Ястия с пресни картофи?

  • 5 515
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 001
С копър и масълце  Heart Eyes Heart Eyes  небелени, стават много вкусни.
Aбе не можах да свикна да не ги беля....Повече са ми вкусни белени....

# 16
  • Мнения: 157
Белени Peace

# 17
  • София
  • Мнения: 1 163
аз ги правя по този начин и са страхотни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185536.0;topicseen

# 18
  • Мнения: 533
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Абсолютно! Мноооооооого вкусно нещо е това!  Peace

Аз слагам и малко чесън Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 545
Mоята любима рецепта за пресни картофки е следната:
Картофките се измиват, подсушават и се слагат в тавичка с масло и олио. Запичат се хубаво и накрая се добавя една връзка пресен лук, копър, сметана и кашкавал. Разбъркват се и се пекат още малко.  chef

# 20
  • София
  • Мнения: 15 467
Цели, обелени , сварени,  запържени в масло и накрая залети с малко сметана да "клокне".Става много вкусно.

# 21
  • Мнения: 3 036
Давам много вкусна рецепта за пресни картофи,която става за гарнитура.
800 грама картофи се измиват много добре и се обелват.
4,5 скилидки чесън се режат на филиики и се запържват в олио.
Вадят се и на тяхно място - картофите.
Като се позапържат се слага 250 мл. горещ  зеленчуков бульон.
Посолява се и се добавя чер пипер.
Котлона се намалява и се оставя 20,25 минути да омекнат картофите(водата да покрие картофите)
Настъргва се кората на 1 лимон,прибавя се сока му.
Подправките са 1 супена лъжица мащерка,копър,розмарин.
Да ври още 5 минути без капак или докато бульонът изври.

# 22
  • Мнения: 680
Искам да Ви кажа, че взех от всички Ви по нещо и станаха великолепни картофките!!!

Направих ги по следния начин:

 Измих картофките без да ги беля,
 Сварих ги със сол за около 10 мин,
 Изсипах ги в голямата квадратна тава,намазана с олио,
 Отгоре нарязах  1/2 връзка пресен чесън и 1 вр.копър,
 Направих заливка от 1кофичка сметана, сирене, ч.пипер, сол и лъжица олио,
 Разбърках всичко това в тавата и оставих на горно и долно печене за около 20 мин.
 Преди да ги извадя рендосах кашкавал отгоре и оставих за 5 мин само на горно печене, докато кашкавалът се зачерви.

Е,това беше!!! bowuu
Правих ги 2 пъти тая седмица и мъжа ми каза, че така никога няма да отслабнем..... Joy

БЛАГАДАРЯ НА ВСИчКИ!  bouquet
buon apetit!  chef

Общи условия

Активация на акаунт