Един голям проблем с детските градини и ясли !!!...

• 36 395
  • 471
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Таняяяя, аз, преди да подам документи на децата съм минала през градината и съм се запознала с условията, Директорката ме е развела, показала.....вие не го ли практикувате??? ShockedНяма нужда да споменаваш баба ми-тя почина и незнам дали е имало детска градина по нейно време.Недоумявам защо лично не си се поинтересувала предварително-това си е твой пропуск.Имаш възможността да го направиш, а че не си намерила за необходимо или не си отделила време-не е минус на системата.

Е, колко време ти отдели - защото при нас беше за 10 мин., отвори вратата на една стая, учителка в пенсионна възраст, децата слушаха, обстановка вижда се и през прозореца. За 10 мин. не схванах много.

# 376
  • СОФИЯ
Лошата майка не е ли изключение?

От какво да е изключение? newsm78

Какво е процентното отношение на майки с подобно поведение и такива при които не се наблюдава от тези, с които общувате?

Предполагам, че и една - две са достатъчни да утежнят живота на възпитателките.......... за теб малкият процент е фактология, за хората работещи там е ........ предполагам ежедневно съобразяване с тези хора....

Всички, които работят с хора са наясно, че съществуват всякакви "екземпляри". Затова съм на мнение, че не е правилно това да се поставя като проблем само на детските възпитателки/учителки/мед.сестри

# 377
  • София
Предполагам, че и една - две са достатъчни да утежнят живота на възпитателките.......... за теб малкият процент е фактология, за хората работещи там е ........ предполагам ежедневно съобразяване с тези хора....

Ако са само една-две, е добре, ще подскачам до небето. И според мен съобразяването би следвало да е двустранно, как ще науча детето й на нещо, което тя самата му внушава, че е ГАДНО? Thinking

# 378
Всъщност заплатите в градините зависят от Министерски съвет. Заплатите в целия сектор са свързани, от лелята в яслата до преподавателя в университета и всичките са мизерни. Свекър ми работи като преподавател в УНСС и взима мизерна заплата. Но миналата година когато стачкуваха учителите много малко хора ги подкрепиха, а по телевизиите все недоволни родители гледахме. Пък сега се чудим що напускат  ooooh! . Да не говорим, че ги принизяваме до неграмотните роми, щото и те са вече социално слаби с това заплащане.

# 379
  • София
Всички, които работят с хора са наясно, че съществуват всякакви "екземпляри". Затова съм на мнение, че не е правилно това да се поставя като проблем само на детските възпитателки/учителки/мед.сестри

Аз работя с децата, не с въпросните хора, и не е проблем САМО на възпитателки/учители/медицински персонал Peace

Всъщност заплатите в градините зависят от Министерски съвет. Заплатите в целия сектор са свързани, от лелята в яслата до преподавателя в университета и всичките са мизерни. Свекър ми работи като преподавател в УНСС и взима мизерна заплата. Но миналата година когато стачкуваха учителите много малко хора ги подкрепиха, а по телевизиите все недоволни родители гледахме. Пък сега се чудим що напускат  ooooh! . Да не говорим, че ги принизяваме до неграмотните роми, щото и те са вече социално слаби с това заплащане.

Много точно и добре казано  bouquet

# 380

О така е.... Но яснотата в тази посока не те прави по щастлив.
Върнах се на първа страница за да прочета нещо......... темата е за възпитателките в детските градини.

# 381
  • София

О така е.... Но яснотата в тази посока не те прави по щастлив.
Върнах се на първа страница за да прочета нещо......... темата е за възпитателките в детските градини.

Темите всъщност са две, събрани в една обща по обсъждания проблем Peace

# 382
Саня, хубаво си го напомнила.Не може да очаквате от всички всичко най-хубаво на 100% според вашите приоритети.

# 383
  • СОФИЯ

Аз работя с децата, не с въпросните хора, и не е проблем САМО на възпитателки/учители/медицински персонал Peace

"Въпросните хора" са родители, к в изключително голям процент от случаите отглеждат и възпитават децата си с любов. За това вероятно сме на едно мнение, както и да е.

Мед.сестрите, к напуснат работа или имат намерение да го направят - има ли формулирана някаква официална позиция и ако да, то къде бих могла да я прочета?

# 384
  • София
"Въпросните хора" са родители, к в изключително голям процент от случаите отглеждат и възпитават децата си с любов. За това вероятно сме на едно мнение, както и да е.

Така е, на едно мнение сме Peace

# 385
  • София, в полите на Витоша
Таняяяя, аз, преди да подам документи на децата съм минала през градината и съм се запознала с условията, Директорката ме е развела, показала.....вие не го ли практикувате??? ShockedНяма нужда да споменаваш баба ми-тя почина и незнам дали е имало детска градина по нейно време.Недоумявам защо лично не си се поинтересувала предварително-това си е твой пропуск.Имаш възможността да го направиш, а че не си намерила за необходимо или не си отделила време-не е минус на системата.

Е, колко време ти отдели - защото при нас беше за 10 мин., отвори вратата на една стая, учителка в пенсионна възраст, децата слушаха, обстановка вижда се и през прозореца. За 10 мин. не схванах много.

Без да звучи грубо, но едва ли някой щеше да ти попречи да прекараш повече време в градината, за да видиш как работят. Дай си сметка обаче колко време ти можеш да си позволиш ,за да постоиш поне по половин ден ъвв всяка градина, за която кандидатстваш, за да имаш правилен критерий за избор. А и при така създадената система и липсата на места, изборът ти едва ли ще е решаващия фактор.

....... Но миналата година когато стачкуваха учителите много малко хора ги подкрепиха, а по телевизиите все недоволни родители гледахме. Пък сега се чудим що напускат  ooooh! . Да не говорим, че ги принизяваме до неграмотните роми, щото и те са вече социално слаби с това заплащане.

Аз с гордост мога да заявя, че по време на стачката родителите от нашето училище в Сиемоново излязохме с декларация, която лично аз написах, дори и след взимането на решение за прекратяване на стачката, че подкрепяме учителите ни ако решат да продължат и че заставаме зад гърба им на 100 %, защото никой не знае как се почувствах на събранието на Родитело- учителския актив, когато видях сълзи в очите на учителката на дъщеря ми, защото хората по улиците в квартала и в магазините мърморят възмутени как стачката е въпрос на някакъв каприз. Как никой от възмущаващите се не стана да се възмути публично, изпокриха се в миши дупки.
Щях да се радвам да  им кажа какво мисля в очите.
И не знаете колко доволна се почувствах, когато видях благодарността на всеки един учител за нашата подкрепа.

А това,че учител се става ако не влезеш да учиш нещо друго, се влачи още от социалистическо време, то си е истина, че от всяко дърво свирка не става, но в тази професия повечето, които остават, се по призвание.

А ромите и повечко ги докарват, като родят по 5-6 и взимат детски, социално слаби, за ток, за отопление и прочие...

# 386
  • Oslo
Не знам колко учители са писали в темата, но все ми се струва, че е лицемерно да твърдим,че 250 лв. въобще могат да бъдат заплата в днешно време. На мен само разходите по мобилните телефони в семейството ми са по-големи....

Една със сигурност, не знам и аз колко от останалите участници тук са педагози Peace
Аз съм сестра в яслена група, но даже и не ми се пише вече в подобни теми...няма смисъл

# 387
  • София
Без да звучи грубо, но едва ли някой щеше да ти попречи да прекараш повече време в градината, за да видиш как работят. Дай си сметка обаче колко време ти можеш да си позволиш ,за да постоиш поне по половин ден ъвв всяка градина, за която кандидатстваш, за да имаш правилен критерий за избор. А и при така създадената система и липсата на места, изборът ти едва ли ще е решаващия

Явно и ти не си ме разбрала, и цял ден да стоя пак няма да разбера много неща. За това искам да има критерии за ежемесечно оценяване и да мога да ги видя. За мен недостигът на места не  трябва да е причина, да правим големи компромиси с дейността.

Приятен ден на всички!

# 388
  • СОФИЯ
СтелиЯни, имате ли някаква организация и обективирана офиц. позиция или просто напускате? В СНБМ имаме идея да ви подкрепим, но не може да се вземе решение преди да видим исканията ви.

# 389
  • Oslo
Мама Сання - и да има, аз поне не знам. От Бургас съм  , тук нещата не са като в София - много трудно е да се организира нещо наистина мащабно, всеки чака друг да направи нещо..., На мен вече ми е все едно, аз съм сравнително млада и ще намеря друго поприще за изява . Преди седмица напусна едната ми по-млада колежка, другите са пред пенсия и ще останат, макар и много огорчени.
По въпроса за исканията - те са обявени - 2 минимални работни заплати стартова. Не се прие, предложиха 20%... При мен лично от 200 лв. чисто ще се получи 240-250, което си е почти нищо, така че аз се уморих да се надявам. Май всеки се спасява както може...

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 15:38 от СтелиЯни

Общи условия

Активация на акаунт