В очакване на пролетта, МАЙски мами бъбрят си сега!

• 14 737
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Е,ама и днес я карате като  вчера....не така,ей Naughty....да не пускаме списъка на отсъстващите.... Wink
Сисе,как е твоята ученичка........предполагам,че на половин ден сте като начало?А,ти да не почваш работа?
Ани,с риск да ти прозвучи грубо,но ще цитирам една учителка от ДГ,която казва,че "дете издържало да реве повече от 15минути-няма....и така бързо се залисвали...само дето мамите отвън ревяли повече,щото си представят разни апокалиптични картинки",а рева на взимане е щото се подсещат,като се появи мама.........дано да е вярно.....и дано да го спечелят с акордеона и игрите и да почне да му харесва. Peace
Стайпърче,доколкото знам,закона те защитава от съкращение....но мисля,че за целта трябва да имаш заведена с входящ номер декларация,че си бременна/писменно уведомление до шефа/....единствения вариант при който могат да те съкратят е цялостно закриване на фирмата.Но понеже незнам дали няма промяна-питай в Майки /там са много усложливи и бързи с отговорите/А,казаха ли ти какво ще е бебето?
Шуши,явно вие сте сте от говорителите на групата....щом вече и рецептите оправя Grinning
Виф-че,на теб ако не ти вдигнат паметник в тая фирма.....направо ще сгрешат....явно са големи късметлии/че си спомням ти основно за "мерси" им работиш/...а пералнята оправихте ли?

# 121
Явно и спя и пиша............ще ме прощавате,ама без да искам се самоцитирах.......... Embarassed

# 122
Стискам палци на всички нови ясленчета!!! Браво нека има и пролетен прием..че нашата група оредя децата като навършат три годни и ги местят в друга група и нашите намаляват, и така до есента ще гледат десетина деца - тъпа работа вместо да приемат децата и мамите да се върнат на работа...
Страйпър как така си се редила цяла нощ за да се запишете за уч-ще и там ли има проблеми с местата  Shocked е това вече не го разбирам нима ще върнат деца от училище... newsm78
Нашата нова дума е Лельооооо от време на време бърка и ми вика така  Cry става ми кофти да ви кажа  Sad
Хайде мами по голяма активност...олчето, Катя и и и и
Хубав ден на всички аз да се залавям за работа малко !

# 123
galiushana, сигурно имитира някой. Не се тормози. Само за някои училища има голям наплив. Зависи къде искате да запишете детето като порасне.
Аз си харесах едно училище, в което преподават учители от математическата. И затова се редихме по нощите. Че има много деца с предимство и не се знае колко други ще приемат. И успяхме да го запишем с 3-ти номер.

Люба - да от темата за счетоводството ме посъветваха да си подам уведомление, че съм бременна. Макар, че и с дете до 3 год пак съм защитена от уволнение. А те точно това правят - закриват цялата фирма. Собствениците са в САЩ и смятат да си продължат дейността от там. Само още не знам колко време имаме.

И аз да продължавам да работя, че нещо хич не ми спори.

# 124
  • Велико Търново
Така,да дам отчет за първия половин ден на Божидара в яслата GrinningМайката на Божидара от как разбра,че ще вземат принцесата и в ясла беше ни жива ни умряла-драма голяма за нищо Mr. GreenБащата на Божидара както винаги показа олимпийско спокойствие и непукизъм Mr. GreenТа така сутринта тръгваме в к-т ,срещаме с директорката и след това тя ни води в групата.Сестрата хвана Божи последната "изцвърча" веднъж и това беше.Аз,тръгнах и не съм се ослушвала или обикаляла яслата.Като отидох да я взема в 12.15 я сварих седнала на земята сама с една играчка в ръката,но тя така се забавлява и у нас.С две думи нищо ново!
Медицинските сестри са много приятни/едната ми е приятелка/ и са страшно любезни както и директорката сто пъти ме питаха имам ли претенции,да съм носела любими играчки,води,биберони ,шишета,абе каквото искам.Аз,естествено нямах никакви претенции -само отказах да и дават флуорирано мляко и те казаха,че ще и дават обик.кисело мляко.
Любими предмети няма Божа и затова занесох само едно списание да търси вътре Бетинка Crazy
Това е за яслата от мени  Божидара,която вече спи!

Та това е от мен за сега!Довечера още Heart Eyes

# 125
  • Варна
Иха, Сиска, радвам се, че първия ден на Божи е бил подобаващо спокоен, както си и прилича на нея  Heart Eyes Занапред да й е все по-итересно и хубаво там!

И аз се надявам навършилите 3 годинки деца да освободят място за нас, дано поне Юни се вредим за сборните им групи, поне в едната ясла, че в другите май нямаме никакъв шанс да ни приемат.

Люба, пералнята не работи. Ще ми поръчват нов програматор и като дойде ще ми го монтират. Един господ знае кога...
А иначе не знам за паметника... ама отново си имаме бременна мома в офиса, която едва ли ще дойде повече, та даже и за 1 ден. За втори път вече в моя офис, което означава, че всичко ляга пак на мен. Как пък не можаха да почакат малко, поне на ясла да го вземат това дете... То аз нищо против нямам от такива хубави новини, ама все контрата в мен. Работих малко до преди да родя, и ме викнаха 4 месеца след като родих. След мене в тази и другите ни фирми, още 4 момичета забременяха, а три вече родиха - но нито една от тях не е работила докато е била бременна или пък даже да са й се обадили след като е родила  Tired Май ми идва в повечко всичко, а ако ви кажа какво ми дават ще се пукнете от смях.... и съжаление... Ама никой не ме иска с дете на работа, където съм ходила на интервюта, само като чуят и свъшва интервюто  Confused Абе такъв ми бил късмета....

# 126
  • София
Ох, да взема да се оплача аз - че то друго няма при мен.
От две седмици съм без дете, че покрай въвеждането на новата програма в офиса е лудница и се стой до ........ сред нощите - 3-4 часа. И е веселба. Та трябваше тази събота и  неделя да отидем да си вземем детето от П–ще, да ама май ще е Не. От 3 дни Деян е в болница и не се знае кога ще го изпишат - бронхоплемония и проблеми с едното ухо. Аз от недоспиване и преумора също сдавам багажа. Днес даже си тръгнах на обед и ходих на лекар ........ не че имаше смисъл, но ...... Та и лекарката ще сменяме с мъжО. Защото заради компетентното и мнение е в болница. Та в този ред на мисли и свекървата отива в събота на почивка и ако взема детето и нещо се наложи да го оставя и за 1 час няма да има на кой. Та съм в  чуденка.
Чета, че има нови ученици. Мога да им пожелая бърза адаптация и по - малко болежки.
Лек ден. Аз отивам да полегна.

# 127
  • Varna
   Вифка, съчуствам ти. не че съм в по добра позиция и мойта СПа менажерка е бременичка, добре че се съгласи да вкара СПА то в релси до 25,04. оттам го поемам аз  Shocked, само да вметна представа си нямам от нищо в спа-то сега го уча. / обаче какъв сладък рехабилитатор дойде на интервюто, сега остана и да започне Mr. Green/ и в ресторанта са ни едни новички  Sick, ...
    Виф, като го пуснем заповядай на една СПА капсула да разтовариш и някоя друга сауна.
  Ванилка, за Бети спе телепортирали свекървата от Русе / не че ни е най добрия вариант/ но каквода се прави. За ясла при нас най рано на 11,05х ще видим резултата и после ще ходим при кмета, смятам Бетина да му я оставя зяа един ден пък да видим #Cussing out,.  Днес говорих и сдве детски градини- частни, и оттам посланието беше внесете 430лв депозит за да си запазите място евентуално за септември newsm78.
   Сиска, браво на Божа, все така да е занапред.
  Ани снимките са отпреди седмица мисля или повече.

# 128
Здравейте и от мен!

Дано така да продължава Божито без драми в яслата. Така да са и всички новички ясленчета. А пък дано и ние на есен да ни приемат, че вече се виждаме в чудо да мислим комбинации на тема дете-работа.
При нас няма много нови неща. Речниковият ни запас се е увеличил с една единствена дума  Rolling Eyes - "пъп" /научи се да си го показва и да казва как се казва/. Иначе всички части на тялото си знае, но само да ги показва и да казва за ръчичките и крачетата, че са две. Слушайки Марти онази вечер като пусна Шуши клипчето, крайно се отчаях, че моят наследник ще достигне някога такива висоти на говорене и в пристъп на ентусиазъм почнах да му намилам въпросната приказка постоянно - и постигнахме завиден успех - като стигнем до големия лош вълк, почва да вика Аууууууууу Бау-бау, а Шапчицата като бере букет на баба си и го питам от какво и той крещи Цеценце /нали са ни голяма любов всички цветя и това ни е най-сложната дума дето владеем/, а накрая като паднал вълкът и вика Пуфф. Така я разказваме ние приказката.
Но сега ще го похваля за нещо, което ми беше голяма мъка /Галя ще ме разбере най-добре/. Шишето с вода - махнахме го!!! Беше малък ужас всяка нощ - будене по 10-тина пъти за да пие вода, съответно яко опишкване почти винаги и преобличане и смяна на памперси, последвало разсънване, ново преспиване и т.н. Прочетох обаче аз в Кърмаческия една тема за отказване на кърмаче от неколкократните сукания през нощта и се амбицирах /то не че е някакъв специален метод ама като видиш, че някой е успял и си казах дотук беше, махам шишето/. Дръпнах му един много сериозен разговор с детето /от тия моите дето до сега два пъти са му говорила така и много чудно как, но ме разбира идеално какво се иска от него/, и от 9 дена не сме пили вода през нощта с едно-единствено изключение. Далеч съм от мисълта, че е някаква крайна победа, но на този етап ме удовлетворява напълно. На всичкото отгоре и през деня взе да пие по-малко вода и я пие от истинска чаша с доста малко поражения по себе си.
Иначе се очертава много кротичък и откровено страхливичък, че чак взех да се претеснявам да не го ступват другите деца. Никак не разбира агресивността на някои деца, но не плаче, а се обижда като голям човек и тръгва да си се прибира в къщи ужасно тъжен.
Това е от нас! Снимки може би ще пусна малко по-късно.

# 129
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=222278&photo=9     
Ето да ни видите как хубаво се налудувахме вчера
Желаем на Ивко и Божа, да им хареса много в яслата и да им е много весело там  Hug
Бети е много сладка  Heart Eyes
Пловдивските ни деца са един път красавци  love001
Дано всички мами дето искат да могат да си дадът децата на ясла, че то от едно време на татък не се търпят вкъщи. Ние почваме от сряда(може би). Стискайте палци и на нас.
Повече ще пиша като си замине Жоре, че сега нямам много време за компа. Mr. Green
А кръщането го правихме на 27.12.07, но тогава нямах комп и не съм показвала снимки.
 food010 kaffeetrmker_2 morning Coffee beer хайде, кой каквото обича за слетобедно

стига ви толкова
Приятен и спорен ден  bouquet

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 15:59 от gi4o_pi4o

# 130
Хайде аз пак да се разпиша и да излизаме на разходка , че както казва Гичо "от едно време на татък не се търпят вкъщи".  Laughing
Люба, много точно го е казала лелята. Но аз добре че съм от тези дето не се трогват много. Като го чух да реве не ми стана весело, но и се прибрах у нас и с облекчение си починах един час. Когато се върнах точно това и бяха думите и нашата леля. Плакал 15 мин, после взел да оглежда децата, после едно момиченце започнало да го гушка и целува и той също. И бил спокоен. Дори влязох да го видя малко преди той да ме види, наистина беше спокоен и като ме видя се зарадва и взе да хленчи от няма и къде. Има надежда да му хареса. После го разпитах , разказа ми абсолютно същите неща , които и лелята ми каза.
Радвам се че Божи е приела толкова спокойно първия учебен ден.
Гичо , вие доста сняг си имате като гледам и добре сте се позабавлявали.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 22:41 от А н и

# 131
Здравейте!
Хайде и аз да кажа,че сме добре Simple Smile.Той Алекс малко ме ядосва,но ще ми мине(пък и днес съм темерут и не ми пука от нищо).
Много хубави снимчици сте пуснали и се нарадвах на сладички деца.Аз скоро няма да пускам,че съм обявила един бойкот на фотоапарата ни и таткото,който твърди,че аз не съм знаела да снимам с него Twisted EvilЗа това съм му казала да снима той щом умее.А той пък не му е и хрумвало оттогава Twisted EvilЗа това пък сега чантата ми за излизане е по-лека(с един фотоапарат) Mr. Green
Сиска,аз не съм се и съмнявала в твоето добро дете-тя Божа и на Луната да я пратиш пак хладнокръвно сигурно ще го понесе  Heart Eyes
Ани,дано Ивко вече е разбрал колко е хубаво в градината сред толкова деца и интересни занимания Simple Smile
Искам и аз да си имам ясленче,но ще потърпя още малко.За сега го тренирам направо в детската градина при свекърва ми.Ходи всеки ден за по малко и е много щастлив.Дори два пъти ми избяга-беше хукнал при баба си в градината #Cussing out
И работа бих искала да си имам(макар и да ме товарят Simple Smile), но тепърва ми предстои търсене.
Люба,вие като едно рокаджийско семейство ще ходите ли на концерта на Металика?Този път нямате късмета да е в Пловдив Simple SmileНие с мъжо сме си взели билети и живот и здраве сме там Simple Smile
Моето дете заспа късно и преди малко се събуди,пишка,просна се на спалнята и пак заспа.А аз от кога му бях планирала разходка Thinking
Целувки на всички и си останете със здраве Heart Eyes

# 132
Много се радвам за Божа и Ивко -дано все така спокойно да приемат яслата.....то не ,че е много хубаво....ама си е вариант/аз нали съм си вкъщи-та трябва да имам оправдание,че Иво не ходи...да не го приемете лично,ей Wink/а,не разбрах г-жа Чемширова какво прави като го няма и без това кроткото и и само гледащо се дете/че поне в тая тема не се е усетило,че има повече свободно време Mr. Green/
Иночка,стискам палци да ви се уреди въпроса с мястото в яслите......пък дано не се налага кмета да я гледа Бетка...че тя кротка и може и да му хареса Wink
Виф-че,ми то като има кой да работи...викат старите хора,че не бил луд който ядял баницата.......а пък ти що не вземеш да ги зарадваш,че си бременна?Да видим тогава кой ще работи?...Или поне постави въпроса за малко повече пари,че те явно мислят,че си доволна...че болен мъж
Неде,то и твоята работа нещо на героизъм го избива..дано не съм разбрала правилно,че до сабахлен работите.....Добре,че поне Стоянчо го няма,та да може да поспиваш/макар,че не се сещам кога успяваш/...и стискам палци на Деян да оздравява....че болен мъж никому не пожелавам/по-мръкащо нещо аз лично не се сещам...а в момента и моя се е тръшнал ooooh!/
Бубката,Иво също така реагира на другите деца.....в началото беше по-ербап......ама го ступаха няколко пъти...видя,че не всички са толерантни като батко му.....и вече се пази....а като все пак някой му навлезе в периметъра или му вземе играчката...обръща джуките......и също така се сърди до вкъщи.......
Гичо,честито ви християнче!/със закъснение/..и честит ви априлски сняг Laughing!...а Маги е убавица.........Арк-ов Ники да не дреме/т.е майка му/ Naughty
И накрая -Велиска-ще ходим ако намерим гледачи...че то не се бутат такива около нас/даже одеве имахме пак кандърмация на свекито,че сме на РД на много близки приятели утре вечер.....и я помолихме много мило......обяснихме,че няма никакъв начин да не идем,както и да водим децата с нас,че е на кръчма...и тя каза едно измъчено:"Ми щом няма друг начин.............",а за лятото и нея няма да я има-ще става пак американка..../,та ние си правим някакви сметки,ама не бързаме да купуваме билети,че ако не стане-поне да не ни е яд....
Аз гледам ,че пак никой нищо не ще да пие......затова ще се фръцна  и ще ходя да гледам някой филм......по-приспивен най-вероятно............
Лека и  Heart Eyes Hug

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 23:00 от Анонимен

# 133
Добър вечер!

Минавам набързо да пожелая на Божа и Ивко бързо адаптиране в яслата и да пусна три клипчета да видите Килиан колко е пораснал.
Тук как закусва http://s12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/?action=view& … rent=P1080300.flv

А тези две са от един детски "кът", където бхме в сряда http://s12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/?action=view& … rent=P1080380.flv
http://s12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/?action=view& … rent=P1080386.flv

Имам и снимки от там, но не съм ги качила още.

Лека вечер!

# 134
Добро утро и от мен.Най-накрая реших и аз да се разпиша.Шуши детенцето ти е страхотно и снощи си викам бе я и аз Да пусна супер Любо да го видят МАЙските мамчета.Иначе нищо ново при нас само си стоим в къщи защото на всеки половин час вали абе ужас е.Като гледам темата с работата и аз се замислих дали да се връщам на моята защото и ние сме на едни заплати -оле мале както казва Любо LaughingТа ето го и негоhttp://www.vbox7.com/play:f9031097

Общи условия

Активация на акаунт