ДЕКЕМВРИйската дружина навъртя една година!

• 10 169
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
стела мария, ние ще строим в малинова долина частта над околовръстното, живот и здраве

цвети, файловете са mpeg2, нещо май няма да се справя с качване, трябва или да ги намаля като качество или да ги накъсам. може да опитам уикенда да направя едно от двете

засега ще кажа накратко какво правим, ако мога да обясня въобще
започваме с крачето. масаж на стъпалцето, "чупене" на пръстчетата. долу, където е сгъвката на стъпалото се движи нагоре надолу около основата. после въртеливи движения пак там. после се масажира цялото краченце по дължината, после се допира стъпалцето до дупенцето, а крачето е сгънато в коляното (това всичко детето е по гръб). следва другото краче. после се допират и двете стъпалца към дупето едновременно и детето трябва да си повдигне дупето. тя леко го бучкаше отстрани и при никола се видя желание да го направи, ама с това шкембаче Simple Smile
следва сядане по турски, но крачетата са нагоре (дупето е на масата/леглото). накрая на крачетата е потупване на стъпалцата във въздуха
следва масаж на коремчето, въртеливи движения по часовниковата стрелка, леко натискане при ключицата и едно друго притискане на коремчето, дето не мога да обясня
после ръчичките, разтваряне на пръстите.в основата на дланта същото като на крачетата, после протяга ръката нагоре и я приближава към тялото успоредно, следващото движение е нагоре и приближава към тялото кръстосано, другата ръчичка и следва двете едновременно, нагоре и кръстосани пред тялото. следва докосване на едната ръчичка със срещуположния крак и после с другата. потупване на ръчичките една в друга
след това прави коремни преси, вдигам го за ръчичките, трябва да си държи вратлето. крачетата са застъпени. после се изправя до седнало положение, дърпайки за едната ръка (крачетата се държат с другата и дупето не мърда, тук изглежда все едно първо се подпира на лакът)
обръща се по корем и се масажира по гръбчето и дупето с всякакви движения, раменца и пр., по гръбначето, потупвания с пръсти и опакоъо на дланите. после застопорява крачетата и вдига предната част на тялото, вдигайки ръцете (все едно се кланя като мюсюлманин. после същото, но вдига ръка и с/уположен крак. следва от легнал по корем, го изправя до седнало положение и той сам си вади крачетата и застава на колене и после го издига до стоящ, държейки го (той е с гръб към масажиста)
след това по корем, но само краката са на масата, а тялото пада с главата надолу и мнава 180те градуса (т.е се пада под масата)
следват обръщания от гръб по корем и обратно
последно е, хваща го във въздуха по корем и го влачи по повърхността, като само ръчичките докосват повърхността. мисля, че цели да разтвори пръстчетата на ръчичките
ми горе долу това е. извинявам се, ако е малко объркано, ама някои ми е трудно да ги обясня
аз преди правех тия, които са в бг мама, а тези са малко повече просто
през цялото време никола е гол и го мажа с олио за масажи. и двата пъти се изпишка, бях сложила отдолу непромокаемия протектор за матрак.
а хляба пак не ми стана. след като вчера тоя на ивето само беше втасал и никак не се опече, седеше като тесто, днес по съвет на телемаркет правих една от рецептите и пак доста суров и не подпира никъде, иначе реотана си работи. не ми е това разбирането за хляб на мен. утре ще пусна снимка да видите. вашите фурни какви са
иве, радвам се за майка ти
ми айде да го пусна това, сигурно нещо съм пропуснала, но днес просто нямаше как да пиша, само четох

# 46
  • София
Ей кога успяхте три страници да изпишете  Crazy
Иве  Hug

А къде се загуби витамин С на ампули? Вие какво давате на бебоците като няма?

Маленууууууууууууууш, виждам те!

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 23:25 от macata

# 47
  • София
Изчетох ви маскари  #Silly
Маце, ти ако не беше ме забелязала пак щях тихо мълком да се измъкна, че нещо ме мързи тези дни да драскам, но сега ми стана съвестно  Embarassed
Отивам да си метна един душ и ще се върна да разказвам приказки от 1001 нощ. Не мърдайте  newsm47

# 48
  • СОФИЯ
Не мърдаме!!!! Stop
Иве    bouquet
Добре дошли на новите мами! Hug
Ние както се очертава май в петък сутрин ще потеглим за Видин.И дано да не ми е скучно там,че може бързо да се приберем   Mr. Green

# 49
  • София
И таз добра, Маленуш! Знаеш ли откога задавам въпроса къде се загуби? И знаеш ли колко се забавлявам с постовете ти? Многоооооооооо  Heart Eyes

Ха, ето я и Розичка чете  Heart Eyes

# 50
Абе ще се събереме ние, че и нови попълнения вече имаме повечко...Ама като пекне слънцето и се стопли, по колко ли поста ще има на ден? Помните ли когато изписвахме тема за 3 дена? (сега се замислям, че това са си 300 поста, т.е. по около 100 поста на ден  #Crazy).
Льонка, най-после и нас да ни поиска някой  Party А Теодор е хубвец, и ще я пазим за него  Heart Eyes
Маце, мъж ми купи ампули вит С. Казали му, че правят вече само за бебета на ампулки (е то не знам за какво друго са ни на ампули де). Но има  Peace
Анима що не свиркаш, мислех, че само с Муниека сме овнета, а то имало още едно  Laughing
Венчо, имаше един сайт...ама айде да не говоря на изуст, сега ще потърся и пак ще пиша.
Ха, намерих го. Надявам се, че филчето не е повече от 1Gb. Ето сайта http://tranz.it/ Качваш го тук, и то после ти дава линк, от където може да се сваля. Ти ни даваш линкчето и който желае си го сваля. М/удругото момичета, така могат да се обменят мн файлове. Единствения недостатък е, че един файл стой там 5 дена. Ама пак си е нещо.

Няма да си хваля повече детето, че спи и слуша. Ей го на, сега се е ококорила, и гледа рибите, а вече се мъчи нещо да мрънка. А яде преди час и уж заспа, ама като я преместих, познайте. Така, че повече никакво хвалене  Naughty

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 00:27 от Tsvetito

# 51
Мацата, ами не даваме витамини на бебоците  Wink, нито на кърмените /вит. Д е друга песен/, нито на другите!!! А пък вит. С на ампули, т`ва пък защо? Тук трябва да дигна ръка и по комсомолски да кажа..... Вещичка е права..... само кърма или АМ, нищо друго на бебоците, нито чайчета, нито вода, нито витамини, нищо не им трябва на тези бебета, говоря за здравите, а за болните......там лекаря да прецени, но вит. С - не, нито калциев глюконат, нито еспумизан и ала-бала .... абе в БГ здрави бебета се лекуват!!!  Hug
Радвай й се, гушкай я, не й трябва вит. С на ампули!!!

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 01:20 от kalinuccia

# 52
Софарма се местят и за това са се изчерпили количествата вит.Ц,известно време няма да има в мрежата зареждане,ако можете запасете се от някъде ако имат изостанал,така ми казаха в наща аптека .
Цвети много сладка ти е Юлката с тез сини очи и тя е финяга като мойта и дълга,много и се ядосвах на наща че не е като бебетата пухчо,ама те са дами така по-добре.Само внимавай да не и влезне в ушите вода , като и потъват така в коритцето.
kalinuccia предполагам е за бебоците когато са леко неразположени ,хрема или нещо като малка настинка,ние акахме много зелено направо тревисто и с вит.Ц се оправи за 2-3 дни.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 00:54 от milena29

# 53
Мдам и аз давам витаминки и глюконат само ако е настинала, или като й бият ваксина. Иначе не, разбира се. Аз самата съм се убедила по себе си, че най-добре е без лекарства. Едно време майка ми много ме тъпчеше с антибиотици и всяка година боледувах поне 2 пъти, ама както си трябва, по 2 седмици. Като станах студентка и почнах да се лекувам с чайчета, витамини, по-ведро настроение и повече движение съм мн по-добре. А отпусне ли се човек, и вика ли, че е болен лесно няма да се оправи.
Иначе за ушите, не сме имали проблем (макар, че за 1-ви път я оставяме така по-дълго). Но нали и Нони каза, че ушите били като фунии и не е проблем да влезе вода (цитираше педиатър, ако не греша). Е, все пак, не й наливам вода в ушите де  Mr. Green
Милена, аз съм била мн кльощава от бебе (само бузи съм имала в повече), та до преди 3г си бях все кльоща. А и мъж ми като по-млад е бил хилав, не съм и очаквала детето ни да бъде дебеличко Simple Smile А и не е проблем, има си бузки и баджачки, има къде да я щипне и цунка човек Simple Smile

# 54
От няколко дни не съм поглеждала тук и сега не мога да смогна да ви изчета.

Добре дошли на новите мами. И аз късно се включих - няколко дни преди да родя, но се радвам, че го направих. Радвам се, че ви има!  Hug

Иве, по-добре да нямате тревоги повече, но ако се случи да имате, дано са все така неоснователни!

Стела Мария, благодаря за инфото относно сушилнята, но ми е доста скъпичък вашия модел. А проучванията ми сочат, че другите модели много мачкат дрехите, а аз исках да се отърва точно от гладенето, та може и да се откажа от този уред... И ще си  1ironing, въпреки че хич не обичам.

# 55
new super_mama , аз използвам нормална сушилня и тя изважда дрехите прекрасно равни, аз не гладя, бях го писала преди, така че да живее сушилнята и всеки един миг, в който можеш да си чуеш вътрешния монолог  Wink!!!!!
Милена29, и без вит.С е щяла да се оправи за 2-3 дни, то по толкова си е един класически вирус!!! Охх, няма такова понятие като настинка, при понижение на температурите РНК-то на вирусите атакува, т.е. човек с настинка е все толкова заразен, но има просто стотици хиляди вируси, които хората наричат настинка. Но въпреки това, вит.С и калциев глюконат не се дават!!!И да се дават полза нула, и без тях ще се оправи детето.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 01:49 от kalinuccia

# 56
kalinuccia, издай бързо коя марка и модел е това чудо на техниката  Grinning

# 57
kalinuccia, издай бързо коя марка и модел е това чудо на техниката  Grinning
Електролукс......... ти ме накара да прочета упътването  Laughing, модел ЕDC 66150 W, обикновена сушилня е, но според мен всички вадят прането равно, ще рече опънато, но тук е заровено кучето!! ... трябва да го вадиш веднага.

# 58
Мерси много. Ще те тормозя сигурно с още въпроси по-нататък, но сега да вървим да лягаме, а  Wink
Лека и спокойна нощ!

# 59
  • София
Добро утро на всички, ние закусвахме до сега . Тъй като се разсъних си викам чакай да видя какво е писала нощната смяна, а то почти нищо. Ей какви добри дечица, спинкат си по цяла нощ , а покрай тях и ние  smile3521
А сега да ви направя и по едно кафенце, кой каквото иска
kalinuccia, ама ти и витамин Д ли не даваш. Между другото какво пък толкова,  аз съм родена в Русия и майка ми каза, че там витамин Д не дават на бебетата (поне преди), така че и аз не съм пила. Нямам рахит и костите ми са много здрави. Никога не съм си чупила крак или ръка например (и дано да не ми се случва де), а съм падала много лошо. Късметлийка съм  Wink . Леле к'ви глупости изписах в ранни зори, е хайде стига толкова за сега

П.П.: Днес времето ще е хубаво така, че ще паднат гооооолеми разходки. Нищо , че термометъра сега показва -2 cold

Общи условия

Активация на акаунт