С Фотошоп-а сме на ти, учим се сериозно ний.....(14)!

• 21 945
  • 308
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Лекси ФШ по дефолт си я пуска сянката една и съща и в една посока, ама можеш да си я наместваш от кръгчето дето пише радиус и там от distanse, spread  и как беше третото, го забраих  newsm78

# 76
Pisana, thanks, ама те там пък нямат курсове по 3Д  Sad.
И тъй тъй съм тука, да се изкажа bowuu - на Лекси много готина идея с тая "разхвърляната" бисквитка Simple Smile, само малко ми стоят скупчени и подредени снимките по средата на кадъра - може би поразпилени още малко към края на листа няма да е зле.
На Татяна - добре издържана снимка в жълтата тоналност Simple Smile - розовкото долу в ъгъла леееко ме разсейва, ама...
За barabana - и на мен втората - може даже my friend още малко по-голямо.
И на val stef - също ме впечатлиха много балончетата - ти ли ги прави или използва готови? (първата ми идея беше, че си снимала щампата на пижамката Simple Smile)
Момичета, надявам се не ми се сърдите, че изказвам мнение без да сте ме питали, ама то с най-добри чувства... Пък съм замислила да направя едни покани за рождения ден на дъщеря ми - ако стане, може да покажа и вие да ме изкоментирате Grinning.

# 77
val_stef -чудна рамка.Браво
Барабана-Да дадеш дебелина значи да изпалзваш настрайката bevel/намира се там където е и сянката/Дебелина се дава когато искаш предмета ти да придобие обем.В твоя случай рамките ти са масивни и би било по естествено да имат обем.
За изплезената снимка-сама по себе си тази снимка е оригинална и би било добре да и отделиш заслужено внимание и да я рамкираш отделно.Когато си правиш композициите ,гледай да комбинираш такива снимки и елементи ,които си подхождат тематически.Новите варианти ми допадат.Мисля си ,че първия ще ми хареса повече от втория ако зададеш дебелина на рамките,която ще ги открои от фона
Тед-интересни уроци/без този за промяна на очите-той е малко да се каже-Непрофесионален.Никога не променяюте цвета на очите по този начин/
Татяна на мен розата определено не ми допада.Пробвай с нещо друго
Лекси-тази рамка ще се направя,че не съм я видяла.Ти можеш много повече.
Относно сенките-сама преценяваш ситуацията.Ако ще правиш рамката като картичка тогава използването на сенки не е задължително ето пример
http://images.annaanastasova.multiply.com/image/114/photos/44/50 … amp;nmid=21068159
ако ще правиш скрапбукинг тогава си представяш,че всичките ти елементи и снимки са положени на една маса/да речем /и трябва така да ги докараш ,че да изглежда като истински скрап букинг-пример
http://bp2.blogger.com/_a2xbxAebcCA/R753ReA5OtI/AAAAAAAAAMc/hpnE … EM/s1600/lulu.jpg
Когато правиш комбинация от вдете -тогава сама си преценяваш.
Писана-снимай сертификата като го получиш.Аз лично си мисля,че 15 часа фотошоп е все едно да ти сложат една купа с кус -кус и ти да се нахраниш с едно зрънце.Че ти интерфейса можеш и от вкъщи да си го научиш

# 78
  • София
Ани, а какво не й е наред, защото на мен май доста ми харесва Rolling Eyes. Да не повтарям грешки...И ако имаш време, би ли погледнала двете рамки на предната стр. - по отношение на тях вече имам голямо съмнение дали са ок. И още веднъж, благодаря, че ни отделяш от времето си   bouquet

# 79
Лекси-на предната страница рамките са много хубави/аз защо останах с впечатление,че ги коментирах newsm78явно само съм си мислела Joy/
На рамката /по тъмната/ всичко без розата ми харесва
На другата рамка се чудя дали няма да е по добре да размениш фоновете.да сложиш синия от дясно ,а по светлия от ляво.Добре е да има контраст в композицията.Пробвай-не съм сигурна как ще е,само разсъждавам.
За новата ти рамка -снимките са хубави-добре позиционирани и кропнати.До тук добре,обаче..........тези самотни глухарчета newsm78просто разхвърлени.никаква композиция.Бисквитките -по големи от детето.Неправилно позиционирани-стоят като лепенки.Предлагам ти да ги махнеш и тях и глухарчетата и да продължиш да развираш рамката.Знам,че можеш и затова ти ги пиша тези работи Heart Eyes

# 80
  • София
Добро утро  Hug Ще се включа и аз в темата  Hug
Музика, първо снимките на рамката ти ужасно ми синеят  Sad Дали може да ги пооправиш?Елементите добре си подредила, но фона не ми хареса - стои ми плоско някак, като е такова като ливнато с кофата  Blush И аз не виждам текст  newsm78

Барабана, едната ти рамка въобще не я виждам  newsm78 , но другата е чудесна, а дететнцето ти е много красиво  Heart Eyes
Я ти сигурно си поправяла, че я видях по-натам в темата - чудесна е  Hug

Мактъб, много ми допанда квадратната ти рамка - единствено бих добавила някакъв надпис под рамката със снимката  Hug

Мамо Цоци  Hug Защо да си развалила срапа  Thinking - така подходящо си я направила за тази снимка  Hug

Ани, и аз в групата за дипломи  Mr. Green Joy

Лекси, рамката "Моите момичета" е толкова мила - самата снимка е много хубава - момента е прекрасен  Hug Харесвам!
Втората "Обич" - задните дететлинки бих ги оставила зелени като предните, че така изглеждат като увехнали  Blush

ВалСтеф, рамката ти е много красива, а дъщеря ти е принцеса  Hug

Татяна, хубава рамка  Hug Освен скрапа и халпето ми заприлича на Тони на Ани  Joy Единствено тази роза мен лично не ми харесва  Blush

Лекси, за последната с бисквитките...идеята я бива - може да се доразвие...да оставиш примерно 3 последователни пози или тези които най-ти харесват.Да сложиш подходящ към самите снимки фон и дори някое подобно весело животно или картинка  newsm78 Така глухарчета с бисквити не ми навяват добра асоциация  Joy Hug

Ето моите покани за РД
На малкия син

И моята  Mr. Green

Стихчетата и на двете са си мои  Blush Blush Blush

# 81
Ани съгласна съм че това е едно малка част от необятната програма Photoshop.
Но много ми беше интересно какво преподават и за това реших да ида да видя Simple Smile
В крайна сметка се оказа че почти нищо ново не научих ,но здраве да е .
Практика си трябва според мен  Peace

Ще го снимам по късно сертификата ,че сега малката не ме оставя на мира  #Crazy

Дамаянти много ми харесват поканите ти  Hug
Можеш ли да ми пуснеш на ЛС малко инфо за колежа в който учиш newsm78 Благодаря ти предварително  Peace

# 82
  • София
Мама Писана, ще ти пусна след обяд инфо, че се приготвям за Дщканска среща днес  Laughing Да няма сред вас някоя Дюканка  Thinking  Mr. Green

Аз заформих една на бързо с кафето и със стари снимки, но са си спомен  Hug

# 83
Ох, момичета какви красоти!!!
Аз само ви гледам от време на време и тъгувам за моя ФШ! Нещо ми се бъгна програмката, след нея и компа, и нали децата на обущаря ходя боси, та и аз чакам мъжо да ми преинстални компа, май ще го направя аз. Толкова ми липсва програмата и работа с нея  Sad
За сега само се наслаждавам на вашите творби и ми оства да се надявам че като седна пак на ФШ ще мога да направя нещо що годе добро! Използвам времето за творене, за четене на уроци и книги за Фш, пък ще видим.
Ще се отчитам с работа тук, че другата тема просто не е за мен!
Приятен ден, много добри снимки и още по прекрасни рамки  Hug   bouquet  Hug

# 84
contesa, добре дошла при нас  Hug

Дамаянти, правиш големи красоти, а стихчетата ме развеселиха много  Hug

Лекси, замисъла с бисквитките наистина е много интересен  Hug

tatyana_77, много ми харесва, само розовкото не ми се вързва пък на мен, бих му сменила цвета да стане като потничето на малката сладурка  Hug

Mama Pisana, нашите сладурки са наистина на една възраст, ние сме точно на 1 г. 8м. и 9дни  Grinning

Синята фея
, балончетата аз ги правих - четки са  Hug
И много се радвам, че ви е харесала рамката ми!   Heart Eyes bouquet

# 85
  • София
Ей, колко сте писали  Grinning Много се радвам, че Дамаянти започна да присъства по-сериозно в темичката  Grinning. Надявам се и Контеса да се появява по-често и да си преинсталира компа по-скоро;-)
Мерси много за мненията   bouquet. Ани, много благодаря за подробния анализ - чудех се дали снимките са добре позиционирани, за бисквитките се усетих, че са големички и седят като лепенки, но за самотните глухарчета и нелогичната комбинация - "жълтурче - бисквита" не ми беше хрумнало  Laughing
Дамаянти, прекрасни покани и рамка. А за Дюкан.... надничам понякога в темата, може пък и да се престраша  Mr. Green Мисля, че съм на твоите изходни кг  Wink. Събирам сили за сериозна атака, но не съм се спряла на диета  Embarassed
Туко що се връщам от дълга разходка в Борисовата и много нови снимки. Дано имам време да рамкирам нещо днес  Grinning

# 86
Дамаянти от твоите красоти получавам комплекси че съм много на n-та степен зле Sad с пустия му фотошоп.

# 87
ох и аз така като гледам какви неща правите, не смея да загрозявам с моите, и ако не беше за изненада - подарък нямаше и да покажа рамките Confused
много ви благодаря на всички за идеите и подобренията  bouquet
Ани, и аз това мислех, че имаш предвид с дебелина, ама да си попитам. Точно това им липсваше, защото на мен ми стоеше по-меко в зеления вариант и сега направо си изглеждат като истински дървени рамки Mr. Green
Голямо благодаря, че намираш време да обърнеш внимание на всички  bouquet

# 88
Зравейте,
На мен нещо не ми е до рамкиране в момента, че главата ми е пламнала от глупости #Crazy , но ще гледам през новата седмица да съм отново на линия.  Peace
Дамаянти  стихчетата ти са направо уникални. Браво.   bouquet
Пожелавам ви лек и изпълнен с приятни емоции уикенд.   bouquet

# 89
  • Бургас
Абе, аз какво още дремя и не съм се записала тук  Rolling Eyes Много хубави рамки видях. Браво!
Ани, чудя се дали да не си сложа тука рамката, може да отнеса някой коментар от теб  Rolling Eyes  Wink

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 18:23 от mle4ko

Общи условия

Активация на акаунт