Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 545
  • 544
  •   1
Отговори
# 270
Веси,
Много ти красиво цъфнал .
Моят е само листа,огромни,жилави.
За последно цъфтя преди два месеца,но пък имаше едновременно 3 цвята.

# 271
Lenyto,
за пръв път виждам такъв,но съм категорична че е страхотен и много по красив.
Да не говорим за малкия сладур. Hug

# 272
Благодаря ти Деси! Hug
Колеги ми го подариха за рождения ден преди около 4-5 години. Аз също бях очарована - много е различен и интересен... и съвсем непретенциозен Grinning

# 273
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

А някой гледал ли е Калифорнийски мак ( или ешолция)

един с огромни цветове ли е?
 свеки има в двора, цъфти като голяма роза, но цветовете не са кичести.
аз събирам дръжките с главата като прецъфти и ги ползвам за сухи аранжировки...

# 274
asyalein ,
Ами нямам никаква представа, как изглежда тази ешолция. Намерих това - http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=302, но е друго някой да ти каже какво е... май няма да може да се гледа в съндъче, а? Само в двора?

# 275
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

тц, на свеки е друг, мак, но расте на храст и дава огромни цветове...
червен си е, не е кичест...
за сандъче не става, но ако ти търсиш нещо друго - незнам Thinking

# 276
  • Виена
Tedito 799 ,я кажи за твоя юнкус,колко често го поливаш и как точно,само в чинийката или и от горе.
Прочетох доста неща , но искам да питам и човек с личен опит.
Когато го пресаждах ми се стори много странно,направо течеше вода от него,а пише че трябва да има постоянно вода в чинийката newsm78

За каменното цвете аз мога да ви кажа само едно-внимавайте да не го преполеете.
Аз тази година май ще го уморя моето.
Пазя го въф тайна! ,ами аз го поливам и отгоре.Доста често го и пулверизирам.Стои ми на сенчесто място,но по принцип не е и подгизнала почвата...

# 277
Петуниите ми се разцъфтяха като луди, нали чак май ще се вадят навън, а още от сега ми цъфтят Crazy

# 278
valeria.k   ти в стая ли ги държиш?

# 279
Да, взех готов разсад миналата седмица и ми казаха да е вътре до май, да не ги порази слана.

# 280
valeria.k
ако ги сложиш близо до прозореца на стаята вероятността да ги попари слана е пренебрежимо малка, а пък ако ги покриваш при студено време, със сигурност нищо няма да има се случи.
Макар че ако си имаш място вътре, що пък да не си ги държиш още известно време Wink

# 281
Да, взех готов разсад миналата седмица и ми казаха да е вътре до май, да не ги порази слана.

Аз ги оставих на вън, ама ще ги прибера вътре.Сигурно защото им е топличко за това са цъфнали

# 282

Здравейте момичета,поздравявам ви със снимка на моето любимо цвете.Чета ви от началото на темата.Научих много полезни съвети от вас.Не съм писала,защото съм в застой по отношение на цветята.Нямам нови придобивки като вас.За радост нямам засега и проблеми с цветята.Времето навън е доста студено сутрин и вечер и засега не мисля разсаждам петунията и вербената.Миналата година избързах,изнесох рано циганчетата и на сутринта бяха клюмнали безвъзвратно.Затова не бързам.Утре мисля да си купя десетина коренчета теменужка.Докато чакам да се стопли все с нищо да украся первазите.

# 283
В новата къща си пренесох само вариегатния спатифилум - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=232320&photo=4

Страхотен е  Grinning
До сега не бях виждала такъв спатифилум

# 284
  • В най - голямото село
Добро утро и хубава седмица!!!
ето и мойто каменно цвете дето вече цъфна

аз вчера си насадих сакъзчетата навън, дали са измръзнали newsm78

Общи условия

Активация на акаунт