ДЕКЕМВРИйската дружина навъртя една година!

• 10 198
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
Никтали, смени позата на детето - брадичката сочи (допира) зачервеното място. Давай тази гърда да суче. Преди самото сукане - топъл компрес или топъл душ. Аз лично като имах такъв проблем нищо не можех да изцедя с помпата. Затова боли не боли - давах на малчо да цока. Правех една невероятна поза (той лежи, пък аз съм се надвесила над него), но това беше единствения начин проблемното място да е точно под брадичката. За 2-3 цокания получих облекчение. Междувременно бях пила и 2 парацетамола и нещата се оправиха. Това с Борката ми се случи вече 2 пъти (през около месец), но се справях. И все на едно място беше проблема.
С баткото си правех компрес от магданоз и ми помогна - прави се на същия принцип като зелето.
Успех и дано бързо се оправиш.

# 16
Много благодаря на всички за отговорите!
Аничка, и моята бучка е на такова място, че трябва да се надвеся над нея на 4 крака  Laughing за да сочи брадичката към бучката. Само че като го направя тя започва да пищи и не ще да засуче.
Ако до утре нямам подобрение ще трябва да отида на лекар.

# 17
Айде, Клер, чакам включване за по бира или бяло винце!!! bowuu
Аз проходилка с големия ползвах и да ви кажа страшна работа ми свърши. Сложих го още на 7 и 1/2 м. и той страхотно тичаше насам, натам, пролази на 8 м. въпреки проходилката и облизваше пода като прахосмукачка, та предпочитах проходилката, а на 11 проходи, пак въпреки проходилката, така че всичко е индивидуално. никога не съм го стимулира да прави каквото и да е по-рано, просто човека се чувстваше страхотно в проходилка, можеше да ме следва навсякъде из къщи, иначе........страшен рев.
Каишите ги ползвах практически след като проходи, не преди, за да го предпазвам от лоши падания в началото, но и за да не се навеждам, един кръст имам  Simple Smile.

# 18
Никитали, иди на лекар, мила. Не искам да те плаша, но в самото начало аз кърмех по малко и изведнъж от нищото си направих такъв проблем, с който сега няма да те притеснявам, че се наложи спешно спиране на кърмата и хирургическа интервенция. Важно е да уточня, че аз съм с оперирана дясна гърда преди бременността и бях предупредена, че може да има такъв момент. Но не си спрях кърмата, а се измъчих един месец.
Задължително пиши как си!!!

# 19
Да се запиша и аз в новата тема,Иве мерси.  bouquet  bouquet
Сега ходихме с Бобчо до градината да вземем баткото,но си духа доста на моменти.

# 20
момичета, бързам да ви се похваля...коронарографията е минала и не е показала запушени съдове...всичко е наред newsm44 и утре ще я изпишат...всичко се оказа на нервна почва и килограми в повече  ooooh!, та сега ще има диети Peace

# 21
Бравоооо!!! Страхотна новина!!!

# 22
  • Варна
Иве, много се радвам за майчето ти!  Hug Силно да си я нагушкаш като се завърне! И вече ако има тревоги да са само фалшиви!
Деска, местим се във Виница. Вие къде сте? И мерси за идеята за справочника - не се бях сетила да ровя там Blush
Никитали, стискам палци да се оправиш по-бързичко! Най-добре иди на лекар, но не се шашкай твърде - много жени го преборват тоя мастит и кърмят дълго! Hug

# 23
Иве, много се радвам за майка ти!

Да ви се оплача, обадиха ми се от детската, че Косьо вдигнал температура и си го взех още на обяд. Утре пак сме по доктори. Дано не зарази бебчето.

Никитали, задължително на мамолог при първа възможност. Ако няма на кого да оставиш детето, като се върне мъжа ти. Иначе съм чувала за горещите компреси и горещия душ преди кърмене. Но маститът е опасен и много болезнен и трябва бързичко да вземеш мерки. Оправя се, разбира се, и пак ще си кърмиш, но не отлагай посещението при лекаря.

# 24
Здравейте и от нас в новата, прекрасна темичка, за което Ивенце  Hug  bouquet, радвам се, че майчето ти е добре
Добре дошли на новите мами   bouquet

# 25
Dive не се притеснявай, вие сте много близо до св.св. Константин и Елена, може да се разхождате там, а и за лятото плажа е на близко. Ние живеем на центъра но съм с кола, така че като дойдеш се обади ще си направим някъде среща, където ти е удобно на теб и на другите момичета от Варна.
Иве поздрави за майка ти!
Stella Maria, защо не смените за малко климата, много болести ви се струпаха наведнъж. Сигурно си ужасно притеснена вече.

# 26
  • Пловдив
Здравейте момичета!

Иве, чудесна новина !!!  Hug - това е за мама

denitsa23 време им е на "декевмрийките". Току що се разрових из архива и какво си мислите :

Точно на 26.03.2007 год. kalinuccia е започнала първата "декемврийска" темичка, и точно на днешния ден преди една година видяхме с тати EFP
Днес имаме юбилей , момичета !   newsm44 newsm44 newsm44
Цяла година сме заедно. Ивето още събираше кураж да си направи теста  Laughing. Много мило ми стана като си припомних тези моменти.

nikitali, според мен отивай на лекар, мила! След всичко което си пробвала без резултат, най-добре е док. да те види.

Иве, мен гимнастиката ми я показа частният ми лекар - в най-общи линии  последователността е крачета, ръчички, гърдички, коремче, гръбче, дупе, като движенията са: поглаждане, потупване, мачкане и поглаждане - т.е. от по-повърхностно до по-дълбоко и накрая пак релакс. Лично аз не правя масажът повече от 5 мин, нямам нерви и търпение за повече. След това правя гимнастика - ръчички, крачета, коремни преси (вдигам я за ръчичките), тупаница и накрая масажиране на стъпалцата и дланите и връхчетата на пръстите.

Клерче, и аз така    Hands Thumbsup

Уф, отивам да се издоя, че пак  hahaha bombs  Joy

# 27
Иве, страхотна темичка, и много хубава новина за майчето ти. Май всички ще минавате на диета, а  Mr. Green Важното е да сте живи и здрави  Hug
nikitali добре дошла първо, и второ, по-добре иди на лекар. Иначе, според мен най-добрия начин за оправяне е чрез кърмене. Ама щом казваш, че бебка се плаши и не иска да яде в странната поза, май трябва да си идеш на лекар. Дано всично се орпави при теб бързо  Peace
Аз най накрая изчистих. Остана банята, ама то ще бъде по-късно като вляза да се къпя, и без това е за 10мин работа. Сега съм сложила да варя едни бутчета (да не ги забравя само  Embarassed), и ще видя какво ще ги правя, сигурно с картофки. Сега ще пусна гугъла да видя някоя рецепричка (че нали и фурна нямам, щото нещо ми се прецака "врътката", трябва си нова, ама дали ще намерим, че е с мн степени  newsm78).
Ами толкова за сега от нас. По-късно повече Simple Smile
лелеее, само толкова кратък пост, това не съм аз  Joy

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 17:58 от Tsvetito

# 28
Иве Hug Hugмного се радвам за майка ти,браво! Peace
Стелче кофти работа...и на вас като и като в нас ...като тръгне на карък и няма спирка,и тук сме проблем след проблем,какво да правя и какво става незнам #2gunfire
Желая ви бързо оздравяване и пиши как е детенце!

Добре дошли на новите мами  bouquet  bouquet  bouquet

# 29
  • Бургас
Иве, благодарим за темичката, при това юбилейна! Hug Радвам се много за майка ти! Сега й трябва  само спокойствие, но без трупане на килограми! Пожелавам й го! Hug

Честито на всички за хубавата ни темичка! Даже сега съжалявам, че не се престраших и аз от началото да се включа. Беше ме страх да не изгубя и това си бебче през бременноста. Но да не се натъжавам. Благодаря, че ме приехте и сега се чувствам част от вас!   love001 newsm51

За масажа, Клер го е написала, само се сещам за упражнението "велосипедист" и "плувец", макар, че някои отричат "плувеца".

Общи условия

Активация на акаунт