С Фотошоп-а сме на ти, учим се сериозно ний.....(14)!

• 21 977
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
добро утро момичета
wish-относно питанката ти.След като си селектирала,чукваш с десен бутон и избираш -лайар виа копи-и селектираното ти се отделя в нов слой
Вал стеф-откровенно да си кажа,че не е много добре.Част от Елементите са с ниско кочество/лилавата панделка и това нещо шареното.То защо е там-махни го.Жълтия фон го обърни обратно за да спазиш златното сечение/за което не веднъж съм писала Laughing/Можеш много повече
Никки-интересно се е получило.Може да смъкнеш леко надолу цялата композиция
Бабъл-фона ти е леко перспективен и ако направиш и снимката такава/със подходяща сянка/ще стане по добре
Mama Pisana -като замисъл е прекрасно.Сега обаче трябва да си поиграеш със сенките.Престави си композицията-рамките на снимките хванати на въженце от халкичка-значи,това въженце трябва да хвърля по голяма сянка върху снимката и още по голяма върху фона.халкичката също.След като имаме халкичка значи снимката е по отдалечена от фона и сянката и трябва да е по голяма,а оттам следва,че тази на въженцето ще е най голяма ,защото то е най отпред.
За цветята ,които са пред снимката се отнася същото.

Представяйте си нещата.Което е отпред винаги има по голяма сянка от това което е отзад.Сянката на предното е и винаги по разсеяна от това ,което е по отзад

Барабана-харесва ми.Зелените листа са много ярки и грабват вниманието.Дъщеря ти е като кукличка Heart Eyes

# 166
wish-относно питанката ти.След като си селектирала,чукваш с десен бутон и избираш -лайар виа копи-и селектираното ти се отделя в нов слой

Прочетох урока ти поне 20 пъти и опитах да го повторя поне още толкова пъти, но човек като е смотан ...  Embarassed
Когато изрежа с Pen Tool натискам десен бутон и давам Make Selection ...
След това колкото и да натискам, където и да натискам ми излиза неактивно меню на десния бутон, но дори и да беше активно пак не виждам лайар виа копи...
За това /като маймунките/ с проба-грешка намерих от къде да го отделям!
Edit/ Copy Merged/ Paste Into ....
Не знам правилно ли е , но стана...

# 167
Wish - трябва да смениш инструмента - след като направиш селекцията, отиваш на слоя, от който ще дублираш, после цъкни на ласото, примерно, и тогава с десен бутон ще ти излезе менюто с Layer via copy.
Аз си изпечатах поканата - с такъв гръб - http://picasaweb.google.bg/PetyaSht/Kart/photo#5184538190544224626, щом ми я харесахте... Grinning.
Искаше ми се да е нещо такова - http://picasaweb.google.bg/PetyaSht/Kart/photo#5184538181954290018, ама не можах да го доизмисля, и сега туй незнам какво да го правя - за пръв път ми е да "изрязвам" цветя от плат и да "шия", така че кажете ако някъде бъркам.
Кажете, моля ви, откъде вземате тези готините елементи - като трябва да ровя по сайтове, издивявам направо!

# 168
 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 15:54 от jujavka

# 169
Ани, много ти благодаря за коментара, ще ги оправя листенцата Hug
jujavka ти съвсем нагледно си демонстрирала обяснението на Ани за сянката Wink много ми харесват Simple Smile

# 170
Спря ми тока и са се публикувалисамо снимките  Mr. Green  Аз всъщност исках да питам как точно става отделянето на сянката в отделен слой, защото така и не успях да го направя. Това стана с лудо напасване и триене и в крайна сметка не е точно това което исках да стане newsm78

# 171
  • Бургас
Айде още една от мен  Laughing

# 172
  • София
Млечко,  страхотна е ooooh!! Искам и аз да правя такива пък  Grinning

# 173
  • Бургас
Момичета, след толкова критики, ви давам  право да се реванширате  Laughing
........и още една

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 16:16 от mle4ko

# 174
Ани, мерси за коментара, напълно съм съгласна с теб  Hug - рамката ми си е кофти и чак не съм убедена, че искам да се занимавам повече с нея  Rolling Eyes Предпочитам да направя нова   Wink

Mle4ko, първата е направо убийствена, много е красива   bouquet А втората, някак си тая жълтата рамка не ми се върже... ама аз пък какво разбирам   Grinning

Синята фея,
гърба на поканата също е много сладък, май само сенки му липсват newsm78

# 175
май само сенки му липсват newsm78
Ха, вярно! ooooh!Така се бях заплеснала по цветове и балони, че съвсем съм забравила Laughing. Ама така или иначе, те поканите вече са раздадени, да се надяваме, че няма някой да я върне заради това Simple Smile.
Абе постна работа, ама какво да направя, хич не ме свърта да се ровя за картинки...  Tired

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 18:49 от Синята фея

# 176
  • Бургас
И едно много познато и сладко бебе, щото майка му хич не може да прави рамки  Laughing

# 177
  • Бургас
Ех, Млечко, млечко имаш си тука цял отбор от фенове. Правиш страхотни неща и не мога да им се нагледам. Творя, творя, тъкмо реша, че съм направила перфектната си рамка и като влезна да я постна, току се натъкна /както днес/ на някоя твоя и........мойта ми се вижда като грозното патенце.......
На мен и двете много ми харесват, но първата определено ми легна на сърце.... Peace + третата в добавка, за да съм актуална. Супер е, но и модела е чаровен  Hug

Бабъл гледам, твоята ... има нещо, което ме дразни, но не мога да усетя какво е точно, незнам може би една ограждаща рамка на снимката и малко фона да го поразчупиш с жълтичко ли  newsm78

# 178
  • Варна
Запис чак на 9-та страница smile3506

# 179
  • София
Как се уредих и аз  bowuu Ако някой не е познал - на третата на Млечко е моята Теди  Laughing Много, много благодаря и много си я харесвам   bouquet   bouquet   bouquet
Дано не ме бие Млечко, но не трябваше да се моля много - много мил и отзивчив човек е Grinning . Да го имате предвид  Wink А ако на някой му се прирамкира чуждо бебе или кака на 7 г,  да свирка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт