Пролет вече е дошла,усмихват ни се нашите ЦВЕТЯ .

• 49 555
  • 544
  •   1
Отговори
# 285
Момичета и аз да попитам - понеже никога не успявам да си опазя сакъзчетата от есента до пролетта - тази година едно оцеля, но много нефелно и затова и него отчупих и натопих с още няколко клончета, които "откраднах" от съседките. Въпроса ми е - да ги чакам ли да си пуснат коренчета и тогава да ги засадя или има по-добър вариант. Вие как процедирате?

# 286
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добро утро и хубава седмица!!!
ето и мойто каменно цвете дето вече цъфна

много е красиво  Peace
 моето още не се е събудило  ooooh!

katka72, какво е това цвете?

# 287
Аз моите сакъзчета не ги държа много във вода, ами ги боцкам в почвата. Миналата година почти всички се хванаха, но есента ми измръзнаха и сега свекъра ми е обещал направо със сандъчета да ми даде, тъй че след десетина дни ще ги взема и директно на двора.

# 288
Днес забелязах в три от саксиите ми мушички ooooh!

От преполиване ли се получават?

С какво е най - добре да се третират,клечките от кибрит помагат ли или има и по надежден начин?

# 289
от влажна почва се получават да, аз моите със сапунена вода г иразгонвам Peace

# 290
Как точно,разтваряш сапун във вода?Да не взема сега да ги натровя със сапун. Mr. Green

cikoni , невероятно е каменното ти цвете!
Поздравления за него.
Ама то май и е доста големичко,моето никога не е достигало такава големина.

# 291
Все повече ме запалвате с това каменно цвете.
Голяма красота са .
cikoni,
много хубав цвят.
По големи на височина,може ли да станат или са повече на цвят и обем?

# 292
  • Виена
Пазя го въф тайна! ,аз много често ги завъждам тия мухички  Flutter.Пробвала съм и с клечки за кибрит и с пепел от цигара и със сапунена вода,но на мен поне най ми даде резултат чесъна.Той най успешно ги прогони.А пък,както се и оказа от статията,която Деси беше пуснала,чесъна даже бил полезен за растенията Simple Smile.

# 293
  • София
Току що видях в Пикадили цял стелаж с цветя/луковични и грудкови/ в консервена кутия. Shocked Запечатани са, купуваш си я, отваряш я, поливаш и след време ти пораства цвете. Имаше много видове, но впечатление ми направи каменното цвете/много го харесвам/, но цената беше 11 лева и някакви стотинки. ooooh!

# 294
Пазя го въф тайна! аз си вземам от баба ми домашен сапун и в едно легенче малко разтварям и с пулверизатора само пръскам пръстта и листата от време на време, защото вкъщи сме на климатик и мине не мине влагата се показва Laughing не съм пробвала други методи, защото този при мен работи Wink

Деси, и на мен ми харесва, ама не успях да го завъдя, дано ти да имаш късмет Hug

# 295
Tedito_799 ,ама кажи как точно с чесън?
Заравям чесън в саксията или нещо друго?

Благодаря на всички за търпението към мен  bouquet

Ще пробвам всички варианти пък ще видя какво ще стане.

# 296
  • В най - голямото село
Как точно,разтваряш сапун във вода?Да не взема сега да ги натровя със сапун. Mr. Green

cikoni , невероятно е каменното ти цвете!
Поздравления за него.
Ама то май и е доста големичко,моето никога не е достигало такава големина.

Благодаря и да ви се връща!
Според мен изобщо не е голямо, винаги са ми били доста по - големи каменните цветя. Даже това ми се струва едно такова "рахитично". Обикновенно и листата и цветовете стават доста по - едри.
Аз сакъзчетата направо ги садя. Някой от вас насадил ли ги е вече навън newsm78

Цитат
Току що видях в Пикадили цял стелаж с цветя/луковични и грудкови/ в консервена кутия.  Запечатани са, купуваш си я, отваряш я, поливаш и след време ти пораства цвете. Имаше много видове, но впечатление ми направи каменното цвете/много го харесвам/, но цената беше 11 лева и някакви стотинки.
Според мен е скъпичко. Миналата година бяха по 6, 7 лв. цъфнали. А аз и една моя колежка си купихме грудки от Стрелиция и си ги насадихме. Бяха по 1.50 лв.

# 297
Пазя го въф тайна,
не можеш да ги отровиш. Аз имам голям проблем с памуковата въшка и редовно "къпя" цветята със сапунена вода и няма проблем (правиш пяна със сапун и вода в легенче или в пръскачка, правила съм и с препарат за съдове). Даже една позната баба беше поляла по погрешка китайската си роза с едно шише с вода с препарат "Тест" и тя вместо да залинее или умре, взе че реагира като наторена и избуя Grinning  Тогава си спомних, че дистрибуторите на Amway, казваха, че техните препарати могат да се ползват и като торове за растенията... Grinning

# 298
Аз една скилидка я разрязвам на две и я пъхам надълбоко в почвата.
Чувала съм и за цигара нарязана,накълцана на дребно и зарита в почвата.

# 299
Здравейте,момичета!
Искам да попитам някоя от вас отглежда ли бонсай?

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 10:49 от Карамел`

Общи условия

Активация на акаунт