Отговори
# 105
Здравейте мацки. Като се организираме за събота Гери струва ми се, че аз бих могла да те взема от Надежда (стига да искаш).
Училището за бременни е много полезно нещо и забавно, а правилното дишане е изключително важно. АЗ не бях посещавала, но бях попаднала на преразказана лекция, а и на обясненията на вече раждала мама -  е наистина ми помогнаха.
За повръщането вече отминава да чукна на дърво (само срещата с пастата сутрин е гадна  Sick), но в ной - кошмарния период единственото което ми помагаше беше дегана.
Не знам аз ли не съм в ред, но ми се струва, че мамите, които сме минали вече веднъж по тоя път не се впрягаме толко много. Реално погледнато всичко около нас е вредно, но също толко вредно е ако се опиташ на едно дете да му създаваш идеалната среда, защото после няма да е подготвено за несъвършенния свят, който ни заобикаля.
Гери аз също ям кренвирши и пастет и майонеза ми се прияждат толко много, но от тях се въздържам. Обаче с кренвирши и кашкавал си мисля, че ще мога да карам бая дълго време, без да ми се прияжда друго  Mr. Green

# 106
Може би си права за това че не се впрягаме защото знаем какво ни чака, а първият път не се впрягах защото не знаех какво ме чака hahaha Нямах нет, не четях книги умишлено гледах само такъв е живота и си изплаквах очите hahaha
manana ще се радвам ако се разберем нещо и да си правим компания натам Simple SmileАко искаш пиши ми къде и кога ще ти е удобно и с каква колаще си за да те позная аз няма да нося червен карамфил hahaha

# 107
Здравейте,мами!
И мен много ме болят гърдите.А след работа,вляза ли в колата започва да ми става лошо.Чакам с нетърпение 12 седмица с надежда да ми мине. Praynig
Тази вечер си направих каша от коприва,ама като споменахте крема-сирене... утре ще си взема. eat Хапвам по малко и често.

# 108
аз за съжаление нямам възможност в работата да ям начесто Sad опитвам е поне по 2 ябълки да ям, една преди обяд и една след обяд  newsm78
ми аз си купих сутиен за бременни, които е като на баба сутиените, но е памучен и много удобен.... нося и едно памучно потниче, с което също ми е много удобно...
но спя гола, много рядко слагам пижама.... да не кажа никога, сега приятеля ми се кара тези дни че е студено да спя с пижама ама аз се дърпам Simple Smile
после що все ме иска нали  Crazy аз като само му се връткам напред назад гола и цяла вечер да спя до него Simple Smile
и другото го забравииииииииииииииих... уж отивам да се къпя и да спинкааааам Simple Smile лека и мека от мен  Hug

# 109
Момичета извинете за спама oops.
ninka maslinka - изчисти си пощата че не мога да ти пратя нищо на лични, мерси  bouquet.

# 110
Megche, и аз съм с нисък хемоглобин и пия желязо.И с първата бременност бях така- пиех по две хапчета малтофер на ден и го поддържах на долната граница, а сега и детенцето ми е с нисък хемоглобин.По- добре си пий хапчетата, отколкото да разчиташ на спанак.
Поздрави
Здравейте бъдещи мами на октомврийчета!  WinkСлучайно се зачетох в темичката и ше си позволя един съвет към  вас, тъй като преди почти две години станах мама за втори път! И аз съм минала през доста проблеми, съпътстващи и двете ми бременности.....
Та по повод на хемоглобина и спанака.....Спанака в момента , както и другите зеленини са пълни все още с нитрати и ползата от него, всъщност май е повече вреда! Той далеч не е единствения хранителен продукт богат на желязо. Поразровете се из нета и вижте, че лещата води класацията, също и в червените меса има много желязо, а и качественото червено вино спасява положението, но при вас е изключено Naughty Ако все пак ви се хапва зеленичко, поразходете се на открито и си наберете коприва, която също изобилства от желязо!Полезна е както и прясна готвена, така и запарка от нея като чай, може да изсушите за по дълго време, може и измита и нарязана във фризера да съхранявате, въобще варианти много....
Също моя приятелка ядеше суров сусам за повишаване на хемоглобина през бременността, който също е богат източник на желязо, но не знам дали е сред първите в класацията.От нея знам, че го купуваше от женския пазар.

Иначе Ел е права за приема на желязо ако положението е по-тежко! Надявам се да съм била полезна.
Щастливо бременеене и леко и безпроблемно раждане . Желая сладки , здрави бебчета на всички smile3522

# 111
Ехоооооооооо има ли ранобудни мами?
Наистина тези които сме го минали вече тоя път не се шашкаме толкова много ,ама пак си е притеснение дали всичко ще е наред .......
Аз да се похваля и при мен гаденето отминава е не съвсем ама не е както беше,но месо все още немога да ям.За черния дроб (отново)знам ,че не е препоръчителен тъй като има много витамин А,което небило особено полезно точно сега за нас.А за неговите производни(пастет)не е много сигурно от какво е направен.
elli78 ,ти нали си от русе при кой доктор ходиш,че както пишеш ми прилича много на моя,мойе пък да се засечем някой път newsm78
Мен също много ме сърби кожата - гърди ,бедра,корем-и явно лосиона не ми върши голяма работа и ще го сменям предишния път ползвах гелчето на jonson,и бях много доволна ама  не маслото ами гелчето
Днес обещава да е хубав ден ,което много ме радва ,защото най-накрая ще се поразкършим из парка.От няколко дене сме си в къщи и имам чуството ,че съвсем се омързелявих hahaha,нищо не ми се прави ,а има какво  newsm79 1ironing wash hang 1dishes
Хаиде ,че пак се заплеснах ,ама не бях писала скоро ,а вие гледам ще минете в нова тема вече Joy
Лек,слънчев,усмихнат и успешен ден ви желая
Добре дошли на новите майчета newsm51 smile3525

# 112
  • София
Здравейте и добро утро и от мен  Grinning
след малко отивам на лекар с една приятелка,че и закъснява вече 14 дни за да видим какво и има. за съжаление тестовете,които направи са отрицателни  Sad жалко,много бих искала с нея да сме бременни по едно и също време - познаваме се от деца. И тъй като няма да издържа до 15-ти чак до другия преглед мисля да направя един ехограф,да видя бебчо  Heart Eyes
shareez, приятна ти разходка
n_aleks76,при мен гаденето като че ли отмина,а съм в 9-та седмица. май ядене му е майката  Embarassed
Ванче, моя мъж твърди упорито че иска момиченце,ама аз и така съм му обещала де  Wink
Еличка, благородно ти завиждам. За мен секса май ще си остане мираж... Не ще и да чуе даже  ooooh! А то май каквото ти отказват най ти се иска  Sad

За срещата,няма ли някой около плиска? ако има място в колата на мамите от младост,може ли да ме вземете и мееен  Grinning моляяяя
Айде слънчев и усмихнат ден на всички,аз отивам да гледам бебо и съм ухилена като зелка  Party

уф,не можах да се оправя с тея цветове,извинете  Hug

# 113
Добро утро и от мен мами Simple Smile
аз не знам утре дали ще имам много време да пиша, така че който иска да ходим заедно да пише....
sisilia би трябвало да има място, защото засега само Енигма и Галя проявиха интерес Simple Smile все 4 човека ще се поберем в колата Simple Smile Пишете на лична и си кажете и телефоните, аз ще ви пратя моя и ще ви обясня как изглежда колата Simple Smile
аз мислих към 13.30 да взема мамите от окръжна, а после теб в 13.35-13.40 ще те вземем от спирката на Плиска ако искаш Simple Smile ако ви се струва късно можем да тръгнем и по-рано Simple Smile но айде това ще се разберем като видим кои ще сме Simple Smile
shareez ауууу ако знаеш как ти завиждам благородноооооо, аз само гледам слънчицето през прозореца на офиса  Cry
а аз тези дни не се мажа хич, и усещам как ще цъфна, ама пуст мързел  Embarassed

# 114
  • София
Добро утро, мамчета!
Elichka_mama, не се притеснявай не си сама, аз също гледам само през прозореца слънцето, така е всеки ден.
sisilia, успех при лекаря! Всички се вълнуваме при всяка следваща среща с бебчетата.
За секса, много ми се прави от както съм в 4 месец и успях да убедя таткото че няма да навреди на бебчо, така че не мога да се оплача от липсата на секс.
За препаратите, мислех че ще ми става лошо от миризмата на Доместоса, но съм грешала и мия без ръкавици, защото не ми е удобно с тях, но трябва да се замисля да започна да ги ползвам.
Имам уството, че таратора е най - големия хит сред нас, нали!!!!!!!!Голяма благинка! Ям всеки ден!
И снощи за първи път се намазах с мехлема с маста и невена след като си взех душ, много добре подхранва и дано има ефект, чееееееееееее стрии не искам.
Хайде успешен ден от мен!

# 115
Момичета да ви се похваля, засега и не на 100% чакаме момченце! Бях на първата фет. морфология във Фемина, всичко е наред с бебока и е много подвижен, през целия преглед не спря да шава, и таткото беше с мен. Двамата наблюдавахме и изживяването направо беше неописуемо... Grinning

# 116
Lauren супееееер, искам и ааааз... аз пак забравих да се запиша... мен чак май ще ме огрее Sad ама нищо ей сега се обаждам да си запиша час Simple Smile
аз вчера ядох спагети, щото мъжа си поръча и докато четох за тараторчето цяла вечер и лигите ми текоха.... а не си бях купила краставица и ме беше яд... сега първото нещо е да мина през пазара за краставици  Laughing

# 117
Здравейте, момичета!
mimisofia и аз мисля, че лазерът е много добра алтернатива, то май нищо друго не оправя очите на 100 %.
trixy, радвам се, че прегледът е минал добре. Ама вие сте много големи станали, браво!
Elichka_mama, това със събуждането посред нощ, за да си чешеш гърдите и на мен ми се е случвало. Така ме сърбят понякога, че направо ... ужас
manana, това с пастата за зъби ми е много познато, и на мен до скоро ужасно ми се повдигаше от нея  Sick Но и този период отмина
n_alex76, мила аз вече съм в 12 г.с., но не мога да кажа, че всички неразположения са ми минали, пак доста се съобразявам какво ям. Действително обаче вече мога да хапвам по повече.
Lauren, честито синче  Hug
DEZIRELA, първо извинявай, че съм те пропуснала в списъка, дано не се сърдиш  Praynig Аз също имам ниско кръвно (90/60) и миналя месец доста често ми прилошаваше. Аз гледам да пия много вода, хапвам нещо сладко от време на време (колкото и да ми е неприятно  Sick). И гледам да ям редовно, защото като огладнея и не ям веднага пак ми пада кръвното.

На новите момичета Добре дошли!   bouquet

Аз вчера активно чистих с препарати и нищо ми няма, даже май миризмата е започнала да ме дразни по-малко.
А за таратора - много ме кефите, май няма бременна дето да не обича тараторче.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 09:59 от Severinka

# 118
Здравейте и от мен, момичета. Бихте ли ме приели при вас? Четох, четох, толкова много сте писали, че едва стигнах до края  Mr. Green.

Вчера ходих да се запиша при АГ-конултант в поликлиниката, където да ни следят с бебчо, иначе ходя и на частно. Направиха ни първата снимка. Бебчо се превъртя няколко пъти, надупи ни се и накрая ни помаха с ръчички... направо се разплаках, като го видях... Изчислиха ми термина за 12 октомври, но то май винаги е "+",  "-" един, два дена...

Направих за момента изискуемите иследвания, СПИН, Хепатит и някакъв австралийски вирус или нещо подобно + урина и кръв за пълна кръвна картина. Доки каза, че са били нормални. Имам и аз от време на време някакво бяло течение, което не знам как да тълкувам, предполагам, че при следващото ходене ще ми вземат и микробиология и доколкото знам, нали всеки месец се правят подобни изследвания или съм в грешка.

Моля ви ако пропускам нещо да ми кажете. Както и моля за вашата подкрепа и палци, която я имате и от моя страна, на всички бремеността ни да протече по-най хубавия, и безпроблемен начин!

До момента не съм повръщала, кафе не пия и не пуша, от време на време ми се похапва повечко, но аз винаги съм си била с голям апетит, дразни ме цигарения дим. Друго ако се присетя ще пиша отново, че поста стана бая дългичък, моля да ме извините  Embarassed

# 119
      Добро утро и от мен  bouquet Времето навън е прекрасно и настроението ми е такова слънчево  Laughing
Много се радвам на всички които скоро са видели как мърда бебчо Hug и колко е пораснал.Аз очаквам същото другия вторник Laughing вече нямам търпение.Време е и за изследвания, но доки ще каже.Това ми е първото ходене на държавно, а си познавам лекаря и много си го харесвам, та нямам търпение да отида и да си поговорим за всичко Party

За сърбежите аз съм същата..чак през нощта се усещам как се почесвам по коремчето, докато си спя. Joy Лосионите май наистина не помагат много и тези дни смятам да си купя доста похваленото ми бадемово олио на Икаров. Peace

Галче
, поговорете открито с мъж ти Hug Peace смятам, че просто се притеснява от това че си бременна и затова в момента е в някакъв стресов период.Скоро всичко ще се оправи Hug

Lauren
, това е прекрасна новина. Hug честита ти мъжка рожба  bouquet

Моят мъж май няма претенции за пола на бебчо, но на мен ми се ще малко повече да е момиченце.Дори и име сме измислили, но и момченце да  е да е живо и здраво много ще си го обичаме Laughing

gery_roz, по колко кафенца пийваш?Аз само сутрин по едно нес кафе, но по-слабо от обикновенно.Просто не мога без кафе, опитах с чай сутрин, но просто ми е ужасен... Sick

И един друг въпрос към мамите, които са пушили: Трудно ли ви беше да спрете?На мен ми коства много!

Сега ще ви доизчета.Приятен и усмихнат ден ви желая   bouquet Laughing

Общи условия

Активация на акаунт