Отговори
# 90
Породено от разказа на майка загубила първото си дете заради болестта СПИНА БИФИДА от  днешното издание на предаването "Часът на мама".  Само дано това което искам да направя ще се получи Embarassed Embarassed

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0% … D0%B8%D0%B4%D0%B0

# 91
Това с очите, момичета, не е шега работа.  На мен са ми забранили да вдигам тежко и да се напъвам по принцип, пък за родилни напъни и дума не може да става. При това при мен късогледството е по специален случай, не спря да нараства с възрастта и се влошава постоянно. Аз от скоро започнах да проучвам въпроса за лазерна корекция, но забременях и остана за после Simple Smile

# 92
Здравейте! Laughing
  Най накрая да се добера до тук,но докато изчета,незнам дали всичко ще запомня да пиша Embarassed
  Съни добре дошла Grinning
  Вчера се записах на консултация и съм много доволна от доктора Peace Така ми обяснява за всичко,което ще правим на кпрегледите в определените седмици,за храната и за секса даже  Wink,каза ми да правя секс колкото искам,не трябвало да се изпитва нужда от него.
 Да се яде по сто грама месо на ден и зеленчуци,и не препоръчва витамините освен фолиева киселина. И още доста неща ...
  За изследваме за Даун каза ще се прави към 16та седмица.
  Също ми говори за съхранение на стволови клетки около2500лв излизала процедурата и съхранението за 10 години тук в България.
  За очите и аз ходих при първото раждане да ми измерят налягането,че при нас има наследственост,но всичко беше ОК.
  За препаратите,аз по принцип си мия с такива,които не миришат така силно и задушливо,само едим имам,който го ползвам рядко и е силен,но сега мисля да вкарам мъжо в банята да поизчисти с него Wink
  Айдсе и снимчици ще чакаме от срещата Naughty
 Ставам,че трябва да се погрижа за вечерята Wink и първото ще е тараторче Laughing
 Лека вечер Heart Eyes

# 93
Аз да питам , някой ходи ли вече на ФМ ?

Аз вчера бях и не беше нещо кой знае какво -  ехогрфия , само, че се мерят определени размери на бебо.
Видях ме му ръчичките ,крачетата , зачатъка на стомах , гръбначния стълб  , пъпната връв , плацентата и др.
Беше се обърнал позицията  за 1 ден , защото предния ден една приятелка ме гледа на ехограф и тогава си лежеше на гръб и си чешеше или удряше главичката .
Та това са моите впечатления  от ФМ .
Мен започнаха да ме питат какво ще е бебето - момче или момиче и направо издивявам , защото е още рано за пола , пък и аз нямам претенции , да е живо и здраво , не знам как ще е до края  с тези глупави въпроси .

# 94
Добре дошла при нас Съни и леко бременеене   bouquet Hug
Гале аз се базикам за карамфила, но ще се разберем... мога да ви оставя тел. и да се чуем Simple Smile а може и вие да дадете.... срещата като ще е от 2, към 1.30 мога да ви взема от Окръжна (по точно София Прес, спирката на Цариградско) а ако ще ви е по-удобно както вече казах мога да влезна към Младост Simple Smile
За секса.... ми моя "мъж" хич не се притеснява, даже само зор дава... аз го възпирам... а ми обяснява, не знам защо и как е възможно въобще да ме възбуждаш повече от преди.... мислех си че повече от това не може, но откакто си бременна положението вече е страшно..... ноооо твоя мъж сигурно се притеснява и затова е такъв.... той моя като му казах да не прекалява и каза че въобще не се е замислил и че ще внимава.... спокойно въпроса е да поговорите, той е шаш и паника сигурно и не смее да те пипне, за да не навреди...
Ауууу Гери като каза лапад и ми се дояде спанак със сиренце на фурна........хммммммммм от повече от месец си търся спанак, ама все на нищо не прилича... дали да си купя замразен  newsm78 а сега мъжо ми вика (въобще не сме говорили по въпроса и е в кухнята) Ели трябва си купиме спанак и да си сготвим..... е това ако не е телепатия Simple Smile хахахахха
И аз знам за диоптрите... но не бях чувала за очните дъна   Thinking
mam79 ама не е ли цветно? не се ли вижда всичко? мен ми е много любопитноооо

# 95
  • София
Най - накрая и аз да се включа само да ви кажа, че прегледа мина много добре, пораснали сме и сме с манекенски мерки според лекаря.Дължината на бедрото му е 11 мм - представяте ли се, на мама мишлето. махаше с ръце и крака, видях пъпна връв, главата му е много голяма в сравнение с тялото, абе отговоряме си по всички покозотели на термина. Пусна ми кръвни изследвания и ще чакам резултата, малко ми и притеснено. Днес цял ден ми е лошо, не че бях яла кой знае какво, но след обяд пак повръщах и ми се вие свят, подна ми кръвното....няма край! Sad Sad Sad рано да се разбере пола, таткото пак пита дали има пишка, направо е неспасяем!!!
Сега ви оставям за малко, да се опитам да хапна нещо, тараторче най - вероятно, а после ще ви изчета!
целувки и приятна вечер

# 96
Elichka_mama , мен ме гледаха на 2Д ехоргаф и той не е цветен . Ами то бебето е много малко сега , но някой неща се виждат по-добре ,  други органи по-нататък ще ги видим , още е рано .
Не знам за вас , но на  мен от няколко дни започна да ме сърби корема и като се загледах , ами той вече започна да се подува , май ще трябва да започна  да се мажа с нещо .
как е положението при вас ?

# 97

Здравеите и от мен!!!
  Направо ме плашите какви изследвания ви правият досега,а на мене само ехограф  newsm78

# 98
mam79, trixy, много ви се кефя, че сте видяли бебчетата. Аз съм на преглед в понеделник, нямам търпение, ще издивея!

Не знам за вас , но на  мен от няколко дни започна да ме сърби корема и като се загледах , ами той вече започна да се подува , май ще трябва да започна  да се мажа с нещо .
как е положението при вас ?
Сърби ли те започвай да се мажеш, знак за нееластична кожа Sad. Моят също ме сърби, мажа се ама надали ще се спася от стрии Sad.
Иначе и при мен си е подут вече от няколко седмици ходя с разкопчано копче.

За секса и ние не сме от редовните, но защото до 7ма седмица имах постоянни болки в корема, дори си лежах по цял ден.

До момичетата, които повръщат, искрено ви съчувствам и се надявам да отмине скоро. Досега повръщах веднъж, освен това с ужасно главоболие, просто щях да "умра".
Моят проблем е, че каквото и да хапна имам киселини и газове. Мога да ям само таратор и филии с маргарин Sad.

# 99
 Здравейте, мами, браво, това се казва активност!!! За един ден сте започнали нова тема и сте я изписали наполовина. Хайде да се запи6а и да ви изчета ако могаSimple Smile Аз докато измисля какво да напиша и съм го забравила, мозъка съвсем ми дава на заето, толкова съм разсеяна... То нали е нормално, но чак пък толкова! Thinking По цял ден се мотая в къщи, ям през 1-2 4аса, лягам ставам, разхождам се и деня минал. Като погледна нищо не съм свършила(тъй като съм без работа в момента) Бях си намерила, разбира се без да казвам, 4е съм бременна, и отидох в понеделник уж да почвам, но познайте какво ми се случи, след час и половина, изведнъж ми прилоша и ни в клин ни в ръкав им казах, че се имам неотложна работа и си тръгнах. На другия ден се чувствах добре сутринта и пак се отправих натам, но о6те в трамвая отново ми стана лошо... Казах им, че съм се разболяла... Сега съм си дала няколко дни почивка, и ако пак не бива, направо се отказвам, явно не е писано да почна работа. Ще се търкалям в къщи следващите месеци и ще дебелея, а както ям напоследък сигурно ще стана 100- на килца. На вас пада ли ви кръвното, как се справяте с този проблем??? Аз гледам да пия течности, ям, но за съжаление, ефекта е нулев... Надявам се скоро да мине този период. Иначе почти не повръщам, освен да се пуля, над тоалетната чиния...
Съни, добре дошла сред насSimple Smile
За миризмите и мен много ме дразнят, всякакви процедури с почистване съм ги пренасочила към мъжа ми. Дори парфюм не мога да понасям...В момента ползвам рол он само.
На мен ми е още рано за скриннинга и ФМ, но с първата бременност я направих в средата на 4-тия месец и тогава разбрах и пола на бебето, бях много изненадана, защото си мислех, че чак в 5-6 се рабира пола.
За секса - напоследък нямам никакво желание, а и гинеколожката ми каза все пак да се внимава, защото в момента е още рисковано за плода, май е по добре въздържанието. Мъжа ми е много нещастен от този факт...но няма как.
На всички пожелавам лека вечер и до скороSimple Smile (нищо чудно утре като вляза да има отново нова тема). Peace

# 100
моя доктор каза, че стига да няма болка при секса да не се притесняжам Simple Smile
Венчееееее, как си с гърдите? Мен напоследък ми се слуцхжа да се събудя от адки сърбеж... тоест толкова много ме сърбят гърдите и зърната, че се събуждам и почвам да се дръгна Sad Някоя от вас да е така?

# 101
vanche_mamche , аз не съм повръщала , но за сметка на това киселините и оригванията бяха всеки ден . От няколко дни положението е по-добре , но на мене ми помагаха сухите храни - бисквитки , хляб , картофки , защото имах и голямо слюнкоотделяне . Хапването на малки порции сухари  , манджички без подправки и колкото може по-малко мазнина  и когато не помага Антиацид табл.
Аз си купувам крема сирене или Filadelfia , там поне има с различни проценти масленост и си мажа филийки и се чувствам добре .
Има доста храни , които спомагат за образуването на газове , но може би ти си имаш колит  , не знам .

# 102
Аз пък напоследък наблягам на плодове и салати и избягвам хляба защото ако ми стане тежко ми става лошо пак почва да ми се повдига и ужас.
Като ви чета май не съм от най примерните мами ям си и луканка и кремвирши мия с препарати без ръкавици, пия кафе(иначе главата ме скъсва цял ден) абе изобщо съм лоша Embarassed Joy
А за черния дроб е хубаво да се яде за желязото и е хубаво и за мамите с проблеми на щитовидната жлеза.
А супата от лапад стана вкусна ама като ви четох с тоя таратор ми се дояде и забърках една чашка Embarassed

# 103
И аз като ви чета цял ден с този таратор взех че си направих и много ми се услади.Аз по принцип си го обичам, но откакто почна да ми се гади не бях яла.За секса и аз нещо сега не съм от редовните,мъжът ми не може да ме познае Laughingвсе ме бъзика каква съм била активна когато правихме бебока а сега пълна промяна.Но с това гадене не ми е до секс.Май нещо и на мен взе да ми се подува корема.

# 104
mam79, хапвам на малки порции, манджите ако готвя без олио, без лук, без домати, нищо не помага, дори от обикновена супа с картофи и моркови ми е зле. От бисквите солени или сладки кисилини. Как мога да разбера, дали имам колит? Какви симптоми трябва да имам?

Elichka_mama, ако до мен пишеш Wink. Гърдите не ме сърбят, но и тях мажа. Станаха ми по големи и ме болят ужасно, дори в къщи стоя с безшевно бюстие ама не помага много. Трябва да си купя някакъв сутиен, с който може да се спи, ама още не мога да намеря тука (все едно грозни).  Да кажат другите от предните бременности кога спират да болят и може ли да се помогне с нещо?

Има ли въобще татковци, които искат момиченца? Примерно моят твърди че иска момиче, ама все казва айде да ходим на преглед  да видим пишчица. Иди го разбери Laughing Thinking  Аз лично искам първото да е момиче, ама ако е момче няма да го връщам Simple Smile, пък живот и здраве второто ще го правим момиче.

Общи условия

Активация на акаунт