще видим. Толкова е вълнуващо. Моя мъж се надява на щерка Simple Smile Ти при кой доктор ходи? И с коремен ехограф ли те гледаха?

Мен не ме сърбят нито гърдите, нито корема. Но и вие сте по-напред с материала. Едва вчера влязох в 10 г.с. Може и аз да почна да се дръгна. Но този сърбеж определено означава суха кожа и трябва да вземете мерки за да не се нацепите. Някой беше споменал, че единственото, което го е успокоило е чист зехтин.

Криси, пожелавам ти сили да оставиш цигарите Peace Аз преди няколко години пушех много (лягах си и ставах с мисълта за цигара Blush) и един ден си направих равносметка, че от този навик нищо положително не извличам за себе си и само си вредя и ще е много късно за равносметка ако чакам да се проявят последиците от неразумното ми поведение. Това си го мислех пушейки последната си цигара. Загасиях я и повече не запалих. Установих, че когато човек наистина иска нещо не е трудно. Но ако цигарите се спират само защото трябва а не защото човек сам го е пожелал, много е трудно и ефекта обикновено е временен. Иначе никой няма право да съди другите за избора, който правят. Peace

Домакинските препарати се забраняват (някои де) не само за да не ни става лошо, а защото повечето са токсични за бебчетата. Вдишвайки изпаренията им токсините преминават през кръвта и стигат до бебетата. Така че умната. Или си намерете препарати, които не са опасни, или някой друг да чисти. Пожелавам ви последното Whistling

Сисилия, ти да не живееш около Плиска някъде? Да не сме комшийки Simple Smile

# 123
  • София
Здравейте  Hug

Еха, вече започнаха да се виждат какви ще са бебоците-сини или розови. Mr. Green

И мен ужасно ме дразни цигарения дим, просто започвам да се задушавам. И аз отказах нес кафето поне засега, но след време ще се пробвам пак.

Щом ви сърбят коремите значи растат и кожата се опъва. Трябва много мазане.
Аз днес в обедната почивка съм намислила ходене до аптеката за витамини и крема на Авент против стрии, и някое масло на Икаров.

Леле, сега ми се приядоха спагети. А таратор така и не си направих снощи, но брат ми дойде и ни приготви страхотна салатка.

За секса: през първата ми бременност мъжа ми почти не искаше да правим секс. Беше го много страх да не направим нещо на бебето, респектираше се от корема ми и въобще....Е, в 5-6 месец бях пощръкляла и нямаше как да ми откаже, но като цяло се въздържаше. Така че, всички мъже възприемат различно състоянието ни. Сега като че ли е по-смел. Но пък лекарката забрани до края на 3 месец.

И аз досега не съм правила изследвание-само 2 ехографа и микробиология ми взеха.

# 124
Благодаря ви за отговорите, аз не го правя просто споделям, че ми е доста трудно. Hug

# 125
  • София
Kpuccu, не се тревожи, не е лесно да ги откажеме пустите цигари, аз ако не ми се гадеше толкова щях да се видя в чудо...ние сме с теб! Мисли за бебчо!
Elichka_mama отговорих ти на съобщението, дано си го получила!

# 126
Благодаря, че ме включихте, бременността ми е да кажем първа, тъй като миналата година преживях спонтанен аборт съвсем на ранен етап, когато не беше ясно още дали има бече в яйцето...

А кога най-рано се вижда пола на бабчето? Гледам някои мамаи са ходили на фетална морфология във "Фемини" и аз се записах, за 15-ти май, лекарката ми каза да се запиша между 10-ти и 25-ти, та въпроса ми е, не е ли рано сега или  newsm78, защото до колкото разбрах се ходело между определени седмици, а може и аз да съм в грешка, изведнъж много нови неща накуп ми се струпаха и съм объркана  Blush

mylili то мен и без туй всеки месец ще ме боцкат, тъй като имам Хашимото и нивото на хормона на щитовидната жлеза трябва да се следи много стриктно, та това не ме плаши.

Имам и още едно въпросче, до колко е нормално да  ме попоридърва коремчето, пия Магнерот по една таблетка сутрин и вечер, болките не са нетърпимо силни, но като опъване и някак си тъпи, не мога точно да ги обясня и все са отляво, отдясно веднъж не ме е заболяло. С гърдите не ме сърбят, само където са се понадули и като че ли през повечето време ме болят, отвреме навреме по-помалко, а понякога се засилва.

А и сънувах цяла нощ как ми се яде тортичка от Неделя))) една колежка минлата седмица имаше рожден ден, та ни черпи с такава, и явно ми се е загнездила подсъзнателно... но пък както казват, че на бременните им се дояждат някакви страности, досега не ми се е дояло нищо странно.

# 127
аз нали съм забравана  #Crazy
днес на мен ми точиха кръв Sad дано всичко е ОК, много ли време имаше да излезнат резултатите? защото тази от центъра ми каза че щяла направо на лекаря да прати резултатите, нямало съм да ги видя.... а ми е много любопитно, а и се притеснявам да не ги забута... да знам кога да почна да ги тормозя да разбера дали всичко е получено  Embarassed
ina.gg здравей и добре дошла сред нас   bouquet Hug леко бременеене ти пожелавам
trixy мерси получих го много си мила  Hug  bouquet бая се порових Simple Smile

# 128
Здравейте  Grinning
Вчера забравих да ви кажа ,че бях на преглед - бебето вече е 135гр.,около 10см., и най- якото  е ,че се виждаше в профил и се видя очертание на челце,носле - ох много готино беше  Heart Eyes и на мен ми взеха кръвчица и урина - също ми казаха,че резултатите ще станат утре и ще бъдат направо при доктора. Ааа записах си час за ФМ при д-р Марков за 13.05 - последния възможен беше 09.05. Днес пак ме цепи яко главата аз вчера все едно си знаех,че днес ще ме боли и питах доктора може ли да пия аналгин - каза можеш.Та сега се чудя да пия ли да не ли  newsm78 ама ако не мине от кафето ще пийна. Мойто кръвно все си пада - и вода пия и кафе пия и не и не - пак си пада  Close Мен още не ме сърбят гърдите ама като гледам при вас как е ...
Еличка ако може да ми цъкнеш на лични да кажеш каква ти е колата - аз ще те разпознавам по снимка  Laughing и само да уточним час.
На всички сега дошли мами - добре дошли   bouquet
Сега отивам да си дочета какво сте писали и после пак  Laughing

# 129
Ето за добро настроение и по-лек работен ден, на работещите мами)))

http://www.youtube.com/watch?v=0bg5T6NHkC8

# 130
  • София
Еличка, моите изследвания на кръвта станаха същия ден следобеда. А урината става за 30 мин. Само незнам дали има някаква разлика в работата на лабораториите.
Инче, няма да се притесняваш за миналогодишната загуба. Аз преживях абсолютно същото, но сега си мисля, че нещата са различни. Така поне го чувствам. Желая ти лека бременост и живо и здраво бебче през октомври Simple Smile Колкото до новата информация, ами и мен ме затрупа лавинообразно. Объркващо е защото всичко е ново за нас. Първия специален скрининги се прави между 11-14г.с. Някои го пропускат. Следващото изследване  май беше към 16-18г.с.
А това придърпване на корема незнам дали е същото нещо, на което аз казвах "боцка ми". Обяснявах си го с разтягане на матката. Въпреки че не беше точно болка. Аз пиех нош па. Безвредно е.
Енигма, супер изживяване си имала. Леле, кога и моето бебче ще стане толкова голямо Simple Smile Имай предвид, че това, което си мислиш, че е ниско кръвно може да се окаже ниска кръвна захар. И аз си мислеж че имам ниско кръвно но ми го измериха точно когато ми прилоша пред кабинета. Едно бонбонче може да оправи нещата. Аз светнах направо, когато изядох една вафла.

# 131
Ето и още нещо:

http://www.lennartnilsson.com/child_is_born.html

mylili сродна душа си, значи))) Ами не мога да го определя като "боцкане", "придърпване", аз също си мисля, че е от разтягане на матката, но... съмнението винаги остава... а за нош-па-то моята докторка каза, че ако стане "по-нетърпима" болката да изпия директно 2 таблетки. Но все още не ме е боляо толкова силно, че да е нетърпимо.
Само не разбрах за пола на бебчето, кога се определя?
А м/у 11-та и 14-та г. с. какви са излседванията?

# 132
Ехаааааааааа,ама вие наистина сте много пъргави.
За секса искам да кажа ,че  предишната ми бременност почти докрая сме го правили е не всеки ден де ,ама..........Докато сега нали щяхме да имаме близнаци и една вечер точно докато го правехме прокървих ,доки каза ,че не е от секса ами просто едното бебче е заминало ако мога така да кажа,но сега някак си ме гони един страх.Получило се е съвпадение че точно тогава е станало ,но все пак.Инче той мъжа ми все иска,аз съм тази дето се дърпа,понеже предишния път не съм го лишавала.
ina нормално е да те придърпва коремчето,поне моя доки каза така,това било от разширяване на матката и органите се наместват сега за да направят место за матката.А това дето пиеш не е ли магнерич?аз също го пия.
За сърбежа и мен ме сърби здраво кожата направо като почна да се чеша на черти ставам ,знам ,че небива ама направо ме влудява тоя сърбел.и най вече гърдите и зърната и преди бях така и сега явно пак.
Ние понеже вече имаме момиченце и сега някак си ми се иска да е момченце,но това е Божа работа.Таткото е без претенции и преди и сега или просто го е страх да ги каже гласно.но като съм го питала казва "каквото и да е".И то си е така,но вие нямате ли си едно такова усещане какво ще бъде бебто ви?Аз преди си знаех ,че ще е момиче просто го усещах,сега си мисля че ще е мъж.просто симптомите ми са различни от преди ама знае ли човек?
Айде ние като се наспим и излизаме на разходка.Ще се наразхождаме и заради вас мамчета дето сте затворени из разните там скучни сиви офиси.Съгласни ли сте?

# 133
mylili ок тогава ще им дам 2 дена аванта и в понеделник ще почна да ги тормозя Simple Smile дали са пратили всичко или не.... леле какъв трън си вкараха в гащите като ми казаха че не можело да ми ги пратят и на мен (а аз щях да си доплатя за пращане по емайл-а) доктора ме бил пращал, не съм си плащала аз изследванията затова не можело... Той щял да реши дали да ми ги покаже.... егати глупостите.... ще ги държи в тайна от мен все едно....  #2gunfire
ina.gg аз за съжаление не мога да отварям такива сайтове в работата, като се прибера довечера ще надникна Simple Smile а това в 11-14 е фетална морфология, прави се и в 18-23 г.с. и в 28-32 г.с., ама пише, че май тази 18-23 е най-подходяща, защото за първата бебето е малко, а при втората бебето вече е по-завършено и са му по здрави костите (поне така разбрах от това което четох че калцирането било по завършено... "значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения").
аз ще се опитам да се вредя за около 19-20 седмица, дано да има часове... чакам да стане 2 да почна да звъня за час Simple Smile
Така че Ина, ако мислиш да си правиш ФМ при д-р Марков, трябва от сега да записваш час, че са му чак за май  Wink

# 134
  • София
Ина, и аз имам същите придърпвания и при мен са предимно от ляво.  PeaceПий но-шпа, за да не ги усещаш. Магнерота не ги премахва. И аз в повечето време си ги търпя, но понякога като имам повечко ходене пия по едно но-шпа. Важното е матката да е спокойна.

Между 11-14 г.с. се прави ранен биохимичен скрининг - взимане на кръв и Фетална морфология - гледане на видеозон.

Енигма, как твойто бебче е вече 10 см??? newsm78 Аз съм в 10 г. с. и преди 2 дена беше 3 см. Нещо много ми се струва или пък толкова бързо растат?

Общи условия

Активация на акаунт