С Фотошоп-а сме на ти, учим се сериозно ний.....(14)!

• 21 953
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
И аз се включвам в "университета на начинаешите фотошопърки " Simple Smile

Тази седмица бях на курс по Фотошоп и досега бях самоука ,естествено и с ваша помощ и малко учебна литература !

Мога да кажа че от целия курс не научих почти нищо ново ,поне сертификат ще имам вече .
Започнала съм и Илюстратора да го уча но там ми е малко по сложничко ,а работа ще видим каква ще търсим като свърши майчинството .До сега имам малко години стаж и все в областа на компютрите (но съм на 25),но нямам висше подходящо та май ще трябва да се доказваме със знания  Whistling

Ще ми е интересно да науча нови неща Simple Smile

Поздрави на всички   bouquet

# 46
  • София
 Maktub, много хубава снимка и много добър подбор на елементите и цветовете  Grinning. Но защо точно квадратна... Щеше да е идеална правоъгълна. Ани беше писала за различните възможности на позициониране при квадратна рамка - порови се назад.
Цоци, на мен много ми харесва  Grinning
Mama Pisana, какъв е този курс по ФШ - дай подробности  Grinning
barabana, много са хубави. На първата бих увеличила само снимката в долния ляв ъгъл /и евент. намалила другите две/
Аз се опитвам да направя нещо по-различно /разбирайте без цветенца, листенца, пеперудки и от сорта/, обаче нещо не се получава... ще го постна утре, че обикновено все бързам и после започвам да си откривам грешки и да ми хрумват разни неща.

# 47
barabana -рамките са много хубави.
По първата-махни надписа .Изтегли  си интересен шрифт от тук/например/Сложи сянка и дебелина на рамките ,за да придобият по реален вид
http://www.dafont.com/theme.php?cat=101
 за тези които не знаят-ФОТОШОПА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е ИЗКЛЮЧЕН КОГАТО ИНСТАЛИРАТЕ ШРИФТОВЕ
по втората-махни снимката с оплезването/рамкирай я отделно/и на нейно място измести цялата композиция от снимки.Мисля,че може и без жълтите цветенца,или поне добави нещо жълто още
Maktub-и аз съм на мнението на Лекси,че е по добре да направиш правоъгълна рамката или пък да доразвиеш тази,защото така е недовършена
Цоцииии-страхотна рамка.Може да сложиш някое от цветенцата да са върху кръгчето.Браво  bouquet
Mama Pisana -дай подробности за този курс.Да взема да започна и сертификати да ви издавам.Ще проуча въпроса

# 48
  • София
ФОТОШОПА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е ИЗКЛЮЧЕН КОГАТО ИНСТАЛИРАТЕ ШРИФТОВЕ
Е, сега разбрах защо не можех да си инсталирам шрифтовете, а когато все пак успях, си прецаках компа  Mr. Green
Mama Pisana -дай подробности за този курс.Да взема да започна и сертификати да ви издавам.Ще проуча въпроса
Ани, ама ти сериозно ли  Grinning Би било супер - дистанционен курс или нещо от сорта  Grinning

# 49
ФОТОШОПА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е ИЗКЛЮЧЕН КОГАТО ИНСТАЛИРАТЕ ШРИФТОВЕ
Е, сега разбрах защо не можех да си инсталирам шрифтовете, а когато все пак успях, си прецаках компа  Mr. Green
Ани, ама ти сериозно ли  Grinning Би било супер - дистанционен курс или нещо от сорта  Grinning
ЧЕ защо не.Наистина ще проуча въпроса

# 50
  • София
Проучи, проучи  smile3521

# 51
ЧЕ защо не.Наистина ще проуча въпроса

Проучи, Госпожо! Пък после аз ще искам сбирка на випуска послучай дипломирането ни! Така де...Абсолвенска да имаме......На мен лично ще ми бъде интересно един ден да се запозная на живо с всички вас, дето сме се потили над ФШ!

Благодаря за отзивите за рамката! Hug

# 52
Страхотна дискусия се заформи, малко разчупихме темата за рамки!  Grinning

Не са ти харесали,защото или не са правени от дизайнери или пък тези дизайнери са слаби.Сега всеки,който знае да работи на фотошоп и корел се пише дизайнер, а истината е много далеч.Много са малко самоуките , които наистина са добри .

...Един от най големите проблеми, поне за мен е ,че постоянно се сблъскваш с клиенти,които всичко знаят/Българина нали от всичко разбира Joy/Наумили са си,че нещото трябва да бъде така и не приемат чуждо мнение.Ти съответно ако можеш се бориш,ако не се примиряваш ,правиш му го както го иска и се молиш/вътрешно/ да не споменава на никой,кой му го е направил.

Няма как да не се съглася!!!  newsm10  202uu

# 53
Мама Цоцоланка мерси за новата ни темичка.   bouquet
Минавам на бързо, че нямам много време. Видях, че искате да се специализирате с Фотошопа и на мен ще ми е интересно.
Барабана много ми харесват, особенно първата. Браво.  Peace

# 54
Ами курсът е едноседмичен и се състои от 15 работни часа демек 5 дена по 2 астрономически часа.
Изучава се основно изцяло менюто  с всички подробности и функции друго общо взето не се прави ,
но то като знаеш всички екстри за какво са друго не ти и трябва.
Мацката която преподава е готина и обяснява добре .Обучават на Фотошоп 7 имат само един компютър със CS 3  ,
на който се обучавах и аз Simple Smile
Групата ни се състоеше от 3ма души,което е хубаво защото ако си начинаещ поотделно на всеки се обяснява.
На мен обяснява каквото я питах където се затруднявам ,другите бяха съвсем на ВИЕ със програмата .
Накрая ти дават сертификат ,днес трябва да взема моя  Laughing
Общо взето беше забавно .

# 55
  • София
Мъъничко да разводня разговора, но вие си продължавайте защото е много интересно  Grinning. Опитах малко по различен тип рамки. Обаче изобщо не мога да преценя как е  newsm78

# 56
Айдее, издадох се и аз че чета темата ви Blush. Гледам красиви рамки и ви се възхищавам на търпението, щото аз нямам нерви да редя цветчета Rolling Eyes. Особено ме заинтригува дискусийката за преквалифицирването - с Фотошопа си се знаем отдавна, но предвид това, че съм завършила друго, пък и след вече... 8 години ooooh! "по майчинство" вкъщи, съм много скептично настроена дали някой ще ме вземе насериозно без необходимото образование, и без "кетап", при толкова налични "специалисти в областта" (или поне аз си мисля, че са доста кандидатите, то само тук конкуренцията е достатъчна  Laughing ). Иначе - ако трябва да се доказваме, ще направим каквото можем, ама как да се стигне до етапа с доказването - че аз още на етап автобиография отпадам с тоя празен трудов стаж Shocked! Как да се престраша да пусна такова CV, като че ли само за самочувствие, но мисля, че си трябва някаква хартишка, в която да пише "завършил...".
Аз всъщност се включих, за да питам за тоя едноседмичен курс - наскоро търсих курсове по 3DS Max и намерих само на едно място в софия, имаха подобна схема на обучение, и се чудих дали да им се доверя - за УЦ Славкова ли става въпрос?

# 57
Здравейте!
До сега използвах фото имапкт, а от няколко дни инсталирах фотошоп...
Много полезна тема с линкове! Simple Smile
Радвам се, че я има!

Имам проблем...
Не намирам "кофичката" ...
Инсталирах CS3 и не мога да намеря paint bucket...
Някой може ли да ме ориентира?

# 58
  • Бургас
wish   welcome

Предполагам, че на мястото на "кофичката" имаш показан Gradient Tool, натисни върху него с десния бутон на мишката и ще ти излезе меню с два бутона , там е скрита кофата, избери си нея. Процедирай така и с другите бутони, щото под един са скрити винаги по няколко  Hug

Вижте на какво попаднах днес: http://it.dir.bg/2008/03/28/news2822788.html

# 59
wish   welcome

Предполагам, че на мястото на "кофичката" имаш показан Gradient Tool, натисни върху него с десния бутон на мишката и ще ти излезе меню с два бутона , там е скрита кофата, избери си нея. Процедирай така и с другите бутони, щото под един са скрити винаги по няколко  Hug

Мерсиииии... Hug
Къде ли не рових ама виж за десен бутон не се сетих! Simple Smile
Като успея да направя нещо ще покажа!

Общи условия

Активация на акаунт