Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 491
  • 544
  •   1
Отговори
# 405
Zi4e,
адмирации за цветята, личи са че са много добре гледани и поддържани!!! Аранжирала си ги чудесно, домът ти е много уютен и наистина с тропически привкус. Явно и ти си любител на палмите като мен ( но се справяш доста по-добре Wink )

# 406
  • София
Финикова палма е, дано и моите станат толкова големи.  Heart Eyes

# 407
  • Пловдив
Момичета аз съм си дърта цветарка от край време и много се занимавам с тях .Съжалявам че нямам снимки да ви покажа какво беше в предишният ми апартамент .Все едно влизаш в развъдник на цветя
Моят мъж като се пренасяхме и ми викаше че само за цветята ми ще трябва да поръчаме един камион да ги караМного ми беше жал че се разделих с поне 20-25 саксии но нямаше как.Оставих си само екзотичните . Hug
Мисля и аз че е Финикова палма .Не е от фурма със сигурност.Листата на палмите от фурма са им много разредени.

# 408
geleva,
Страхотни красоти.
Но от моите фурми нищо не се чува,камо ли да станат толкова големи.
По добре ще е да си купя от някъде и вече отгледана да продължа да я гледам.

# 409
  • Пловдив
Деси фурмите покълнват за 5-6 месеца затова не се притеснявай ще излезнат.
Дано да си ги изсушила първо и тогава да си ги съдила .Винаги първо ги сушите кукичките

# 410
Деси- и още нещо - дано си ги насадила отделно, защото покаралите фурми не понасят разсаждане, а после им се оплитат корените и пак не може да се разделят ...
Благодаря за снимките на "сухото цвете ", сега дано намеря и семена, че гледам и в "Стрелиция" няма налични.

# 411
  • На края на света !
Деси прави са момичетата за фурмиите ще почакаш още малко и когато не очакваш ще останеш приятно изненадана  Peace

# 412
Аз момичета,
Съм пишман цветарка на фурмите.
Първото зареждане,от много гледане и ровене,повредих една от фурмите,а  тя тъкмо бе покарала.
Сега по съвета на Lenyto отивам да ги преместя в различни саксии,че бях ги боднала по 4 по 5 в саксия - да има, бе да има Laughing

# 413
geleva, можеш  спокойно да си отчупиш някоя издънка от албата/на майка ти/-нищо че цъфти.
Сее се направо в почвата.Като няколко дни я оставаш на непряка сл.светлина.Много лестно се гледа.Отвреме-навреме си хваща бели мушици. Непрекъстнато цъфти.

# 414
  • София
svetlaibobo    bouquet

# 415
боднала по 4 по 5 в саксия - да има, бе да има Laughing

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Дескаа,сладурче си ти   bouquet

# 416
  • На края на света !
Деси абе не ги мести всички ,защото няма гаранция ,че всички ще покарат ,много от тях загниват вътре ,разгледай ги дали от дупчиците им излизат едни миниатурни беле червейчета ,ако има такива направо ги хвърляй.

А аз да попитам някщой от вас садил ли е водна лилия от семенца ,че аз си поръчах едни те дойдоха и сега незнам какво да ги правя дали направо да ги хвърля във водата при другата или да си ги посадя отделно  newsm78

# 417
  • Пловдив
Деси нали сме свикнали все да има
Между другото ще накарам дъщеря си да снима нейните палми, много в една саксия от фурми да видите колко интересно се получи.

# 418
Чародейка,
нищо ли не пише на пакетчето? Тук виждам, че лилията все пак си расте в почва и само листата и цветовете плуват отгоре....

# 419
  • На края на света !
З съжаление поръчах две различни и не са във пакетчета си,а иначе моята  бяла лилия я садих с коренче и тя веднага се хвана ,,а сега с тия миниатурни семена незнам ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт