Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 513
  • 544
  •   1
Отговори
# 390
  • На края на света !
Да на него казват ,но не знаех че цъфти докато не видях пъпките днес Rolling Eyes
Деси ваканцията  не е толкова голяма ,а и леличките може и да се сетят да ги поливат Peace

# 391
Да бе може и да се сетят.
Нали съм им сърбала попарата.
Връщам се след ваканция и не поляти,не почистено  Sick
Как ще ми поливат цветенцата,като сама си мия прозорците.
Но това е друга тема.

# 392
Да....чакам с нетърпение да видя пъпките отворени, Чародейка! Както казх и по-рано НИКОГА не съм виждала цъфнало семейно щастие!!! Честито да ти е и да те радва много!

# 393
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася,имам въпрос към теб,защото знам,че имам същото цитрусче,като твоето.Ти подрязвала ли си го до сега?Дали мога да го подрежа под прецъфтелите цветчета?

не съм го рязала...то не е расло на листа, само на плодове Wink

# 394
Момичета, мисля си, че разобличих "сухото цвете" на баба ми - трябва да е гацания или така наречения "летен гербер". Някой гледал ли го е? Може ли да ми каже, това ли е наистина?

# 395
Девойки,
а знаете ли как се казва едно цвете, на което бабите казват "сухото цвете". Още докато растат цветовете изглеждат като изсушени, някак люспести. Моята баба ми поръча да и купя семе, че си го била затрила това цвете, обаче като незнам под какво име да го търся...

За това ли питаш?

Helichrysym му е името. Газанията е друго и май не става за сухи цветя.

# 396
  • В най - голямото село
Как' Сийка  е права, или поне такова едно време садеше  баба ми в двора. 

# 397
Как' Сийка,
ами щом казваш сигурно ще е то; работата е, че и аз незнам, а имам задача да купя семена Grinning
Много ти благодаря за компетентната намеса (че май щях да не изненадам баба ми с нещо друго Wink ) Hug

# 398
  • Пловдив
Деси обещах да покажа цветята си ето ги     ТУК....

# 399
Зиче,
Бурни аплодисменти.
Имам чувството че е тропическа екзотична градина.
Кажи какво е това?
http://mi6y.multiply.com/photos/album/4/tsvetiata_na_mama#2

# 400
Зиче,супер са цветенцата....Това е палма Деска....ти за нея ли питаш?

П.П. няма ли да имаме нова темичка?

# 401
  • София
Деска, тази палма май е от фурма, дали и моите мъничета ще станат такива... Crazy Еех мечти. Laughing
zi4e, страхотни са ти цветенцата. Hug

Да се похваля и аз с нови цветенца, една налба за майка ми, че утре е рожденичка и едно цигане за мен. Момичета, да ви питам за налбата, понеже има доста издънки и ми се ще да си чепна една, но се притеснявам че тя цъфти в момента. Подходящ ли е момента за отчупване на чепка? И като отчупя да сложа ли чепката във вода или директно в почвата да я бодна? Цигането и него ми се ще да го разсадя, че и то е с доста издънки, но досега не съм имала и не знам как да процедирам. Помагайте. Hug

# 402
Да Мастече,
но каква по вид е ?
Страхотна е.Останаха ми очите в нея.(и не само в нея)

# 403
Да Мастече,
но каква по вид е ?
Страхотна е.Останаха ми очите в нея.(и не само в нея)
От фурма е ....Сестра ми има такава също.От костилка се хваща...

# 404
  • Пловдив
Палма кичеста така я знам аз може и друго име да си има .Това цвете комшийката ми щеше да го изхвърли че не и растяло и аз го взех и виж какво стана за 10г.Сега много я е яд  Twisted Evilно аз не си го давам. Joy Joy Joy
Имах преди все такива големи цветя 40-45 саксии но като се преместих в този апартамент си оставих само тези защото нямам място .А всички други раздадох на дъщеря ми на приятелки да ме споменават, защото бяха много големи и красиви.

Lenyto-----Ето още една снимка на цветето което търсиш---

Общи условия

Активация на акаунт